Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Ne ah i ya? Ben kendimi bir insana baglayacak kadar simartilmadim, kocan hadi ordan demis, ailen de olmasa aglanacak hale duseceksin. Hala yok 5 TLlik biberon almislar da falan filan.

:) Bence konu sahibinin kocasi hemsireyle evlensin, biz de kocam beni istemiyor ama ben onu caktirmadan kendime baglamanin taktigini ariyorum konusundan kurtulalim.

Ne kadar talihsiz yorumlar. Sarsmakla saldırmak arasında ince bir çizgi var, bu çizgiye dikkat etmek lazım.

Bunca olan bitenden sonra zorlamak benim mantaliteme de kesinlikle ters ancak şu sitede okuduğum bir çok terkedilme konusunda "keşke kocam pişman olsa da geri dönse, onu geri döndürebilsem" düşüncesi bir yerden fırlamıştır. Belli bir raddeden sonra anlamsız bulsam da saygı duyuyorum, neticede karşımda çocuklu bir kadın var, belki çocuğu için uğraş veriyor, belki yuvası dağılmasın, tek başına kalmasın diye, belki de eşini seviyor ve hatayı az da olsa kendinde aramaya başladı ama itiraf edemiyor, belki de gerçekten pişman vs vs. Her ne olursa olsun çok da normal bir psikoloji içinde olmasını, sağlıklı düşünmesini beklemiyorum ben. Hayatı birden bire değişmiş, kimbilir şu an sudan çıkmış balık gibidir. Besbelli ki bu çırpınışlarının sona ermesi için biraz daha zaman var, elbette gözündeki perde kalkacak ve dosdoğru önüne bakacak, kendi yolunu çizecek. Lütfen bu kadar acımasız olmayın. Bu tavırların kimseye faydası yok.

Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım ,gerekmeyenlere konuşmayacağım ,cevap vermeyeceğim..
Kimse de bana ah yazık vah yazık dediği için burada değil..Sadece yaşamasalar da empati yapabilme
yetenekleri var,tecrübe şart değil bunun için..
Sevgi gibi ben de hatayı %60bende %40 kocamda görmeye başladığım için,geri gelmesini istedim,
özlüyorum dedim ..bunda ne var..?Bu ben hayatımı durdurdum salak gibi onu bekleyip ağlıyorum
demek değil ..Ben hayatıma bakıyorum ,istediklerimi yapıyorum..Düzenimi oluşturuyorum ..O yok ve
hiç olmayacak gibi alışıyorum..Benım anlamadıgım konuyu anlamadan yorum yapanların garip lafları..
Bu kez fevri yazdıgıma da inanmıyorum..Kimseye de kötü laf etmedim..yine konumda bana yardımcı
insanlar var ya ılla benı sinirlendirip konumu kapatmaya ugrasacaklar öncekı gıbı .. Ama izin verme-
yeceğim ve seviyemi bozmayacağım..

valla ilk tepkiyi benden alacaksiniz.evliliginin iyi ya da kotu taraflarini anlatacak kadar niye yakinlasabilir bir insan karsi cinsine???

Aynen ablanın dedikleri dogru ,ben ona bunu yap demeden o kendı isteyerek yapardı,evcimendi ..
Baskalarının kocaları böyle yapmıyor dıye de bu benım hatam degıl harhalde ..

CUDANA ben mesajları görmedım sadece kızın ''canım mesajın yarım gelmiş''yazan mesajını gördum esım
hemen sildi ..Yani panıklemesı de bana bunun altında sadece dertleşme olmadıgını gösterdi..

Şimdi tüm bunları niye yazdım onu da açıklayayım.

Diğer konuda siyahbeyaz hep kendini aklama eşini kötüleme çabasındaydı.
Hem burada hem de çevresindekilere karşı.

Kızını bile babasına göstermeme düşüncelerinin içinde yüzüp duruyordu.
Hala öyle.

Hala kendini aklama peşinde. Kızına karşı da bu evlilik benim yüzümden bitti dememek için savaşıyor...
O konuda da böyle bir hakkı olmadıgını savundum.
Kızını babasına düşman yetiştirme dedim. Herkes böyle baba olunmaz vs tepki üstüne tepki aldım...

Çünkü ben eşinin kötü bir insan olmadıgını konunun en başından anladım..

Siyahbeyaz yanlış yapıyorsun.
Ortada bir suç varsa iki taraflıdır.Suç tamamen bir tarafa yıkılmaz.

Açıkçası aldatma olayını da yine eşini karalama olarak kullanmak istediğini düşünüyorum.
Ve ortada olmayan bir aldatma için...

ÇÜNKÜ SİYAHBEYAZ GİBİ BİR KADIN EŞİ TARAFINDAN GERÇEKTEN ALDATILSA, DAVAYI TAAA O ZAMAN KENDİSİ AÇARDI...

Son düzenleme:

Ama işte bak tam olarak ortada bir aldatma var mı yokmu bilmiyorsun...

valla ilk tepkiyi benden alacaksiniz.evliliginin iyi ya da kotu taraflarini anlatacak kadar niye yakinlasabilir bir insan karsi cinsine???

Ben buna tuhaf bakmıyorum.
Hatta eşim bir bayan arkadaşıyla evliliğimizdeki sorunları,kavgalarımızı konuşsun
çok isterim. Çünkü bir hemcinsim benim gibi hissedebilir. Belki yol gösterici olur.
Eşimin hatasını görmesine yardımcı olur. İlişkimize olumlu bir etkisi olabilir diye düşünürüm.

Ve ben bir erkekle sorunlarımızı,kavgalarımızı paylaşıp bir erkek olarak yorumlarını
rica etmiştim. Hatam varsa göstersin diye.. Ve faydasını da görmüştüm..

Bir kadını en iyi kadın anlıyor bir erkeği de en iyi erkek anlıyor sonuçta..
Bu açıdan faydalı olabilir. Ama malesef eşim en yakın erkek arkadaşı ile
bile paylaşmaz bayanla nerdeee

Cudana'm yorumlarını, fikirlerini her zaman beğeniyorum, bu arkadaşlık konusunda da belki de haklısın... Nasıl anlatsam bilmiyorum ki... Şöyle diyeyim bana ters değil bayan erkek arkadaşlığı ama (ki bu kocaman bir ama) eski sevgiliden arkadaş, dost, dert ortağı olacağına inanmıyorum. Eski sevgiliden arkadaş, dost, dert ortağı olma ihtimali var ise insanın eşinin arkadaşı, dostu, dert ortağı olması çok daha kolaydır diye düşünüyorum. Sorun zaten eşlerin konuşamaması, paylaşamaması, empati kuramaması. Bir insan neden eşi ile konuşmaya çalışmak yerine başka bir karşı cinsle özel sorunlarını paylaşır. Eski sevgilisi ile dertleşmeyi düşünen eş neden kendi eşi ile aile terapistine gitmeyi düşünmez. Üzgünüm ama bu bence art niyetli bir davranış... Yapan gerek bayan olsun gerek erkek olsun bence doğru bir davranış değil. Herkesin karşı cinsden arkadaşları olabilir buna asla karşı değilim ama saygı sınırları aşılmadan, dert ortağı olacak kişinin aynı cinsden olması daha mantıklı geliyor bana, karşı cinsi dert ortağı olarak görüyor ise bir kişi bence niyeti bozduğunun işaretidir bu...

Samimi buldugunuz bir insana neden anlatmayasınız ki?

Belki tarafsız bir bakış açısı bekliyor da olabiliriz...

Bakın burada bile hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz.
Ama dertleşiyoruz...

Ben açıkçası cinsiyet ayrımı yapmam.
Ama bu her önüme gelene de anlatırım demek degil...

ne gibi saygizlik yapiliyor ? ben göremedimde

konu sahibinin iyiligi icin herkes yorum yapiyor seviyeli bir sekilde,bumu saygisizlik ?

Konuyu tamamen okumadıgına ınanıyorum cudana ben neden aldatılmayı sineye cekmek zorunda
kaldıgımı da anlattım ...Haa bu evliliğin bitmesini isteyen kimse kızımın karsısında o suclu olacaktır
zaten..sonucta ben 2 yıl boyunca savaşımı verdim çocuğum için ..Eşimi karalamaya da çalışmadım.
Bu aldatma olayı evliliği temelinden asıl sarsan şeydi..Eşim hamılelık öncesınden başka bahane
bulamadı bitirirken ve bu da ''madem öyle düşünüyordun çocugu neden yaptın dedırtır adama ''
yanlıs düşünmüyorum ,hatanın çogunu da üstüme alıyorum.O dönemde eşimle mesajlaşıp kavga
ediyorduk ve onun mesajlarından cıkardıgım sonucları da burda paylasıyordum..

1.ay tek düşüncem = Benim yüzümden mi gitti,ben şimdi ne yapacağım,kızım babasız büyüyecek..
Ona bunu yapma hakkı yok gibi şeylerdi..
2.ay ise burdaki yorumlarla =Aslında başkası için ve planlayarak gitti ,suçu da benim hamilelik
önceki dönemime attı ,ama tutarsız..O zaman neden çocuk yaptı ..gibiydi

Umarım anlamıssındır ..Çocugumu da göstermek istemememin nedeni ;sonucta bir bebeğe tek
bakmak kolay değil ve ben gitmeden önce eşimle konustugumuzu ve eger gıdecekse de cocugun
bu zor dönemlerınde burda olması gerektıgını söyledıgımı de anlattım burda ,ama o bu konusmada
2-3 gun sonra habersızce gitti ,ş...zlık yaptı ..Bu sekılde de 20gunde bır görerek ''senın babanım''
dıyebılıyorsa bır ınsan ,o onun vicdanıdır..

Cudana'm peki "canım mesajın yarım gelmiş" sms i ne anlama geliyor sence... Belki bana fesatsın diyeceksin, belki de gerçekten fesatım bilmiyorum. SAdece senin bu konudaki düşünceni merak ediyorum

saygi duyarim dusuncenize.

Olayın nasıl gelişmiş olabilecegine dair uzun uzadıya yazacaktım ama vazgeçtim...

Aldatma konusunda en katı kişilerden biriyim belki de...
Böyle düşünmeme sebep siyahbeyazın bunu bile eşini karalamak için kullanmaya çalışması,
kendini hep bir aklama çabası içinde olması...

Eşiniz eski sevgilisini facebooktan bulsa,
Sonra siz hamıleyken eklese,
Sonra telefonunu istese
ve sizinle telefonda konusmazken onunla evdekı saatler dısında dertleşse
bunu kım kabul eder Allah askına ya tabı kı aldatma bu..
Aldatma degılse ben neden bılmedım?
Neden o kadar panıkledı?
Sonra nıye delı gıbı agladı af dıledı ??

bu aldatma mı bilemedim ama eski sevgilisini eklemesi bile beni çıldırtabilir.dertleşecekse başka bir arkadaş bulabilir bence,eski de olsa sonuçta bir zamanlar duygusal bağ varmış aralarında.benim hoşuma gitmezdi bu.

sonuçta ben eski sevgilimle böyle samimi olsam,dertleşsem eşim kıyametleri koparırdı.

Son düzenleme:

Düşüncelerini biliyorum ve beğeniyorum. Sadece karşı cinsde iki insanın birbirne canımlı mesajlar göndererek dertleşiyorduk demesi bana ters. Ben bunu anlayamıyorum, belki de anlamak istemiyorum. Ayrılık da dönemsel olarak kiilerin kendni, karşısındakini suçlaması normaldir, bir an kendini suçlar karşısındakini yüceltir sütten çıkmış ak kaşık yapar, bir an gelir karşısındakini suçlar kendini aklama çabasına girer. Bunlar sadece benim fikirlerim, ille de böyle diye bir iddiam yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…