- 8 Ekim 2010
- 875
- 184
- 323
- 38
- Konu Sahibi siyahbeyazbilgisayar
-
evlenmeden önce eşim yine çok oynuyordu ve bana ısrarla evlenince bir kaç saat oynarım diyordu.ben birkaç saat oynayacak sandım. buna tabiki karışmazdım ama hergün hergün artık bezdirdi benihım anladım şimdi senin eşin gibileri çok var demek ki onların eşleri kabul etmişler vazgeçmez eminim hastalık gibi bir şey oyun bagımlılığı ya kabul edeceksin ya da vazgeçeceksin , biri vardı nişanlıydı adamın oyun kanalı var , açıklama yapıyordu nişanlıyım nişanlımla vakit geçirmem gerek falan diye tuhaf yani erkek cinsini anlamak çok zor,
evlenmeden önce günde birkaç saat diyordu. ama şimdi akşama kadar sabaha kadar başından kalkmıyor ve ilk zamandan beri böyle. sanırım bağımlıOyun bagimlisi falan mi ki? Eğer oyleyse isiniz cok zor.
ben olsam oyun cdlerini atardım bilgisayardan oyunları silerdim olmayınca oynayamazevlenmeden önce günde birkaç saat diyordu. ama şimdi akşama kadar sabaha kadar başından kalkmıyor ve ilk zamandan beri böyle. sanırım bağımlı
bazı günler birlikte uyumayı konuşmuştuk. ama eşim konuştuğumuz saatte gelmedi hiçbir zaman. oyun bitsin hemen geliyorum. şu bölümü geçeyim geliyorum derken hep bekledim.o zaman tv yi kapatın yatana kadar olan vakitte sohbet edin..
adamın ama doğru ama yanlış zevk aldığı bir şey var bilgisayarda oyun oynamak .. siz onun zamanından çalmayın .. 3 akşam oynuyorsa 2 akşam birlikte yatağa girin sarılın.. alternatif üretin yani.. karşısına yok sen beni sevmiyorsun yok bilgisayarla evlenseydin vs gibi çocukça şeylerle çıkmayın.. suçlayıcı değil çözüm üretici konuşursanız ortak noktayı bulursunuz..
oyun cd si bozulunca hemen yenisini aldığı için fayda etmiyorben olsam oyun cdlerini atardım bilgisayardan oyunları silerdim olmayınca oynayamaz
bunu denedim ben teklif ettim hadi git sen oyna diye. ben gece oynamak istiyorum diyor. izleyeceğimiz filmin saatini bile onun oyununa göre ayarlıyoruz. o yüzden onun oyunu benim için zevkten öte işkence oluyor. saat gec oluyorsa acee ediyor bir planımız varsa sebebi de gece oyun oynamak..Bazı insanlar illa ki kendine vakit ayırdığında mutlu oluyor. Bende senin eşin gibiyim :) Kocam yorgun argın gelip koltukta sızıyor bende bin bir uğraşla yatağa yolluyorum onu kahvemi alıp kitap tv film takılıyorum. Benim keyfim oldu bu artık.
Eşinin keyfi de pc de oyun oynamak olmuş demek ki.
Bence eşine şöyle bir teklifte bulun. İşten geldikten sonra oynasın oynadığı kadar. Kendi başına kalsın yani. Yataga beraber girin. Beraber uyumak önemli bir şey o noktada haklısınız. Akşam beraber vakit geçirmemiş olursunuz o zamanda sen kendi keyfine bakarsın iyi olur.
Basit sebeplerle birbirinizi bunaltmayın
bazı günler birlikte uyumayı konuşmuştuk. ama eşim konuştuğumuz saatte gelmedi hiçbir zaman. oyun bitsin hemen geliyorum. şu bölümü geçeyim geliyorum derken hep bekledim.
öncesinde bir yere gideceğimizde yemek hazır olduğunda temizlik yapacağımızda özetle her zaman eşimin oyundan kalkmasını bekledim
bunu denedim ben teklif ettim hadi git sen oyna diye. ben gece oynamak istiyorum diyor. izleyeceğimiz filmin saatini bile onun oyununa göre ayarlıyoruz. o yüzden onun oyunu benim için zevkten öte işkence oluyor. saat gec oluyorsa acee ediyor bir planımız varsa sebebi de gece oyun oynamak..
çocuk diye ölüyor. asla istemiyorum açıkça da bunu söylüyorum. gününün yarısını bilgisayar başında geçiren birine çocuk doğurmayacağımı defalarca söyledim. ben de çalışıyorum evimin işini yapıyorum yardım edyor bana ama çocuk bambaşka bişey. gece ben yalvarırken bile bilgisayar başından kalkmayan eşim çocuğu için ne kadar kendinden ödün verir hiç bilemiyorum.Zaten çoğu kendine baktırmak için evleniyor yemeği,temizliği ve cinselliği ,
böyle adama asla çocuk doğurmazdım ,
madem öyle aynı sizde aynı hareketle karşılık verin canınız istediği zaman yemek bulaşık ve çamaşırı yıkayın keyfinize bakın hafta sonu arkadaşlara gidin gece geç vakit gelin , hayat sizin ,hayat kısa keyfinize bakın baktınız hiç bir konuda uyum sağlayamıyorsunuz
ayrılın , şımarık çocuk gibi ona annesi gibi davranmak zorunda olmadığınızıda söyleyin artık evli olduğunuda hatırlatın
eşim bağımlı oluunu kabul ediyor. mesela az oynadığı günlr oluyor. birlikte birşey yapıyorsak zorla yaptığını kadar belli ediyor ki inanın hiç tadı kalmıyor. gece yatıyoruz o kadar belliki zorla yattığı. artık onun gözünde değersiz olduğumu hissediyorumanladım durum ilk mesajınızdan daha vahim görünüyor..
ve evet bildiğiniz bağımlı olmuş eşiniz.. kendisiyle bunu konuşun yeni şartlar belirleyin kaç saat oynayacağı vs gibi bu zamanlara uyup uymadığını birlikte kontrol edelim diyin.. uymadığın takdirde yardım almanı istiyorum vs diyin..
konuşurken kendisini anladığınızı ama onunda sizi anlaması gerektiğini ortak bir çözüm bulmanız gerektiğini söyleyin.. suçlayıcı şekilde konuşmayın..
eşim kabul ediyor bağımlı olduğunu. ben böyle istiyorum deyip kestirip atıyorO zaman pro yardım almayı teklif edin, gerçekten bağımlılık olmuş. Bağımlılar zaten hep reddeder bağımlı olduklarını eşinizde reddediyordur kesin. Önce onu ikna edin sonra da pskologa görünün bence
Kolay gelsin ya :/
eşim bağımlı oluunu kabul ediyor. mesela az oynadığı günlr oluyor. birlikte birşey yapıyorsak zorla yaptığını kadar belli ediyor ki inanın hiç tadı kalmıyor. gece yatıyoruz o kadar belliki zorla yattığı. artık onun gözünde değersiz olduğumu hissediyorum
çocuk diye ölüyor. asla istemiyorum açıkça da bunu söylüyorum. gününün yarısını bilgisayar başında geçiren birine çocuk doğurmayacağımı defalarca söyledim. ben de çalışıyorum evimin işini yapıyorum yardım edyor bana ama çocuk bambaşka bişey. gece ben yalvarırken bile bilgisayar başından kalkmayan eşim çocuğu için ne kadar kendinden ödün verir hiç bilemiyorum.
benden yemek temizlik beklemyor eşim yorgunsan yapma diyor.
ben oyundan o kadar bıktım ki. inanın çözüm üretemiyorum. çünkü evlendiğimden beri onun her işi oyuna göre ayarlıydı.hiç ılımlı davranmadı bu konuda. defalarca yemeğe bekledim defalarca hemen geliyorum dedi saatlerce yatakta bekled,m.Benim esim de basketbol maci seyrediyor her aksam..hic bitmiyor..ben de bazen bunaliyorum..ama ben cozum bulmaya calisiyorum genelde..bazen yaninda oturur ben de izlerim, o bana neler oldugunu anlatir falan..bazen uzaniriz beraber seyrederiz..bazen tatli dille hadi bu aksam farkli bisey yapalim mac acmayalim disari cikalim derim..disari cikariz dondugumuzde hemen yine mac acar :) ben rahat birakiyorum, skmiyorum..o mac izlerken ben de beni mutlu eden seyler yapiyorum ya da isim varsa onlari hallediyorum..
Ama uykum geldigi zaman esime diyorum eger sen hala seyretmeye devam edeceksen hadi gel beni uyut sonra geri gel izle:) o da oyle yapiyor sagolsun..
haklısınız. çok yoruldumda. yalnız benim anlayamadığım uzun süren tatillerde onun ailesine gittiğimizde benim aileme gittiğimizde aklına hiç oyun gelmiyor. bekarken de bazı dönemlerde hiç oynamadığı olmuş. bağımlılığı evimize gelince başlıyoryok öyle hissetmeyin bağımlılık bu sonuçta kendinizi kıyaslamayın.. burda kocam sigarayı bırakacağına söz vermişti bırakmıyor gizli kaçak içiyor vs diye konu açanlarda oldu .. o da bir bağımlılık sonuçta.. kabul ediyorsa belki destek almalı bu konuda..
yani çocuk gibi hadi kalk oyunun başından geç kaldık vs gibi şeyler de evet sizi yorar bir süre sonra..
rest çekmeyi denedim.bana dediği e birlikte yemek yiyoruz ya beraber vakit geçirmiş oluyoruz ya.aynı sorun bende de var.iki aydır ikimizde evdeyız izinliyiz.ve benim erken uykum geliyor eşim daha gec yatıyor.sabah benle yanı saatte uyanmıyor.ayrı kahvaltı yaptık bikaç kez sonra bilgisayar basına gecıyor ben tv basına sonra dun baktım film izliyor.bende sarteller attı.bundan sonra tamamen ayrı takılıyoruz zaten sözsüz bu konuda anlaşmış gibiyiz dedim.salonda yat artık yemeğini de kendin hazırla benle de muhattap olma ev arkadasım ok dedim.hemen düüzeldi.aynı saatte yattık kahvaltı yaptık film izledk yemek yedik.biraz rest cek bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?