Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

bencede pişman olacağın bişey deme.gerçekten kafanda bitirdiysen,
davadan bahset.son haberlerden sonra ne diyeceğimi şaşırdım aslında.
demekki evden çıkarken kafayı o şekilde bozmuş,planları varmış ve şuanda
uygulamaya çalışıyor.farklı şeyler istiyor.
birde sana tavsiyem, doğumdan sonra veremediğin kilo varsa onları hızlıca vermeye çalış.
şuanda bence yapman gereken en öncelikli şeylerden biride bu.
canım bişey kafama takıldı,bildiğim kadarıyla eşin eğitimci.
facebookunda bir sürü eş dost var.nasıl öyle bir bayanı ekleyebilmiş?hani ailesinden utanmıyor
ama öğrencilerden yada iş arkadaşlarından da mı utanmıyor?özetle yanlış anlamış olma ihtimalin olabilir mi?
yoksa farklı bir facebook adresi mi açmıştı?o kısmı yazdıysan da kaçırmışımdır.

Zaten bebeğim,okulum ve iş önemli olanlar;ama sınavlardan dolayı işle uğraşmadım.Bitince yine başvuru
yapacağım..
Herkesın hayatı kendine,herkesin kendi değer yargıları var.Eşimi ben tanıyorum ve kendimi gaza da
getirmiyorum.Ne gördüysem ,ne anladıysam o ..Bu saatten sonra Mikado dediğin gibi itiş kakış evlilik
olsun dıye bosanmayan zavallılardan olmayacağım..Boşanacagım..En kötü koca kocasızlıktan ıyıdır dıye
dusunenler gibi yapmayacagım..Kocasızlık en iyi kocanın 360derece başkalasmasından ıyıdır ,kızım için de bu daha iyi olacak ..Kararım değişmeyecek ..

Son düzenleme:
valla canım erkek milleti işte hiç bir zaman güven olmaz
benim konumuda az çok biliyorsun eski eşimin eski sevgilisi çıkmıştı ortaya faceden eklemişlerdi tabi kadın baştan oğlunun adınaydı biz eşimle resmen ayrıldıktan sonra kendi adına döndü ayrılırken ben dedim ki kesin o yok dedi hep beni suçladı 8 ay boyunca bir kez çocuk için konuştuk onun dışında haftada bir gün oğlunu aldı oğlanı verirken ve akşam alırken gördüm onu hep hayatım canım diye konuştu ta ki 2 hafta öncesine kadar bu süre zarfında ne yoluna çıktım ne telefonlara aradım face den onu ve onun ailesini sildim ortak arkadaşlarımızla görüşmedim sadece oğlumun babasıydı artık. evet çok seviyordum, çok üzülüyordum bir tarafımda diyordu ki biliyorum o kadınla beraber bir tarafım karşılaşmak istiyor diğer tarafım korkuyor hala yüz yüze gelmedim onlarla. neyse yeni yıla akrabalarımla girdim ertesi gün çalışmıyorum izinliyim ünv arkadaşıma kahveye gittim onun eşide eski eşimin lise arkadaşı gel bakalım bi face kim nerede yeni yıl kutlamış dedi bir açtık ki eski eşim sevgilisi (eski sevgilisi artık yeni olmuş) ve kadının oğlu zamanında ortak arkadaşımız olan insanlarla tabi ben şok.
içim acıdı hemde çok kendi oğlunu aramadı sormadı bile. evet artık onu sevmiyorum içimde derin pişmalıklar var sadece madem onu seviyordu zamanında benimle evlenmek zorunda değildi isteyerek çocuk yaptık biz bilsem yaparmıydım erkekleri anlamıyorum mantıklarını çözemiyorum.

Konuyu uzun zamandır uzaktan izliyorum. Son zamanlarda sizdeki "tek başıma nasıl çocuğuma bakarım" bilinçaltının iyice yerini "tek başıma yapabilirim"'e bıraktığını görüyorum. Sizin için çok seviniyorum. İlk zamalardaki gelgitleri daha az yaşıyor gibisiniz.
Haftasonu eşinizle karşılaşacaksınız sanırım. Ne yapsam ne desem diye düşünmeyin. Yapı olarak anladığım kadarıyla biraz çabuk alevlenen bir tavrınız var. Eşiniz de hep bunu görmüş ve sizi o kişi olarak tanımış. Haftasonu artık başka biri olduğunuzu görsün. Nasıl yapsam ne söylesem diye düşünmeyin. Sizi en iyi hissettiren kıyafetlerinizi giyin. Gülümseyin, ayaküstü nasıl olduğunu sorun. Sonrada dışarı çıkın, yapmayı hoşlandığınız bir şeyler yapın. Dışarı çıkarken açıklama yaparmış gibi bir tavrınız olmasın. İyi eğlenceler dileyin, gülümseyin çıkın. Arkadaşlar iyidir. Yanınızda beraber haftasonunu geçirecek birileri olursa tüm gün aklınızda eşinizde kalmamış olur. Boşanma konusunu sorduğunuzda alacağınız cevap sizi mutlu etmeyecektir muhtemelen. O yüzden bence şimdilik boşanma konusunu sormayı rafa kaldırın. Önce bir gol atın :) sonra elbet boşanma konusu görüşülür. Yani diyeceğim o ki eşinizi şaşırtın. Çünkü o sizin yine evlilik boşanma muhabbetlerine gireceğinizi tahmin ediyordur.
Siz zaten uzun zamandır yalnızsınız, tek başınıza da pek ala başa çıkabiliyorsunuz. Artık ızdırap çekmeyin, irdelemeyin, kafanızda kurmayın. Ancak eşinizi kendi içinizde sıradanlaştırabildiğiniz zaman her şeyin üstesinden geleceksiniz. Bol şans.

Siyahbeyaz, artık belirsizlik seni de oldukça bunalttı bunu görüyorum. Eşine davayı açabilirsin gibi bir şey söylersen o da "tamam" derse buna gerçekten hazır mısın bir düşün. Yaşayınca daha zor olacağını da düşün. O yüzden sanırım sınavların vardı, onları geçene kadar da bekleyebilirsin. Ders çalışmanı etkilemesin.

Bu dediğinize katılıyorum. Belirsizlik kalkınca hele de çalışıyorsa bir kadın yaşadığı travmanın yarısını atlatmış oluyor. Siyahbeyaz da güçlü bir karakter bence ve onun iş bulduğunda kendi paranı kazandığında çok daha iyi olacağına inanıyorum.

Düşünsene siyahbeyaz, kendi paranla bebeğine elbise alacaksın, onu gezmelere götüreceksin. Her şeyden önce kendin için çalışacaksın. Yeni iş yeri, yeni insanlar, o dört duvar arasından kurtulacaksın. Bilmez miyim, duşa bile girmeye cesaret edemiyor insan hele de bebek çok küçükken. Keyifle bir çay içemiyorsun, bebek ağlıyor. Sen işe başladığında bunların hepsi olacak. İş sana nefes olacak. Seni gaza getirmek için yazıyorum :) Daha çok çalış diye...

Bir de kendimden örnek vereyim. İşe başlayınca iş arkadaşların da seni sarmalayacak (en azından benim işim öyle bir ortam). Boşver sen daha iyilerine layıksın, sen güzel, değerli bir insansın diyecekler. O kadar önemli ki bu laflar...Şakadan da söyleseler söylesin bütün insanlar istiyorsun. İyi hissediyorsun kendini.

Her şey güzel olacak merak etme :) Sen nasıl kızını üzülsün diye doğurmadıysan annen de seni üzülesin diye doğurmadı. Sonuç itibariyle zihninin ve kalbinin hemen berraklaşmasını beklemeyeceksin. Yine acı çekeceksin ama kontrol sende olacak. Bir gün o acının da biteceğini bile bile acı çekeceksin. Verdiğin her nefeste o acıdan da tüketeceksin. Gel zaman git zaman böyle olacak işte.
Terk edilen ve boşanan bir kadınlar notlar :)

Bu hikayede ''pişman olacak ''tarafın ben olmayacağıma eminim..Belki 3yıl,belki 5 yıl sonra
eninde sonunda birgün en çok kızıma az da bana haksızlık yaptıgını ve bekledıgı hayatın aslında
boş ve anlamsız oldugunu anlayacaktır..

Boşananlara soruyorum=
Boşanma ile bu ortadaki aşamanın farkı ne..Boşanma gerçekleşince ne hissediliyor veya
hayatınızda diğer dönemden fARKLI NE oluyor..??

1 aydır görüşmüyorum görmüyorum ..Acaba diyorum sınavlardan ve avukatla görüştükten
sonra mı konuşsam..Henüz karar vermedim,ama bu işin bittiğine ve dönüşü olmadıgına karar
verdim.Boşanmamız en doğrusu..Ha eşimin aklında ''ben biraz eğleneyim sonra dönerim ,ders
alsın'' varsa (ki hala arkadaslarım bunu söyluyor) bunun imkansız oldugunu görmesı ıcın
bosanmamızın gerceklesmesı daha iyi gibi geliyor bana ..Ne dersiniz?

Bircok arkadas cok guzel yorumlar yapmis, bende senin gunden gune daha guclu ve kararli oldugunu gordukce cok mutlu oluyorum. Hele bir ise baslasan eminim ki yeniden dogmus gibi olacaksin. Ayrica eminim ki biz kadinlar cok gucluyuz ve her zorlugun ustesinden bir sekilde gelebiliriz.

Kendi kendine bir sure koymustun, kizinin dogum gunune kadar hic gorusmeyecektin. Bence bu sureyi bekle, sonra hala ayni karardaysan yuzyuze gorus ve bu sureci sonlandirmak istedigini soyle. Bu arada asla sinirlenip mesajla falan bosanalim yazma canim. Yuzyuze gorusunce yuzunde mutlu ve kararli bir ifade olsun. Senin onu artik gercekten istemedigini anlasin ve kaybedenin kendisi oldugu kafadina dank etsin istiyorum

Bosanana kadar hep bir umut oluyor insanın icinde. Acaba affeder miyim, acaba gitsem mı, yalvarıyor pişman olur muyum ... Gibi. Boşandıktan sonrası ise sadece boşluk. Kalbin alınmış da icine tas doldurulmuş gibi nefes aldıkca o taslar canını açıtiyor. Sonra geçiyor ama yavaş yavaş hayata karışıyorsun.

Ben boşanali on gün oldu ama icim hala bi garip

Peki ne önerirsin canım bu sancılı dönemi hızlandırıp hemen o boşluğa düşeyim mi?Nasılsa bu ay olmasa
birkaç ay sonra olacak değil mi?Erkene aldıgım ıcın pişman olma ihtimalim var mı?

YAKAMOZ naber yazmadın ne zamandır ,gördun mu olayları .

Takip ediyorum canım seni. Ve gerçekten tebrik ederim seni çok güçlü bir kadınsın valla takdir ediyorum. Ben bazı arkadaslara katiliyorum yani şu eşinle boşanma olayını konuşma konusunda. Bencede konuşma hiç birşey yok gibi davran yani şu araba ve tl konusunda. Bu konularda ki fikrimi sorarsan belki arabayı satmaktan vazgeçmiş olabilir iphone konusuna gelince bende eşinin olduğunu sanmıyorum internete girebilmek için illaki çok kaliteli tl olmasına gerek yok mesela ben iphone kullanmıyorum ama tlden internet kullanıyorum. Sen sadece bekle arkadaşım bir anlık öfke ile ani çıkışlar yapma. Sen tl ve araba konusunu açarsan haliyle biraz tavırlı olacak bu soruş tarzın hala aynı diye düşünebilir eşin senin için. Çok rahat ve huzurlu davran eşine karşı böyle daha tarz olur. Ve ben herşeye rağmen boşanma olayının gerceklesecegini sanmıyorum yine de kötüsüne hazırlamak daha iyidir kişinin kendisini. İyisi olursa süpriz olur. İnşallah herşeye rağmen yuvanızı kurtarırsiniz bu girdapın içinden

Yarınki psikolojime, havaya göre ,uyku durumuma ,ders durumuma göre karar vereceğim..Belki
bir sonraki gelişinde söylerim..Bu kadar süredir görmemişken görmek istemedim içimden hiç gelmiyor..
Ne halı varsa görsun artık napalım..

Bir de iş ayarladım evden yapacağım geçici birşey,ne kazansam kardır..

Son düzenleme:

İş konusunda adım atmış olman bile yeterince iyi..Ama ilk fırsatta düzenli bir işe başlamak içinde araştırmalara devam et lütfen...

boşanan olarak cevap veriyorum,boşanmakla bu ortadaki aşamanın arasındaki fark tamamen senin kafanda.sen nasıl düşünmeyi tercih edeceksen öyle olacak.artık bekar olduğunun,hayatlarınızın sadece kızınızla kesişeceği,artık başka ama tertemiz bir sayfan olduğunu,hayatını yeniden belki öncekine göre daha bilinçlice ve daha sağlıklı oluşturabileceğin gerçeklerine adaptasyon süreci olabilir.eğer adapte olup,aman pişman olsun aman beni mumla arasın gibi bizi duraklatan yaşamımızdan çalan düşüncelere girmeden yoluna devam edebilirsen,tam olarak yeniden doğuş boşanmak bence.ben mesela bazen eşimin akılsızca yaptığı bişey için endişeleniyorum(bu arada aramızda hala maddi bağlar olduğu için konuşuyoruz arada)sonra diyorum ki banane,onun hayatı benim hayatım değil,oh diyorum o vakit üzerimden yük kalkmış.ama boşanmamışsan sadece ayrı yaşıyorsan böyle düşünemiyorsun.eğer kararını verdiysen bence uzatma,geçin karşılıklı oturun protokol hazırlayın,velayttir,nafakadır,mal ve eşyaların bölünmesidir,görüşma gün saatleridir falan,gidin anlaşmalı boşanın.bu arada tavsiyem kendine nafaka mutlaka yazdır ve meblağları çok düşük tutma ikna et olabildiğince,sen beni tanımıyomusun ben her zaman yardım ederim boş laflarına itibar etme,kısaca afedersin eşeğini sağlam kazığa bağla.medenice ayrılın.hiç hiddetlenme.bak yoluna.hayal kur,artık özgürsün,bu çok heyecan verici..ne bileyim böyle işte..kararsızlık,geçişler çok yıpratıcı,çok uzatmamak lazım.hakkınızda en hayırlısı neyse Allah onu yaşatsın

Eşimle anlasmalı bosanmak ıcın ne yapılıyor kızlar?
Anlasmalı bosananlar nerelere gıttı,protokol nerde hazırlanıyor,nerde imzalanıyor?
Kaç gun suruyor?
Avukat masrafı oluyor mu,ne yapmak gerekiyor?
Bilgi verirseniz sevinirim.
Eşime bunları da söyleyeceğim haftaya konuşurken bilinçli olarak anlatacağım
ne yapması gerektiğini..
Sanırım dava da açılmasına gerek olmuyor öyle mi?

Eşimle anlaşmalı ayrılmam lazım;ama anlasamıyoruz o 1200 veriyor,ama o para asla yetmiyor..
Devamlı babamdan borç alıyorum ve sinir oluyorum bu duruma,işe girdiğimde de kızıma 750
vereceğini söylüyor,o da yetmeyecek ..Ne yapacağımı bilemiyorum..Anlaşsak çok kolay olacak,
ama benim kira+ psıkolog + faturalar +kızıma mama bez zaten bu parayı karşılıyor ..Hiç kendıme
bırsey yapamaz haldeyım..Sıkıntımın cogu kaynagı da bu..Arkadaslarımla bıle bulusmuyorum
para gıtmesın dıye ( Çok sinir bozucu bir dönemdeyim..

canım sakın yanlış anlama ama eşin gayet iyi bir para veriyor
ben 1000 tl maaşlı bir işte çalışıyorum eşim 250 tl nafaka veriyor eder 1250 tl 550 araba kredisi ödüyorum 250 tl evliyken çektiğim bir kredi vardı onu ödüyorum kalan 450 tl oğlum 3 yaşında kredi karları telefon faturası oğlanın istekleri derken kendime bişey almak aklıma bile gelmiyor. bir sigaram var o da 4 günde bir paket benim kendime ait bir evim var ama şu an boş duruyor istesem gider otururdum ama yakıt elektrik su ilave pişen yemek ekstra masrafa hiç gerek yok dedim ailemle yaşıyorum zatenbütün gün annem bakıyor oğluma gece iş çıkışı bende yemeğimi yiyorum 2-3 saat oturup zaten yatıyorum ayrı eve ne gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…