Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Bence bir arkadaşın dediğinin aksine ve siyahbeya'ın yapacağı üzere seçenek sunmalı,sevgili değil ki,evli onlar ve çocukları var,küçük duruma düşmez..Boşanmadan sonra hiç aramayanbir bayan arkadaş da boşandı ve eşi dönmedi mesela..Ha yalvaran da dönmedi..Ama herkesin durumu farklıdır.Ve seçenek sunmalı...Yıkmak istemediğini ,yapıcı olmak gerektiğini,aklı başında olduğunu hissettirmeli..Boşanma aşamasında erkekler ergen gibi davranıyorlar,bir haller oluyor,bir bunalım geçiriyorlar..Kadın da bunalımda oluyor ama birinin topralamaya çalışması gerek..
Ki,siyahbeyaz bu adamı seviyor..Eğer ki adam istemezse kabul edip gitmekten başka çaresi olmayacak zaten..Ama siyahbeyaz'ın içinde ''keşke''ler kalmasın..Bunu yapmalısın,zamanı şimdi..Sonra değil..Daha sonra çok sonra adamın içinde ''keşke''ler olacak belki,bilemeyiz.

Şunları düşünmenin zamanı belki şimdi..Boşanma davası açılırsa tazminat iste mutlaka..Çocuğa ve sana nafaka verecek bir de(çalışmıyorsun ,mecbur verecek sen çalışana kadar veya evlenene kadar))..Herşeyin bir cezası var..Ama iyi,tecrübeli bir avukat tutmaılsın..
Şahit gerekirse çok güvenilir olanlara bak yoksa seni mahkemede satabilir,benim başıma geldi..Tazminat verirse anlaşmalı boşanacağını da söyleyebilirsin..

Ama bunları hemen o görüşmede söyleme..Ketum ol..Eğer istemezse bir daha denemeyi; boşanmayı kabul ettiğini söyleyebilirsin..Gerisini sonra düşüneceğini düşündükten sonra ona bildireceğini söyleyebilirisn..

Son düzenleme:
yağmur kım 1 nisanda söyleyeceğim dedi acaba?Ayrıca sana göre mı tarıh belırlemem gerekiyordu? ..İstediğim zaman
istediğim gibi konusurum ..Fikirlere açığım dedim bugün konuscam falan demedim!

Son düzenleme:
mrvezynep senın psıkolog da maasallah adamı yanında götursen bu kadar yorum yapılır ancak amma da yorum yapmıs kocanı hasta yapmıs asık yapmıs bır de herseyden cok emın:=)) ne zamandır gıdıyorsun psıkologa ,seansın ne kadarında o konusuyor ..Çok şaşırdım,benımkı hıc net yorum yapmıyor ..Adamlar hasta ama bız psıkologluk olmusuz:)

Siyahbeyaz psikolog benim cok samimi arkadasim.ayni zamanda fikihci.evlilikle ilgili hergun birsuru olay gordugu icin yorum yapabiliyor.ama herkese yapmiyordur belki.benim yakin arkadasim oldugu icin soyluyordur.herseyi bilemeyiz elbette Allah bize ne kadarini bildirirse ancak o kadar bilebiliriz.ama insan duygularini degil aklini kullanirsa ve salih bir akilla dusunurse Cenabi Allah ona dusunerken de yardim
Edecektir.
Ben esimle ilgili her yasadigimi ona anlattigim icin ondaki sorunu algilayabildi.benim esim gercekten hasta.Rabbim insallah onu evine dondurur de tedaviye yonlendirebilirim.
Mesela senin esini dusunuyorum.hadi seni bosadi diyelim.bu adam nasil gecinecek? Hem sana nafaka odeyip hem kendini nasil gecindirecek?yeni bir hayat nasil kuracak?kolay mi bunlar?bekara kadin bosamak
Cok kolaydir ancak.
Senin esin inatci degil
Gibi..ama benim
Esim inatcidir..Rabbim onun inadini kirar insallah da tipis tipis doner evine..

bu mesajı ben mi yazdım acaba!! 1 nisana kadar netleşecek diye sen yaxmissin ve ben ona göre yorum yaptim..ayrıca sana kötü bir söz de etmedim..ne bu sinir anlayamadım...ben bu konuya daha girmem ve yorum da yapmam..çünkü çok kirici üslubun var..her neyse hakkında hayırlısı...artık birşey diyemiyorum...

mrvzeynep ınsallah ıstedıgın gıbı olur akıllanır döner kocan..Sen de psıkologun dedıklerını yap sabret..

bir yandan iyi dusun iyi olsun ama diger yandan da herseye hazir olmak lazim

bence konusma plani yapma sunu derim sunu derim diye akisina birak dogal ol

zaten javelininde sordugu o soru da sorulduktan sonra soylenecek birsey kalmiyor

çok merak ediyorum. hakkınızda hayırlısı olsun. yanına gitmeden önce ve konuşmaya başlamadan önce hasbinallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşıl aziym demeni tavsiye ederim..

Plan yapmayacagım ıcımden geldıgı gıbı konusup davranacagım..Ama kafamdakı cogu seyı dun konustuk zaten..O da ıyı degıl..Kafası karısık ..İnşallah düşünür...
Mrvzynp o dua ne amaclı adı nedır ..Ne oluyor okuyunca?

Allaha tevekkul
Ediyosun.Allahim sen benim
Vekilimsin.bu isin sonucunu sana birakiyorum manasinda..bugun ne konustunuz?

selamun aleykum canim
evet zaten bütün sorunlar burdan kaynaklaniyor unutuyoruz malesef yasanmasi gerektigi gibi yasamiyoruz
islamiyeti ALLAHin diledigi sekilde yasamis olsak bu gibi sorunlarla zor karsilasirdk hem kadini hem erkegi icin gecerli!
hic bir zaman dogrudan sasmamak lazim ALLAH sasirtanlardan eylemesin insaALLAH amin
hic süphesiz asil huzur islamda dir!

ve senin bu kararina cok sevindim insaALLAH esin hayirlisi ile döner ve onuda muhakak namaza yönlendirmeye bak niyetlerin cok güzel RABBIM davamini getirsin insaALLAH
evinde huzur istiyorsan ibadetlerine saril aman haram helale cok dikkat etmek lazim ne yiyoruz ne iciyoruz, haram dualarin kabulunu bile engelliyor
dua ederkende ey ALLAHim dualarimin kabulunu engelleyen bütün günahlarimi affeyle diye basla insaALLAH
RABBIM yar ve yardimcimiz olsun insaALLAH

konuyu bastan beri okumustum takip ediyordum, bayadir girmedim.
hemen net bir cevap vermemekle dogru yaptin bence bosanma veya dvm etme karari hemen alman pisman olmana sebep olabilirdi.
yalniz daha önce yazdiklarina göre son 1-2 aydir yazdiklarin arasinda bir ilerleme var.
ilk baslarda sanirim o taze sinirle bir bosanma istegin vardi, simdi daha derli toplu düsünerek düzgün ve net bir sonuca varmak istiyorsun.
hakkinizda hayirlisi olur insallah..

ama kendinde dedigin gibi aslinda oratada cokta ele alinir bir bosanma sebebi yok. tabi esinin evi neden terkettigini ögrendiginde daha iyi anlayacagiz,
o da bu gelecek görüsmenizde aciga cikar sanirim.
hayirlisi olsun, acikcasi benim gönlüm devam etmenizden yana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…