eşim birkaç gün uzaklaşalım dedi..:(

güzelim evlilikte yüzsüzlük diye bir şey yoktur.orası senin evin.eşinle barışınca da açıklamanı yaprsın.ben sıradan insanlar gibi ufak bir tartışmada hadi hop anneme gideyim evi terkedeyim gibi basit bir hareket yapmak istemedim dersin.bu işler çocuk oyuncağı değil dersin.biz evlenmişsek nerde nasıl davranmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor demekki de.ayrıca seninde bunu ciddi söylediğini düşünmedim dersin.öyle bişey sezsem emin ol giderdim dersin.:34:

Arkadaşa katılıorum orası senın evın boyle bısey dedı dıye bıyere gıtmen manasız eger nıye gıtmedın gıbı bırsey derse burası benım evım yerımde senın yanın dersın ztn normal bır ınsansa yumusayıp sana oyle davrandıgı ıcın ozur dıler dıye dusunuorum :))))

kesinlikle evden gitmelisiniz. belli ki ikinizin de bir nefes almaya ihtiyacı var.

gidin ailenizin yanında bir süre kafanızı dinleyin. eşiniz sizin boşluğunuzu hissedip, geri dönmeniz için ısrar edene kadar da asla dönmeyin.

kadın evini terk etmez evet. ama kovuluyorsa da, asilce gider.

her kovduğunda, yanında kalacağınızı bilirse, sonu gelmez. söylediği sözün nerelere varacağını bir görmeli ki bir daha cesaret edememeli kullanmaya..

kesinlikle evden gitmelisiniz. belli ki ikinizin de bir nefes almaya ihtiyacı var.

gidin ailenizin yanında bir süre kafanızı dinleyin. eşiniz sizin boşluğunuzu hissedip, geri dönmeniz için ısrar edene kadar da asla dönmeyin.

her kovduğunda, yanında kalacağınızı bilirse, sonu gelmez. söylediği sözün nerelere varacağını bir görmeli ki bir daha cesaret edememeli kullanmaya..

valla kovan kim ve beni nerden kovuyor?
bende cok giderdim sinirlenince ,,ama akillandim sanirim..hayati durum olmassa gitmem artik.. ev onunmuki,,ben hizmetcimiyimki kovacak,,bende asilce gidicem.. o asilce alsin ceketini ciksin erkek olarak.. ha benim yatlarim katlarim olurda aman neyse ben gideyim diger villamda kalayim desem.. neden he kadin oraya buraya siginmak zorunda..
ayrica bayan kovulmamis..esi git biraz dinlen demis.. belkide esi hakli bilemeyiz.. ne yaacagini bilemiyor belki adam..arkadas cok duyugusalim naptimi bilmiyorum diyor.. e napsin bu erkek bu durumda,,onunda sorunlari var belliki kendince bi cozum bulmaya calismis.. ha dogrumu orasi tartisilir..

ben eşinin kovmak amaçlı git dediğinin düşünmüyorum. arkadaşın çok bunaldığını görünce annesinde biraz kafasını dağıtabileceğini düşünmüş gibi geldi bana. sonuçta arkadaş kendi söylüyor gereksiz bi kavgada ağlama krizine girdim diye. eşide muhtemelen akşama kavganın devam edeceğini düşünmüş ve bunun olmaması aranın daha açılmaması için böyle bişey istemiş.
ayrıca akşam arkasını dönsede mutlaka yanında uyumalıydınız.
gitmeyin ama akşama konuyu hiç açmayın. size neden gitmedin diyeceğini sanmıyorum. eğer çalışmıyorsanız evde içininzi rahatlatacak bişeyler yapın. sinir halinden kurtulun. akşam eşiniz geldiğinde gülümseyin sorun kalmaz bence. tabi sorunu tam olarak siz biliyorsunuz eşinizide en iyi siz tanırsınız.

gitmek hic birseyi cözmezki..
sadece siniri gecer o kadar..
ama ortada bir sorun varsa o konusulup cözülmedigi takdirde daha da büyümeye devam eder..
ayrica madem uzaklasmak istiyor o zaman kendi gitsin...
ne yani her tartismada sizi annenizin evine mi göndericek?

kim kimi nerden kovuyo yaa gidecek biri varsa alsın ceketini kendisi gitsin beyefendi. anne evine göndermek tamamen kadına hak tanımamaktır. ayrı kalıp kafa dinlemek istiyorsa yaa kadını bir tatile göndersin ya da kendisi evden gitsin ananın evine git ne demek.
Allah korusun ama eşime hep söylediğim; bişi olursa gidecek sen olursun bu evden ayağını denk al diyorum. :52::52::52:

hepinize tek tek degerlı yorumlarınız için teşekkür ederım arkadaslar.ben bu aksamda onu guzelce karsılayacagım
gercekteen kovma amaclı degıl bana ıyı gelecegıne ınandıgı ıcın soyledıgını dusunuyorum bende.zaten bu aksamdan sonra
barısma taraftarı degıl ve fıkrınde ısrar edıyorsa cıddı sorunlar var demektır.ozaman yıne bırlıkte kararlar verırız.yorumlarınızla bıraz daha ıyı hıssedıyorum

bence de gitme eşin de sen de zor günler geçiriyorsanız bu günleri de birlikte atlatmalısınız araya soğukluk girer bence de evinde bekle hattaa ben senin yerinde olsam duramaz çoktan arardım bile havadan sudan konuşmak için.. eğer senin ağlama krizine girdiğin için dinlenmeni istiyorsa arasan belki sesinin ii geldiğini duyunca o da unutur önemli olan eşinin sevgisinden emin olman eminsen hiç soğukluğa gerek yok...

ben eşinin kovmak amaçlı git dediğinin düşünmüyorum. arkadaşın çok bunaldığını görünce annesinde biraz kafasını dağıtabileceğini düşünmüş gibi geldi bana. sonuçta arkadaş kendi söylüyor gereksiz bi kavgada ağlama krizine girdim diye. eşide muhtemelen akşama kavganın devam edeceğini düşünmüş ve bunun olmaması aranın daha açılmaması için böyle bişey istemiş.
gitmeyin ama akşama konuyu hiç açmayın. size neden gitmedin diyeceğini sanmıyorum. eğer çalışmıyorsanız evde içininzi rahatlatacak bişeyler yapın. sinir halinden kurtulun. akşam eşiniz geldiğinde gülümseyin sorun kalmaz bence. tabi sorunu tam olarak siz biliyorsunuz eşinizide en iyi siz tanırsınız.

bencede kovmamış,sadece eşinin kafasını dinlemesi gerektiğini düşünmüş:34:

valla kovan kim ve beni nerden kovuyor?
bende cok giderdim sinirlenince ,,ama akillandim sanirim..hayati durum olmassa gitmem artik.. ev onunmuki,,ben hizmetcimiyimki kovacak,,bende asilce gidicem.. o asilce alsin ceketini ciksin erkek olarak.. ha benim yatlarim katlarim olurda aman neyse ben gideyim diger villamda kalayim desem.. neden he kadin oraya buraya siginmak zorunda..
ayrica bayan kovulmamis..esi git biraz dinlen demis.. belkide esi hakli bilemeyiz.. ne yaacagini bilemiyor belki adam..arkadas cok duyugusalim naptimi bilmiyorum diyor.. e napsin bu erkek bu durumda,,onunda sorunlari var belliki kendince bi cozum bulmaya calismis.. ha dogrumu orasi tartisilir..

"kovulmak" kelimesini, olayı anlatırken öylesine kullandım. yazdığım yorumu dikkatli okursan, eşinin her ikisi de kafasını toparlasın diye bunu istediğini belirttim. çünkü gereksiz bir konudan konu sahibi kriz çıkartınca, adam da kafası rahatlasın diye yollamak istemiş..

ama sen o kovulmak kelimesine 300 tane anlam yükleyerek, rahatlayacaksan, senin canın sağolsun.

ben şahsen, senin gibi her tartışmada soluğu dışarda almam. bugüne kadar evliliğimde yaşadığım hiç bir tartışmada çareyi evden uzaklaşmakta bulmadım. ama kocam birkaç gün uzaklaşmamı isterse de bu lafını ikiletmeden giderim. kendi benim ayağıma gelip, beni alıp evime götürene kadar da bir yere gitmem.

git dediğinde, gitmeyen bir kadına saygı duyacak erkek azdır. tabi her insanın hoşuna gider, oh git diyorum gitmiyor, bana bağlı falan.. ama sadece ego şişirir.. saygıyı azaltır.

burada, madem gitmeni istiyor, erkek olan o, alsın ceketini çıksın diyenleri anlayamıyorum. adam kötü niyetli olsa, senden boşanacağım der. bellki ki konu sahibi önemsiz olaydan kriz yaratınca, ailesinin yanına gidip havasının değişmesini istemiş iyi niyetli şekilde..

Son düzenleme:
hepinize tek tek degerlı yorumlarınız için teşekkür ederım arkadaslar.ben bu aksamda onu guzelce karsılayacagım
gercekteen kovma amaclı degıl bana ıyı gelecegıne ınandıgı ıcın soyledıgını dusunuyorum bende.zaten bu aksamdan sonra
barısma taraftarı degıl ve fıkrınde ısrar edıyorsa cıddı sorunlar var demektır.ozaman yıne bırlıkte kararlar verırız.yorumlarınızla bıraz daha ıyı hıssedıyorum

sevgili arkadaşım eşini en iyi tanıyan sensin.neyi ne amaçla nasıl söylediğinide en iyi sen bilirsin.bu yüzden nasıl davranman gerektiğinide en iyi yine sen bilirsin.lakin bana eşim annenin evine git dese ben ona asıl sen git ananın evine derdim.anasıda bizle kalıyo zaten gidecek yeri kalmıyor.:60::60:

Tabiki annenize gitmeniz olumlu olacaktır sen ve eşin sürekli yan yana dizdize olmanız bu durumda olmanızdan da kaynaklanmaktadır uzmanların söylediğine göre eşler birbirine özgür bunaltmayan alanlar bırakmalı ,birbirini özlemeli bırak donlarını ,bulaşığı kendi yıkasın sevgi hemen öyle annende kalmanla bitmez sadece yapman gereken gez toz onu arama !

"kovulmak" kelimesini, olayı anlatırken öylesine kullandım. yazdığım yorumu dikkatli okursan, eşinin her ikisi de kafasını toparlasın diye bunu istediğini belirttim. çünkü gereksiz bir konudan konu sahibi kriz çıkartınca, adam da kafası rahatlasın diye yollamak istemiş..

ama sen o kovulmak kelimesine 300 tane anlam yükleyerek, rahatlayacaksan, senin canın sağolsun.

ben şahsen, sizin gibi her tartışmada soluğu dışarda almam. bugüne kadar evliliğimde yaşadığım hiç bir tartışmada çareyi evden uzaklaşmakta bulmadım. ama kocam birkaç gün uzaklaşmamı isterse de bu lafını ikiletmeden giderim. kendi benim ayağıma gelip, beni alıp evime götürene kadar da bir yere gitmem.

git dediğinde, gitmeyen bir kadına saygı duyacak erkek azdır. tabi her insanın hoşuna gider, oh git diyorum gitmiyor, bana bağlı falan.. ama sadece ego şişirir.. saygıyı azaltır.

burada, madem gitmeni istiyor, erkek olan o, alsın ceketini çıksın diyenleri anlayamıyorum. adam kötü niyetli olsa, senden boşanacağım der. bellki ki konu sahibi önemsiz olaydan kriz yaratınca, ailesinin yanına gidip havasının değişmesini istemiş iyi niyetli şekilde..

bence bu işler böyle değil..bilakis her git dediğinde gidersen ve seni almaya geldiğinde her seferi,nde dönersen ;gitti oohh az kafamı dinleyimde işime geldiği zaman gider alırım nasılsa oda tıpış tıpış gelir diye düşünür.ve böyle yaparak adamı bıktırırsan gün gelir bekler durursun seni gelip alması için.ama evliliğin ciddiliğini ona hal diliyle anlatırsan oda gerektiği gibi davranmaya çalışacaktır.tabi aklı başında bir insansa.benim eşim öyle bir şeyi kolay kolay demez çünkü ben ona anlattım eğer bir gün gidersem geri dönüşüm olmaz.oda bunun farkında.

Son düzenleme:
Tabiki annenize gitmeniz olumlu olacaktır sen ve eşin sürekli yan yana dizdize olmanız bu durumda olmanızdan da kaynaklanmaktadır uzmanların söylediğine göre eşler birbirine özgür bunaltmayan alanlar bırakmalı ,birbirini özlemeli bırak donlarını ,bulaşığı kendi yıkasın sevgi hemen öyle annende kalmanla bitmez sadece yapman gereken gez toz onu arama !

oldu canım arasıra uzaklaşacaksak niye evlendik ki.. o zaman bekar kalıp özgürlüğümüzün tadını çıkarsaydık.. o ne öyle evliysek bu hayata iki kişilik başladık demektir.. ya hep ya hiç.. ii o zaman çocuklarımızdan sıkılınca da bi kaç gün komşuya bırakalım özgür takılalım hiç bana göre deil..

Bazı bayanlar benim evlilıgimde şu olmaz bu olmaz kesin ve net konuşmamak lazım insanın başına her hal gelebilir

bence bu işler böyle değil..bilakis her git dediğinde gidersen ve seni almaya geldiğinde her seferi,nde dönersen ;gitti oohh az kafamı dinleyimde işime geldiği zaman gider alırım nasılsa oda tıpış tıpış gelir diye düşünür.ve böyle yaparak adamı bıktırırsan gün gelir bekler durursun seni gelip alması için.ama evliliğin ciddiliğini ona hal diliyle anlatırsan oda gerektiği gibi davranmaya çalışacaktır.tabi aklı başında bir insansa.benim eşim öyle bir şeyi kolay kolay demez çünkü ben ona anlattım eğer bir gün gidersem geri dönüşüm olmaz.oda bunun farkında.

benim eşim bana bugüne kadar öyle birşey asla söylemedi. ama birgün söylerse giderim dedim bu bir.

ikincisi, adama o gidip dönme hakkını 30 kere tanıyan kim pardon da?

bu bir kere yaşanacak bir olaydır. adam seni yolladığında, sensizlik ona kötü geliyorsa, gelir peşine düşer.. yani bu lafın varacağı yeri bir yaşaması gerekir. dediğinin neye mal olacağını görmeli.

diyelim ki eşiniz bir kere siz bunu söyledi, siz de basıp gittiniz. akabinde geldi, sorunlar konuşuldu halledildi, evinize döndünüz. ikinci tartışmada yine "git" diyorsa, (çünkü bu sefer gidişinizin ona neye mal olacağını biliyor, yalnız bir yaşam vs gördü) demek ki, bu adam sizsiz daha iyi oluyor. e o zaman bir zahmet siz de asilce yolunuza bakıp, sizsiz mutlu olacak adamın yakasına bağ olmazsınız.

evet, evlilik ciddi bir kurumdur. duygularla yürütülmeyecek kadar ciddi.

Son düzenleme:
oldu canım arasıra uzaklaşacaksak niye evlendik ki.. o zaman bekar kalıp özgürlüğümüzün tadını çıkarsaydık.. o ne öyle evliysek bu hayata iki kişilik başladık demektir.. ya hep ya hiç.. ii o zaman çocuklarımızdan sıkılınca da bi kaç gün komşuya bırakalım özgür takılalım hiç bana göre deil..

bazıları ne kadar rahat konuşuyor şaşıyorum doğrusu.oğlum sürekli oynadığı sürekli gördüğü oyuncağı artık bir kaç gün sonra görmek onunla ilgilenmek istemiyor.eline verince ittiriyor,atıyor.bunlar eşi de evliliğide böyle bişeymi sanıyor acaba.

hayır canım ne münasebet tabii ki gitmeyin. ama akşam onu karşılarken dozunu iyi ayarlayın yani" sen ne yaparsan ne dersen de aşkım ben gidemem " mesajı vermeyin " aramızda çözülemeyecek bir şey yok" mesajı vermeniz daha doğru olur. tepenize çıkmasın. bu oruç bahanesini de anlamıyorum. ne demek oruçlu ve sinirliyim kaçıncı defadır bunu okuyorum yapmayın arkadaşlar ya! oruç bu alt tarafı bir kaç saat yeme içme yok bu kadar. evliliğiniz bu sebebten yıkılacaksa tutmayın kardeşim. oruç bana sinir değil huzur veriyor hamdolsun. herkese herşeye daha hoşgörülü bakıyorum böyle yaparsanız boşu boşuna akşama kadar aç kalmış olursunuz. açın araştırın okuyun. sevabına bereketine kısacası ulviyetine nail olmazsınız. lütfen dikkat edin olur mu? allah yardımcınız olsun hayırlı günler dilerim

kesinlikle sana katırlıyorum . bence de kafa dagıtmak amacıyla git demiş gibi geldi.
bazen bende kendime hakim olamayıp sinirli olduğumu düşünüyorum sebepsiz ! eşim hemen anlıyor seni annenlere götüreyim de biraz rahatla diyor ve hakketen annemlere gidiyoruz kalıyoruz yada tek kalıyorum yada dönüyoruz önemli değil hemen ben düzeliyorum
belki bir değişiklik iyi geliyor insana ortam değişikliği..
annene gitmek zorunda değilsin tabi birlikte de kafa dagıtmak için birseyler yapabilirsiniz. bence eşinle bu akşam aranı düzelt ama sonra biraz uzaklaş özleyin birbirinizi sonraki akşam hersey farklı olacaktır eminim... :16:

Back
X