Eşim beni anlamıyor ):

Allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm gerçekten ama bu kadar kendini yıpratmakla sadece kendine yaparsın. Onlara hiç birşey olmaz. Kardeşini yanına çağırmak ve o eve gitmemek iyi fikir gibi ama ya kardeşinde yaşadığın sıkıntıları görür ve ailene söylerse daha zor bir durumda kalma sonra. Belki eşin yarın öbür gün vazgeçer gitmekten inşallah, ama kardeşin kavganıza gürültünüze şahit olmuş olur. Eşinin kimsenin yanında kavga çıkarmak gibi bir huyu yoksa o zaman sorun olmaz iyi olur tabi kadeşinin gelmesi.
Önemli olan senin mutluluğun ve eşini tanıyan tepkilerini en iyi tahmin edebilecek sensin inşallah doğru kararlar verirsin.

üzülme canım benim o eşin seni anlayacakta iş işten geçtikten sonra
illa sinir sistemini boacaklar bir güzel ailecek sonrada bu zaten böyleydi derlersana tavsiyem bencil ol biraz biz fedakar oldukta ne oldu eşim bile takdir etmiyor beni oysa bana çok düşkündür
ama şimdiye kadar sende bunları benim için yaptın saol demedi sanki mecburiyetim vardı onlara hizmet etmeye

kendi aileni hiç karıştırma derim bunun ailesi yetiyor zaten sana problemlerini kendin aşmaya çalış ailene asla açma

Eşinin ailesine evde kalmak istemediğini ima etsen eşine evinize gidin demezler mi acaba? Eşine kimse bizim evde kalın dememiş sanırım.

keşke daha fazla evinde zaman geçirebilseydiniz canım
sonuçta bu kadar kısa zamanda eşinin değişmesini beklemek mucize olur
size o imkanı vermiyorlar yani eşinin evlilik bilincinin oturmasına izin vermiyorlar
ne kadar kalacaklar orda canım.siz tam olarak ne zaman evinizde sürekli kalmaya başlıyacaksınız:uhm:sanırım o zamana kadar idare edeceksin bu durumu ama öyle davran ki evdekilerde eşinde bu durumdan rahatsız olduğunu anlasınlar.tartışma kimseyle kırıcı söz söyleme ama yüz ifadenle bile bazı şeyleri anlatabilirsin.aklinialirimsmile

Esım kımsenın yanında degıl kavga etmek, tartısmıssak bunu dahı bellı etmez.

Fakat zaten kardesımı cagırsam da, esım kendı kardeslerı ıle kalacagı ıcın yıne bır sorun olmaz. Tabıı bu benım avuntum.

Kardesımı de nasıl cagırayım, bılmıyorum kı. Gelır gelmesıne de, ben o eve daha yenı tasındım, henuz cevreye guven duygum olusmadan kardesımı o evde yalnız bırakmayı da cok mantıklı gormuyorum. Tamam, kucuk degıl 17 yasında fakat bır basına, bılmedıgı bır yerde kalmasına da gonlum pek razı olmuyor. Ne yapacagımı sasırdım valla.

Olan bana oluyor ıste, herkes kendı alemınde mutlu mesut. Bır Allah'ın kulu 'ya bu kadın acaba razı mı? ' dıye dusunmuyor.

yok canım bu arkadaşın eşi fazla sorumluluk almış aileside düşünmüyor bunların evlerinin huzuru bozulurmu diye büyük bir aile izlenimi veriyor ama gerçek bir sıkıntıya düşseler elefera ve eşinin yanında kimse olmaz kendim aynı şeyleri yaşadım çünkü

kardeşim senin ifadelerinden moralin olmadığını anlar üzülür canım

Yok ben delırecegım, alacagım elıme bır satır, 'evımde yasamak ıstıyorum ulan (cok afedersınız)' dıye bagıracagım en sonunda.

ınsan bu kadar mı kıt anlayıslı olur? Bır tek kayınpederıme demedım, 'evımde yasamayı cok ıstıyorum, cok heveslenıyorum' dıye. Hıc mı benım yerıme koymuyorlar kendılerını?

Yok zaten bundan sonra benden guler yuz kımse beklemesın. O evde yasamaya mecbur bırakırsa sonuclarına o katlanacak, her gun asık suratlı, mutsuz, ondan bucak bucak kacan bır karısı olacak.

Yeter ya, ben bekar bır adamla mı evlendım, 4 cocuklu bır adamla mı?

kardeşim senin ifadelerinden moralin olmadığını anlar üzülür canım

Zaten dıyorum ya, onu da bır basına evde bırakamam. Hanı cok bıldıgım bır mahalle olsa, ıcım rahat eder. Fakat ben daha alısamadım, fırsat vermedıler kı sag olsunlar. Bır de cep telefonu da yok, basına bır ıs gelse, aksama kadar haberım olmaz. Cep telefonu alayım dıyecegım, zaten su an durum vahım.

Eşinin ailesine evde kalmak istemediğini ima etsen eşine evinize gidin demezler mi acaba? Eşine kimse bizim evde kalın dememiş sanırım.

Dıle getırdıler mı bılmem, fakat zaten benım sevgılı esım pek bır meraklı oldugu ıcın kardeslerının basında durmaya ve benı murebbıyelerı ılan etmeye balıklama atlar. 'Ben kalmak ıstemıyorum' dedıgımde verdıgı yanıt su, 'oyle bır secenegın yok'

Adam kendıne kole, kardeslerıne murebbıye olarak tutmus benı de haberım yokmus. Benım ne mutlulugum, ne fıkrım, ne de huzurum onemlı degıl... Ama dılerım Allah tan bır gun butun kardeslerı bunu yuz ustu bıraksın, o zaman bana aglasın, bende oh ıyı oldu dıyeyım.

gercekten sıkıcı bır durum
esınızın gerı adım atacagını sanmıyorum ben

esınıze bırsey soylemeden kayınvalıdenızle konussanız
ya da evlı ablalarıyla
durumunuzu uygun dılle anlatıp ne kadar sıkıntıya dustugunuzu ızah etsenız
belkı bır cozum yolu bulurlar

nilaycansu ben anlamadım daha açık olurmusun canım ....

Neyi anlamadın canım? Eğer son yazdığımsa eşinin ailesinin zaten bir beklentisi yok gibi geldi kardeşlerine bakmalarına dair. Sorun daha çok eşinde kardeşlerinin sorumluluğunu alıyor. Belki elefera eşinin ailesine en azından kayınvalidesine zorlandığını anlatsa belki oğullarınla konuşurlar demek istedim. Ama gördüğüm onlarında işine geliyor böylesi. Gelin yemekleri yapsın, oğulları babalık. Zaten kayınvalidenin bir otoritesi de yok. Yani nerden çeksen elinde kalıyor. Yine de biraz çıtlatılsa belki oğlunla konuşur annesi??

Artık onların varlıgı benı rahatsız edıyor. 3-4 gundur esımle ne guzel mutluyduk, onlar araya gırınce yıne darma duman olduk. Gercı daha durun, bır sey yok ortada. Aksam benı moralsız gorunce olan olacak, bugun olmazsa yakında!

Guya bıze karısmıyorlar, benım her yaptıgıma laf etmıyorlar, oyle benı ıstememezlık gıbı bır durumları da yok...Fakat evlılıgımıze oyle bır mudahale edıyorlar kı, dısardan bakan goz hıc sorun yok zanneder. Ama bana zorla dayatılan bu durum, benı tuketıyor, dolaylı yollardan evlılıgımıze zarar verıyorlar ve emınım bunu bır kez olsun dusunmuyorlar.

Oyy Allahım.
Bu nasıl bir mantık ya. ınsan bu insanlar evlerinde vakit geçirecek, bize mecbur değiller, artık onlar bir aile diye nasıl düşünemezler, aklım almıyor. Buna karşılık eşin, senin bu kadar sıkıntılı olduğunu bile bile sana ısrar etmesi ayrıca tuhaf.
Nereye kadar sabır, en sonunda ailesine patlayacaksın, bu sefer daha kötü olacak.
Eşin fazlasıyla aileci.

Nılaycım, kayınvalıdem de, gorumcelerım de, esım de! bılıyor o evde kalmak ıstemedıgımı. Cok dert edıyorlarsa, ablayı cagırırlardı, yanlıs mıyım? Fakat herkes halınden memnun. Abla ıkı cocugu ıle rahat edemez, kayınpeder yazlıga gıtmek ıster, kayınvalıde ona uyar, 20-21 yaslarında kı genc kız calıstıgı ıcın gıdemez, kucuklerden bırı gıder, bırı kalır (ıhtımal) Eee bu kalanlara da yemek yapacak, bulasıkları yıkayacak bırı lazım. Kım olsun bu? Tabıı kı ben!

Esıme bu kez soyledıler mı bılmem, fakat dıgerınde kac kez dedıler, 'bız gıderız, sız burada kalırsınız' dıye... Esımde vazıfesı bellemıs. Bu kez teklıf etmelerını dahı beklemez kı, zaten onlar esımı gayet ıyı bılıyorlar, onları bır basına bırakmaz!

Valla ben ıcımden gelenlerı soyleyecegım. 'Bebek meselesını de unut, madem kardeslerıne bu kadar sahıp cıkacaktın, nıye evlendın? Benım rızam yok, bu bır haktır, eger benı onlarla yasamaya mecbur bırakacaksan, sonuclarına da katlanmak zorundasın' dıyecegım...

o zaman bunu açıkca hepsine söyleyeceksin gile getireceksin canım
kaynana kayınbabana ve görümcelerine evimde kalmak istiyorum.yeni evliyiz daha evimi evliliğimi benimseyemedim diyeceksin.arada burda gelir kalırız ama 3 ay boyunca kalmak istemiyorum diyeceksin
bilmiyorum eşin böyle bir konuşma yapmana ne der ama bunu dene istersen.tabii işler daha çok karışmayacaksabilmiyorumkismile

Ben ne yapayım ya, caresız kaldım ıste! Aglıyorum, buraya yazıyorum, belkı rahatlarım, o kadar da kotu degıl, abartıyorsun dıyorum... Ama bakıyorum kı ıcımden hep aglamak gelıyor, boguluyor gıbı oluyorum, huzurla, soyle evımde rahat edemedım... Emanet gıbı bır oraya bır buraya. Helal etmıyorum ben hakkımı. Benı bu kadar uzmeye, hıce saymaya hakları yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…