eşim benden habersiz arabayı satabilir mi ?

çok teşekkürler. evdeki esyaların da hepsı benım diyor . bunu polise ispatlamam gerekiyor mu ?

Bence hatta şikayet dilekçesi doldursun. "Eşim boşanacağını söyledikten arabamı zorla gasp edip gitti. Eşyalarımın olduğu evi de annesine verecekmiş" diye. Yaşadığı psikolojik şiddeti rapor etmiş olur.

Adam zaten satamaz satamıyacağınıda adı gibi biliyordur konu sahibi polise gitse araba kayıp diye alır arabasını aslında.

Bence polise gidip olduğu gibi anlatsın. "Arabamı gasp etti. Satacağını söyledi ama benim üzerime olduğu için satamayacağını biliyorum. Arabanın bulunmasını ve eşyalarımı almayı istiyorum" desin. Araba ve eşyalarda ilgili tutulan zaptı boşanma dilekçesine ekler.

çok teşekkürler. evdeki esyaların da hepsı benım diyor . bunu polise ispatlamam gerekiyor mu ?

Şöyle bir durum söz konusu zaten, olur ki boşandınız.
Eşiniz ile "evlendikten sonra aldığınız tüm eşyalarda" eşinizin %50 hakkı var.
Tabii açılacak dava, alınacak tazminat veya nafaka vs. gibi durumlar karşılığında bu rakkam değişir.
Bence siz güzelce bir avukata gidin, düzgün bir avukat bulun kendinize.
Hiç bi başınıza iş yapmayın başınıza da iş almayın başınız ağrımasın.

Kanun ve hukuk yolu ile hakkınızı arayın.
Genelde bu gibi çekişmeli durumlarda konu kadın aleyhine gelişiyor.

evet arabamı alıp gitti resmen. deli olacağım.
Satamaz. Hiç satamaz. Kendisinin değil bir kere. Satışı iptal et
kredi kartı extrelerim var. baya baya var hemde. olur mu ki ? ama derse borcun yarısını da ben eşime elden vermiştim derse ne olur ? polise gideceğim.
Kredi kartı ekstresini neyle ödedin, maaş değil mi? Maaşla ödeyince zaten ikinizin oluyor. Evlilikte herkesin maaşı kendine değil.

aynen oyle yapacağım. yoksa çıldıracağım.

Bu güzel bir fikir bence, en doğrusu bu.
Hukuki açıdan ilerlemeniz daha mantıklı ve sinirle hareket etmeyin.

Araba senin ustune ise satamaz resmi olarak. Anca gayriresmi satar. Sende arabam calindi diye sikayet edersin. Esinide satun alanida tutuklarlar.

Tuhafmisiniz benmi tuhafim anlamiyorum bazen adamla bosanma asamasina gelmissin demekki sorunlar mantar gibi bir gecede bitmedi sikinti vardi ne demeye 15 gun once arac aldin simdi lise cocuklari bile bile biliyor evlilikte alinan mulkun bosanmada ortak sayildigini
Sat arabayi bosanmayi dusunuyorsanda ortak mulk isine girme

Satamaz. Hiç satamaz. Kendisinin değil bir kere. Satışı iptal et

Kredi kartı ekstresini neyle ödedin, maaş değil mi? Maaşla ödeyince zaten ikinizin oluyor. Evlilikte herkesin maaşı kendine değil.

evet ama kendi maaşımla odedim her ay. ondan bana bir para akısı olmadı. yıne de olmuyor mu ? o da aldığı esyaları hep elden odedi

onun iznine gerek olmadan değil mi ?
Hiç taksit ödemediysen, kattığın bütün para altınlarındansa zaten o bir şey alamaz ki arabadan. Takılar sadece senin çünkü. Ama maaşınla biriktiriğinden kattıysan o kısmın yarısını alabilir.
Mal kaçırırsan pişman olabilirsin.

o dangoz kocana de ki benim imzam olmadan sen o arabayı satamazsın haaa resmi işlem yapmadan arabayı birine satacak olursan bende arabam çalındı diye ihbar eder arabayı bağlatır arabamı geri alırım senide dolandırıcılıktan şikayet ederim de
boşanma halinde araba ortak mal sayılıyor ama daha 15 gün olmuş yani kredi borcu devam ediyor altınlar zaten senin iyi bir avukat ile altınları peşinat yapıp üstüne kredi çektiğini göstermen durumunda alamaz bir cacık çünkü kredisi devam eden bir malın ortada olduğu durumlarda boşanma olursa kredinin ödenen miktarı kadarına eş ortak oluyor
ev evlilikten önce edinilmiş mal onda sizin hakkınız yok düzelirseniz de arabayı satın krediyi kapatın kalan meblağıda altın yapıp kolunuza takın bankaya yatırın desem boşanma halinde bilemedim

evet ama kendi maaşımla odedim her ay. ondan bana bir para akısı olmadı. yıne de olmuyor mu ? o da aldığı esyaları hep elden odedi
Kendi maaşın diye bir şey yok. Öyle olsaydı çalışmayan çok kadın olduğundan, kadın çalışmıyor diye hep her şey adamın olurdu boşanırken. Evlilikte her iki tarafın maaşı ortak gelir olur. Maaşla alınan her şey ortaktır. Onun elden ödedikleri de ortak.

peki ben esyalarımı nasıl alacağım polisle gittiğimle ortaksa?

yazıklar olsun bunu dusunduruyolar işte. oyle yapsam bosanınca nolur boyle yapsam bosanınca nolur. (

evlenmeden önce alınan mülk içinde eş % 50 hak sabibiymiş
bilen kişiye sordum bizzat ögrndim canım belki birine faydam olur diye ,
eş ten imza istiyorlar boyle durumlarda B benmesela01
Avukattan mı duydunuz şimdi tekrar baktım internette evlenmeden önce alınan mallar ortaklığa girmiyor diye acaba bekarken alınan ev satılıp sonra ev mi alındı evlendikten sonra.

peki ben esyalarımı nasıl alacağım polisle gittiğimle ortaksa?
Aranızda anlaşıp paylaşacaksınız hangi eşya kimin olacak diye. Anlaşamazsanız hepsi satılacak parasını paylaşacaksınız. Ama bunlar boşanmanın sonucunda olur şimdi eğil. Kaynanan bu işte hiç bir ortak olmadığına göre, o evde şu an sen oturuyor olduğun ve henüz boşanmadığına göre git evine otur. Boşanma dilekçesiyle birlikte de hakime başvur benim gidecek yerim yok de. Eşyalarınla dur. Ya da ev eşyaları için tedbir de koyulabiliyordur belki boşanana kadar hepsinin sende durmasına karar verebilir hakim. Bunları mutlaka bir avukatla konuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…