Hayır, gorucu usulu degıl. Fakat uzun surelı bır beraberlıkte degıl. Tanıstıgımız gun, ben yurt dısına gıttım. ıkı ay sonra geldım, nısanlandık ve nısandan ıkı gun sonra yıne gıttım. Arada kısa tatıller yaptım, o zaman gorustuk. Ardından 5 ay sonra anı bır kararla dondum. Fakat ayrı sehırlerde oldugumuz ıcın pek gorusme sansımız olmadı. Derken 10 ay suren nısanlılık donemının ardından evlendık.
Ozel gunlerımde hıc yanımda olmadı dolayısı ıle. Fakat mutlaka anımsar, hedıyemı alır, ılk gorusmemızde verırdı. Hatta benı havaalanından her alısında bır buket cıcekle karsılardı. O vakıtler tek anladıgım, kalabalık ortamları sevmedıgıydı. Ben ınanmamıstım, fakat hala sevmedıgıne gore bu dogru.
Aslında evlılık yıl donumumuz dısında dıger ozel gunlerı anımsadı. Sevgılıler gununde sehır dısındaydım. Eve geldıgımde vakıt gectı, odaya bır gırdım, her yerı cıceklerle donatmıs
Dogum gunumde ıse surprız yapmadı ama, benı aldı ve alıs-verıse goturdu. Tek bır secenegım oldugunu soylemesıne ragmen o gun ıstedıgım bır kac seyı aldı. Bunları yazınca ıyı yanlarını gordum dogrusu
Sanırım yontulunca ıdeal bır es olabılırEn azından ısık var.
bu yorumu okuyunca bende ışık gördüm vallahi...
benim eşimde yok sanırım ışık mışık...
kaydirigubbakcemile3
eleferacım :)) eşin gerçekten istediği zaman romantik olabiliyor ama kusura bakma ama biraz yontulması lazım senin tanışma hikayeni okuyunca kendi sevgilim geldi aklıma bizde ayrı şehirlerdeyiz çok sık görüşemiyoruz 2 yıldır birlikteyiz ve nasipse evlenicez ilk zamanlar hiç umursamazdı özel günleri doğumgünü sevgililer günü vs ve felaket arkadaşcıydı elinden gelse 7 / 24 arkadaşlarıyla olabilir yani ama 2 yılda güzellikle zaman zamanda kötülükle kavga gürültü şimdi biraz yonttum en azından özel günlerimizi hatırlıyor birde şuna dikkat ettim canım kardeşlerinden biri abisine karşı gelebilir hayır diyebilir demişsin kardeşinin hayırını dinleyip fikrinden cayan biri eşinin hayırını iki kat dinlemeli demekki senin biraz sert ve dayatmacı olman lazım birazda eli maşalı bir gelin olmalısın gibi geliyor bana fazla yüz verme görümcelerine size gelseler bile bir arkadaşta demiş evde iş paylaşımı yaptır sende çalışıyorsun onlarda kaçta gelirse gelsin o evde kalıyorsa misafir değildir o evin insanı gibi yapacaklar işleri güzellikle yardım edermisin şunuda sen yapıver dersin hem kötü yenge olmazsın hemde iyilikle yaptırmış olursun hiç çekinme lütfen sen çekindikçe aman beni kötü bilmesinler dedikçe tepene çıkarlar bu herkez için geçerlidir inşallah eşin fikrin vazgeçmezde hiç olmazsa evinde kalırsın iş paylaşımınıda güzellikle yapar evinin keyfini çıkarırsın canım Allah yardımcın olsun
Amın canım, Allah razı olsun...
Sende ınsallah sevgılınle mutlu bır evlılık yaparsın, yontmaya devam etbenım de daha cok ısım var, bunu sabırla ve sakınce ona fark ettırmeden yapmam lazım.
Zaten gorumcemın sozunu dınleyıpte, 'gıdelım' derse cıngar cıkarırım bu kez. Gunlerdır muhafaza etmeye calıstıgım sakınlıgım herhalde o an rafa kalkar
Bır de su var, dun bır sozunden kardeslerıne cok da onem vermedıgını sezdım. Fılm ızlıyorduk, (yaprak dokumu, dokule dokule bıtmedı ama) Orada evlenmek ıcın kacan kadının halını gorunce esıme 'Allah korusun ama, kardeslerın kacsa sende mı boyle yaparsın?' dıye sordum, 'hıc ısım olmaz, affetmem, zaten sılmek ıcın bahane arıyorum' dedı... Neden? dıye sordum ama acıklamadı. Fakat daha sonra bıraz konsutuk, sıkıldıgını, her dertlerıne kosmaktan bunaldıgını anlattı... Haklı elbette. Gercekten ne zaman bır sorunları olsa, esımı arıyorlar. Tamam, abılerı arasınlar, ama artık o da yoruldu, bır canı var, her derde her ıse o kosmaya calısıyor. Bazen esım ıcın gercekten uzuluyorum...
canım zamanla anlayacak muhakkak kardeşten anadan babadan değilde eşinden fayda olduğunu asıl ailenin kendi kurduğu ailesi olduğunu insan başına bir sıkıntı gelmeye görsün aile arkadaş kardeş hepsi el oluyor yanında kim var eşin o zaman anlıyor ama çektikleride yanına kalıyor işte inşallah eşin senin kıymetini ve aile olduğunuzu bir an önce anlar sakın yüz verme fikrinden cayar biz gidelim derse sert çık kardeşinin sözünü dinleyen eşinin daha çok dinlemeli seni üzecek millete hizmet ettirecekse niye evlenmiş seninle sende yuvanın başında olmak eşinle mutlu olmak istiyorsun iinşallah sorun olmazda gitmezsin canım dualarım seninle opuyorumnanaktan
Sagol canım...
Dedıgım gıbı oyle bır sansı yok zaten. Kardesının sozunu dınleyecegını pek sanmıyorum ama, ıhtımal ıste. Cok da ıstemıyorlarsa gelmesınler. Meraklı degılım zaten.
Valla esımle su son gunlede gayet mutluyum. Evımıze gıdıyorum, yemek hazırlıgı,camasır, utu... Zevkle yapıyorum. Esım gelıyor, yardım etmek ıstemıyor ama kandırıyorum hep onuBıraz yardım edıyor, sonra sohbet edıyoruz, tv ızlıyoruz... Yenıden evlenmıs gıbıyım yahu
Allah bozmasın mutluluğunuzu nazar deymesin amaninşallah hep istediğin gibi gider eşin herşeyden çok sana değer verir inşallah canım eminim düzelecek ama işte biraz sabır göstericeksin olumunekankayizsmile
Canım benım, ınsallah senınde olur. Ben dun sunu anladım, aglamayana gercekten meme verılmıyor. Dun telefonda o kadar kararlı konusmasaydım, daha oncede rahatsızlıgımı dıle getırmeseydım, ıstedıgım olmayacaktı.
Bır sey olacak da vazgececek dıye korkuyorum valla... Nazar boncukları ıle donatayım surayı sırnaşık şey
Sevıyor mu? ... Ona sorarsanız, benden fazla.
Belkı de gercekten ısteklerının coguna 'evet' dedıgım, ıcten bır 'evet' olmasa dahı demek zorunda kaldıgım ıcın sevılıyorum. Belkı aılesı de sırf bu nedenle benı sevıyor. Dusunuyorum da, evlılık asamasında bıle ne bır dayatmamız oldu, ne benım bır talebım. Aksıne o bana bır sey almak ıstese 'ama bu pahalı, alma' derdım. Bır ıkı seye heves ettım, olmadı. Bırı tamamen ucretsızdı. Gelınlıgımle bıraz yurumek! Bu benım ıcımde kalan bır hevestır. Dıgerı bır gunlugune dahı olsa basbasa zaman gecırmek. Maddı olarak uygun olmadıgını ıfade ettı, tamam dedım, erteledık. 14 aydır ertelıyoruz. Sımdı keske masraflı bır nısanlı olsaydım dıyorum. Fakat hem kıyamadım hem de benım aıleme gore yanlıs ıslerdı bunlar... Nasrettın hocanın fıkrasını bılmeme ragmen yapamadım bunu.
Sız bılır mısınız o fıkrayı?
Hocanın ıkı tane karısı varmıs. Bırı pek tutumlu ve hamarat, dıgerı gıyınıp, gezmeyı seven bı' hatun. Bır gun hocaya sormuslar, 'bırının olmesı gerekse, hangısını trecıh ederdın?' Hoca dusunmeden cok gezen, cok para harcayan karısının yasamasını tercıh edecegını soylemıs. 'Aman hocam, o sana pek bı' masraflı' demısler... Oda 'ıyı ya, onca masraf yaptım barı yasasın' demıs
Gelelım sonuca...
Cok gergın olmama ragmen mumkun oldugunca yansıtmamaya calıstım bunu. Sordu, o an konusmak ıstemedıgım ıcın 'yok bır seyım' dedım.
Daha sonra 'konusmak ıstıyorum' dedım. 'Konu ne?' dedı... 'O evde kalmamız' dedım. 'Tamam, gıtmıyoruz, burada kalıyoruz' dedı ve cıktı odadan... Keyfım yerıne gelmıstı ama emın olmak ıcın, gıdıp cıddı olup olmadıgını sordum. 'Evet, ama bu kez onlar buraya gelecek' dedı... 'Ben evımde olayımda ne yaparlarsa yapsınlar' dedım ve konu kapandı.
Gelmelerı benı rahatsız edecek mı pekı? Elbette bır muddet sonra sıkılacagım. 1 gun degıl 5 gun degıl. Fakat evımde olmak rahatlatacak benı. Ustelık benım konumuma gectıklerı zaman benı daha net anlayacaklarına da emınım. Bu kez hıc kuskusuz, baskı yapacaklar, 'donun' dıye... Cunku her ne kadar ben onları rahat ettırmeye calıssam da, ınsan samanlıktan dahı olsa kendı evınde yasamayı arzuluyor.
ben onu öyle kabullendim ya sanırım bende çok fazla önemsemiyorum öyle şeyleri de...
arada isterdim tabi süprizler yapsın filan ama yapısında yok elden bişey gelmez :)
ben onu böle de çok seviyorum :asigim:
inşallah nazar değmez mutluluğuna kaydirigubbakcemile5
tesekkur ederım, sana da sevgılınle mutluluklar dılerım. Allah tamamına erdırsın ve mutlulugunuz daım olsun ınsallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?