Eşim bilmem kac kez annesini telefonla ariyor

8 yıl oldu hergun böyle..Ama son zamanlarda daha bi artti..
Eşiniz kac yasında bılmıyorum ama açık açık söyleyin sen cocuk musun rapor veriyorsun diye. Bılmıyorum ben bıraz sivri dıllıyım insanları kıracak olsam da söyluyorum. Benim eşim de ana kuzusu bayaa. Ona git em anneni, memeden ayrılmadın dedım. Cunku gercekten abartıyor. Yanı öyle bır ailesını anlatıyor ki bayıyor artık. Ben mesela şöyle yapıyorum. Eşim herseyı anlatıyor benımde. Nefes aldıgını söyleyecek o derece. Ona özerk degılsın sen. Kac yasına geldın herseyı ailene danısıyosun dedım. Ve ben mesela evıme bırı gelecek esıme söylemıyorum. Ya da o gun ıse gıtmıycem son dakikaya kadar söylemıyorum. Cunku yetıstırıyo herseyı. Sizde bence detayları esinize söylemeyin. O da kv ye yetıstıremez

Ben ana kyzusu desem sert çıkar. Iyi diYebiliyorsun.
Ben patavatsızım agzımdan hersey cıkıverıyor elımde degıl. Vala gıt em anneni, memeden ayrılmamıssın. 5 sene sonra 40 yasında olcan. Bıraz özerk ol dıyorum. Cunku cok doluyorum. Sonunda patlıyorum. Ona dıyorum kı böyle dusunmemın sebebi sen ve davranışların. Ona göre davran dıyorum..Bu aralar ses etmiyor.

Zaten anne oğul olarak bunu görev edinmişler biri geçirse saati diğeri geçirmiyor.. boyleleri Bence oğullarını evlendirmesin..eşimin erkek kardeşi var onu o kadar arayamazlar yada aradıklarında nöbetten geldim kapat uyuyorum ne arıyorsun diyebiliyor..Eşim olse diyemez

Ailesi istediği zaman arar size ne diyenleri anlamıyorum. Benim de oğlum var ikincisi de karnımda ki o da erkek. Tabi ki oğullarım beni istediği zaman ve sık sık ararSa mutlu olurum. Ama karşı tarafı ve onun bir aile olduğunu da düşünmem lazım. Yani günde 4 defa konuşup oğlumun eve aldığı mandalinayı da bilmek istemem. Ya da arayıp nispet yapar gibi gelinimi torunlarımı sormadan boş boş muhabbet etmek istemem.

Oğullarım bu olgunluğa erişmemişse de o aramayınca günde 3. Aramayı da ben yapmam mesela...

Bazı kaynanalar zamanında gelin olduğunu unutuyor maalesef. Ben sinir olurdum kaldı ki eşim annesiyle konuşurken bazen ağzı açılır olmadık bir ayrıntı verir hemen kızarım. Ne gerek var yani aklına gelen her şeyi konuşuyorsun.

Ben sizi haklı buldum konu sahibi ancak bir çözüm önerim de yok maalesef. 8 yıl olmuş evliliğiniz bu saatten sonra değişir mi bilmem. Olaya müdahale ettikçe ters tepebilir ve huzurunuzu daha fazla kaçırabilirsiniz.

Benim eşim değil de ben böyleyim mecburen. Aslında günde 1 kez yeterli bana göre ama annem sabah-öğle-akşam-gece yatarken arar. Ben de kırmamak için bir şey diyemiyorum.
Öğrenciyken bekarken de böyle alıştılar öyle devam ediyor. Bekarken çok kızardım rahat bırakın diye. Ama çözüm olmadı. Açmayınca da merak edip sağı solu arıyor. Yani biraz daha az arasa daha iyi olurdu ama işte ne yapalım anne.
Eşim bu duruma bir şey demedi şimdiye kadar ama o da gıcık oluyor mudur hiç düşünmemiştim.
Bir de annem çok değişik tee 500 km uzaktan pazardan şunu al evine koy, şu yemeği pişir bereketli olsun, evini topla düzenli olsun, çarşaflarını değiştir gibi direktifler verir. He he deyip geçmek bile yoruyor bazen. Belki eşinizinde böyle değişik bir ailesi vardır, el mahkum idare ediyordur.

Benimki de çok sık arıyordu bana fenalık geliyordu artık. Bu kadar çok konuşunca hayatımızın her ayrıntısından haberdarlardı. Artık konuşacak konu bulamayıp benimle, arkadaşlarımla ve işle olan durumumu da anlatıyordu. Yemek yapmadığım, kiminle gezdiğim, müdürün bana ne dediği, bugün falanca kişiyle ne konuştuğum, ne aldığıma kadar bilinmesi iyi veya kötü niyetli beni rahatsız ediyor şahsen. Sonra bir meseleden ben muhabbetimi bıçak gibi kesince benimle ilgili bir şey anlatmaya cesaret edemez oldu. Artık görüntülü konuşunca da ben ortadan kaybolup işlerimi yapıyorum. Her gün akşam bitmek bilmeyen görüntülü konuşma fasılları var.

Evimde olan biten her seyi 3. Şahısların duyması ve eşimle zaman geçirirken mutlaka bi telefonla bölünüyor olmak çok rahatsız ederdi..

8 yıllık evlilikte 8 yıldır adam bıkmamış mı allah aşkına anasına anlatmaktan...Bekarken belliymiştir aslında, ana kuzuları ile evlenmeyin

Arasın konuşsun işte ne güzel..
Çocuklarınızda sizi büyüdüklerinde günde birkaç defa arasa ne kadar mutlu olacağınızı düşünün bence..
Empati yapmak önemlidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…