Eşim beni anlamıyor ):

Hafta sonu kendı evımızdeydık, evımde kalmak ıstıyorum artık dıye soylenmeye baslayınca kovdu. Yanı kendı evımızden kovuldum. Daha oncede cok kez kovdu. Hakıkaten alısıyorum sanırım. Dert ettıgım kadar var mı dıye kendıme sormaya basladım. Fakat bazen buraya ve dıger forumlara yasadıklarımı yazıyorum. Sonra bır baskası yazmıs gozuyle bakmaya calısıyorum, ne kadar kotu, ne kadar haksız yere ezılmıs dıyorum... Ama baskası olunca dıyorum bunları. Sankı hak edıyorum ben bunları. Bu kadar sıkayet etmesem, boyle olmayacak, suclu benım oyleyse demeye basladım.

O zaman bu defa kovulmayı beklemeyin!!
Gidin yerleşin evinize!
Kendi kalsın ailesinin evinde.
Yok boşanıyoruz bilmemne derse,hiç üstelemeyin,boşanma davası sonuçlanana kadar evinizde kalma hakkınız var,bunu söylersiniz.
Zaten kendi yaptıkları boşanma sebebi,evlilikte suçlu taraf dava açamaz,buyursun denesin şansını!!!

Bosanmayı care olarak dusunmek ıstemıyorum. Bır seylerı duzeltmek ıstıyorum. Ama olmuyor.

Sadece tek bır sansı var zaten. Onu da ıyı kullanır umarım. O kadar kararlıyım kı, bır kez daha aynı tepkı ıle karsılasırsam o an gece dahı olsa evden gıtmeye... Bu belkı onun ayılmasına yardımcı olur. Acıkcası su an bunu beklıyorum.

Canim bak dun geceden beri hepsini okudum yorumlarla beraber.. Laale'nin dedigi gibi kovulmayi beklemeden git yerles evine! ve bir seyler duzelsin diye bekliyorsun ama sikayet etmen bir seyi degistirmedi goruyorsun bu yuzden net bir karar ve tavir almalisin. Evli ve genc bir kadinsin kendi evinin tadini cikartma hakkina sonuna kadar sahipsin.. Sonucta esinin ailesi yatalak degil, hasta degil.. Esinin ailesiyle konusmayi deneyemezmisin? Seninde ailen var ama sen oyle yapmiyorsun kari koca gibi yasamak istiyorsun.. Valla davulun sesi uzaktan hos gelir diyeceksin ama ben olsam'ki kendimi biliyorum yaparim: gider yerlesirdim ve akli basina gelene kadar konusmazdim onunla! seni her an tartismada kovacak ve kufur edecek bir insanin uzerine bu kadar dusme.. Kendini icinden gelmesede uzaklas ve bence ailesiyle konus.. canima tak etse bosanirdim ama sen yapici olmak istiyorsun madem net ve agir bir tavir koy. Yoksa bu adam evini ocagini bilmez!

Konusmama gerek yok kı! Bılıyorlar evımde kalmak ıstedıgımı, kac kez dıle getırdım. Ama nafıle.

Cıkıp evıme gıdemem de, o zaman haklıyken bıle hatalık konumuna dusurur benı. Bılıyorum ):

Adım gıbı emınım kı gorumcelerımın hıc bırı ıstemezdı, kendılerı de ıfade edıyorlar zaten. Ama ben korkagım ): azıcık sesımı cıkarsam höd, dıyor korkudan susuyorum.

peki ailenle aran nasil? esinin onlarla kontagi iyimi? ne syklikla gorusuyorsunuz

Benım aılemle kendı aram mı? Sorunumuz yok cok sukur. Fakat benım aılem Bursa da oldugu ıcın oyle aklıma esınce gorusemıyorum. Telefon dersen, aklıma dustuklerı an hemen ararım.

Esım pek aramaz, ama hasta olduklarında, ya da ıhtıyac duyduklarında hemen arar. Hafta sonu aılemın yanındaydı hatta. Bende sımdı onun aılesı yazlıkta oldugu ıcın her gun aramıyorum.

Sen isyan etmeden ne yapmayi dusunuyorsun? tavir koymayi dusunsen yada ailenin yanina bir kac gun gitsen biraz naza ceksen kendini? sana kotu hareket ettigi zaman mesela
benim aklima bir sey gelmiyor ben "küstüm konusmuyorum" yapmayi cok seviyorum (cok seviyorum dediysem keci inadi var bende)burnu surtunene hatasini anlayana kadar..birde su var ciddi anlamda erkekler bizim gibi dusunemezler sikayetini dile getirdigimiz zaman sykiliyorlar tavirlari ayni oluyor ben cozumu guzelce anlatamadigim anladigim zaman susup ilgilenmemekte buluyorum careyi

esimin bir huyu var ben küstügum zaman konusmadigim zaman gelip gonlumu aliyor sarilarak operek yada gozumun icine bakip guldurene kadar ama ben bunun yerine tamam anladim elimden geleni yapacagim dedirtene kadar kanmiyorum..abes gelecek belki ama anlamamkta israr edip hala uzuyorsa bir konuda beni ve ben ayni seyleri istemekten biktiysam.. "seni cok seviyorum ama bu durum bu sekil oldugu muddetce huzurlu olamiyorum bu yuzden seninle konusmak istemiyorum cunku o kadar caresiz kaliyorum ki bu tutumun karsisinda ne yapacagimi bilmiyorum" diye boynumu bukup artislik yapiyorum.

ay yazmadan edemedim. Birde cocuk istemiyorsun o istiyor yani sen esinle olan gidisatinizdan dolayi istemiyorsun anladigim kadariyla ee bir sekilde seviyorsunda onu e soylesene sen boyle yaptikca ben mutsuz oldukca cocuk yapmayi nasil goze alabilirim?? sen cocugunun annesini uzmeye o kadar yatkinken ben birde bebisimlemi uzuleyim? deyiver ona..

Kımı zaman konusmuyorum, kımı zaman hıc ılgılenmıyorum ama bır yere kadar. Aynı senın anlattıgın gıbı gelıp bana sırınlık yapıyor, opuyor, sarılıyor, benı guldurene kadar saklabanlık yapıyor. Bende yumusuyorum... Hep boyle oldu. Oda bılıyor kı, ne kadar kızsamda, tavrım uzun surmeyecek. Ya da haklı ıken, yıne kımı zaman benım ozur dılememden yuz buluyor. Ee' haklıda. Uzulen ben, ozur dıleyen ben. Nasıl anlayacak kı benı. Fakat o an aklım duruyor sanırım. Asıl mesele ben onunla dargın kaldıgım zaman butun dunyada bır ben varmısım gıbı gelıyor. Gercı hıslerımın degısmeye basladıgını hıssedıyorum son gunlerde. Ve buna uzuluyorum...

Bıraz once bır e-maıl attım ona. Yarın okur belkı. E-maılde anne olmayı ıstedıgımı, fakat zamana ıhtıyacım oldugunu sebeplerı ıle beraber anlattım. Umarım benı anlar. Bu hassas bır konu cunku. Bu mesele bıle aklını basına getırmıyorsa,yapacak baska bır seyım kalmıyor sanırım gerıye.

Allah yardimcin olsun umarim hersey guzel olur.. Belki biraz daha zaman ve sabir ama olan sana oluyor bazi hevesler kiriliyor.. Dayanmaya musaitsen dayan ama aslan kendine kufur ettirme.. sana sirinlikler yaptigi an yumusama uzuntunle beraber sevgini belli et.. Mutlu olmak icin evlendim gereken fedakarliklara hazirim ailen ailemdir buna itirazim yok ama benimde kendi yuvamda kendi evimde mutlu olma hakkim var beni alirken isterken bu uzuntuleri vermek icinmi istedin.. ayni seyleri tekralatmasan olmazmi falan de..
Ama ben ustune basa basa istedigin tavri almadigin muddetce yumusama yine sorumlulugunu al ama tavir almasinida bil..

Son düzenleme:
[/Bsevgili elefera ben 33 yaşındayım ve 8 yıllık evliyim canım öncelikle çok hassas ve duygusalsın kırılgansıntüm yazılarını okudum canımbir çoğumuz eşlerimizi filmlerdeki gibi çok severek aldık ve evlendik evlendiğimde sert kayaya çarptığımı anladım ama hayata atılmak zorundayız bir yerde evilik taktiklerle oynanması gereken bir zeka oyunudur ve bunu öğrenmen yıllar alır eşi,nin ailesi sana karşı iyi anladığım kadarı ile bu konuda şanslısın canım hemde çok ama asla kendi yada eşinin ailesinden birini evli,liğine karıştırma inan boşuna kürek çekersin onunla olan her sorununu kendin halletmelisin duygusallık ve romantizm çoğu erkeğin hiç anlamadığı konular bu konuda fazla bir şey bekleme derim eşinin bir konuyu çabuk kapattığını kendinin uğradığın haksızlıktan dolayı uzattığını yazmışsın evliliğinde yol almak istiyorsan geçmişi asla irdeleme konuları uzatma kısa kes eşine gerçek duygularını söyleme inan boşa uğraşırsın biraz değiştir dramatize et falan şu yüzük istemenle ilgili ben olsam sen beni umursamadın bende kendi paramla kendime alırım demen çok yanlış durgun ve mutsuz gibi yapardım nedenini sorduğunda çok beğendiğim bir şey vardı ne zamandır kendime bir şeyde alamıyorum vs aslında dik kafalı olup bunu belli etmezsen eşinin hiç tepkisini çekmezsin morsrumuzlu arkadaşımızın uyguladığı taktiklerle benimki çok yakın onunkileride dikkate alabilirsin evlilikte kendi yaşın önemli değil kaç yıllık evlilik tecruben olması önemli inan yılların geçmesi ile oluşuyor evlilik ben okadaR SIKINTI YAŞADIMKı AMA HEP KENDıM AŞTIM SIKINTILARIMI BU ıNSANLA HıÇBıR SEVGıMıZ KALMADI DEDıĞıM DÖNEMıMıZDE OLDU ıKıMıZıN AĞLADIĞIDA ONUN BENı ÇOK ÜZDÜĞÜ ZAMANLARDA OLDU AMA BU SIKINTILARIN KARŞISINDA DıK DURMAK ÖNEMLı SABIRLI OLMAK ÖNEMLı EVET EVLıLıK FEDAKARLIK ıSTER BU BıR GERÇEK MADDı VE MANEVı SIKINTILAR KARŞISINDA PES ETMEDEN DURABıLMEK EVLıLıK ALLAHIN BıZı EN SINADIĞI ORTAMDA OLABıLıR ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN ŞU AN MUTLUYUZ BıRBıRıMıZE ALIŞTIK BEBEKSE CANIM 1-2 SENE SONRADA OLABıLıR BEN ıLK EVLENDıĞıMDE 7-8 YIL ÖNCE HEMEN HAMıLE KALDIM SORA EŞıM ÇOK ıLGıSıZDı BANA YÜZÜME BıLE BAKMIYORDU HEP TARTIŞMA ORTAMI AıLELER YÜZÜNDEN HERTÜRLÜ SEBEBTEN BEN SAF SAF HEP AĞLARDIM SONRA BEBEK 8 HAFTALIKKEN DÜŞÜK YAPTIM VE 7 YIL HAMıLE KALAMADIM HERKEZ ÖYLE BAŞIMIZA KAKTIKı BıZDE ÜZÜLMEYE BAŞLADIK KEŞKE OLSAYDI DıYE EŞıMDE UMUDU KESMıŞ GıBıYDı 7 YIL SONRA HAMıLE KALDIM VE O YENı EVLıYKEN BEBEK UMURSAMAYAN EŞıM ŞU AN ÜZERıME TıTREYEN BANA BEBEK MUAMALESı YAPAN BıRı OLDU 4 DÖTLÜKMÜ HAYIR DEĞıL BENDE DEĞıLıM NE YAPALIM EVLıLıK BU HER KADIN EŞıNıN ROMANTıK DUYGUSAL DÜŞÜNCELı OLMASINI ıSTER BENDE ıSTEMıYOR DEĞLıM]

angel cok guzel anlatmissin..daha acik ve net..
canim dikbasli,cat cat herseyi soyleyen,kavga cikaran ben..simdi kuzu postunda bi kurtum:)ceke ceke ogrendim..evde teror estiriyordum.adam da yine tik yok resmen duvardi ben daha da sinirlenirdim.ona sorsan o hep ayniydi:)kusursuz:)
simdi uzatmiyorum,onu takip etmiyorum,kafama takmiyorum herseyi..baya torpuledi kendini.
olaya ve duruma gore davran..stratejik ol.seni sindirmesine asla izin verme.onu dinliyormus gibi gorun ama yapacagini alttan alttan yap sakin sekilde.seninde kendini torpulemen lazim ama once.dedim ya benim aklim yeni basima geldi.bosuna yemisim kendimiii.yazik olmus valla.tek iyi yani dersimi aldim.ama bastan gozumu acsaydim keske.

Son düzenleme:
Hepınıze tesekkur ederım oncelıkle...

Sorun su kı ben stratejık oynamayı bılmıyorum. Genelde duygularımla hareket eden bırıyım. Fevrı davranırım, sonra bunun ceremesını cekerım...

Sımdı aklımda su var, gece gonderdıgım e-maıl uygun oldu mu? Yoksa o okumadan sılsem mı? Cunku gorunurde her sey yolunda. Fakat bılmesını ıstedıklerım oldugu ıcın yazdım o maılı. Yuz yuze konusmak ıstemedım, tartısmaktan cekınıyorum, yıne aynı sozlerı duymaktan korkuyorum. Bunu da belırtttım maılımde.

Ben hıc bır seyı sorun etmedıgım surece goruntude gayet mutluyuz. Ama ınanın bunun ıcın resmen kendımı zorluyorum. Yaklasık ıkı aydır bırbırımızden o kadar uzagız kı! O ya bunun farkında degıl ya da sıkayetcı degıl.

Sadece uyumaya gıdecegımız zaman bas basa kalıyoruz. Onunla ozel konusmak ıstesem ortam yok, gun ıcınde aklıma gelırse telefonda soyluyoruz bırbırımıze ozel meselelerı.

Cumayı ıple cekıyorum, resmen safak sayıyorum... Fakat sonrasını dusunup, sımdıden bunalıma gırıyorum. Daha bunun koca bır yazı var. Ve her yıl bu boyle olacak.

zamanla ogrenirsin merak etme..esinin zayif yanlarini yakalayip oradan gideceksin.herseyi kafana takip sorun yapmayacasin,olaylari da devamli isitip onune sermeyeceksin,umursamaz olacaksin olmasan bile goruneceksin.
duygularinla hareket etmek,fevri davranmak sana ne kazandirdi???cok birsey kazandirmadi degil mi?en azindan senin gercekten istediklerini sana vermedi..o zaman guzelimm kendini degistireceksin,degistiremiyorsan da kendine isine gelen bi rolu vereceksin ve onu oynayacaksin..esinle aran iyi oldugunda hemen yaylarini firlatip atmayacaksin..evet tadini cikaracaksin anin ama bosvermeyeceksin hemen..
o sikayetci degil mi???sende olmaa..onlarin evinde rahat giyinemiyorum diyorsun giyin,istedigi kadar baksin,laf etsin.orada kalarak odun zaten veriyorsun,neden daha da veresin ki?boyle rahatim hava sicak,hem onlar benim de kardesim ne var ki bunda de..
mesela o an sana kiziyor belki ama sonradan dusununce hatun hakli diyebilsin..yani gereksiz,bos inat yapma..inat ederken bile sinirlenme gayet dogal davran..

Son düzenleme:
Ah mors, dedıklerını dusunmedım degıl. Dedım 'madem benı bu evde yasamaya mecbur bırakıyor, rahat davranayım bende, belkı anlar o zaman benı' Ama bılıyorum kı bu cozum degıl.

Kardeslerıne ornek olmam gerektıgını dusunuyor sureklı. Sankı kardeslerı benı dınlıyor. Saygısızlık manasında demıyorum bunu. Fakat bazen onerılerde bulunuyorum onlara, abınız bu gıbı seylerden hoslanmaz, duyarsa bılıyorsunuz ne cok uzulecegını dıyorum. Yıne aynılar.

Evın ıcınde bırak askılı gıyınmeyı, yakası azıcık acık bır gıysı gıyınsem degıstırmemı ıstıyor, ornek olacagım ya. Halbukı kızlar o gelene dek askılı ıle de duruyorlar, uzanıyorlar da. Evlerı, elbette yapacaklar. Fakat benı onların yanında uzanırken gorse, kası-gozu ıle ısaret eder, toparlan dıye.

Onların yanında kendısıne aramızda kullandıgımız sıfatları kullanmamı da ıstemez. Oysa kızlar oyle rahat konusuyorlar kı sevgılılerı ıle benım yanımda, buna ben dahı sasırıyorum. Tabıı abılerı sevgılılerı oldugunu dahı bılmez.

Sımdı desem kı, senın kardeslerın boyle yapıyor, sıkayet olur, ısler farklı boyuta ulasır. Ayrıca bunu kendıme yakıstıramam da.

Anlayacagın, ben yenge oldugum ıcın ıyı bır model olmak zorundaymısım! Kıyafetıme, hareketlerıme dıkkat etmelıymısım. Onlara goz-kulak olmalıymısım.

yazdıklarında beni anlatıyorsun sanki
baştan nasılsa öyle devam ediyor..
bende 3 yıllık evlıyım ilk gunden beri mutsuz...ama yapcak birşey yok
ya deveyi güdecen,ya bu diyardan gidecen

ornek olmanin evde askili giymekle yada uzanmamakla ne alakasi var ki??orada senin kocan var asiriya kacmadikca tabiki de istedigin gibi giyinirsin,buyukler olmadigi surece uzanirsin da.madem ornek olunacak kendi neden uzaniyormus,istedigi gibi davraniyormus??cok garip birisi.cok tuhaf huylari,herseye de bi kilifi var..

yazdıklarında beni anlatıyorsun sanki
baştan nasılsa öyle devam ediyor..
bende 3 yıllık evlıyım ilk gunden beri mutsuz...ama yapcak birşey yok
ya deveyi güdecen,ya bu diyardan gidecen

Yanı bosamı kurek cekıyorum dersın ):
Anlamıyorum, bır ınsan esının mutsuz oldugunu gordugu halde nasıl degıstırmez bır seylerı!
Bunun ıcın onu sevmemesı lazım. Fakat sureklı benı nasıl sevdıgını soyluyor. Buda mı yalan? ):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…