- 6 Haziran 2022
- 665
- 899
- 18
Anladım Azərbaycanlı bu. Rusya da yaşıyor kesin? doğru muHer kesin kendine guveni olacak, her kadin ilk dayak gorduyunde dik durub, haqqini araya bilmez. Gelecek korkularim var. Mutluyum, huzurluyum dediyim bir anda yere carpilmis kimi sokdayim. Ilk somumu atamadim. Burda benzer konulari okudum. Esim pisman, ozur diliyor yazilmis. Bunu okuyana kadar hic dusunmedim neden ozur dilemiyor diye. Sadece fikir almaq istedim. Yoksa derdimi ozur dilesinde aff edim deyil
harbii Rusyada yaşıyorum azerbaycanlıyım eşimde öyle Ama Bana yanlışı olursa hemen boşanacagımı da biliyor. Çünkü ona kendisini hiçbir zaman sen vazgeçilmezsin demedim Sen olmazsan ben neyaparım vs diye diye tepelerine çıkarıyorlar eskiden eşi yokken neyapıyordu aynısı yapacak.. Ya da yeni hayat kuracak bu kadar basit. Bir de Hayatlarlna hayat kurmak için çocuk yapıb çocugum için katlanıyorum diyorlar bu çocuk için katlanmak degil çocuk var diye cehennemdee yaşamak oluyor böyle bir kafaya sahipseniz önceden çocuk yapmayınBu Rusya'da yaşayan azerilere ne oluyor ya, bizim turklerde de şerefsiz, döven koca var ama en azından kadınlar boşanamasa da bosanacam diyorlar, bu Rusya'ya gelin giden azeriler 'asla bosanamam,laf olur söz olur' kafasında.
Yaşadığınız ülkede adamlar 60 sene önce uzaya insan gönderdi, traktör suruculeri bile kadin. Ama siz caresizsiniz, dayak yiyip aglamaktan başka imkanınız yok. Evet
Keske demek istedim, keske her seyi uzune acik konusa bilsem dedim. Turk deyilim, yazi seklinde farklilik var.Dalgamı geçiyorsun sen kas yapacakmış beyninde kas yok kolunda olsa ne fayda
Kendinizi hazırlayın o zaman şu saatten sonra. Plan yapın. İş bulun, çalışın, para biriktirin gizli de olsa. O evden ayrılmak için kendinizi hazırlayın.Her gun dovulub ve asla bosanmam gibi bir fikir olusmus her kesde. Gorunur fikrimi ifade edemedim.
Evet suan bosanmaya hair deyilim. Piskolojik, Maddi. Ammu bu asla gitmem manasina gelmiyor.
Aklı başında hiç kimse dayak yiyip boşanan annesine senin yüzünden babasız büyüdük demez. Aksine annesini o durumda görmek istemez çocuklar. Sizin yetiştirmenize bağlı tabii. Onları da kendiniz gibi yetiştirmeyin, zihniyet önemli.Evet korkularim var. Ya ileride cocuklar senin uzunden babasiz buyuduk deseler? Oyle durumlara da hasit oldum.
Zeka ile bilgi ile alakasi yok.Anneleri gibi iseler evet söylerler çünkü zeka seviyesi aileden gelir genetik miras
Niyə yoxdu ata evində sənə yer ?burda elə tanidirsizkii ata analarımızı guya Azərbaycanda heç kim qızına sahib çıxmır ?ya mənim ailəm yaxşıdı ya siz abartirsizBosansam da baba evine gitmem. Orda bana yer yok. Kendime bir care bulmaliyim
Ben konu sahibine de inanmıyorum..yazım dili değişip duruyor.Benden iyi cümle kurduğu mesaj sayısı bir hayli fazla..ne zaman ajitasyon yapacaksa "men bilmem sizin dil"Cahilligimizin milleti yok demek ki anasını satayım.
Azeriler bizim kırsal kesimin insanlarının laciverte boyanmış şekli demek ki.
Bozma kızım düzenini, dayağını ye kır dizini otur, hatta ilişkiniz düzelsin diye bir çocuk daha yap, baktın olmadı bir tane daha yaparsın. Yazık zihniyetine!Ilk defa oldu boyle bir olay.cocuklara cok bagli. Evine duskun biri. Hep iyi anlasdik. Basima gelmez diyordum hep. Kardesine, O zaten beni aff etmez ki demis. Benim destek alacaq ailem yok. Cocugum okula basliyacak. Duzeni bozmak istemiyirum. Anliyorum siddet baslayan yerde huzur, sevgi kalmaz.
Yurt dısında sız korkuyuorsanız,yurt ıcındekı kadın napsın_?Sınır dısı etttırmeye kadar ugrasırım onu valla ne korkcam?Nıye sıkayet etmıyorsunuz?_Uzaklastırma vs almıyorsınuz.Adam dovmus,konusmaması agrına gıdıyor.Kafaya cok mu darbe aldın ablacım?Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?
Oradaki sosyal haklarınızı araştırıp kendi hayatınızı kurmaya çalışabilirsiniz. Eşiniz belli ki kendisine muhtaç, güçsüz ve bilgisiz olduğunuzu düşünüp sizi küçümseyerek saygı duymuyor.Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?
Benim eski işim dolayisiyla çok fazla Azerbaycan Türk'ü kadın arkadaşım var. Onlarla konuştukça , arkadaş oldukça gözümdeki Azerbaycan modern bir yere evrilmisti. Hatta kadınlara seçme seçilme hakkı bizden çok daha önce verilmis.
Tanıdığım Azerbaycanlılar poligot. TV izleyip Türkiye Türkçesi , ailelerden- gelenekten de Rusça öğrenmişler, dile yatkınlıklatindan İngilizceyi de kolay öğrenen bir millethepsi mi bana denk gelmiş, benim tüm Azeri arkadaşlarım bu dört dili de Anadili gibi konuşuyor:) iki de İran azerisi arkadaşım var ,Tebrizli. Onların da rusca yok Farsça var, onlar da 4 dil konuşuyor.
Ne bileyim hepsinin ailesi kız çocuğu dememiş okumaya - çalışmaya başka ulkeye yollamış. Gayet de keyifli hayat yaşıyorlar... buradan sonra iş bulup başka ülkelere gidenler oldu vs.
Bir kendi çevremdekilere bakıyorum, bir KKda son zamanlarda hep açılan 'bizde birlik oturulur,bizde el sözü en önemli şeydir,bizde gelinlikle çıkan kefenle girer' diyen tayfaya bakıyorum , ne kadar da iki farklı uç var demek ki ülkede...
Çok şaşırdım. Halbuki benim tespitim Azeri kadınlar dış görüntülerine çok önem veren, estetik yaptıran, dominant kadınlar oluyor. Bir tanesinin restaurantta yemek videosunu gördüm. Garsonlara aşırı kaba davranıyordu, sürekli emir veriyordu. Bir de maddiyata çok önem veriyorlar.3 yıl Azerbaycan da yaşadım, bizim gibi değiller,dayak da yeseler erkeğin herşeye hakkı var kafasi biraz. kumalik normalleşmis. Kadınlar hem evde hem sokakta her işi yapıyolar. Bı de kayinvaldeyle yaşayıp koca sulalesine full hizmet ediyorlar.kadinlar erkek naparsa yapsin bosanmiyor maalesef. Garip bı toplum baskısı var kadınlara. Sokakta çok farklı bı imajları var. Evlerin içinde hayatlar farklı.
Tamam ozaman dayak yiyin ne diyelimZeka ile bilgi ile alakasi yok.
Burda yazilanlarin hepsinin farkindayim. Evet belki tutarsiz behaneler ariyorum.
8yil emek verdim, duzen kurdum. Cok sevdim, evime duzenime bagliyim.
Cahil olub, cesaretli olsaydim daha kolay olurdu belke, sokub yeniden tek basina kurmak yeni bir hayat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?