- 20 Eylül 2015
- 2.234
- 1.622
- 63
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
İyi de konu sahibi bunun için çabalamak istemiyor ki. Artık ben içmesem bile eşimin karşımda içmesini görmekten hoşlanmıyorum diyor, inancım gereği haşemayla bile olsa denize havuza girmek istemiyorum diyor, alkollü ortamlara gidemem eşim tek başına gidiyor diyor, bu durumda nasıl orta yol bulunabilir ki?Evlisiniz ve evli kalmaya devam etmek istiyorsanız orta yolu bulacaksınız.
Hayat tarzınızı değiştirmiş olmanız sorumlulugun tamamen sizde olduğu anlamına gelmez. Hiç kimse aynı kalmıyor, 4 senelik evliyim, 4 yıl önceki benden çok farklıyım. Herkes degisim yüzünden boşansa evli kimse kalmazdı.
Oturun konuşun eşinize. Dirdir yapmadan, kendinizi anlatın, onu dinleyın, gerekirse yardım alın.
Bu şekilde farklılıklara evlilik devam etsin diye sizde sorumlulugu olmayan esneklik zaten dinen de caiz. Siz içmiyor olabilirsiniz ama eşinizin kendi bileceği iştir, gerektiğinde sofrasını da kurarsiniz.
O da size de uygun olabilen yerlere gitsin belki bir bar fazla kacabilir ama dışarı çıkmak için size de uygun alkollü restoran tercih edilir.
Deniz -plaj konusunu da daha sessiz sakin bir yerlere birlikte tatil planlarsiniz, haşema ile girersiniz. Yada tekne kiralarsaniz, açıkta yuzersiniz. Marmaris te falan bazı yerlerde tekneler götürüp ıssız bir koya bırakıyor belli bir saat, açık girmek için uygun oluyormuş öyle yapın
Yada kendiniz eşinize birlikte başka tatil planlayın
Eşinize bu kadar adım attıktan sonra illaki o da size karşı daha anlayışlı ve yakın davranmaya çalışır.
O zaman esinden ya ayrilacak yada müdahale etmeyecek iyilikle ve sabırla söyleyecek ama sık bogaz etmedenİyi de konu sahibi bunun için çabalamak istemiyor ki. Artık ben içmesem bile eşimin karşımda içmesini görmekten hoşlanmıyorum diyor, inancım gereği haşemayla bile olsa denize havuza girmek istemiyorum diyor, alkollü ortamlara gidemem eşim tek başına gidiyor diyor, bu durumda nasıl orta yol bulunabilir ki?
Eşi doğru yolda derken ? Karısı sırf hem dünyası hem ahireti için doğru birşey yaptı diye başka kadınlarla konuşmak mi doğru yolda olmak ? Hepimiz kadınız birbirimizi anlayacagimiz yerde neden tersini yapıyoruz. Eğer hala eşinin doğru yolda olduğunu düşünüyorsan ben daha da başka bişey demiyorumBence tam tersi. Eşi doğru yolda.
Ama size göre sizin doğrularınizdan başkasına yaşama hakki yok sanırım.
Önceki yorumları okudum ama bu mesajına istinaden cevap vermek istiyorum..evet kapanmissin hayırlı olsun, herkesin kendi tercihi..fakat birincisi eşine sürpriz olsun diye yapmissin ama adam bildiğin şoka uğramış.. eşine bahsetsen öncesinde daha iyi olurdu..ikincisi evlendiğin adam değişmemiş aksine sen degismissin..ve buna rağmen suçlu olan esinmis gibi davranıyorsun.. göçmenleri bilirim evlenirde usul usul demlenmeyi severler.. biraz kültürleri olmuş böyle gormusler, zevkleri böyle..bu saatten sonra karışabilir misin sence.. denize hasemalida olsa girmeyecegini söylüyorsun, ee burda kapıları kapatan sensin arkadaşım..bekleyip gor, eşin sana düşüncelerini söyleyecektir..Bütün mesajları tek tek okuyorum bacılarım. Hepsini kulağıma küpe yapıyorum. ALLAH hepinizden binlerce kez razı olsun. Herkesin kimbilir ne derdi varken gelip bana yazıyorsunuz çok sağolun.
Yukarıda sorulan bir kaç soruya sizi sıkmadan bunaltmadan cevap vermek istiyorum.
Kapanma kararını tamamen kendim aldım. Kapandığım gün eşime süpriz yapmak için karşısına kapalı çıktım. Desteklediğini, saygı duyduğunu nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşamamı söyledi. Ama hayalkırıklığı vardı. Belki elinde olmadan hayal kırıklığını belli etti. Sorsam asla kabul etmez bunu.
Ben içkiyi örnek olarak verdim. Eşim öyle sabah akşam içen birisi değil. Ama göçmen olduğu için onlarda kadın erkek ayrı eğlence anlayışı yoktur. En büyük keyfi bana arada içki sofra kurdurup derdini tasasını anlatmasıydı. Ha diyorsunuz ki sen de meyve suyu iç, olmuyor işte eşimin karşımda rakı yuvarlaması artık hoşuma gitmiyor... Ayrıca haşemayla da olsa inancım gereği havuza denize girmeyi doğru bulmuyorum. Şu anda yazarken farkettim, söylediklerinizde çok haklısınız. Bizim yaşamımız birbirinden kopmuş. :'(
Yazının en başı evli kalmak istiyorsanız demişim zaten.İyi de konu sahibi bunun için çabalamak istemiyor ki. Artık ben içmesem bile eşimin karşımda içmesini görmekten hoşlanmıyorum diyor, inancım gereği haşemayla bile olsa denize havuza girmek istemiyorum diyor, alkollü ortamlara gidemem eşim tek başına gidiyor diyor, bu durumda nasıl orta yol bulunabilir ki?
Eşi doğru yolda derken ? Karısı sırf hem dünyası hem ahireti için doğru birşey yaptı diye başka kadınlarla konuşmak mi doğru yolda olmak ? Hepimiz kadınız birbirimizi anlayacagimiz yerde neden tersini yapıyoruz. Eğer hala eşinin doğru yolda olduğunu düşünüyorsan ben daha da başka bişey demiyorum
Ben de diyorum ki madem eşi için de bu doğru bişey değildi. Kadın kapanmadan önce kapanmasını istemediğini belirtebilirdi. İstemiyorum hoşlanmıyorum veya bana doğru gelmiyor diyebilirdi.Aldattiysa haksızdir eşi. Ama anladigim kadariyla sadece dertlesmis.
Konu sahibi için "hem dünyası hem ahireti için doğru bir şey yapmış" diyorsunuz ya, ben de diyorum ki kapanmak size göre dogru olabilir..bana göre yanlış. Sizin doğrunuz en doğru olmayabilir diyorum.
Dan diye konuya girmiş olucam ama konu sahibinin kapanması eşine sürpriz olmuş öyle okudum bir mesajındaBen de diyorum ki madem eşi için de bu doğru bişey değildi. Kadın kapanmadan önce kapanmasını istemediğini belirtebilirdi. İstemiyorum hoşlanmıyorum veya bana doğru gelmiyor diyebilirdi.
Ha önceden öyle bişey deseydi şuan onun için adam önceden düşüncesini belirtti kismen haksiz olsa da haklı diyebilirdik.
Ben konu sahibini çok iyi anladım aslında. Allah herkesin yardımcısı olsun
Adamın haberi bile yokmuş ki. Sürpriz olsun diye bir anda karşısına kapalı çıkmış, eşinin suçu ne bu durumda?Ben de diyorum ki madem eşi için de bu doğru bişey değildi. Kadın kapanmadan önce kapanmasını istemediğini belirtebilirdi. İstemiyorum hoşlanmıyorum veya bana doğru gelmiyor diyebilirdi.
Ha önceden öyle bişey deseydi şuan onun için adam önceden düşüncesini belirtti kismen haksiz olsa da haklı diyebilirdik.
Neden vebal alsın ki? Allah rızası için kapanmayı istemiş hayır diyemezdi tabiki.Ben de diyorum ki madem eşi için de bu doğru bişey değildi. Kadın kapanmadan önce kapanmasını istemediğini belirtebilirdi. İstemiyorum hoşlanmıyorum veya bana doğru gelmiyor diyebilirdi.
Ben de diyorum ki madem eşi için de bu doğru bişey değildi. Kadın kapanmadan önce kapanmasını istemediğini belirtebilirdi. İstemiyorum hoşlanmıyorum veya bana doğru gelmiyor diyebilirdi.
Evet kk hatunları yine girmek üzere birbirine ama gelişme var 13 sayfa olmuş meydan savaşı henüz çıkmamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?