Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Konuyu saçma biryere açtım galiba ama çıkmazdayız.Yengemle amcam ayrılıyor 18 yıllık evlilik bir kadın yüzünden bitiyor yengem çalışmadıgı için bu zamana kadar amcam olacak adama X demek istiyorum öyle bir amcam olamaz benim. X bir kadınla bereber olmaya ve eve bakmamaya başlamış bir sürü olaylar ve yengemi benim babamın evinde oturuyorsun akşama kadar gitttin gitin yoksa keserim diye tehdit emiş o zavallımda ailesini çağırmış kıyafetlerini alıp mecburen gitmiş tabi çoçuklarda yengemle birlikte. X'in beraber oldugu salak da evliymiş .Şimdi bana akıl verin yengem boşansın istemiyoruz tabi birleşsinde istemiyoruz inanın o kadar zor zamanlar geçirdiki X'e bile yedirdi içirdi ailesinden gelenlerle çoçukları için.Şimdi vardır sizin fikirleriniz yengemin çoçukların yasal olarak hakları nelerdir tabi boşanmadan diğer kadınla yuva kuramaz inş. şikayet falan edilebilir mi neler yapılır.Yengem zor durumda biz tabiki maddi anlamda destek olacaz ama nerelere başvursam çoçuklar tamam büyüdüler amam tek erkek kuzenim çalışıyor.Ne olur akıl verin nerelere başvurabilirim.Şimdi bide yengemin boşalttıgı eve o kadını getirmek istiyormuş duydugumuza göre böyle birşey olabilir mi kadın evli başka biri ile X yengemle evli ama babasına kovmuş kadını ve eve başkasını getiriyor şikayet edilmez mi ne yapılır Allah rizası için fikir verin.

Neden sen davayı açmıyorsun neyi bekliyorsun bitmiş artık 8 aylık bebeğiyle eşini bırakan adam geri dönse ne olur adamlığımı kalmış onun artık yada gelse sen sana yaptıklarına karşı kabul mü ediceksin bence davayı sen aç

bu konuyu farklı bir konu olarak aç canım .çünkü başka bir arkadaşı konusu bu .burda avukat arkadaşlar sana yol gösterebilir .amcan olucak adama hiçbirşey söylemiyorum ne vicdan varmış ya yazıklar olsun .

Çünki ben boşanmak istemiyorum bitse de kim bu kararı verdıyse davayı da o açsın,masraflarını
o ödesın kolayca bitmemeli sonucta...Kendi dava acsın ya da anlasmalı ıcın teklıfle gelsın zaten ben
kabul ederım ,ama ılerde kızıma ben bosanmadım annen bosadı demesını ve bunu yapmayı ıstemıyorum
kızıma ne cevap verecegım?Benım vıcdanım rahat,elşmden gelenı de yaptım ..Bitecekse kendı
bıtırsın butun sorumluluk onun olsun..Ayrıca kocam burda yazılanlar gıbı sorunlu da degıldı burda bırsuru erkek okuyoruz sıddet,evden kovmalar,dayaklar,macoluklar,arkadaslarıyla sürtüp eve gırmeyen,
alkolık olanlar ,kaynanalar vs benım hıc böyle sorunlarım da olmadı ..Daha sonra bırlıkte olacagım bırının
bunlardan bırı cıkmayacagını nerden bılecegım??Ben karar vermedım ve bosanma olana kadar da
dönerse kabul edecegım ,hemen gel demesem de edecegım evet ..Beterın beterı var sonucta kızım
var ve baskasıyla evlenıp yanlış secım yapmaktansa esımle hatalarımızı görerek denemeyı tercıh ederım.

Son düzenleme:
ylz derdım var bölumunden konu acabılırsın
Ben baroya gıttım avukat ıcın yengenın parası durumu yoksa fakırlık belgesı ve ıkametgah
alıp baroyu arayarak randevu alacak ,avukatla görusecek ve avukat ona anlatır zaten
haklarını..Ayrıldıgı eve kadını yerlestırecek oyle mıı?O zaman yengen sessızce beklesın ve
tasındıkları anda karakola sıkayet edıp bastırsın onları zinadan dava acsın..Nafaka da alır
cocukları da var..

Ay :113: bu nedir ya, bence evlenmeden once insanlar piskolojik testlerden gecirilmeli hatta yilda bir defa gorulmeliler artik insanlarda utanma kalmamis. yengen kendisini bilerek esiyle iliski kurdugunu ispatlicak delilleri olmasi lazi o zaman kadina maddi vede manevi tazminat acabilir diger kocasi olan rezilede ayni sekilde aldattigi icin maddi ve manevi tazminat davasi acip nafaka talebinde bulunabilir.Cocuklar kisminda calisan birsey alamaz ancak babasi oldugunde mal varliginda ortak olur ama baima ve egitime ihtiyaci olan 18 yasini asmamissa onun icinde baba nafaka vermek zorunda diye biliyorum ama ben uzman degilim bir avukata sormak lazim.
O adaminda kadininda . . . icimden cok renkli kufurler geliyor ama burda olmaz, Allah bilir yapacaginizi yengen alabildigini alsin bari.

Bence geri donecek esin dava acmaman en mantiklisi. Birde bebeginiz var oyle kolaymi herseyi bitirmek bir anda.
Benim bir arkadasim bebekten sonra esiyle anlasamadi 7 ay ayri kaldilar. Kiz avukata dilekce verdi sonra esi pisman oldu baristilar. Simdi cok iyiler hatta oncekinden daha iyiler :)
Sizde boyle iyi olursunuz insallah
Bebekten sonra erkekler bocaliyo sanirim. Benim esimde gariplesti bi triplerde herseye kusmeceler darilmalar falan. Atlatsaydik bebege alisma donemini hayirlisiyla :)

Bu konu simdi de koca davayi acmamis demekki donecek olmus :))

Ben size soyleyeyim niye acmiyor, cunku konu sahibi kocasina cocuk 1 yasina girene kadar ve kendisi is bulup hayatini duzene oturtana kadar dava acma dedi.

Ha kendisi niye simdi kocam davayi acmiyor diye sinirleniyor bunu anlamlandirmak pek cok sey gibi imkansiz

Tuyan okudum konularını zor bır dönemdesın ınsallah gecer ..Hiçbişi hala benım için bir hiçsin ..
Öncekı konumu kapattırdın buna girme!!!

Onceki konunu ben mi kapattirmisim :)) Benim niye haberim yok, komiksin. Dunyayi bir acayip algiliyorsun herhalde.

Konuna bak, kimlerle atistigini gor ben en son ne zaman yazmisim gor ona gore cikarimda bulun.

Bir kiz halin yazacaina hain yazmis hakaret etmissin kapatilmis. Hala yok kiskananlar vardi konumu falan diosun, acayipsin

Kocana ac davayi densin bak nasil aciyor, am bunu bildiginiz icin ac diemiosunuz, buradakiler de niye acmiyor acaba diyorlar :))

Son düzenleme:

canım ben senın yerınde olsam o davayı ben acardım

ona guzel bır ders verırdım .canım suan esın ne durumda bılıyor musun ;

hem seni hem de dıger hatunları garantılemıs durumda .

boşanma kararı ona ait oldugundan ,

yanı suan bır bosanma durumu gorunmedıgı ıcın ,esın su surecte asla

pısman olmaz yaptıgı seylerden .hatta gönlu rahat bır sekılde kadınla kızla

takılır .cunku suan esın bır kayıp yasamıyor .kaybetmek nedır bılmıyor

o korkuyu yasamadıgı ıcın ,esınin keyfı keyıf .ondan ıyısı yok su surecte .

erkek mılletı ozellıkle boyle tıplere oyle bır ceza vermek gerekıyor kı aklı basına

gelsın .sen boyle ınada bındırerek " banane o bosanmak ıstıyor ben degıl

o bosansın" dıye bekleyerek ınan onu kazanamazsın .senden söyle iyi bır tokat

yıyecek kı aklı başına işte o zaman gelecek .o tokatı ona nasıl ındırebılırsın ;

bosanma kararı hakkını ondan alıp ,o kararı sen vererek

bugune kadar boşanmam dıye direnen kadın bırden bosanmak ısteyerek

hem de hıc sorun cıkarmadan hem de hıc ofke duymadan gayet sakin bır sekılde

o davayı sen acsan ,o bırden emın ol afallayacaktır .aynen soyle dusunecek ;

"bu kadın bugune kadar bosanmak ıstemıyordu ,şimdi ne oldu da bosanmak

ıstıyor .helekı bu sekılde sakince bu sakinligin altında ne yatıyor

neden hıc ofkelı degıl yada neden hıc ısyan etmıyor ve neden bosanmak ıcın

acele edıyor ?" soruları buna bırden tokat gıbı yapısacak .bu soruları dusunmekten

hayatına bıle bakamayacak .ben senın yerınde olsam bunu yapardım .

tatlım kızma bana n'olur ama sen boşanmamak ıcın cocugu bahane edıyorsun :/

bunu hepımız bılıyoruz aslında . cocugun buyudugunde cocuguna veremeyecegın

bır hesabın olmayacak kı senın .sen neden bunları dusunuyorsun .bosanmak ısteyen

o ,bu yasadıklarını sen de dahıl senın ve onun tum sulalesıde bılıyor .ee o zaman

cocugun sana buyudugunde emın ol hesap soramaz .yada kımse dıyemez ; "baban

degıl annen bosandı "dıye .cunku kımın bosanmak ıstedıgını senı ne sartlarla terkedıp

gıttıgını butun sulale bılıyor .senın boyle kuskuların olmamalı tatlım .dedıgım gıbı cnm

senın yerınde olsaydım o davayı sakın bır sekılde hırcınlasmadan beddua etmeden ısyan

etmeden ben acardım .sakınlıgımle cıldırtırdım karsı tarafı .

Son düzenleme:

siyahbeyaz sen bunlara bise deyipte banlanma diye yaziyorum varsin banlaniyim onemli degil benm icin

sana sadece bir sey diyecektim diyim de icimde kalmasin banlanmadan

dayin esinle konussun ne dicegini bilen bir insana benziyor anlattigin kadariyla

sen dayini tembihleme boyle de soyle de diye

bakalim ne olucak insallah hayirlisi olur

bak hicbise misin nesin kiz sana acik acik cik git tavsiyene ihtiyacim yok diyor neden kasinip kasinip duruyorsun derdin nee

YA BI SIKTIRIN GIDIN illa boyle mi demek lazim

aramis bulmus yeni konuyu gelmis ya regl doneminiz geldide kkiza mi sariyosunuz

yok harfi yanlis yazmis soyleymis boyleymis sana mi batti o kisi siyahbeyazla meselesini halleeder

boyle maloslar yuzunden ben de sinir strese giriom okurken

bana gore koy gotune rahvan gitsin de konuyu saptirionuz saykolar

oh beee bi rahat ettim haftaya gorusuruz siyahbeyazcim takibimdesin

ve şunu da eklemek istıyorum ; erkekler sahip oldukları şeylerın degerını

kaybetmeden asla anlamazlar .o yuzden bazen iplerini serbest bırakmak gerekıyor

serbest bırakacaksın salacaksın ki onu özgurlugun içine,işte bazı seyler o özgurlugun

icinde yasadıgı hayatla dank edıyor .işte o zaman "ben ne yaptım/ne yapıyorum "dıyor .

ben bunu gerek yaşadıgım ılıskıden gerekse cevremden gozlemledıklerımle anladım .

ben bugune kadar hıc gormedım ,ilişkisini bitirmemek icin savasıpda kazanan bır kadın .

hep sessızce cekıp gıden kadınların kazandıgına sahıt oldum .

erkekler cok farklı varlıklar .onları cok fedakarlık yaparak ,mucadele ederek yada yaptıgın

ıyılıklerı sureklı kafasına kakıp ,vıcdan muhasebısı yaptırarak asla kazanamazsın .

soyle ornek vereyım ; sorunlu gıden bır ılıskıde yada ayrılmak ısteyen bır erkege ;

asla yaptıgın ıyıliklerle vurma onu .yaptıgın ıyılıklerını dıllendırmene gerek yok ,o zaten

emın ol bılıyordur .asla aglayıp beddua etme ,en gıcık oldukları seydır

dınlemıyorlar bıle emın ol .gıtmek ısteyen erkege asla "gıtme yalvarırım "deme ,anında kacıyorlar

bogulacak gıbı oluyorlar .hele ki akraba es dostu asla araya katma .anında kacacak

delık arıyorlar .lafın özü canım ; gitmek ısteyen erkegın ıplerını bırakacaksın .

ne beddua ne isyan hıc bırsey yapmayacaksın .verdıgı kararla onu başbaşa bırakacaksın .

sessızlıgın ıcınde bırak boğulsun .inan canım ben cevremden gözlemledıgım kadarıyla,

hep sessız kalan kadınlar kazanıyor .ılıskısını bıtırmemek ıcın

mucadele eden kadınların kazandıgını daha bugune kadar ben hıc gormedım .

bır evlılık danısmanından duydugum soz de ; eşlerinize çok iyilik fedakarlık yapıp

borçlandırmayın onu .unutmayın ki ; herkes borçlusundan kacar ama alacaklısını kovalar "

gercekten cok ama cok dogru bır soz .

Son düzenleme:

Ahahaha haci haciyi mekkede hoca hocayi tekkede deli deliyi de bu konuda buluyor herhalde :) Cok guzel bir ikili olmussunuz.

Esinin siyahbeyazin dava acma dedigi icin acmadigini hic zannetmiyorum. Belki parasi yok avukat tutamiyor, belki gercekten kafasi karisik belki de simdilik ugrasmak istemiyor... Buraya yorum yapanlar herseyin farkinda merak etmeyin. Biz iyi olani diliyoruz sadece sizin gibi kotu olani degil...

Siz kendiniz icin ne dusunuyorsunuz? Ben yorum yapmak istemedim...

Ben kendim icin cok olumlu seylr dusunuyorum cok merak ettiyseniz :)

Ayrica dedigim gibi bu kadar merak ediyorsaniz adamin niye bosanma davasi acmadigini acin derseniz acip acmayacagini gorursunuz

Kotu seyler temenni etmek huyum degil, ama insanin kendi kendini kandirmasi komik

Son düzenleme:
siyahbeyaz canım zaten derdin başından aşkın sakın burdaki kendini bilmezlere cevap vermeye kalkıp hem kendini hem bizi üzme..bırak kendi kendine konuşsun ...

sen burda samimiyetine inandığın sana yardımcı olacakların mesajlarını oku onlarla dertleş..herkes senin gibi dobra değil , böyle tipler özel hayatlarında ne yaşıyorlarsa artık gelip burda ona buna saldırarak rahatlamaya çalışıyorlar..senin gibi bi konu açsa da derdini biz de bilsek ona göre yardımcı olacağız ama yok böyle insanları delirtip tatmin oluyorlar resmen..

bak sinirlendim yine sabah sabah

Bu ne terbiyesizlik yahu! Nasıl kadınlarsınız siz böyle? Küfür, hakaret.... Yazık, çok yazık!

aciz insanlar düşüncelerini ifade ederken hakarete,karalamaya,sataşmaya baş vururmuş..işte bunun bir örneği..

siz bunu yazarken utanmadınız ama ben ve benim gibi birçok kişi okurken utandı inanın!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…