Var bende. Cocuklar da burda dogdu.Bı de Rus vatandaşlığı almaya çalış alabilirsen.
Bazi anlarda insanin bildiyi bir seyi bir basqasindan duymaq ister. Farkli dilde de yaza bilirdiniz.Yazmama gerek yok gayet tabi kendinizde dusunebiliyorsunuz görüldüğü üzere.
Birde alay etmedim bir daha okursanız anlarsınız herneyse uzatmayacağım.
Umarim cesaretinizi toplar doğru olani yaparsınız ne diyeyim.
Gözünü seveyim cesaretini topla..Arkadasımın annesi babası tarafından şiddet görüyormuş...Kız üniversiteyi kazanıyor ve otobuste gıderken idrarını kaçırıyor artık altını ıslatmaları başlamış...Annesi en sonunda kafası atıyor ve boşanmaya karar verıyor...Bu sürecte de Allah büyük işte kızının kazandıgı okula hizmetli olarak alıyorlar dısardan...Amin. Bir gun Ben de cesaretimi toplaya bilirim Insallah
Hayir Ben deyilim. 2017 uye oldim. Bu 2ci konum. Ilkim oglumun tuaet eyitimi ile bagli.Nilu12 sen misin? O üyede Rusyadaydı, dayak yeyip boşanamam diyordu elli kere konu açmıştı. Hatta en son üyeler de yorulup yeter artık hem boşanmıyorsun hem fikir istiyorsun diye sitem etmeye başlayınca hakaretler ede ede gitmişti.
Sen misin?
Amin InsaAllah.Gözünü seveyim cesaretini topla..Arkadasımın annesi babası tarafından şiddet görüyormuş...Kız üniversiteyi kazanıyor ve otobuste gıderken idrarını kaçırıyor artık altını ıslatmaları başlamış...Annesi en sonunda kafası atıyor ve boşanmaya karar verıyor...Bu sürecte de Allah büyük işte kızının kazandıgı okula hizmetli olarak alıyorlar dısardan...
Sıfırdan kurduk biz hayatımızı derdi arkadasım...Düğününe bile çağırmadı babasını..Annesi çiçek açmış resmen kadın kurtulmuş...Öyle güzel okutmuş büyütmüş iki kız çocuğunu ablasıda arkadasımdan 2 yas buyuktu sadece ...
İnşallah birgün buraya kurtuldum diye yazarsınız...
3 yıl Azerbaycan da yaşadım, bizim gibi değiller,dayak da yeseler erkeğin herşeye hakkı var kafasi biraz. kumalik normalleşmis. Kadınlar hem evde hem sokakta her işi yapıyolar. Bı de kayinvaldeyle yaşayıp koca sulalesine full hizmet ediyorlar.kadinlar erkek naparsa yapsin bosanmiyor maalesef. Garip bı toplum baskısı var kadınlara. Sokakta çok farklı bı imajları var. Evlerin içinde hayatlar farklı.
Benim eski işim dolayisiyla çok fazla Azerbaycan Türk'ü kadın arkadaşım var. Onlarla konuştukça , arkadaş oldukça gözümdeki Azerbaycan modern bir yere evrilmisti. Hatta kadınlara seçme seçilme hakkı bizden çok daha önce verilmis.Azerilerin aile yapilari boyle. Bosanip giden kadini aileleri genellikle kabul etmez. Dovse de aldatsa da kadin cekmek zorundadir. Kiz cocugu evlendiginde artik el gibi olur, aileye geri donemez maalesef.
Maddi gucum yok. Cocuklar kucuk. Yurt disinda yasiyoruz. Ailemden destek yok. Nasil bu cikmazdan cikim bilmiyorumİhanet ve şiddet..asla affedilmemesi gereken iki önemli nokta..bir kere şiddet gösterdiyse yine gösterecektir..neden boşanmayı düşünmüyorsun?
Ailenin yanında olması gerek ya nasıl oluyor da destek çıkmıyorlar maddi yönden kötü olabilirler anlarım öz kızının şiddet görmesini bile bile orda nasıl tutuyorlar işte bunu anlamam mümkün değil..o manyak kocanın da elleri kırılsınMaddi gucum yok. Cocuklar kucuk. Yurt disinda yasiyoruz. Ailemden destek yok. Nasil bu cikmazdan cikim bilmiyorum
Benim de diplomam var, 3dilde konusuyorum. Amma hic islemedim. Atam yasamiyor, annem kardesimle yasiyor. Kimese yuk olmaq istemiyorum. Cocuklar kucuk, babalarina baglilar. Ben babasiz boyudum, belki O travmasi var. Onlar babasiz kalmasin ieterdimBenim eski işim dolayisiyla çok fazla Azerbaycan Türk'ü kadın arkadaşım var. Onlarla konuştukça , arkadaş oldukça gözümdeki Azerbaycan modern bir yere evrilmisti. Hatta kadınlara seçme seçilme hakkı bizden çok daha önce verilmis.
Tanıdığım Azerbaycanlılar poligot. TV izleyip Türkiye Türkçesi , ailelerden- gelenekten de Rusça öğrenmişler, dile yatkınlıklatindan İngilizceyi de kolay öğrenen bir millethepsi mi bana denk gelmiş, benim tüm Azeri arkadaşlarım bu dört dili de Anadili gibi konuşuyor:) iki de İran azerisi arkadaşım var ,Tebrizli. Onların da rusca yok Farsça var, onlar da 4 dil konuşuyor.
Ne bileyim hepsinin ailesi kız çocuğu dememiş okumaya - çalışmaya başka ulkeye yollamış. Gayet de keyifli hayat yaşıyorlar... buradan sonra iş bulup başka ülkelere gidenler oldu vs.
Bir kendi çevremdekilere bakıyorum, bir KKda son zamanlarda hep açılan 'bizde birlik oturulur,bizde el sözü en önemli şeydir,bizde gelinlikle çıkan kefenle girer' diyen tayfaya bakıyorum , ne kadar da iki farklı uç var demek ki ülkede...
Ailem bilmiyor. Gidecek bir ev, aile olasa zaten bu kadar caresiz olmazdimAilenin yanında olması gerek ya nasıl oluyor da destek çıkmıyorlar maddi yönden kötü olabilirler anlarım öz kızının şiddet görmesini bile bile orda nasıl tutuyorlar işte bunu anlamam mümkün değil..o manyak kocanın da elleri kırılsın
Babam yaniBenim de diplomam var, 3dilde konusuyorum. Amma hic islemedim. Atam yasamiyor, annem kardesimle yasiyor. Kimese yuk olmaq istemiyorum. Cocuklar kucuk, babalarina baglilar. Ben babasiz boyudum, belki O travmasi var. Onlar babasiz kalmasin ieterdim
Benim eski işim dolayisiyla çok fazla Azerbaycan Türk'ü kadın arkadaşım var. Onlarla konuştukça , arkadaş oldukça gözümdeki Azerbaycan modern bir yere evrilmisti. Hatta kadınlara seçme seçilme hakkı bizden çok daha önce verilmis.
Tanıdığım Azerbaycanlılar poligot. TV izleyip Türkiye Türkçesi , ailelerden- gelenekten de Rusça öğrenmişler, dile yatkınlıklatindan İngilizceyi de kolay öğrenen bir millethepsi mi bana denk gelmiş, benim tüm Azeri arkadaşlarım bu dört dili de Anadili gibi konuşuyor:) iki de İran azerisi arkadaşım var ,Tebrizli. Onların da rusca yok Farsça var, onlar da 4 dil konuşuyor.
Ne bileyim hepsinin ailesi kız çocuğu dememiş okumaya - çalışmaya başka ulkeye yollamış. Gayet de keyifli hayat yaşıyorlar... buradan sonra iş bulup başka ülkelere gidenler oldu vs.
Bir kendi çevremdekilere bakıyorum, bir KKda son zamanlarda hep açılan 'bizde birlik oturulur,bizde el sözü en önemli şeydir,bizde gelinlikle çıkan kefenle girer' diyen tayfaya bakıyorum , ne kadar da iki farklı uç var demek ki ülkede...
Geçen günlerde konu açan, koca ve kaynanadan dayak yiyip eltisini döven, Rusya'da yaşayan azeri kadın da iki diplomam var diyordu.Benim de diplomam var, 3dilde konusuyorum. Amma hic islemedim. Atam yasamiyor, annem kardesimle yasiyor. Kimese yuk olmaq istemiyorum. Cocuklar kucuk, babalarina baglilar. Ben babasiz boyudum, belki O travmasi var. Onlar babasiz kalmasin ieterdim
Bal gibide bosaniyorlar.Geçen günlerde konu açan, koca ve kaynanadan dayak yiyip eltisini döven, Rusya'da yaşayan azeri kadın da iki diplomam var diyordu.
E o zaman cahil değilsin. O diplomayı rulo yapın kenara atın diye mi aldiniz????
Cahil değilsiniz, işe girecek diplomaya , o ülkede derdini anlatacak dile sahipsiniz, kadın hakkını az çok gozeten bir ülkede yasiyorsunuz.
Hala daha dayak yediginiz adamla devam etmek istiyorsanız bunun tek amacı dayak yemek sizin için önemli değil
Bir kere vurdu,ilk oldu diyorsun. İnsan insana bir kere bile vurmaz.
Çocuğun babasını çok seviyormus.
Bahaneye bak. Aklı ne kadar ki oncacik çocuğun da kimi seviyor?? Daha altını tutamayan çocuk bu adamı sadece evde yaşıyor diye seviyro. Birkaç seneye tanıyacak ne iğrenç bir babası olduğunu, annesini dovdugunu. O da zaten tiksinecek babasından.
Bir de neden millete yuk olacaksın ki? Neden kendi ayakların üstünde durmak senin için bir opsiyon degil ? Baba evinden koca evine, koca evi olmazsa tekrar baba evine.. pinpon topu musun, insan mısın?
O ülkede annesi babası destek cikmayan çocuklu Rus kadın ne yapıyor? Kocasından dayak mi yiyor hepsi? Kurtulmak isteyene el uzatan kuruluş yok mu kocaaaa Rusya'da???
Eminim ki var.
Biraz cabalasan , başvuru yapsan sana da destek olurlar. Bosansan o serefsizden nafaka da alırsın. O diploman elbet bir işe yarar, çocuğu kreşe bırakıp ise de girersin..Rusya orası, kadına iş çok .
Ama tabii ki kadın isterse.
Onurlu bir insan olup 'ben bu hayatı hak etmiyorum ' diyebilirse , konfor alanindan çıkmaya cesaret edebilirse...
Sizin gibi elinde imkan olmasına rağmen sünüp kalan , "ay bir defa oldu, yok beş defa oldu, aslında özünde iyi biri" diye kocasını içinde aklamaya çalışan kadınlar değil
Onlar yıllarca çeker çeker, kendi çocuğuna da 'senin için katlandım her şeye' der, ortamlarda 'cocugum olmasa bir saniye durmazdim ama babasız kalmasınlar' der,vicdan rahatlatır. Sonra zavallı çocuklar bir ömür 'annem bu sefil hayatı bizim yüzümüzden yaşadı' diye üzülüp içten içe kendini cezalandıracak saçma seçimler yaparlar.
Öyle salak çocuk yetiştirmemeye bak sen de.Bal gibide bosaniyorlar.
Evet korkularim var. Ya ileride cocuklar senin uzunden babasiz buyuduk deseler? Oyle durumlara da hasit oldum.
Hep boyle birisi olsaydi 2 cocuk yapmazdim en azidan. Huzurlu yasadik bu 8 yili.
Dalgamı geçiyorsun sen kas yapacakmış beyninde kas yok kolunda olsa ne faydaNeden ozur dilemiyor, yani ilk konuyu Ben acmak istiyorum. Cunki dayanamiyorum. Kas yapa bilsem. Kas
Anneleri gibi iseler evet söylerler çünkü zeka seviyesi aileden gelir genetik mirasBal gibide bosaniyorlar.
Evet korkularim var. Ya ileride cocuklar senin uzunden babasiz buyuduk deseler? Oyle durumlara da hasit oldum.
Hep boyle birisi olsaydi 2 cocuk yapmazdim en azidan. Huzurlu yasadik bu 8 yili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?