Eşim beni aldattı affettim ama midem bulanıyor

Demek ki affedememişsin...

Bu durumdaki tek suçsuz olan ama şu an acı çeken ve büyüdüğünde de yaşadığı travma sonucu açı çekmeye devam edecek olan kişi kızınız. Eşinizle olan ilişkinizi de bilemem ve yorum yapmak da haddim değil ancak lütfen kızınızı bir çocuk psikologuna götürün ve yardım almasını sağlayın. Kızınız 'Anne babamla ayrılmayın' demek için de sizin 'Git babana söyle' cevabınızı duymak için de daha çok küçük. Mümkünse siz de kızınızın yanında nasıl davranmanız gerektiği, yaşadıklarınızı ona nasıl yansıtmamanız gerektiği konusunda destek alın.

Kızınızı çocuktur anlamaz olarak düşünmeyin, şu an yaşadığı travma sonucunda ergenlik dönemi ve sonrasında çok acı çekecek inanın. Bunu ona yapmayın şimdiden destek aldırın.

bu sitede okuduklarımdan sonra feministliğe giden bir yolda evlilikten korkar oldum

birincisi ve en önemlisi Allah rızası için kızını seviyosan bi pedagog mu olur psikolog mu olur bi yere götür. zavallı çocuğu bu durumun içine nasıl soktunuz ya. bu çocuk şimdi bile güvende hissetmiyo kendini ileride psikolojik anlamda sorunlar yaşayacağı kabak gibi ortada.belki evliliği bile maffolacak çocuğun ilerde. lütfen ihmal etmeyelim böyle şeyleri.
çocuğu ne hale getirdiniz ki şimdi bile ayrılmayın tamam mı diyo sen de babana söyle diyosun yazık değil mi.hadi o çocuk sen yetişkinsin hiç mi düşünmüyosunuz çocuğun psikolojisi nolur diye. mutlaka bi uzmandan destek alması lazım çocuğun.

ikincisi ben onun yaşadığı şeyden pişman olduğuna inanmıyorum bu benim görüşüm.ben olaya dışardan baktığım için sizin kadar iyimser olamıyorum. sadece dertleştiği biri için mi yuvasını yıkıyodu Allah aşkına gerçekçi olun biraz.sinirle sevmediğini söylemiş diyosun sinirli olması gereken kişi sensin bi kere suçlu taraf o. ne haddine sinirlenipte böyle yıkıcı bi cümle kuruyo o durumda.ayrıca siz onun dediklerine inanıyo olsaydınız buraya bu konuyu açmazdınız zaten demek ki o güveni veremiyo size.

şu an ilişkisi bitmiş keşke olmasaydı der tabi senin yanında iyi ki yaptım diyecek hali yok.ayrılsa diğer taraf ta evli ve çocuklu onunla bi hayata başlamaya cesaret edemez zaten sorunlarla dolu bi hayat olurdu bu yüzden geleceği olmadığının farkında zaten. o yüzden işler ciddiye bindiği için eve döndü. diğer taraf zaten yok bu tarafta ise bi yuvası var yıkılmasın iki tarafı da yitirmiyim diye döndü. şu an gerçekten seni üzdüğü için pişman da olabilir ama düzeltmek için öncelikle onun çaba göstermesi ilişkiniz için birşeyler yapması gerekiyo. güvenini kazanmak seni mutlu etmek için uğraşması gerekiyo.

bence ona birlikte bi evlilik terapistine gitmeniz gerektiğini ve hayır cevabını kabul etmediğinizi söyleyin.yoksa bu ilişkinin asla düzelemeyeceği idrak ettirin.inanın çok faydası olur. kendi kendinize atlatamazsınız bu durumu en fazla üstünü örtersiniz o da ilerde açığa çıkar bi şekilde

zaman tanımanız gerektiği doğru ama yerinizde olsam bi süre ondan uzaklaşıp öyle bi karar ya da yön veririm ilişkime en azından küçük bi tatil bile olabilir.

Evet bunu bende merak ediyorum,
konu sahibi arkadasim, sen cocugun yaninda böyle bir olaymi cikardin ? Yani ben o yavrucaga cok üzüldüm, niye yaninda herseyi belli ediyorsun??

affettiysen unut...ya da unutmuş gibi yap erkekler maymun iştahlıdır bi anlık hoşlantıyı aşk zannediyolar oysaki evde helali karısı arkadaşı dostu dert ortağı dururken bi heves...boşver kapat konuyu mutlu olamazsın yoksa....

bu arada aldattığı senin arkadaşın mıydı yani orayı kaçırmışım ben
geçen gün de böyle bi konu vardı
bu evli barklı kadınlara noluyo anlamıyorum
arkadaşlarının kocalarından başkası kalmadı mı ilişki yaşayacak
sinirlendim yine ya

bu olayı sindiremeden eşinle devam etmek sadece sana acı verir
kesin olarak ya evet affettim bir hata yaptı ama yanlışın anladı diyip artık canını sıkmayacaksın yada kapıyı göstereceksin
şuan en kötü durumdasın yani ne affettin ne de affedemedin aradasın bu his insanın beynini kemirir iyi biliyorum

Son düzenleme:

arkadaşım niye aynı şeyleri soruyorsun..eşin yüzüne karşı seni sevmiyorum dedi mi?bundan ötesi yok işte..sevmeyen bir eşin nasıl davranmasını bekliyorsun?eşin bu sevmiyorum duygusunuda davranışlarına yansıtmış.ama sen eşini sevdiğin için bunları görmüyorsun yada görmemezlikten geliyorsun.bu kadar çabuk affetmenden belli..bide her ilişkisi zedelenen kendisini bir başkasının kollarına atmaz ya böyle bir lüksü nerden bulmuş..bu ilişki içinde sende varsın arkadaşım madem ilişkiniz zedelenmiş sen niye başkasına ilgi duymadın?eşine bunu sor bakalım ne cevap verecek..

evli,mutlu,çocuklu..çok cazip geliyor galiba insanlara..

evli yada sevgilisi olan erkeklere zaten yanaşan hatuna biz ka.ar diyoruz onlara herhangi bir bahane yada savunacak kelime bulamıyorum. Dünyada erkek mi kalmamış ki? Hele birde gözünüzün içine baka baka yanınızdaki sevgilinize iş atanları var ki onlara denk gelirsem fena olacak..

neden affettın ayrıca esın senı sewmıyorum demıs,15 ay ayrılık var, senın arkadasınla ılıskı var...Enınde sonunda yıne yapar
kızın 5 yasındayken degılse de 10 yasındayken yıne sonun ayrılık olacaksa ve esın de kızın ıcın barıstıgını bılıyorsa nasılsa
benı terkedemez der yıne yapar..Bunları yıne mı sıneye cekeceksın..Bence terk et beklemedıgı anda..

Bazılarınızı kusura bakmayın ama gerçekten anlayamıyorum.Resmen yangına körükle gitmişsiniz.
Burada en çok gözlemlediğim şey aslında bu bir olayın ardından ne yapabilirim diye konu açıyor derdi olan bir insan, herkes çözüme değil de olaya odaklanıyor, olayı yargılıyor.Burada da konu sahibi affetmiş.Artık keşke affetmeseydin demenin bir faydası var mı ? Evet bunun affı zordur herkes affedemez, ama konu sahibi affettmiş, önemli olan bundan sonrası.Bundan sonra nasıl bir tutum sergilemesi gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalışmak, çocuğuna nasıl davranmalı gibi tavsiyelerde bulunmak çok daha hayırlı olmaz mı ?
Her neyse ; bence sizin ilk yapmanız gereken çocuğunuzla oturup konuşmak; anne-babanın ara sıra kavga edebileceğini, bu kavgaların biraz fazla kötü olduğunu bildiğinizi ancak bundan sonra olmayacağını güzel bir dille anlatmak.Bu da işe yaramazsa bir pedagoga danışmak.Ben sizin yerinizde olsam eşimle de oturur uzun uzun konuşurdum.Bir daha olursa affı olmayacağını, kızım için yola devam ettiğimi, ona ne kadar kırıldığımı anlatırdım, unutmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum ancak bunu tek başıma yapamam bana yardımcı olmanı istiyorum derdim.Ama bunları suçlayıcı tonla değil de, kırgın bir ses tonuyla yapardım.Suçlayıcı olursanız, karşı taraf direk savunma pozisyonuna geçecektir ve bu sizi tekrar kırabilir.
Bu acı hemen geçmez, zaman alır.Ancak umarım eşiniz size her şeyi unutturur ve mutlu olursunuz.

Aldatan bir erkeği affetmeyeceksin.
Aldatmak bi anlık bir şey değil ki, karakter meselesi bu.
İçinde varmış demek ki ve klişe bi laf olacak ama 'bir kere yapan bir daha yapar.'
Bence affetmemeliydiniz.
Birde sevmiyorum seni demiş.
Ben olsam gurur yapardım.
Bana bu lafı kullanmış birisine asla dönmezdim.
Bir söz var ""İnsanlar doğruları; çocukken, sarhoşken ve kızgınken söylermiş""
Tamam kızım için falan diyorsunuz da kızınız için bile devam etseniz evliliğinize daha kötü olmayacak mı?
Size her bakışında o günleri hatırlayıp kendinizi üzmeyecek misiniz?
Üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin, neler yaşarsanız yaşayın eşinizle, o günleri hatırlayacaksınız mutlaka.
Bu arada çoook şaşırdım ve çookk yanlış bulduğum bir konuyu da söyliycem.
Kızınızı neden bu olaya tanık ettiniz ???
Böyle şeyler çocuktan gizlenir, gizlenir ki psikolojisi bozulmasın.
Bi arkadaşımızında söylediği gibi psikoloğa götürün o kızcağızı.
Şimdi olmasa bile ileride büyük sorunlara yol açabilir....

kızım için bir şans verdim demişsin, peki eşin mi istedi bu şansı yoksa ailenin falan zorlamasıyla mı biraraya geldiniz?

ARKADAŞINmış o kadın, aldatma zaten iğrenç bi durum, bi de arkadaşınla...

düzeltmek istiyorsan, kendi başına halledemeyeceğini düşünüyorum. yardım almalısın.

ama karakterinde bu denli sıkıntı olan bir adamın 15 sene sonra ne yapacağı belli olmaz. ve 15 sene sonra sen aynı yaşında olmayacaksın iyi düşün.

bence birikim yap her ihtimale karşı, çalışıyor musun? göremedim cevaplarında

arkadaşlar ne diye bilirimki hepiniz kendi içinde haklısınız çocuğuma haksızlık yapıyorum farkındayım ama öyle zamanlarda oluyorki hep yanımızda iken ve ailelerimizden uzakta yaşıyoruz doğal olarak kızımızla hep yanyanayız

sen affetmemişsin ki; sadece katlanmışsın, göz yummuşsun. bu huzursuzluk içinde bütün bir ömür yaşayabilecek misin, kızına tekrar mutlu aile hayatını verebilecek misin? inan bana bazen anne babanın ayrı olması birlikte olmasından daha olumlu yansıyor çocuk psikolojisine. yaşadım biliyorum. keşke annem babam ayrı olsaymış dediğim zamanlar çok oldu, çünkü onlarınki sadece fiziken bir arada bulunmak, somut olarak. yüzük var, hukuken evliler, aynı evde yaşıyorlar; ama sevgi bağı yok... sanki zorunluluktan birlikteler gibi. bu huzursuzluk çocuğa ebeveynlerin tahmin ettiğinden daha çok yansıyor. anneler hep çocukları için katlanıyor, erkekler hiç öyle değil. kadınlar çok fedakar. çocuk varsa ayrılmak zaten imkansız gibi ama olmasa bile yuvam yıkılmasın diyor. işin zor allah sabır versin. ne desem bilemedim. hani bir anlık zevk, heves olsa sırf cinsellik olsa bir derece ama bir anlık aşk demesi. işin içine aşkın girmesi çok gurur kırıcı, yaralayıcı bir durum.

sen affettin ama hala zorlanıyorsan bu konuda eşinle konuşman lazım, bir hata yapmış ve demek ki senin affetmen için yeterli olmamış pişman olması. bu konuda onun da çaba sarf etmesi lazım sana unutturmak için.

bu arada belki bilmiyorsundur ama zinayı affeden tarafın affettikten sonra zinadan ötürü boşanma davası açma hakkı düşüyor. yani sen affettiğin için şu an aldatıldım diye dava açamazsın, zinadan doğan haklarını kullanamazsın; ancak evliliğin temelinden sarsılması diye açabilirsin... bu durumda taraflar kısmen eşit sayılıyorlar tabii dava koşullarına göre değişiyor ama ortada zina varsa aldatılan tarafa birçok hak tanınıyor, manevi tazminat gibi. yani aldatılan davaya 1-0 önde başlıyor ama sen affettiğin için şimdi gidip beni aldattığı için boşanmak istiyorum zinadan doğan haklarımı kullanmak istiyorum diyemezsin.

Son düzenleme:
Madem affettin daha fazla bu konunun üzerinde durup kendine haksızlık etme.
Kızım için diyorsun ama belli ki sende de bir şeyler bitmemiş, eğer gerçekten tek neden kızın içinse, bence en büyük hatayı burada yaparsın.
Çünkü çocukların istedikleri sadece anne babanın bir arada olması değil ,mutlu bir ailede büyümektir. bu durumda bunu ona zaten veremezsiniz ve daha çok yıpranır. eğer gerçekten için almıyor ve mideni bulandırıyorsa hem kızına hemde kendine daha fazla eziyet çektirmemelisin.

Lütfen cocugunun yaninda kocanla tartisma,
cocugun yaninda adamin telefonunu karistirip bagira cagira sövme,
cocugun yaninda telefonla kocanla konusup bagirip cagirma,
cocuklar cok etkileniyor böyle seylerden
yazik yavrucagiz nekadar korkmustur
lütfen buna cok dikkat et bundan sonra

Bundan sonra kızıma daha çok dikkat edicem hepinize söz veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…