Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Sadece nemesis değil hiçbişi de biraz keskin görünen yorumlar yapsada aslında özünde söyledikleri dikkate değer şeyler....Hepimizin düşündüğünü biraz keskin söylüyor o kadar..Ama siyahbeyaz a ben böyle keskin mesajlar da gelmesinden yanayım..Niyetinde kötü olduğunu düşünmüyorum...Bu mesajın üzerinede düşünmek lazım belki de..

Mesela ben ona şımarıklık demem diyemem ama çalışmadığı halde pazar kahvaltılarına kadar eşinin hazırlaması gibi bir örnek siyahbeyaza gereksiz bir rahatlık sağlamış...Eşinin sevgisine gereğinden fazla güvenmesine neden olmuş..Yaşadığı büyük hayal kırıklığıda bunun sonucunda aslında...Ha böyle bakınca evet eşi siyahbeyazı resmen şımartcak tavırlar sergilemiş durmuş...

Eşi siyahbeyazı hiç eleştirmemiş her konuda çalışmayan bir bayana çalışan bir kocanın yardım edebileceğinden çok daha fazla destek çıkmış...Sonrada bir anda bıktım tavırlarıyla gitmiş..

Siyahbeyazın her anlamda hızla normale dönebilmesi yaşadıklarının etkisinden kurtulabilmesi için eskisi gibi yaşama beklentisindende kurtulması ve çok sevilen eşten olgun bir kadın ve güçlü bir anneye dönüşme sürecini hızla tamamlaması lazım...

Zaten bunu başarırsa gerisi kolay...Artık o istemesede eşi ona koşarak dönecektir..Yada dönemesede siyahbeyazın umurunda olmayacaktır....

balpeteğim 2 yorumla işi özetledin ama yandın konu sahibi gelince serzenişi gör sen, hatta ona kalmadan malum şahıslarda veryansın edebilirler, burda 10 konu daha açılacak ağlaşılacak falan filan arabeskin dibine vurulacak

sen sormadan ben cevap vereyim...bi oğlum var ve eşimden boşandım...8senesi evlililik toplam 10 sene birlikteydik..eşim başkasıyla birlikteydi,boşanır boşanmaz o kişiyle evlendi ve şimdi bir çocukları var...söylediklerimi dikkate alman için bunların yeterli olacağını umuyorum
ben de çocuğum küçük olduğu için ve karşıdaki kişi yuva yıkmaya değmeyecek biri olduğu için çok uğraştım çok mücadele verdim ama en son tak dediği yerde bıraktım,eşimi ben evden gönderdim o şekilde bitti...bi daha da dönüp arkama bakmadım
mutlu olmak istiyorsan elinden geleni yap...oyunla bilmem neyle değil..somut adımlar at..olmuyorsa da bu kadar karamsar bi tablo çizip kendine acımaktan vaz geç...allah hakkında hayrlısını versin...
yazdıklarımın hiç bir işe yarayacağını sanmıyorum ama dayanamadım işte..şiştim artık çünkü

Son düzenleme:

anne olduğu için süreç hızlanmalı haklısın,genç kız olsa isterse yıllarca ağlasın hepimiz aşık olduk hepimizin incindiği anlar oldu, biri yazmış siyahbeyazı anlayacak hayat tecrübeniz yok diye, nerden biliyo benim ne acılardan geçtiğimi feleğin çemberini kaç kere döndüğümü,uzun vadeli düşünüp konu sahibi yararına yorum yapacaklarına liseli kız modunda ayyy vayyy yorumları yapıyo bazı kişiler

biliyorum biliyorum bilmem mi...cevap verecek kişileri de tahmin edebiliyorum..onlar burda ahh vahhh etmek istiyorlar bi ağlama duvarı yapmışlar sanki...birbirlerini iyice kötü etkiliyorlar farkında değiller
uzun zamandır tutuyorum kendimi yazmamak için...ama şiştim artık..evet anlamayacak 3-4 konu daha açacak ama napiim artık girdik bi kere

Siyahbeyaz hiçbir konuna yorum yapmadım sadece okuyucu olarak takip ediyordum..yaşadığın bunalımları,sıkıntıları,gel-gitleri anlayabiliyorum inan..bir insanın yuvasının dağılması hele de çocuk varsa ortada hiç kolay değildir tabii.

sana tek tavsiyem var,sana göre olumlu olan yorumları normal karşıladığın gibi olumsuzları da normal karşıla lütfen.tepki göstermeden önce acaba bu insan neden bu yorumu yapmış,ne demek istemiş diye bir düşün..burada kimse senin düşmanın değil ki kötülüğünü istesinler.sen mutsuz olursan arkadaşların eline ne geçecek? bazı yorumlar sana sert,can acıtıcı gelebilir ama bazen insanın silkelenmesi için kendine gelmesi için bu tip şeylere de ihtiyacı vardır.

hakkında hayırlısı olsun,bebeğinle birlikte mutlu olursun İnşallah.

Son düzenleme:

Şimdi Türk toplumunda "damdan düşenin halinden damdan düşen anlar" diye bir laf vardır ama damdan düşeni de sağlık görevlisi tedavi eder...Hayat tecrübesi tek başına hiç bir işe yaramayabilir..İşe yarasaydı 43 yaşında ve hala aynı hataları yapan bir hatun olarak ben olmazdım karşınızda

Tam tersine çoğu zaman beni kendime getiren dıştan bakan ve hiç benzer şeyi yaşamayanlar olmuştur..Çünkü daha tarafsız ve önyargısız bakabiliyorlar dıştan...O yüzden her yoruma hayat tecrübesi sormakda çok doğru bir yaklaşım gelmiyor bana

Siyahbeyazım ablacım senin şu anda ihtiyacın olan şey seninle birlikte ağlayacak insanlar değil..Ağlamanı durduracak hayata yeni bakış açısıyla bakmanı sağlayacak insanlar ve konuşmalar...
İnşallah bir an önce toparlanırsın...

Son düzenleme:

evet canım o dıger kısıde ben oluyorum

burda sıyahbeyazı benım kadar anlayabılen başka kımse olmaz

cunku hayretler ıcerısındeyım neredeyse hemen hemen aynı seylerı yasamısız

kucuk nuanslar harıç

iyi bir eşi kendı hatalarımızında oldugunu daha sonradan fark ettıgımız ıcın gerı kazanmak ıstıyoruz bunda abes hıcbır duurm yok

yanlıs anlama ama senın durumunda oldugu gıbı bır kadın yok ortasda

bak sen bıle kadın oldugu halde ugrasmıssın

bızde kadın yok kumar yok siddet yok

aksıne ıyı sevgı dolu ev işlerınde yardımcı gezdıren ıyı bır es varr

ama fevrı davranıslar ve baskınn kısılık netıcesı kaybedılmıs bır koca var

bızım ıstegımızde kendımızı degıstırerek bızım degıstırmedıgımız ılk halındekı kocamızı gerı kazanmak

bunda ayıplanacak bır durum yokk

ustelık ortada ıkımızınde 10 aylık bır kız evladı var

helekı evlat kız olunca durum dahada vahım oluyor

bır kız cocugunun babaya cok ıhtıyacı var

bızde bunları dusunerek ve eskı guzel gunlerı hatırlayıp ozlem ıcınde kocamızı gerı ıstıyoruzz

doger arkadaslardanda rıca edıyorumm konu sahıbı evlılıgı ıcın mucadele etmek ıstıyor

bırak at gıtsın salla gıtsın tarzı yorumlar yapmayınız

sıyahbeyazcıgım kusura bakma adına konusmus oldum ama dayanamadımm

Ne kadar saçma sapan muhabbetler dönüyor ortada kimi ilgilendirir ki siyah beyazin ne yaşadığı bunu siyah beyazi desteklediğim için değil saygisizlik yapiyorsunuz burda herkes halinden memnundu niye ortalığı karistirma gereği duyuluyor kimse kimsenin duygularını sorgulayamaz herkes güçlü olmak zorunda değil. Muhabbet sıktıysa sizi ilgilenmeyin başka şeylerle ugrasin ne kadar ayıp ya

ayrıca sevgılı balbetegı;

ne olursa olsun evlılıgımızı devam ettırecegız susacagız gıbı bırsey soylemedıkk

sen yanlıs yorumlamıssınn

sadeceevlılık fedakarlık ısıdır ozverı ısıdır demek ıstedık

sence oyle degılmıı

fedakarlık yapmadan özverı gostermeden alttan almadan hangı evlılık yurur

ben ıddıa edıyorumkı evlılıklerde kadının baskın karakter olması evlılıgı zora sokuyor

cunku erkek kendını erkek gıbı hıssetmıyorr

muhtesem yuzyılda bıle konusu gectı

hatıce sultan pargalıya senın karsında devlet var be adam dedıgı ıcın o aşık adasm gıttıı yerıne karısını bı carıye ıle aldatan adam geldıı

umarım anlatabılmısımdırr

kimse size uğraşmayın çabalamayın demiyor..en azından ben demiyorum...elbette ki uğracaksınız yuva yıkmak kolay değil...hele ki ortada küçük bir çocuk varsa uğraşmaya değer...ama siz çok depresif ve karamsarsınız...ne olursa olsun kocam olsun,bak herkes kocasıyla beraber biz böyleyiz yaklaşımı çok yanlış...sonuna kadar uğraşın elbet..ama siz oyun oynamak istiyorsunuz,öyle yapamam böyle diyemem..gurur yapacak ne var burda?gururluk bi olay da kalmamış zaten...ben de uğraştım ama olmadığığını gördüğüm yerde bitirdim,dönüp ardıma bakmadım..iyi ki de bitmiş diyorum şu anda çok huzurluyum...içim çok rahat..siz bu süreci uzatarak kendinizi yıpratmaktan başka bi şey yapmıyorsunuz...
ayrıca ne demek kız çocuğu farklı..evladın kızı erkeği mi var?ikisi de eşit derece de baba sevgisine ihtiyaç duyar..hatta şöyle bakarsan erkek çocuğu babayı rol model aldığı için baba daha gerekli belki böyle bir yaklaşım çok yanlış...her evlat birdir...keşke anne babayla büyüseler..ama olmayınca da olmuyor karalar bağlayıp abartmaya gerek yok

muhteşem yüzyıl biyografi ya da belgesel değil sadece kurgu bunu dipnot düşelim önce
bu örneğinden şunu mu anlamalıyız sen de kocanı o şekilde ezdin zamanında?

Tamamen katılıyorum her satırına...

hayir tek bu konu icin bircok konuda yorumlarina denk geliyorum ve oldukca akli basinda,mantikli yorumlari var.bu konuda da farkli bir pencereden bakti kadin."evlensin" mi dedi.(ihtimallerden bahsetti.)onda asil taktir ettigim onca yuklenmelerine ragmen hala hanimefendiligini koruyor,yapici yorumlar yapıyor.

sevgi konu sahibiyle hayatlarınız çok benzermiş sizin kelimelerinizi kullanarak yorum yapıcam ki uyduruyosun saçmalıyosun demesin kimse,ikinizde dominatsınız eşler bariz pasif dert yok tasa yok birden adamların canına tak ediyo, o rahatlıkta yaşarken kıymetini bilemedim diyip şimdi kazanma çabasındasınız, değişiriz diyosunuz ama adamlarda değişmiş,kkda başka kocaları okuyuncada ah ben naptım gibi bi özeleştirimidir bu yaşadığınız

ben zaten muhtesem yuzyıl belgeseldır ne derse dogrudur demedım

ama dogru bır tespıtın altını cızdım sadece

anlayana cok guzel mesajlar veren bır dızıdır

evet maalesefkı bende eşımı bılmeden vede kımı zaman malesef bılerek (sinir anında) ezmiş bır kadınım

kendıme olan aşırı guvenım fızıksel ozellıklerım maddıyatım ve aıle yapım onu ezmıstır

oda bunların altında ezılmemek ıcın kendı ısteklerınde dıretmısıtır

bende sağlam karakterlı bır ınsan olarak kendı fıkırlerımın ıdeallerımın amaçlarımın pesınden gıderek onu dınlemedıgım ıtaat etmedıgım ıcın bu evlılık dolaylı olarak bıtmıstır

dıyeceksınkı dönse ne olcak yıne aynı seyler yasnacak dıyeceksın

ama hayır ben dersımı aldımn artık daha farklıyım tecrubelıyım

hatalarımın farkındayımm

evet canım cok dogrudur

yalnız esım ıcın pasıf dıyememde benden daha sakin oldugunu dıyebılırımm

hep kavga cıkaran kavgada sesını yukselten benımdır

oda hep susar susar sonrada bı patlar kı allaah allaahhh

Siyahbeyaz merhaba;
Ben de konularını sessiz takip edenlerdenim..
Her konuya yorum yazmayı tercih etmiyorum.
Gerçekten faydalı olacağım yorumlar yazmak isterim ( genelde :))
Tabi sanaldaki satırlarımız ne kadar faydalı olur sana bilemem.
Şahsen ben burada özellikle bazı arkadaşların çok doğru yönlendirmeler
yaptığını düşünüyorum. Tecrübeleri ile biz gençlere, daha doğrusu acemilere
ışık oldukları için teşekkür ederim her birine..
Senin durumunu ise yazdıklarından anladığım kadarıyla yorumlamak istiyorum.
Acını anlıyorum içinde bulunduğun durum hiç kolay değil..
Ancak bazı yorumlara çok fevri çıkışların olduğunu görüyorum.
Bazen anlatamıyor muyum anlamıyor musunuz diye çıkışıyorsun.
Tabiki sadece burada yazdıklarınla seni çok net anlayamayabiliriz.
Ve burada her kafadan ses çıkacaktır.
Herkes kendi yapısına göre yorum yapar. Kimi acımasızca aman bırakmış gitmiş daha ne bekliyosun
diyecektir. Kimi ohoooo ben olsam bu saatten sonra hayatta işim olmaz diyecektir.
Ama gerçek şuki başa gelmeden yaparım,atarım,boşarım demek kolaydır.
Allah kimsenin başına vermesin. Sen yorumlar içinden sana gerçekten faydası olacak
önerileri al. hoşlanmadığın yorumları da çıkışmak yerine görme.

Her ne kadar seni bebeğinle bırakıp gittiği için,sana düzelmen için fırsat tanımadığı
için eşine kızsam da takdir ettiğim davranışları var. Babalığından vazgeçmemiş,
ve bu evlilikte eşin gerçekten senden daha iyi,daha anlayışlı bir eş olmuş aslında
zamanında..Zaten bu nedenle ondan hala nefret edemiyorsun.
Dönse evliliğim için başka ben olmaya hazırım diyorsun.

Bu durumda yapman gereken ona gerçekten değiştiğini göstermek..
Anneliğin sana verdiği olgunluğu göster ona.
Beklentilerin olmasın hayal kırıklığı yaşama ki kızmak için bir sebep bulma.
Kızsan da hiç cevap verme daha iyi.. Sessizliğinle şaşırt..
hiç bir konuda iğneleme.. Karşı karşıya geldiğinde güler yüzlü ve anlayışlı ol..

Yakın zamanda burada eşim bana şans vermek istiyor başlıklı konunu
görmeyi çok isterim.. Ama olmasa da şunu bil daha iyi bir hayat seni beklediği
içindir.. Eşinle ya da eşin olmadan bebeğinle mutlu bir hayat diliyorum

itaat etme bence de, ama ezmekte olmuyo, evlilik ne kadar zor, aradaki denge en baba fizik denklemlerine bile taş çıkartır cinsten, bak sen ne güzel yazıyosun, bende gerçekten merak ettiğim bi şeyi sordum,peki olurda bu evlilik biterse özgüveninden bişey kaybedicekmisin yoksa beni öldürmeyen acı güçlendirir mi dersin canım

Balpetegimin söyledklerini daha önceki konusunda ben de söylemiştim siyahbeyaza.
O zaman da ondan ve diğer arkadaşlardan tepki almıştım.

Ve konusuna bu da son mesajım demiştim.

Ama görüyorum ki siyahbeyaz artık bir şeylerin farkında.
Bir nebze de olsun hatalarını kabullenmiş durumda...

Ancak hala aşırı derecede fevri.

Dün de yazdım, eşi siyahbeyazı çok iyi tanıyor, yılbaşı gecesi yine tartışma yaşanacagını bildiği için,
kabul etmedi...

Çünkü siyahbeyaz kendinden ödün vermiyor...

Bundan sonra ona düşen sakinliği ele alıp,
bir an önce eşiyle konuşup nihai kararı vermesidir...

Sürüncemede kaldıgı sürece bu iş uzar durur...

Bir de bunu yazmadım, yazmamamak için kendimi çok tuttum ama yazacagım.
Diğer konudan bu yana aklımda bu var çünkü.

Ben bu aldatma işini bir türlü anlamıyorum.
Siyahbeyazın söylediğine göre eski sevgilisine mesaj atmış.
Mesajda ne yazıyordu?

Çünkü ben şöyle düşünüyorum.
İlk mesajı kadın attı, öyle havadan sudan konuşurlarken konu eşlere geldi.
Kadın dert yandı, eşi dert yandı, muhabbet devam etti vs...

Adam belki de bir nevi içini döktü kendine yakın gördüğü birine...
Bu normal bir kadın arkadaşı da olabilirdi.
Eski sevgili olunca aldatma gibi görünüyor olabilir...

Tam olarak boyutu bilemiyorum ama ben böyle düşünüyorum.
Yani siyahbeyazın eşinin aldattıgını düşünmüyorum...

Evet belki eski sevgiliyle mesajlaşmasa iyi olurdu ama dediğim gibi bu normal bir bayan arkadaşı da olabilirdi..

Belki tepki alacagım ama benim aklımdan geçenler bunlar.

Çünkü mesela yeri gelir okulda eşlerden laf açılır, erkek arkadaşlar eşlerinden dert yanarlar.
Ben bu olaya böyle bakıyorum açıkçası...

Kısacası sorumluluk sahibi bir eşin /babanın aldatacagına ihtimal vermiyorum ben...

Son düzenleme:

canım benım evlılıgım bıttı zaten
,

konumu okuyp yorum yapabılırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…