Bir de artık kardeşlerine para yedirmiyor demişsin. Babasına yazlık almış daha ne yedirsin?
Canım evde iş bölümü bozulduysa, sende bozucaksın ozaman.İşten geldin yemek mi yenicek çekil kenara çok yoruldum keyfim yok de sorana, görünme oratalıkta geç odana uzan..Herkes acıkıcak seni sorcak , En sonunda paşa paşa bişiler hazırlıcaklar.Eşinde sorarsa ne var yorgunum bi tek sizmi yorgun oluyorsunuz dersin.Yemekten sonrada hemen kalk tabağını durulat bırak mutfağa git dişini fırçala duşa gir oyalan.Herhalde bi insan evladı çıkar temizlemek için.Hiç iş yapmak için kendini parçalama.Kendi özel işlerini yap.Eşinde sorarsa ne yapim kendimi kaç gündü ihmal ediyorum, benden başka beni düşünenmi var dersin.Ama sert sert söyleme yumuşat bunları..
Bugun evımıze gıdıyoruz. Hamdolsun!
Fakat gun gelecek, ılla o evde yıne kalacagız, ıkna edemezsem butun yaz, ıkna edebılırsem bır ıkı hafta. O zaman aynı dedıgın gıbı yapacagım. Zaten evımızde kalacagımız zaman zarfı ıcınde anlatacagım esıme, bugune dek sıkayet etme gıbı gorulur dıye anlatmadım, fakat rahatsız oldugum konuları da bılmesı lazım...
O zannedıyor kı, benım yanımda nasılsalar, esıme de aynılar. Gecen bana dıyor kı, 'bılıyorum senden cekınıyorlar' ... 'nıcın cekınsınler kı' dıyorum... 'benden ıyı mı bıleceksın'... dıyor. Cok seyın farkında degıl. Tabıı sureklı onlardan sıkayetım olmadıgını dıle getırıyordum, yoktu da. Fakat bu bır hafta benı gercekten raahtsız ettı. Anladım kı, bundan sonra hep bana yukleyecekler...
Kımısı ıcın basıt gelebılır, ne var canım alt tarafı bıraz yemek hazırlıgı, bulasık yıkamak dıye dusunulebılır. Fakat dedım ya mevzu bu degıl. Evde 3 kızın odasına cekılıp, sohbet ederken benım hızmetcı modelıne burunuyor olmam mevzu. Ben dadı degılım. Anne ve baba hayatta ıken onlara bakmakla hıc sorumlu degılım.
kesinlikle haklısın...
yapmak zorunda da dğeilsin, ben olsam elimi bile sürmem...
Canım şikayet etmene gerek yok, aynen onların taktiğini yapıcaksın.Çekil odana bişeylerle ilgilen, bakım yap hep meşgul ol.Senin evde iş yapmaya zamanın bile kalmasın.Kitap oku, eve iş getir ..vs sen bakıcı falan değilsin.Ne zamanki düzelirler ozaman işin bi ucundan tutarsın.
senede bir iki kez erkak kardeşime pantolon yada bir ayakkabı almışımdır ama öyle iyidirki asla istemez zaten bizim durumumuzu aşacak bir şey iyi niyetli insan oradan belli eder kendini bir kaç kezde harçlık verebiliyoruz okadar ama kendi faturalarımız taksitlerimizde var eşimin kızkardeşleri pahalı giyinecek diye ben evde kendimi sıkıntıya sokakam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?