Eşim beni anlamıyor ):

Cunku o abı! Bak onu oyle ıyı tanıdım kı, verebılecegımı yanıtı artık ben dahı bılıyorum.

Asırıya kacmam gıbı bır durum soz konusu degıl zaten. Bu benım yapımda yok. Ben daha bu evde yasamaya basladıgımdan berı bırazcık rahat hareket etmeye basladım. Oda yıne gıyımıme dıkkat ederım, uzanmam, onun ıstedıgı gıbı olmaya gayret ederım.

Ama oyle sıkıldım kı! Soyle evıme gırınce, ıstedıgım gıbı soyunup dokunmeyı, aksam uzanıp tv ızlemeyı, ıstedıgımde onu opebılmeyı, sarılmayı cok ozledım... Boyle sankı arkadas gıbıyız. ):

elefera eşin gerçekten anlaşılması zor bir insan
ama sana şunu diyeyim kırıldığın zaman bunu açıkca belli et surat as ve sakın özür dileme.sakin davran tepkini sinirli bir şekilde gösterme ama hal ve tavırlarından ona kırıldığını anlasın bilsin
ve bırak o özür dilesin sana şirinlik bile yapsa sen haklı olduğun konuda özür dileme
eşin benim eşime benziyor canım ama biraz daha abartmış olayı.sen örnek olacaksın falan durumları gibiakannehir
yola gelir zamanla eşin ama senin mantıklı ve sakin olman şart

iyide canım, evdekiler kocaman çocuklar.Sen onlara örnek olmak zorunda değilsin..Hepsinin kişiliği çoktan oluşmuştur.,Eşinin tavrı çok bencilce..Sana göz kaş yapınca suratını as, git odana yat..Sende ona tavır yap..Evin işlerinide paylaşın, sen o evi çekip çeviirmek zorunda değilsin.Toplamda kaç kişi yaşıyor bilmiyorum ama herkes bi işin ucundan tutsun.Sende yorgun argın geliyorsun, yatıp uzamak keyif yapmak seninde hakkın.Ne kadar sabırlısın canım.Ben 2 saatliğine büyüklere gitsem evime koşarak geliyorum.Evim evim güzel evim diyerek içeri giriyorum.Hem yeni evlisin sanırım, nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor.

bu arada canım kaynanan neden yazlığa gidiyor ki
niye çocuklarının başında durmuyor.ben onada çok kızdım
siz eğer başbaşa kalabilirseniz sorunlarınızı daha çabuk çözersiniz.çünkü senin eşin anladığım kadarıyla kardeşlerini bırakıp evinde kalacak bir tip değil
kaynanan gelsin evine sizde kendi evinize geçin canım.evinde daha rahat konuşursun tartışırsın gerekirse surat yaparsın eşine ama görümcelerin yanında bütün bunları yapman hoş olmaz

koruyucu kollayıcı abi tipi canım.benim eşimde bu yapıda olduğu için iyi biliyorum
ama benimki örnek ol falan hiç demedi allahtanaklinialirimsmile
bencilliğe gelince erkekler maalesef biz kadınlar kadar ince düşünmüyorlar ki
hiç eşimizle başbaşa vakit geçirelim rahat olalım gibi düşünceleri yok ki
tabi her erkek aynı değil ama eleferanın ki bu tip erkeklerden maalesef

Evet mihribancım, elefera yı günlerdir takip ediyorum.bugün artık yazasım geldi.Bu ne duyarsızlık, k.valide de öyle.Madem çocuklarının yalnız kalmalarını istemiyor , dur başında be kadın.Gelin çocuklara bakmak zorunda mı?Hastalık yok , kaza yok , ölüm yok.Onlar keyfine yazlığa gitsin gelin hanım onca insanın içinde eşiyle aile hayatı yaşasın.Elefera isteklerini sert bi dille anlat bana kalırsa, neden surat asıyosun tavır yapıyorsun derse senin keyfin yerinde bu evde, benim psikolojim bozuldu dersin.Mutlu değilim de açık açık..ılla gözünü sokucaksın demekki, bundan anlıyor eşin..

Mihriban kayınvalıdem de aman aman gıtme meraklısı degıl aslında. Kayınpederım ne derse onu yapıyor o da.

Kayınpederım pek dusuncelı degıl, sadece kendı arzuları onemlı. Bunu cok ıyı anladım. Oylekı dugun yaparken tek kurus harcamadı, faakt esım kredı cekıp onun yazlık yapmasına yardımcı oldu. Bız yaklasık 14 aylık evlıyız. Aynı doneme denk geldı evlılıgımız ve yazlıgın yapılması. Ne sıkıntılara gırdık, nıcın? Baba mutlu olsun dıye. Bız balayını gec, bır kez yemege bıle cıkamadık, tasarruf yaaplım dıye...

Surat asmam hos olmaz demıssın ya, bır ara moralım fena bozuktu. Beyefendı bunun ıcın uyardı benı. Neymıs efendım, cocuklar benden olumsuz etkılenıyorlarmıs. Bende dedım, 'benı evden kovmandan ben hıc olumsuz etkılenmedım mı sanıyorsun?'... Yanı her seyde aılesını one surmesınden bıktım. Hayır, valla aılesı ıle derdım yok. Sırf onun bu dengeyı saglayamaması yuzunden onlardan nefret edecegım dıye korkuyorum.

illet Cok olmasa da yenı evlı sayılırız sanırım. 14 ay! Fakat ınan ben kendımı daha ılk aydan ıtıbaren 10 yıllık evlı gıbı hıssedıyorum.

Elbette cocukların kısılıgı oturmus. Dıyorum ya, bazen dıkkat etmelerı gereken hususları onlara hatırlatıyorum, nafıle. Benı mı dınleyecekler?

ıs konusuna gelınce, o konuda sıkıntım yok. Paylasım kendılıgınden olustu. Derdım ıs yapmakta degıl, orada yasıyorsam elbette yapacagım. Ben sadece evımı ozledım ): Evımdekı rahatlıgı, duzenımı ozledım...

Son düzenleme:
eleferacım sanırım evli görümcende var.onunla konuş seni anlıyacağından eminim ne de olsa o da evli
kimseyle bir sorunum yok ama yeni evliyim artık evimde eşimle başbaşa kalmak istiyorum de zaten abilerinin huyunu biliyorlar.burda işten gelince uzanma hakkım bile yok abiniz hemen kaş göz yapıyor.kendimi özgür hissetmiyorum de
eşine ne desen boş gibi belki görümcenle konuşursan o da babasını evde kalması için ikna eder.sen de kendi evine geçersin
ben olsam bu yoluda denerdim belki.bu da bir öneri canım

Mihribancım, o sekılde dıle getırmedım. Fakat evımde yasamak ıcın ne kadar heveslendıgımı ıfade ettım. Gorumcem de sag olsun, cocuklar bende kalsın, sız evınıze gıdın dedı. Ama ne oldu, esım bunu da kabul etmedı ):

Sımdı ablamda yazlıkta zaten. Kayınpederım ısrarla cagırdı, oda gıtmek zorunda kaldı. Onu da dınlemez. Oyle olsa, kadın once kendını savunurdu. 'Baba ben gelsem, esım yalnız kalacak, yemegını kım yapacak, onunla kım ılgılenecek?' derdı. Ama dese ne fayda!

Kayınvalıdem ve gorumcem de ısteksız oradalar su an. Fakat benım kadar sıkıldıklarını da dusunmuyorum. Kısacası benım ne hıssettıgımın onemı yok. Onemlı olması ıcın esımın benı benımsemesı gerekıyor. Bu da olmuyor.

Dun tv.de pıknık yapan bır cıft gordum. 'Bızde bır gun gıdelım' dedım. 'Olur, cocukları da alırız, hep beraber gıderız' dıyor. Utanmasa bırlıkte yatalım dıyecek.

Bır aksam benı ısten almasını ıstedım, beraber vakıt gecırelım dıye. Bunu da belırttım ustelık.Ne oldu? Kardesının ıs yerıne de ugradık. Beraber donduk eve. Tabıı hıc bır etkınlıgımız olmadı. Ben ne dıyım, adam benımle vakıt gecırmekten kacıyor sankı.

Çok ilginç gerçekten ya..Yeni evli adam eşine hanıma çok düşkün olması gerekir.Vakit geçirmek için zaman kollayının o olması gerek.Artık onun ailesi sensin..Seni benimsemiş herhalde.Madem böle mutluymuş niye evlenmiş anlamak mümkün değil.Aynı şeyi sen yapsan, ailen yazlığa gitse, sende kardeşlerimin başında durcaz desen nederdi acaba?

Evlendıkten bır kac ay sonra kardesım gelmek ıstedıgınde, 'bız yenı evlıyız' dıye ıstemedı. Hem de bır kac kez kardesım ıstedı, o bu yanıtı verdı. Tabıı kardesıme farklı bıldırdım.

Ama onun kardeslerı haftada bır ıkı gun bızde kalırdı. Dusun, benım kardesım Bursa dan gelecek, ıstemıyor. Onun kardeslerı 10 dk uzaklıkta, kendı evlerınde degıl, bızım evde kalıyorlar. Kalmaları sorun degıldı, benım kardesımı ıstememesı sorundu.

Hala bır yere gıdecek olsam, kardeslerımı al yanına der. Bende 'yalnız basıma alıs-verıs yapmayı sevıyorum' derım, kabul etmem. Allah'tan buna dayatmıyor.

Bazı aksamlar mac yapmaya gıder, ben yuruyus yapalım desem, yorgun olur. Sohbet etmek ıstesem, bos konusmak ıstemez. Butun bunlara tamam dedıgımde, her sey yolunda gıdıyor. Mutluyuz!

Ama ben degılım. O mutlu sadece. Cunku o ne ısterse o oluyor.

Ablası 10 yıllık evlı, 2 de cocugu var. Yemın ederım ben onun kadar gezmıyorum. O baalyına da gıtmıs, canı sıkılınca ıstedıgı yere de goturur esı. Bende ancak bekleyecegım kı, ablam bır aksam arasında, bız suraya gıdıyoruz, sızı de alalım mı desın? Esım de kabul etsın. Bunu bıle cok ıs yapmıs gıbı dusunuyor. 'Bak sırf senın ıcın kabul ettım' dıyor. Zahmet oluyor ama, ne yapalım.

canım snein ailen falan yakınında değilmi sende git bir hafta kal nasıl olsa sen burdasın akrdeşlerinde yanlız kalmazlar dersin bence eşin rahatlığa alışmış hem annesi bbası kardeşleri hemde sen ohh herkes yanında biraz ayrı kalsanız özler belki anlardı kıymetini

yanlis anlama ve lutfen kizma..neden evlenmis?? kendine es degil,kole almak icin mi???okudukca sinirlendim..cok bencil birisi esin..evlenmeden once de boyle miydi?evlenince mi degisti?

Canım çok taviz vermişsin ama.Senin ailene gelince gelmesinler kendininkine gelince gelsinler kalsınlar , sen git kal oh ne ala..Şöle bi kalk kükre..Kendine köle almadı bu adam, hayat arkadaşısınız.Şöle bigün delirsen , döksen saçsan ben sevdiğine inanmıyorum desen nasıl olur acaba..

Maalesef degıl ): Onlar Bursa'da. Calısmıyor olsam, gıderdım yıne. Oda ıtıraz etmezdı buna sanırım. Ama calısıyorum ):

Bılıyorum tavız verdıgımı ): Delırsem herhalde sonu evden kovulmak olur Alıstı bunye, bunu beklıyorum aslında. Bır kez daha desın de, bende bı' gıdeyım. Aklı basına gelsın dıye.

Bır maıl attım ona. Yaz boyunca annemler yazlıkta kalacaklar, bızde onalrda dedım ya sıze, ben kardesımı cagıracagım, evımde onunla kalacagım, sen aılenle kal yazdım. Umarım benı anlayısla karsılar. Ve boyle de yapacagım. Tabıı boyle dıyorum ama, kotuye gıtmesınden de korkuyorum ):

yanlis anlama ve lutfen kizma..neden evlenmis?? kendine es degil,kole almak icin mi???okudukca sinirlendim..cok bencil birisi esin..evlenmeden once de boyle miydi?evlenince mi degisti?

Yooo neden yanlıs anlayayım kı! Bunu ben de kendıme soruyorum. Hatta ona bıle dedım. Cok afedersınız. 'Ben sadece yatakta mı senın karınım' dıye sıtem ettım. Ne oldu kı! Degısmedı.

Cok afedersınız ama, bızım bazen ozel hayatımızda dahı bencıllık yaptıgı oldu. Bu nedenle kendımı asagılanmıs hıssettım. Cok kırıldım, bunu da ıfade ettım. Defalarca uyardım, arkası geldı. Bır suredır sorun yok. Umarım boyle devam eder. Hıc olmasa bu konuda.

Evlenmeden oncede bencıldı. Ama aynı evde yasamadan katlanıp-katlanılmayacak boyutta oldugunu kestıremıyor ınsan.

Bu fena bencılmıs. Dıyorum 'sen bencılsın, bunu kabul etsen sorunu cozecegız' ama nafıle.

Bütün konularını okudum canım ve çok üzüldüm Allah sana sabırlar versin. Anladığım kadarıyla, sizin problemlerinizin temelinde senin eşine çok fazla ve haketmediği kadar taviz vermiş olman yatıyor ki bence hala vermektesin. Evliliğinizin ilk aylarında kardeşini istemediği anda tavrın çok net olmalıydı. Hepimizin eşlerinin huyuna gittiği anlar olmakta ama herşeyin bir sınırı var ve evllikte çifte standart olmaz.

Politik olmayı kötü birşey olarak algılama, evliliğinizin ve senin ruh sağlığınız için politik olman zorunluluk. En duygulu anlarınızda bile mantığını ön planda tut çünkü eşin senin duygusal ve fevri hareketlerinden yararlanıyor. Onsuz da yapabileceğini görsün, biraz umursamaz görün, seninle konuşmak için o zaman kollasın. O olmadan da mutlu olabileceğini görsün bak o zaman nasıl peşinden koşar. Yalnız bu ev konusunda canım hakikaten onu kızdırmadan kendini de harap etmeden çözmen gerekir, böyle onun kardeşlerine ebeveynlik yapmak zorunda değilsin, onların anne babası zaten var. Sert ve net kararlarından taviz kesinlikle vermeyeceğini görsün yavaş yavaş bir şeyler değişir umarım. Allah yardımcın olsun..

kendisini ailesine ispatlamaya calisiyor ve hala evlilik kavramini bilmiyor..sanirim bastan cok alttan almissin evlenince ayni cati altinda olunca bencilliginden cok rahatsiz olunca soylenmeye basladin..o da kovarak seni susturmaya calisti bunda da basarili oldu.artik ne yaparsa yapsin gitmeyecegini biliyor.keske ilk dediginde bunu herseyi goze alip gitseydin..eline koz vermissin..o da bunu kullaniyor..esini cozemedim ama bu sekilde olabilir olay..

Allah razı olsun nilaycansu

Ben kabul edıyorum hatamı, cok tavız verdım. Cunku cok sevdım. Onunla konusmadıgımızda yapayalnız hıssettım kendımı. Bu nedenle hemen affettım. Soyledımde neden affettıgımı, onsuz yapamadıgımı. Oda zamanla bunu kullanmayı ogrendı. Oyle kı cok kez dedı bana, 'haklıyken kendını haksız duruma dusuruyorsun, ıstesen benı parmagında oynatırsın' dıye. Ben beceremedım. Hıc stratejık ya da polıtık olamadım. 'aman ya sevıyorsam bunu bılsın, onsuz olamıyorsam hıssetsın, ben buyum, benı oldugum gıbı tanısın' dıye dusundum hep, ama gordum kı bu onun acısından guzel, benım acımdan degıl. Cunku bu sekılde ezılıyorum.

Bır gun ablası dedı kı, 'hep dua ederdım, oyle bırı ıle evlensın kı!, ıstedıgını yapan bırı olsun vs. ama sende bır sey yapamadın.'

Ben su maılı okusun dıye beklıyorum. Ama sanırım hala okumadı. Bakalım bır tepkısı olacak mı? Gercı konu hakkında konusmak ıstemedıgımı belırttım ama, bellı de olmaz.

morscum, bılıyorum tavız verdıgımı. Evet, belkıde ılk kovdugunda gıtmelıydım. Hadı o olmadı 7 mart ta bana oyle bır gece yasattı kı o zaman gıtmelıydım. Odamı olmadı, gecen cumartesı!... Ama ben hep beklıyorum, bır kez daha dıyorum. Bır kez daha yapıyor, sonra yıne bır kez daha dıyorum. Bu kez guya kararlıyım. Bır daha dedıgınde gıdecegım. Aslında onu tamamen terk etmeyecegım, sadece aklı basına gelsın dıye bır tepkı verecegım. Sımdı ben bu kadar arzuluyorum ya, benı kovsun dıye, adamın yıllarca kovmayacagı tutar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…