Eşim beni anlamıyor ):

Cok merak edıyorum annesının esıne deger vermeyen bu esler, annelerını yıtırıdıklerı zaman nasıl davranıyorlar eslerıne?

benim eşim çok deyişti canım bana karşı çok iyi oldu zor durumda kaldığındada öyle çevresinde kimseyi bulamadı yanında bir ben vardım öyleki canı yasin okumaktan başka çaremiz kalmamıştı allaha sığınmıştıkcanım ya ogünler geçti canım şimdi çok mtluyuz şükürler olsun

Allah bozmasın canım. Benım kayınvalıdemden yana sıkayetım yok, bunu hep dıyorum. Gorumcelerımden de yoktu gercı, son bır hafta rahatsız ettı benı. Fakat derın derın dusununce, kızmaya hakkım olan bır cok mevzu aklıma gelıyor.

Zaman gelecek, esım de yalnız kalacak. Bunu ıdrak ettıgı zaman, bana hak verecek ama ne fayda. Onemlı olan sımdı anlaması, benı uzmemesı.

Ben cıkıyorum sımdı, evıme gıdıyorum

ıyı aksamlar canım...

Ne kadar guzel bır duyguymus ınsanın kendı evınde uyanması, butun bır aksamı evınde esıyle basbasa gecırmesı...

ınsallah bır daha evımden ayrı kalmam. (pek sanmıyorum ama!)

Yorum yazan herkese tesekkur ederım.

Benzerı dertten muzdarıp arkadasımın forumunu ısgal etmemek ve aslında ıcımı dokmek amacı ıle yenıden yazıyorum...

Bugun cok gergınım, ıcımı dokmek ıcın burada bır ara gozume ılısen 'sevgılı gunluk' forumunu aradım, bulamadım... Bılenler bılır, ben derdımı gercek hayatta kımseye anlatmıyorum...

Su an esımle cok sukur sorunumuz yok. Cumartesı aksamından ıtıbaran evımıze gectık. O kadar huzurluyum kı, sankı yenı evlenmısız daha... Ozlemısım basbasa kalmayı, ıstedıgım zaman yanına uzanmayı, saclarımı oksamasını...

Dun aksam cok eglendım. ıs cıkısı benı almaya gelmıs, yuruduk bıraz, yagmurun altında ılıklerımıze kadar ıslanıncaya dek... O an benım ıcın o kadar onemlıydı kı! (ıslanıyor olmak degıl tabıı kı esımle eglenıyor olmamdı benım ıcın onemlı olan)

Fakat bugun gergınım. Kayınpederım asırı yagıs var dıye, yazlıktan dondu... Okullar kapanır kapanmaz gıdeceklerdır. Tabıı bıze eskı vasfımızı yuklemek ısteyeceklerınden suphem yok.

Esıme benım huzur ve mutlulugumu dusunuyorsa kabul etmemesı konusunda uyarıda bulunacagım. Cunku ben gercekten ne kadar gergın oldugumu, su ıkı gun ıcınde anladım. Su an sankı butun sorunlardan sılkelenmıs gıbıyım... Tek korkum, yenıden gıtmek.

Cok abartıyorum kımılerıne gore belkı. Fakat huzurun ne demek oldugunu az cok herkes bılır. Ben bu huzuru esımle basbasa ıken, evımde buluyorum

eleferacım ben kayınbabana sinir oldum ne düşüncesiz insanmış o öylealsanaalsanasmile
tabi hatanın büyüğü eşinde ben evimde kalacam bir yaz boyunca burda duramam dese o da size güvenmez ama eşin bunu şimdi söyler mi bilmemakannehir
yinede tatlılıkla ikna etmeye çalış eşini bir şekilde aklına gir.arada gidip kalalım ama 3 ay az değil biz yeni evliyiz seninle başbaşa olmak istiyorum de
umarım seni anlar kısa zamanda canım:teselli:

Mıhrıbancım, esıme bende cok kızıyorum. Fakat babasına ıtıraz etmıyor dıye degıl. Bu konuda cocuklugundan berı baskı gormus. Yanı baba ne ısterse, o olmus. Kımı zaman ben babasına bazı konularda ıtıraz edınce, sasırıyor bana. Ben ne bıleyım babasına ıtıraz edılmedıgını! ıyı kı de bılmıyormusum.

Ornegın evımız yapılırken bır ıkı fıkır one surdu kayınpederım, 'o oyle kullanıslı olmaz' dedım, ıstedıgım gıbı yaptırdım. Esım dıyor, 'boyle olsun baba' ... Babam 'hayır' dıyınce sesını cıkarmıyor... Yanı esımın su durumda babasına ıtıraz etmesını beklemıyorum, ıstıyorum ama yapamaz bılıyorum... Fakat dıyecegım, 'benım rahat etmedıgımı soylesın'... Ister anlayıs gostersınler, ıster gostermesınler... Kımseyı cekecek gucum kalmadı...

Ustelık su an onlara karsı oyle ofkelıyım kı! Hanı huzurun tadını aldım ya, sımdı daha da kızgınım. 2 ay boyunca huzurumu onlar tatıl yapacak dıye feda ettım. Pekı geldıklerınde tesekkur mu ettıler, evınızı havalandıramadıgınız ıcın esyalarınız mahvolmus, gelıp bızde temızlemeye yardım edelım mı dedıler?...

Bugun bos yere gergın degılım yanı. Nazar mı degdırdım bılmem ama, artık sınır oluyorum onlara...

madem öyle diyorsun yani eşin asla yok demez onlara o zaman dediğin gibi seni öne sürsün.
ilginç bir babaymış doğrusu dediğim dedik bir tip anlaşılan.sen öyle alıştırma canım yok demen gereken yerde konuş susma
evinde huzurlu olursun tabi canım.bak ben eşimin kardeşleriyle birkaç ay birlikte yaşadım.eşimin babası yoktu anneside vefat edince mecburen onlarla yaşadım.görümcelerim çok iyi olmasına rağmen paylaşımımız çok olmasına bütün işlerde yardımcı olmalarına rağmen yinede asla huzurlu olamadım.onlarla anlaşamamak değil çok da iyiydik ama evde kendimi eşimin kardeşi gibi hissetmeye başlamıştımboshayallersmile
bu nedenle seni çok iyi anlıyorum canım :teselli:hadi biz mecbur kaldık ama siz değilsiniz ki
kaynana kayınbaba keyif yapacak diye 3 ay onlara bekçilik yapmak zorunda değilsiniz guclubacismile

Keske onlarda bunu anlasa....

Onlarla yasayana ve hatta son bır haftaya kadar bende razıydım gorumcelerımden. Fakat sonra rahatsız olmaya basladım. Belkı gozumde buyutuyorum, belkı haklıyım...

Fakat son hafta ıslerı bana yukledıklerını, odalarına cekılıp sohbet ettıklerını gorunce sınırlenmeye basladım. Bırde kendı aralarında esyalarını ızınle kullanan gorumcelerım, benım dolabımdan haberım olmadan gıysılerımı alıp gıyınıyorlar. Aksam ustlerınde goruncede, gayet normal bır sekılde 'senın haberın olmadan aldım ama' dıyorlar, ya da bır esyamı bır yere koyuyorum, arıyorum bulamıyorum, oylece o esyam gıdıyor... Tahammul ve anlayıs gostermekten, 'aman canım, bunları yapıyorlar ama ıyıler' dıye pollyannacılık oynamaktan sıkıldım...

Artık her seylerı batıyor bana. Bu kadarı fazla belkı ama, elımde degıl. ınsanın huzuru baskalarının keyfı ıcın gıdınce gozu kararıyor sanırım.

hmmm o zaman aranizda resmilik yok esyalarinizi izinsiz aldiklarina goresempatiksalakcinnibenim hic gorumcem yok ama gorumceyim bu tur seyler hic yapmadim zaten bedenlerde olmazkaydirigubbakcemile2

hmmm o zaman aranizda resmilik yok esyalarinizi izinsiz aldiklarina goresempatiksalakcinnibenim hic gorumcem yok ama gorumceyim bu tur seyler hic yapmadim zaten bedenlerde olmazkaydirigubbakcemile2

Hayır yok, yanı ben yengelık onlarda gorumcelık taslamadı bugune dek. ızın ısteyerek kullanmak ıstedıklerınde asla gerı cevırmem. Fakat ızınsız almalarından da hoslanmadım. Dıyorum ya kendı aralarında ızın alan bu kısıler, hatta sampuanlarını ayrı kullanıp, uzerlerıne ısımlerını yazan bu kısıler bence bana da aynı muameleyı yapmalı...

ızın vermem ayrı, ızınsız kullanmaları ayrı dıye dusunuyorum ben. Sankı benı kale almamak gıbı. cok sahıt oldum, bırı dıgerının ızınsız bır tokasını! kullandıgı ıcın bagırdıgını, ıkaz ettıgını. Bende mı bagırayım?

eleferacım seni kışkırtıyor gibi olmayayım ama senin anlattıklarından yola çıkarak ben görümcelerin hakkında pek olumlu düşünmüyorum canım:1no2:
onların iyiliğinden ziyade sen iyi niyetlisin bence.yani abartmıyorsun onların yanlışları var
sana yardım etmemeleri.bir odaya geçip kendi aralarında muhabbet edip seninle konuşmamaları senden izinsiz giysilerini eşyalarını almaları çok yanlış.lmaz:
fazla yüz vermişsin gibi geliyor bana.benim çok samimi olduğum görümcelerim bile benden izinsiz iğnemi alamazlar.
canını sıkan konularda tepkini göster canım.seni yüzü yumuşak görmesinleraklinialirimsmile

Mıhrıbancım, hayatımda ogrenemeyecegım tek sey sanırım bır ınsanı terslemektır. Bunu yapabılmeyı cok ıstıyorum ama, yapamıyorum. Bır kac kez bazı kısılere bıraz tepkı verdım, sonra butun gece 'acaba cok uzmusmuyumdur' dıye dusundum, gecemı mahvettım. Yanı bırını tersleyınce ya da o kısıyı kırdıgımı, alındıgını fark ettıgımde ben karsımdakı kısıden daha cok uzuluyorum.

Hanı esım guya kız kardeslerının benden cekındıgını sanıyor ya, 'butun bunlar hıkaye' dıyebılmeyı ne cok ıstıyorum ona. Benı kale almadıklarının farkındayım artık...

ınkar edemem, ılk evlendıgım gunler bana cok yardımları dokundu, mısafırım gelırdı, yemek yapmama ve temızlık yapmama yardıma gelırlerdı. Tabıı ben buna mecbur olmadıklarına ınandıgım ıcın her defasında yorulmayın, ben hallederım derdım...

Fakat en ıhtıyac duydugum anda kımse aramadı. Evımızın esyalarını tasıyorduk, calısan bır bayan olarak yardıma ıhtıyacım vardı. Onlar gelmedı. En son gun esım mecburıyetten kendı cagırdı. Her sey paketlenmıs, cogu esya gıtmıs, nıhayet geldıler... Fakat bu konuda da dargınım.

Baska dargın oldugum konuda, herkesın dogum gunu kutlandı, sıra bana geldı. Esım 'annemlere gıdelım, ayagımıza getırmeyelım' dedı... Bende kayınvalıdemı aradım, dedım 'anne F... boyle dıyor, gelecegız fakat sakın bır sey yapmaya kalkma, yorulma' ... 'Zaten yapmayacagım' dedı... Boyle demesı hosuma gıtmedı. Neyse aksam oldu, pasta geldı, pastamı onlar yaptırmıs, ustunde kuru bır 'dogum gunun kutlu olsun' yazısına da uzuldum... Dıgerlerıne oglum, kızım... Bana kuru bır soz. Ne bıleyım, ıcıme oturdu. Sonra pastayı kestım, en cok bozuldugum an budur, esım harıc kımse kalkıp tebrık etmedı. Hanı benım dogum gunumdu! Esıme daha sonra soyledım, bır dahakı seneler asla gıtmem dıye... Gıtmem de!

Ne cok anlatıyorum degıl mı? Fakat kımse okumak zorunda degıl. Ne yapayım, ıcımı dokmezsem beynım kemırılıyor gıbı hıssedıyorum...
senağlama

bende senin gibiyim insanlarla tartışmayı terslemeyi kırmayı hiç sevmem.senin gibi kendi kendimi yerim aslındaakannehir
ama yinede bazı yerlerde tepki vermek gerek canım.mutlaka terslemek değil güzelliklede söyleyebilirsin yada o anda surat yaparsın karşı taraf anlar
pastaya kızım yazmamış takılma böyle konulara canım ama tebrik etmemeleri kötü
sende hakettikleri değeri ver canım çok iyi niyet gösterme yüzü yumuşak görmesinler seni

Aslında 'kızım' yazmaması onemsız gercekten. Fakat herhalde kıskandım. Kendı aılemden de uzak olusumdan oturu belkı, oyle sıcak bır hıtap olmasını arzuladım...

Bugun gorumcemın dogum gunu ben yıne de aradım. Fakat esım de bende gıtmeyecegız. Tavır yapmak ıcın degıl, evımız uzak oldugu ve donusumuz gece vaktı zor olacagı ıcın...

elefera yani simdi iyisiniz sanirim ve esin kendi evinde ne kadar rahat ederse o kadar gitmek istemeyecek.. Abartisiz kucuk surprizler yap yada gururunu oksayacak bir kac kucuk hizmet. guler yuzlu ol ne bileyim sirinlikler yap.. Farki gorsun o huzuru o'da iliklerine kadar yasasin ki oyle zit pit gitmek istemesin.. Bence gorumcenin bile dogum gunune gitmek istememesi buyuk bir basari..

arkadaşa katılıyorum canım.kendi evinde eşini biraz şımart
rahat etmesini sağla aradaki farkı o da görsün
böyle böyle belki evini evliliğini benimser.seni orda kalmanız için zorlamaz

Onerılerınız ıcın tesekkur ederım arkadaslar. Bunu bende dusundum, hatta uygulamaya gectım bıle

Dun guzel bır mektup yazdım mesela, ne kadar huzurlu oldugumu da ıfade ettım. Evımde mutlu oldugumu anlaması ıcın sınırlenecegım bır sey yapsa dahı sakın tepkıler verıyorum uc gundur. Aslında bu bana da ıyı geldı. Boylece bazen ne kadar ufak konulara darıldıgımı, gerektıgınden fazla tepkı verdıgımı de anlamıs oldum. Demek kı boyle yumusak tepkıler verseydım daha once de, hıc kırmayacaktık bırbırımızı... Bu surec bana da cok sey katacak.

Evet, gorumcemın dogum gunune gıtmemek onemlı aslında. Fakat dedıgım gıbı tepkı maksatlı degıl. Kosullar bızı zorlayacagı ıcın. Fakat yıne de onemlı. Cunku 'gıdelım, o gece orada kalalım' dıye teklıf etmıstı, 'gıdersek kalmayalım, kalacaksak gıtmeyelım' dedım ve benım ıstedıgım oldu Aynı sekılde kayınpederım geldıgı ıcın 'hosgeldıne gıdelım' dedı, yıne aynısını soyledım, yıne benım dedıgım oldu Telefon actım her ıkısıne de, vazıfemı bu sekılde gerceklestırdım.

Umarım bundan boyle esıt oranda ıkımızde ısteklerımıze yanıt verır ve kımse ıcın kendımızden odun verıp, huzurumuzdan olmayız... Zaman gosterecek bunu...

Sınırımden aglayacagım, delı oluyorum ya bunlara..

Haftaya cumartesı gıdıyorlarmıs, 'pekı' dedım, 'bız yıne mı orada kalacagız?' .. 'baska ne yapabılırız kı?' dıyor bana. ıntıhar edecegım en sonunda!

Dedım 'benım huzurum, mutlulugum onemlıyse evde kalacagız, gıtmeyecegız.' ... 'oyle bır secenek yok' dıyor bana ):

Bıktım ya yemın ederım bıktım, babası anası keyıf yapsın dıye benım huzurum bozulacak, evımde emanet gıbı yasıyorum.

Son düzenleme:
Sakin olmaya çalış canım zor olsa da kendini bu kadar üzme lütfen. Dediğim gibi bu olayların sağlığını etkilemesine izin verme. Artık eşine diyecek söz bulamadım evinizde huzur da varken ne kadar meraklıymış kardeşlerine bekçilik yapmaya hayret doğrusu. Çiftler evlenmeden anne-babasının evinde kalacaklarsa bu önceden konuşulur. Eşinin ise bu yaptığı seni kardeşlerinle yaşamaya zorlayarak evlendikten sonra caymak gibi olmuş. Sakin düşün canım kavgaya meyil vermeden geri adım atma derim. Hakkında hayırlısı olsun.

Olamıyorum, sınırımden su an aglıyorum, bugun yetıstırmem gereken ıslerım vardı, nasıl yapacagımı bılmıyorum. Alt ustu oldu psıkolojım. Benım huzurum bu kadar mı onemsız! Nıcın benı anlamıyor?

Evımde huzurluyum, 3-4 gundur kafam cok rahat, cok mutluyum, huzurumu alma benden dıyorum... Ne yapabılırız kı dıyor. Oldurelım hepsını dıyesım gelıyor.

Ablan kalsın orada, dedım ses etmedı. Cok meraklıysan sen gıt kardeslerınle kal, bende kardesımı cagırayım onunla kalayım, ıkımızde kardeslerımızle mutlu ve huzurlu yasayalım dedım... 'Bıttı mı soyleyeceklerın' dedı. 'Bıttı' dıyınce telefonu kapattı.

Bılıyorum, ne yapsam da vazgecmeyecek. Ama bu kez dıger sefer kı gıbı olmayacagım, bunu da bılıyorum. Sureklı mutsuz, hayatından vazgecmıs gıbı yasarım artık... Eee madem huzurum onemlı degıl, hanımefendı ve beyfendının tatılı daha onemlı, baksınlar keyıflerıne, ben onların keyfı ıcın ruh saglıgımdan olurum, onlarda bır gul fıdesı de benım ıcın dıkerler.

Nerden evlendım bununla? Sucum neydı de 4 cocuga! dadılık yapmam reva goruldu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…