• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmak istiyor..

Tatlım benim bütün eşlerin isteği odur. Ataerkil aile düzeni. Kendileri istediğini yapacak, kadın evde yemek, çocuk vs yapacak. Sanırım çalışmıyosun, ekonomik özgürlüğün olmadığı için daha da eziliyosun. Eşini sevmene saygı duyuyorum , eşinde belki seni seviyor ama saygı duymuyor. Bu lafları boşver, boşanalım falan gibi, eşler birçok kavgada söyleyebilir bunu ben bile en az 3 kere boşanmaya karar verdim. Sana destek olacak ailen varsa arkanda topla bi valiz onların yanına git, anlat onlara da. Bakalım adam arkandan gelirse veya gitmeden durdurursa blöftür, canını acıtmak için söylüyordur. Ama vazgeçme gitmekten, sen böyle yaptıkça adam seni sindirmek için habire boşanalım der. Eğer arkandan gelmiyorsa, aramıyorsa bilki bitmiştir. Ama böyle zaten mutlu olamazsın, bağrına taş basıp boşanırsın. Kadınlar çok güçlüdür, asla kendini ezik hissetme tatlım, takip edeceğim gelişmeleri, kolay gelsin sana

arkadasima kesinlikle katiliyorum...
bak canim, kocan senin gucsuzlugunun farkinda ve tamamen bunun icin yapiyor herseyi...
cok benzerini ben de yasadim...
yalvar yakar oldum,agladim zirladim..ne kadar alttan aldiysam o kadar uzaklasti benden...
ne zaman "eeehhh bosanirsan bosan,umrumda degilsin" dedim,adam sooooyle bir bakti noluyo diye...
ama gercekten goze al...sen goze alabilirsen kesinlikle zamanla ayrilik gerceklesse bile inanilmaz aci verir ona da... ya da zaten senin de goze aldigini gorunce geri adim atacak,seviyorsa sayet... bu adam gercekten boyle dusunuyorsa bosan zaten canim...dusunmuyorsa da ona bu yaptiginin karsiligini onu alttan almayarak,kafana gore davranarak,umursamayarak ver! tecrubeyle sabittir ...Allah yardimcin olsun,icinin acisini cok iyi anliyorum canim...

peki kisaca ogrenebilir miyim canim,sence nasil bu hale geldiniz?
biraz tahmin ediyorum,onun dedigi olsun,onun istekleri gerceklessin istemis kocan hep...
peki sen ne yapiyordun,hayir mi diyordun kavga mi cikariyordun,bagiriyor muydun...yani kocan birseylerden mi bikmis acaba?
ki oyle bile olsa bu yaptigi cok aci...

bence evliliğini kurtarmaktan geç gururunu kurtarmaya çalış..seninle konuşurken bile alay eder gibi konuşan adamla evli kalsan ne olur?
ne verir sana?
ilerde kucağında bide bebekle baba evinin yolunu tutmandan dahamı iyi??
güçlü olmaya çalışş ne kadar çok insan var boşanıyo..kaç çocukla yeni hayat kuruyo kendine..
madem ikinci bi evlilik içinde vakit kaybı olmasın istiyo eşin ozaman sende acele et..asıl senin geç olmasın güzel bi yuva kur çocuğunu doğur mutlu ol..bu adamdan sana hayır gelmez..tek taraflı sevgiyle didinmeylede evlilik yürümez!!

Eşinin "tekrar evleneceksek vakit kaybetmeyelim" demesi düşündürücü demek ki hayatında birisi var
Bırak gitsin yoluna sen de hayatının bundan sonrasına bak hiç de üzülme
Beni istemeyeni ben hiç istemem

aslında şanslı sayılırsın çünkü çocuğun yok. daha kolay atlatırsın herşeyi zaman herşeyin ilacıdıra.s öyle zaman gelecekki o günleri hatırlamayacaksın çünkü hatırlatanında yok.kaydirigubbakcemile5 her zaman söylerim tek taraflı hiçbişey olmaz diye:teselli:

Ohho atı alan üsküdarı geçmiş adam tekrar evlenmenin planını bile yapmış. Devam edeyim dersen anca onun kuklası olursun adamın tek istediği de bu zaten her şeyde benim dediğim olacak diye tavır koyduğuna göre ya dağdan inmiş ya da seni bezdirmek için yapıyordur. Çekemez beni gider hesabı.

Şahsen böyle bir durumda olsam hem boşanma davası açarım hemde tazminat ve alabileceğim en yüksek tazminatı almadan boşanmam.Ondan sonra buyursun isterse çifte nikah yapsın isterse harem kursun cehennemin dibine kadar....

cnm çok üzüldüm ama adam seni gözden çıkarmış baksana evleniris zaman kaybı olmasın felan diyor. ilk başta okuduğumda evlilik terapistine gidin güzel dualar var eşler arası muhabbeti arttırıcı (sitelerde bulabilrisin)ama son yazdığı ı okuyunca vazgeçtim yani kurtulma imkanı hiç yok sanırım çok büğyük problem yokken bu şekilde ayrılmak istemesinin iki nedeni olabilir. Birinci ya başka birine aşık oldu yada sana karşı sevgisini saygısını kaybetmiş.çok üzgünüm ama ayrılmaktan başka yapcak bişey yok He sürünsün derken 3 yıl uğraştırırsın ama 23 yılın sonunda yine boşanılıyo.o yüzden hiç muhattap bile olma seni gözden çıkarmış adam için hiç kendini üzme.VE UNUTMA HAYATTA HİÇ BİRŞEY SENDEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLLL.senin için o kaybettiğin değilde vazgeçtiğin olsun..Allaha emanet ol

bence hiç üzüldüğünü belli etmeden boşanma teklifini kabul et
zamanında çok yüz vermişsin o yüzden seni çantada keklik sanıyor
belkide şimdi boşanır başkasıyla evlenirim olmazsa pinksandoza geri dönerim nasıl olsa beni seviyor diye düşünüyordur
ama bunun öyle olmadığını ona göster
tamam madem boşanmak istiyorsun boşanalım,beni istemeyeni ben hiç istemem de.
senin sevginden o kadar eminki,kendine fazlaca güveniyor
bence hiç diretmeden anlaşmalı olarak boşan
seni sevmeyen,istemeyn biriyle nereye kadar devam ettirebilirsinki?
öyle hayat mı geçer?
kendine yazık etme boşanma teklifini kabul et,kafan dinç olsun
sürekli ay hata yaptımmı ayy yanlış bişey mi yaptım ya yine boşanmak isterselerle hayat geçmez
cesaretini topla,eşinden öncede senin bir hayatın vardı,hayata eşinle başlamadınki onunla bitiresin

bence hiç üzüldüğünü belli etmeden boşanma teklifini kabul et
zamanında çok yüz vermişsin o yüzden seni çantada keklik sanıyor
belkide şimdi boşanır başkasıyla evlenirim olmazsa pinksandoza geri dönerim nasıl olsa beni seviyor diye düşünüyordur
ama bunun öyle olmadığını ona göster
tamam madem boşanmak istiyorsun boşanalım,beni istemeyeni ben hiç istemem de.
senin sevginden o kadar eminki,kendine fazlaca güveniyor
bence hiç diretmeden anlaşmalı olarak boşan
seni sevmeyen,istemeyn biriyle nereye kadar devam ettirebilirsinki?
öyle hayat mı geçer?
kendine yazık etme boşanma teklifini kabul et,kafan dinç olsun
sürekli ay hata yaptımmı ayy yanlış bişey mi yaptım ya yine boşanmak isterselerle hayat geçmez
cesaretini topla,eşinden öncede senin bir hayatın vardı,hayata eşinle başlamadınki onunla bitiresin
Evet canım cok haklısın,her tartışmada boşanmakla tehdit ediyor ve ben her tartışma ve sorun da kalbim yanarak korku içinde acaba ne olacak diye bekliyorum...
Ve dediğin gibi ya hata yaparsam diye hayatımı sürekli stresle yaşıyorum...
Ama cesaretimi toplarsam bir kere o acıyı yaşarım hayatta sürekli yaşamaktansa..
Ayrıca senin dediğin gibi de aynen eşim başkasıyla evlenip dönse bile onu kabul edeceğimi başka bir anlatımla kendisi söyledi bile...
Tespitlerin yerinde canım...

bence bırak bu adamı çok kısadan söyledim ama sinirlerim bozuldu.bencede kesin başka biri var vakit kaybetmek istemiyormuş baksana demekki karşı taraftan baskı var sürekli evlenelim diye.
seninde sanıyorum kıskançlıkların falan var bunlarda bahanesi olmuş eşinin.bu adam sürekli bir bahaneler bulacak ayrılmak için kafaya koymuş nasılsa.kendini neden üzüyorsun ki onu mutlu etmeye çalışıyorsun sen senden gidersin onun bahanelerinin hakkından gelmeye çalışarak.otur sakin kafayla bi düşün sende ona söyle bakalım evet doğru söylüyorsun benimde karşıma çıkan biri olur boşanalım diye bak gör tepkisini o zaman nasıl oluyor.hiç bir erkek eşinden böyle birşey duymak istemez benim bildiğim senin eşin bunu duyupta tamam derse o zaman hiç vakit kaybetme çek git derim.bu kadar basit söylüyorum ne bileyim hiç duymadım evli adamın ayrılmak istiyorum dediğini kadınlar ayrılmak ister eşlerinin kahrını çekemeyecek duruma gelir ama yinede sürdürürler evliliklerini ama burada böyle bir çabaya gerek yok.kendini yıpratırsın.

biri gitmek istiyorsa sende gitmek ayrılmak isteyen olabilridin yapacak bişey yok gerçekten.şimdi durdursan adam kafaya koyduysa bi ay sonra yine karşına çıkacak.bu bekleyiş senin için zmana kaybı eminol cesaretini topla gideceğin bi ailende varmış çocukta yok.hergün ne zman yine boşanalım dicek ben boşanmayı kalrırabilirmiyim endişesini yaşamaktansa cesur ol ve bian önce sar yaralarını.düşünsene bir ay önce buna kararverseydin büyük bi yol katemiştin bile şu zmana kadar.çok gençsin seni hakeden biriyle çok güzelde bi hayat kurabilirsin.Allah yardımcın olsun.

ya her evlilikte kavga olur her evlilikte ayrılcam bıktım senden vs gibi sözler söylenebilir, ben 8,5 yıllık evliyim ve kavga ettiğimiz zamanlarımız çok olmuştur, genel anlamda birbirimizi seviyoruz evet ama huylarımız uymuyo, doğrularımız farklı, tabi ister istemez çatışmalar yaşanabiliyor ve birbirimize bıkkınlığımızı dile getiriyoruz böyle zamanlarda, mesela en son tartışmamızda ben artık seninle karı koca olmak istemiyorum çocuuna baba ol yeter benden uzak dur demiştim,o da çocuğumu bana bırak nereye gideceksen git demişti, günlerce küs durduk ve sonra geldi bişeyleri düzeltmek istediğini sinirle söylenmemesi gereken şeyleri söylediini aslında beni çok sevdiğini ve başkasıyla mutlu olamayacağını vs vs söyledi, sonuç itibariyle şu an hala beraberiz, anlatmak istediğim evliliğimde bazı zamanlar büyük çatışmalar yaşıyorum, bugüne kadar da belki yüzlerce kez ayrılalım dedik ama hala birlikteyiz, yani ne eşim beni ne ben eşimi gözden çıkartabilmiş değiliz, eğer eşin sana ayrılalım diyosa, sen günlerce eve gelmediğinde ve geri döndüğünde niye geldin ben boşancaz diye düşünmüştüm diyebiliyosa, ileride evleneceksek vs gibi sözler sarfedebiliyosa zaten bu evilik bitmiştir, senin korkun dışarıdaki insanların ne düşüneceğii ve alışkanlıklarından vazgeçme korkusu, ayrıl demiyorum ama bu durumda sürdürmek de pek sağlıklı olmaz ki zaten eşin ayrılmak istiyo istesen de sürdüremezsin, boşu boşuna zaman kaybetmekten başka bi işe yaramaz çabaların,iyisimi sen önündeki hayatı bi düşün, geleceğini düşün, ayrıldığında neler kazanaacaksın yada evliliğine devam ettiinde neler kaybedeceksin, bunların muhasebesini yap, hangisinde artılar daha fazlaysa o yolu seç, şahsi fikrim ben olsam ayrılırdım, bu saatten sonra bişey düzelmez gibi geliyo evliliğinizde, üzme canını, herşey olacağına varır, yapman gereken sadece güçlü olmak ve güçlü olmak

canım ben sana önce kendimden örnek vereyim benim eski eşim diyeyim dava açılmadı ama yakında açılacak yurt dışında yaşıo ve nişandan sonra hemen nikah yaptık benim vize işlemlerimin başlaması için vize çıktı salon tutuldu ama ailesinin problemleri yüzünden bitirmeye karar verdi bende ilk duyduğumda şok geçirdim inanamadım çok zor günler geçirdim bunların hepsi 20 gün önce oldu ben kurtarmaya çalıştıkça o benden kaçtı, kalbimi herseferinde. Hayallerim vardı ama hiçbişey tek tarafın istemesiyle olmuyo bende hastanelik oldum şuanda 2 tane antidepresan ilaç kullanıorum ama bende düzelmeye başladım aklıma gelmiomu evet gelio ama eskisi kadar çok değil zamanla bu azalıo ki benimde çok yeni daha ama olay kafada bitio kendi düşüncelerinde bunu kabullendiğinde sende rahatlıosun sonuçta ondan önce nasıl yaşıyosan tekrar eskisi gibi yaşamaya çalış ben öyle yapıyorum aklımdan uzaklaştırmak için arkadaşlarımla görüşüyorum , çalışıyorum, uyuyorum ve inan gerçekten her geçen gün acım biraz daha hafifliyo meseala son 3 gündür hiç ağlamadım bile bişey bitmişse bizede bunu kabullenmek düşer tekrar hayatımızı yaşabilmek için belki ilerde onsuz hayatın çok daha güzel olacak ve iykide boşanmışız diyeceksin yada bu şekilde mutsuz bağımlı bi şekilde evliliğini sürekli devam ettirmek için kendinden vereceksin çok iiii düşün hayata bi kere geliyoruz ve bi kere bu yaşlarda oluyoruz gençliğini böyle üzülürek mi geçirmek istiyosun. Durumunu kabullen hayatına geri dön kimse kimseyi bu kadar üzme hakkına sahip değil. Seven insan yanında olur seni bırakıp gitmez. Yanında mı ?hayır. Seni mutlu ediomu ? hayır salla gitsin boşwer hayatta yaşanacak o kadar çok güzel şey varki ve şunuda unutma senden çok daha zor durumda olanlarda var hamile olduğunu düşünsene ya seni hamileyken bıraksaydı vs. vs. Haline şükret . Allah hepimiz için hayırlısını versin yarının bize ne sürprizler hazırladığını bilemeyiz üzülüp durma.

Şayet bu cümleyi size bir kavga anında sinirle söylemediyse ve ciddiyse yol verin gitsin
Sizi istemeyeni siz 2 kere istemeyin
Çocuğunuzda yokmuş,yeni bir hayat kurarsınız kendinize
Düzelse bile evliliğiniz sürekli bitirelim diyen bir adamla nereye kadar çekilirki
Madem bu kadar istekli anlaşmalı kısmında sizde isteklerinizi söyleyin,gerekenleri yapsın sonrada herkes yoluna baksın.
Şansınız bol olsun.

eşin senı coktan gozden cıkarmıs canım ne kadar zor olsada sende onu artık gozden cıkarmalısın boyle ne kadar daha yasaya bılırsın kı adam senı ıstemıyor bunu bıle bıle o adamla aynı yatakta yatmaktan kotu ne olabılır kı bıraz kendıne gel her ınsan gucludur gucsuz ınsan yoktur kendıne guven sen esın olmadan oncede yasıyordun ondan sonrada yasayabılırsın... umarım hersey gonlunce olur ama esınden sana bu saatten sonra koca olmaz bunu bıl ve boyle hareket et ınsallah aılen bu zamanlarında sana destek olur

çok zor bir durum allah yardımcın olsun canım.ama seni gözden çıkaran ve başkası ile evlenmeyi bile ağzına alabilen bir adamı bu kadar sevme hala ya.

bence kafasında bitirmiş ve bu geri dönüşü mümkün olmayan bir durum malesef. Eğer çalışmıyorsan bir iş edin, hem meşgale olur, hemde ayaklarının üzerinde durursun falan filan.. Görüşmediğin unuttuğun arkadaşlarını ara, ailenle vakit geçir, kaç zamandır onları unutmuştun aksatıyodun zaten...

Sonra hayat kendiliğinden gelir zaten kaldığı yerden. "Süründürmek" ise bize verilen, iyiliğimiz için verilen hakları sömürmek, kötüye kullanmak olur, insanın kendine saygısızlığıdır.

Çocuk olmaması büyük bir şans...

pinksandoz canım ne karar verdin bizimle paylaşırmısın

Henüz hiçbirsey değişmiş değil..
Hala aynı durumdayız,ben bekliyorum..
Eşim de yine sürekli hergün boşanmak istediğini söylüyor..
Ve artık çaba da sarfetmeye başladı..
Dava acmayı kesin düsünüyor..
Hergün malesef daha da kötüye gidiyor..Ben üzerine titredikce..
Aman olmasın,iyi olalım düzelelim dedikce sorun cıkartmaya calısıyor ve biran önce ayrılma yollarını arıyor..
Ne diyebilirim ki tükendim artık...Elimden gelen bunlar...

Back
X