Eşim beni anlamıyor ):

Harıka bır haber aldım sımdı.

Esımın dukkanına hacız gelmıs. Nıye? Cunku cok afedersınız ama asırı sınırlıyım, dengesız ortagı yapması gereken odemelerı yapmamıs ve kabak esımın basına patlamıs. Dukkan esımın adına oldugu ıcın butun sorumluluk onda, ama ıhmal eden ortagı. Zaten bu adamdan oldum olası hoslanmadım!

Of ya, derdım ne ıken ne oldu ):

Sımdı bahsettıgım o e-maılı sılsem mı dıye dusunmeye basladım. Zaten su an gergın, onu okuyunca ıyıce gerılmesın. Ne dersınız? Bır kac gun sonra mı okusa?

kendi agziyla da itiraf etmis..calisan daa bi bayansin..cekip gidememenin nedeni seni terk edeceginden korkman mi?peki bu senden cok daha mi degerli?senin uzulmen cok mu onemsiz arkadasim?senin sevgini cok iyi anliyorum cokta saygi duyuyorum.ama keske cok daha temkinli ve iradeli olsaydin.senin zayif noktan esin ve o kadar emin ki sevginden..oraya cekerse seni de ona zorluyor.cunku yapacagini biliyor..lutfen karsisinda dik ve guclu dur.kaybetmekten korkma birak o korksun.gidecek olan zaten gider.sen sıkıca tutsan bıle..umursama neden yapmadin o evde biz uzagiz deme birak o dusunsun tut kendini.soylemek istiyorsan kagida yaz sonra at.ama ona soyleme.yalniz kalinca da bisey yokmus gibi davranma.odul verir gibi.birak ceksin cezasini.kusura bakma arkadasim biraz cat cat yaziyor olabilirim
cok iyiniyetli bi bayansin..tanimiyorum ama uzulmeni istemem..bunun hep boyle gitmemesi icin bi yon ciz kendine,yanlis gorduklerini yapmamaya calis.

Sen zaten en baştan taviz vermekle hata yaptığını anlamışsın canım. Bundan sonra geleceğe bak yaşadığın kötü anları tekrar tekrar hatırlayıp kendini yıpratma sonra Allah korusun ruh sağlığın bozulur. Her şeyin en iyisine layıksın eşine bunu hissettirdikten sonra gerisi gelir bence. Sen politik olmayıp, kendin olup olduğun gibi görünmeye çalışırken, olmadığın biri gibi olmaya ve davranmaya zorlanıyorsun. Bu yüzden yumuşamamalısın. Kır dök bağır çağır demiyorum ama alttanda alma dik dur. Biliyorum söylemesi kolay ama canım şunu da bil ki; o çok dediğim dedik, dominant kadınlar sadece kocaları çok iyi huylu oldukları için değil, politik davranıp nerede nasıl davranacağını çok iyi kestirebildikleri için tavırları kesin olduğu için eşlerini peşlerinden koşturuyorlar. Senin eşin de maalesef bu büyük çoğunluktaki erkek grubundan diye düşün ve duygularına söz geçir, mantıklı hareket et. En azından daha yeni evli sayılırsınız ipleri ele almanın zamanı geçmeden harekete başla bir an önce.

...o kadar emin ki sevginden...

morscum, artık eskısı kadar emın degıl sevgımden. Ben bıle degılım, o nasıl olsun. Bu benım dusuncem degıl sadece. Boyle hıssettıgını kendı dıle getırdı.Her gecen gun eksıldı benden bır seyler. Ben onu degıstırmeye calısırken, kendım degıstım. Aslında bıraz memnunum halımden, eskıye gore daha az takıyorum, bakıyorum o benımle ılgılenmıyor, gıdıp yanına sokulmuyorum (zaten su aralar bu mumkunde degıl, malum ben ornek olmalıyım)

Fakat bırazda uzuluyorum, eskısı kadar sevmedıgım ıcın. Onceden ona olan sevgını anlat desınler de bende anlatayım dıye fırsat kollardım, ondan bahsetmek ıcın bahaneler arardım. Herkesten tek duydugum 'ne kadar cok sevıyorsun esını' sozu olurdu. Artık bunu yapmak bıle gelmıyor ıcımden.

Degısmeye basladım anlayacagın. Yalnız bu surec tamamlanana dek ben bıraz daha sıkıntı yasayacagım sanırım...

N'apalım madem evlılık bır stratejı oyunu, bu oyunu kurallarına gore oynamam gerekıyor.

...yaşadığın kötü anları tekrar tekrar hatırlayıp kendini yıpratma sonra Allah korusun ruh sağlığın bozulur...

Benım en buyuk sorunum bu. Bana yaptıklarını, vaad edıp gerceklestırmedıklerını, hakaretlerını unutamıyorum!

Ruh saglıgımın cok da yerınde oldugunu dusunmuyorum. Normal ıdame edıyorum hayatımı fakat, bu yasadıgım korkular cok normal olmasa gerek. Her an evlılıgımız bıtecek gozuyle bakmak, bu nedenden dolayı bebek ıstememek benı yoruyor.

Benım sureklı bırılerı tarafından durtulmem gerekıyor sanırım. Kı esım bılıyor ne cabuk etkılendıgımı. Nısanlıyken daha fark etmıstı bu yonumu.

Ornegın ben bır sey ıstesem, kucuk bır gerekce ıle vazgececegımı o kadar ıyı bılır kı!

Kısacası kabul edıyorum. Hata benım ona olan zaafımdan kaynaklanıyor. O uzulmesın dıye her seye tamam dedım, ama yazdıgın bır cumle o kadar dogru kı, bu kez ben ben olmaktan cıktım.

Kardeşleri çocuk diye tanımlamışsın ama bence artık çocukluk çağını geçmişler. 20-21 yaşında çocuk mu olur. Annesi ve babası gözünde çocuk olabilir, ama senin ve eşinin çocukları değil. Oraya gidelim çocuklarda gelsin, şunu yapalım çocuklarda gelsin, artık yetişkin insan olmuşlar, sizin ailenizin içinde ne işleri var. Eşin sanki o evde bekar yaşıyor, ama sende yanındasın öylesine işte, keyif pek yerinde. Ya bir insanın evi varken, ısrarla eşini dinlemeyip, yok çocuklar (20-21 yaşındaki çocuklar) vs. bahane edip, eşinide bu kadar üzüp, hala orada oturmasını anlayamıyorum ben. Çocuklar bu kadar önemliyse, annesi babası başlarında dursunlar o zaman. Kimsenin sizden böyle bir hak iddia etme hakkı yok ki. Biz gezeriz, siz hayatınızı bize göre yaşamalısınız.

Eşinin kardeşlerinden çok sana sorumluluğu var ve malesef kendinden ödün vermeden de yola getirmen mümkün gözükmüyor. Oynamadan , tepki göstermeden, dik durmadan da bu iş pek düzelmez sanırım. Sen ne kadar kendim olacam dersen, karşıdakine yaranamıyorsun malesef. Erkekler çocuk gibi, nereye çekersen oraya gidebiliyorlar aslında ama bunu yapabilmek, sert olmak, kendin dışı davranmak ta zor. Aynı hatayı bende yapıyorum çoğu kez. Ben senin tam tersine, affetmek ya da susmak yerine, her zaman adım atmak yerine, asıp kesiyorum, eşimin ailesiyle konularda. Bu da çözüm olmuyor. Her iki koşulda da ortayı bulup oynamayı bilmek tek çözüm gibi görünüyor. Bunu nasıl yapmak lazım ben de bilmiyorum.

İşiyle ilgili konuda da geçmiş olsun. Şimdilik bu konuyu biraz es geçmekte fayda var sanırım. İş mevzu olunca , gergindir, ters tepmesin.

Maili silsen iyi olur bence. Şimdi sinir stres had safhadayken, sende haklıyken haksız durumuna düşersin. Uygun zamana kadar ertele canım..

salma kendini artik,topla,cok dusunme..takilma esinin yapmadiklarina ve planlama onun yapmasini istediklerini kafanda..umursamaz ol.sadece kendine yaparsiin takarsan.dusuncelerinin icinde de bogulursun..hicbisey cozumsuz degil..istersen cokta guzel ipleri eline alirsin.fikir fikir ol,guzellikle yaptir herseyi.yeri geldiginde odul yeri geldiginde de ceza ver cok zor degil inan bunlar.zamanla oyuna donustukce zevk aliyorsun:)sevgini oldurme,sadece bastir duygularini..asil kaybetmemek icin odun vermeyecesin.bu sekilde bi yere varamazsin zaten kendinde goruyorsun.guclu ve inatci ol..yapacam dediysen yap.donme geri kararindan ki nasilsa fikri degisir diye dusunmesin.hemen koyverme yaylarii..

ısımlerınızı ayrı ayrı yazmıyorum ama hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım. ınsallah bu ıs sıkıntısını cabuk hallederız.

Sıfresını bılıyorum, bu nedenle yorumlarınızı okudugum gıbı hemen sıldım. Kendını daha ıyı hıssettıgı bır gun gonderırım.

Tiryandafila, cocuk degıller ama o muamele yapılıyor. Yoksa herkes basının caresıne bakıyor. Fakat bır laf etsem 'senın aılende bunlar normal gelebılır ama, bızım aılemızde degıl' yanıtını alıyorum.

Zaten butun gun evde degılım, kızlar ıste. Ben onlara nasıl goz-kulak olabılırım kı? Hafta sonu evımızde kaldık, pazar gunu oldugu ıcın eve gec gıdeyım ıstedım. Bana telefon actı 'eve gıt, cocuklara goz-kulak ol' dıyor. Ben dadı mıyım? Anne mıyım?

Benım sanırım ozel bır egıtım almam lazım.'Kocayı yoneltme semınerı, evlılıge yonelık stratejıler vs.' gıbı

Her evlilik yürütülmeye çalışılmaz. Kendini ezdire ezdire mutsuz ola ola 30 sene evli kalmış olmak başarı değil enayiliğin dik alasıdır. Bu durumdan tek kurtuluşun resti çekmektir. Kabul etmezse senin mutluluğuna önem vermediği anlaşılır ki böyle bir adamla evli kalmak zaten sana yarar değil zarar getirir. Dolayısıyla kaybedeceğin hiçbirşey olmaz.

Bılıyorum, her evlılıgın yurutulemeyecegını. Fakat bıraz umudum var, bunu gormek ıstıyorum. Hayatımda bır hıc zaman hemen pes etmemısımdır. Evlılıgımde de boyle olsun ıstıyorum. Evet baskası olsa, coktan ceker gıderdı. Ya da baska tepkıler verırdı. Benı tutan bır sey var. Ama ınanın bunun ne oldugunu bende bılmıyorum.

Korku mu? Ona olan sevgım mı? Ne?

Eşinize olan sevginizden gitmediğinizi düşünmüyorum ben..
Gerçek sevgi çok kırılgan bişeydir benim gözümde.. Hakareti,küfürü kaldırmaz ya da kaldırmamalı...
Sizinki biraz alışkanlık biraz da başarısızlık korkusu olsa gerek..
Anlıyorum aslında ama bu işin sonunda yine size yazık olacak.
Tek üzüntüm bu..

Belkıde haklısın, basarısızlıktan asla hoslanmam. Ama bunun ıcınde evlılıgımı devam ettırmem. Benım sadece bellı sınırlarım vardır. Yapamayacagıma ınandıgım yerde bırakırım, fakat o vakte kadar mucadele ederım.

Aslında esımde bu huyumu bılır. Vazgectıgım zaman donmem, kafama koydugumu da yaparım. Belkı de bu dusuncelerımı ona cok fazla yansıtmadıgım ıcın degısmıyordur.

Benı kaybedecegı hıssını uyandırmalıyım onda. Evımıze gecınce ılk ısım bu olsun.

İnşallah!!!
Bunu canı gönülden diliyorum inanın..
Eşiniz aklını başına alır,kıymetinizi anlar artık..

İnşallah!!!
Bunu canı gönülden diliyorum inanın..
Eşiniz aklını başına alır,kıymetinizi anlar artık..

Cok tesekkur ederım. Allah razı olsun, sızden de buraya yorum yazan herkesten de.
ınsallah her sey yoluna gırer. Gercı dıyorum ya, goruntude sorun yok. Cunku ıstedıklerını yapıyorum. Ama mutsuzum ben.

şimdilik mutsuzsun ama zamanı gelince mutlu olucaksın ama önce politik olmayı öğrenmelisin cehenneme giden yol iyi niyet taşları i,le örülürmüş diye bir söz var ço iyi niyetlisin gözlerini aç biraz hem 18 aylık evlisin hemen rayına oturmaz herşey

sevgili elefera,
sen de şanssız gruptansın anladığım kadarıyla... bencil kocası olanlar grubundan..
ben de böyle biriyle evlendim...şimdiki durum ne mi..boşver..ama kötü..çok kötü...
ben de ağustosta evleneli 2 sene olacak,sana verebileceğim tavsiye şu ; bu tip adamlara karşı,en doğru davranış şekli,senin de kendini önemsemen olacaktır. onu aynı silahla vurmanı tavsiye ediyorum. ilgisiz mi..sen de ilgisiz olacaksın..onun attığı adımın bir fazlasını atmak asla yok.. maddi konularda kendine var da sana yoksa,sen de öyle olacaksın...
aynı silah yani...

Merhaba Elefara!

dün geceden beri açtığın konuyu , yazdıklarını ve yorumları okudum...
İnan çok üzüldüm... Kendime sordum, acaba sevdiği içinmi böyle davranıyor yada pes etmekten hoşlanmadığı içinmi? Dediklerimi günün birinde yaptırırım diyemi bekliyor???
1. evden atılmanda ses çıkarmamışsın ki ben olsam asla geri gelmezdim büyük konuşmayayımda... İşin var çocuğun yok kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kapasitedesin ve anladığım kadarıyla düzgün bi kişiliğe sahipsin. Kendini neden bu kadar küçük düşürtüyosun? Çok mu hoşuna gidiyor? Neden hep sen üzülüyosun? Bırak biraz da eşin üzülsünki seni anlasın...Hep kendini suçlamışsın üstüne çok gittim diye... Ama sevmesen yapmazsınki! Sevdiğin kadar sevilmek istiyosun bunun neresi suç? Asıl bütün suç eşinde! Sana bu duyguyu yaşatmadığı için. Sen onu parmağında oynatacağına o seni oynatıyor. Sencede buna dur demenin vakti gelmedimi? Bence geldi de geçiyor bile... Daha yolun başındasınız... Böyle nasıl devam edeceksin? bi adam 7 sinde neyse 70 inde de öyle olur. Birde adamlar hep babalarını örnek alırlar. Senin eşinde babasından öyle görmüş öyle yapıyor sanırım. Bak kaynanana senin 30 sene sonraki halin o. O da kocasına hayır diyemiyor sözünden çıkamıyor sanırım...
Çoooook iyi düşün derim... Daha çok gençsin...

ılgınız ıcın butun kalbımle hepınıze tesekkur ederım. Keske gercek hayatta da boyle bır ıkı arkadasım olsa. Ama burada bıle olması benı rahatlatıyor ınanın.

angelnrcn 18 bıle degıl, bu ayın 12 sınde 14 aylık evlı olacagım... Bızde cabuk tukentı bır seyler belkıde... Ben kendımı bastan berı hıc yenı evlı gıbı hıssetmedım. Rayına oturtana kadar sanırım ben elıme bastonumu alırım.

chocolategirl, uzuldum senın ıcınde. Pekı sende yaramadı mı bu metod? Neden mutsuzsun hala? Cocugun var mı? Benım olmaması belkıde sansımdır.

Eflin08, ıstedıgım gıbı bır es olacak dıye ınanıyorum ıcten ıce... Cunku kendımı kontrol ettıgım zamanlarda bakıyorum onun ılgısı artıyor. Gercı su an tek sorunum ılgısızlıgı degıl ama, bu da bır sorun.

Ben genelde huzuru bozmamak ıcın sustum. Hakkını yıyemem, kımı zaman oyle cok ıncıttım kı sozlerımle onu, evet hatalıydı ama o kadar sozu ısıtıpte, sessızce oturması, sonra gelıp bana sarılması, her seyı duzeltecegıne soz vermesı de ıyıdır herhalde. Duzeltmedı, telafı etmedı o ayrı dert

Ah bır evımıze gecsek bayram edecegım valla, o vakıt en azından onunla aramızda kı o buyuk mesafeyı kapatmıs olacagız.

Bana hala fazla iyimsersin gibi geldi.Şimdi kendi evinize geçeceksiniz sonra seneye yine annemlere geçelim lafları başlayana kadar herşeyi unutacakmışsın gibi geldi bana. Evinize geçer geçmez eşine şartlarını ve bir daha onlarda oturmayacağını kabul ettirmelisin. Yoksa korkarak sorunları görmezden gelmeye çalışarak böyle yılların geçer bakmışsın 5 yıldır evlisin bir de çocuk var ama hala her yıl aylarca eşinin kardeşleriyle oturmak zorunda kalıyorsun. Eşine resti çekmeyi ertelediğin her gün senin zararınadır bunu anlaman lazım artık.Eve gidince herşey güzel olacak aman tartışma çıkarmıyım diye düşünerek sadece sorunu bir sonraki seneye ertelemekten başka birşey yapmıyorsun. Eşinin seneye ikna olacağı ne malum? Herzamanki gibi beğenmiyorsan git demeyeceği ne malum? O zaman onurlu bir kadın gibi gidebilecek misin yoksa yine gelip burda çok mutsuzum arkadaşlar napıcam diye sayfa mı açacaksın yine.Aylarını yıllarını böyle mutsuz bir şekilde kocanın oyuncağı olarak heba etmeye ne kadar meraklısın.Resti şimdi çekmen gerekiyor veya en geç kendi evinize geçer geçmez birkaç gün içinde.Bunu yapmadığın sürece sadece kendini kandırıp yıllarını heba etmiş olursun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…