- 2 Ekim 2017
- 1.660
- 738
- 123
- 40
- Konu Sahibi benmesela01
-
Polis çağırarak çilingir ile kapıyı açıp (eğer anahtarınız yoksa) eşyalarınızı alabilirsiniz.
Bir kamyonet ayarlamanızda da fayda var ki eşyaları çıkartıp yükletin hazır gitmişken.
Arabayı alıp gitti bir kuruş hakkı yokken saticam diyor evi var evde esyanizda var annemi oturtcam orda diyor öyle mi
Araba için bı şikayet dilekçesi doldurun kayıp diye bulsun size getirsinler o aracı alın
Evden de eşyaları polisle alın
Onlar bu dilden anlıyor
evlenmeden önce alınan mülk içinde eş % 50 hak sabibiymiş
bilen kişiye sordum bizzat ögrndim canım belki birine faydam olur diye ,
eş ten imza istiyorlar boyle durumlarda B benmesela01
Adam zaten satamaz satamıyacağınıda adı gibi biliyordur konu sahibi polise gitse araba kayıp diye alır arabasını aslında.
çok teşekkürler. evdeki esyaların da hepsı benım diyor . bunu polise ispatlamam gerekiyor mu ?
Araba dixin uzerinize arabi kimsdnin esinizin bile haberi olmadan sata bilirsiniz ama okumadan sakin bir evrak imzalamayinpeki ben satabilir miyim eşimin izni olmadan ?
Satamaz. Hiç satamaz. Kendisinin değil bir kere. Satışı iptal etevet arabamı alıp gitti resmen. deli olacağım.
Kredi kartı ekstresini neyle ödedin, maaş değil mi? Maaşla ödeyince zaten ikinizin oluyor. Evlilikte herkesin maaşı kendine değil.kredi kartı extrelerim var. baya baya var hemde. olur mu ki ? ama derse borcun yarısını da ben eşime elden vermiştim derse ne olur ? polise gideceğim.
Bence polise gidip olduğu gibi anlatsın. "Arabamı gasp etti. Satacağını söyledi ama benim üzerine olduğu için satamayacağını biliyorum. Arabanın bulunmasını ve eşyalarımı almayı istiyorum" dedin. Araba ve eşyalarda ilgili tutulan zaptı boşanma dilekçesine ekler.
Bu güzel bir fikir bence, en doğrusu bu.Bence polise gidip olduğu gibi anlatsın. "Arabamı gasp etti. Satacağını söyledi ama benim üzerine olduğu için satamayacağını biliyorum. Arabanın bulunmasını ve eşyalarımı almayı istiyorum" dedin. Araba ve eşyalarda ilgili tutulan zaptı boşanma dilekçesine ekler.
Araba senin ustune ise satamaz resmi olarak. Anca gayriresmi satar. Sende arabam calindi diye sikayet edersin. Esinide satun alanida tutuklarlar.hanımlar merhaba daha öncede takip ediyodum yazmak istedim. 15 gün kadar önce bir araba almıştık. krediyi ben çekmiştim ayrıca takılarımı bozdurmustum. arabanın bütün parası benden çıktı bütün alım satım işlemlerini de kendi hesabımın internet bankacılığından yaptım. eşim bu arabaya 1 lira bile vermedi anlayacağınız. araba benim üstüme. eşim benden habersiz bu arabayı satabilir mi ? ( kavga ettik ve çıktı gitti arabayı da alıp, şimdi satıcam diyor) .ayrıca evlenmeden önce bi evi vardı kendisine ait. o evi de satıp annemi oturtacağım diyor içinde benim eşyalarım varken. böyle bi şey yapabilir mi ? şoktayım boşanma davası açıcam. lütfen haklarım hakkında yapabileceklerimi yazar mısınız ?
Satamaz. Hiç satamaz. Kendisinin değil bir kere. Satışı iptal et
Kredi kartı ekstresini neyle ödedin, maaş değil mi? Maaşla ödeyince zaten ikinizin oluyor. Evlilikte herkesin maaşı kendine değil.
Hiç taksit ödemediysen, kattığın bütün para altınlarındansa zaten o bir şey alamaz ki arabadan. Takılar sadece senin çünkü. Ama maaşınla biriktiriğinden kattıysan o kısmın yarısını alabilir.onun iznine gerek olmadan değil mi ?
Kendi maaşın diye bir şey yok. Öyle olsaydı çalışmayan çok kadın olduğundan, kadın çalışmıyor diye hep her şey adamın olurdu boşanırken. Evlilikte her iki tarafın maaşı ortak gelir olur. Maaşla alınan her şey ortaktır. Onun elden ödedikleri de ortak.evet ama kendi maaşımla odedim her ay. ondan bana bir para akısı olmadı. yıne de olmuyor mu ? o da aldığı esyaları hep elden odedi
Kendi maaşın diye bir şey yok. Öyle olsaydı çalışmayan çok kadın olduğundan, kadın çalışmıyor diye hep her şey adamın olurdu boşanırken. Evlilikte her iki tarafın maaşı ortak gelir olur. Maaşla alınan her şey ortaktır. Onun elden ödedikleri de ortak.
o dangoz kocana de ki benim imzam olmadan sen o arabayı satamazsın haaa resmi işlem yapmadan arabayı birine satacak olursan bende arabam çalındı diye ihbar eder arabayı bağlatır arabamı geri alırım senide dolandırıcılıktan şikayet ederim de
boşanma halinde araba ortak mal sayılıyor ama daha 15 gün olmuş yani kredi borcu devam ediyor altınlar zaten senin iyi bir avukat ile altınları peşinat yapıp üstüne kredi çektiğini göstermen durumunda alamaz bir cacık çünkü kredisi devam eden bir malın ortada olduğu durumlarda boşanma olursa kredinin ödenen miktarı kadarına eş ortak oluyor
ev evlilikten önce edinilmiş mal onda sizin hakkınız yok düzelirseniz de arabayı satın krediyi kapatın kalan meblağıda altın yapıp kolunuza takın bankaya yatırın desem boşanma halinde bilemedim
Avukattan mı duydunuz şimdi tekrar baktım internette evlenmeden önce alınan mallar ortaklığa girmiyor diye acaba bekarken alınan ev satılıp sonra ev mi alındı evlendikten sonra.evlenmeden önce alınan mülk içinde eş % 50 hak sabibiymiş
bilen kişiye sordum bizzat ögrndim canım belki birine faydam olur diye ,
eş ten imza istiyorlar boyle durumlarda B benmesela01
Aranızda anlaşıp paylaşacaksınız hangi eşya kimin olacak diye. Anlaşamazsanız hepsi satılacak parasını paylaşacaksınız. Ama bunlar boşanmanın sonucunda olur şimdi eğil. Kaynanan bu işte hiç bir ortak olmadığına göre, o evde şu an sen oturuyor olduğun ve henüz boşanmadığına göre git evine otur. Boşanma dilekçesiyle birlikte de hakime başvur benim gidecek yerim yok de. Eşyalarınla dur. Ya da ev eşyaları için tedbir de koyulabiliyordur belki boşanana kadar hepsinin sende durmasına karar verebilir hakim. Bunları mutlaka bir avukatla konuş.peki ben esyalarımı nasıl alacağım polisle gittiğimle ortaksa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?