Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asıl bu yaşta dul! kalman lazım. 23 yaş yolun çok başı, bir kariyer oluşturup sonra istersen karşına çıkan iyi bir insanla aile kurarsın. Gençliğini bu adama harcadıktan sonra boşanacak halin yok ya?iş konusunda bende hemfikirim ailemle konuşacağım fakat ayrılmama kimse sıcak bakmaz bu yaşta dul kalma vs işte
belki çevremden görmesem böyle birini inanmazdim ama öyle doğru ki bu yaşanılanlar. bir arkadaşımın babası imam annesi hemşireydi. kiz dershanede bir gün otobüs kartını unutmuş mahsur kalmış. babası otobüsle 40 dk olan yolu boşuna kart basmamak için bisikletle gelmiştiBabamı gördüm konuda. Ticaretle uğraşırdı her akşam deli gibi para sayardı öyle böyle değil ama bize icinden iki lira vermezdi ben okula bir saatlik mesafeyi yürüyerek gidip gelirdim okula beslenme götürecek birsey olmazdı evde kantinden de alamazdım çünkü yol parası bile vermez yürütürdü yemek parasını nasıl versin? O günler içimde yaradır asla unutamıyorum çok özenirdim öğlenleri kantine koşan arkadaşlarıma. Anneme de çok kızgınım böyle bir adama kendi katlanmayı seçtiği yetmezmiş gibi bizi doğurmuş. Sonra babam o bütün biriktirdiği paralarla battı bir sürü borç yaptı annemde ödedi. Yani ne bileyim bari katlanacaksın çocuk yapma. Çok zor bir hayat seni bekliyor ama muhtemelen annem gibi hem sızlanıp hem oturmaya devqm edersin. Dul kalamazsın mazallah sonra ne der elalem..
bu durumda ise girip, paranizi kazanmanizdan baska care yok.Hayır tabiki köyden ailesi kuru bakliyat flan gönderiyor benim demek istediğim üstüme bir kıyafet alamıyorum ya da canım özel bir çikolata flan çekemez çünkü duyduğum tek laf para yok
Köyden bakliyat fılan geliyormuş onları yiyolarmışNe yiyip ne içiyorsunuz anlamadim![]()
Ay sadece bakliyatla olur mu? Bakliyatı bile yemeğe cevirmek için en basiti soğana salçaya ihtiyac var. Adam bu cimrilikle onlari da almaz. Saka gibi konu.Köyden bakliyat fılan geliyormuş onları yiyolarmış
İyi ki geliyor yoksa aç aç oturtacak kadını
Ev de kira değilmiş
Faturaları ödüyormuş eşi sadece
Bir çekirdek istese para yok diye kızıyormuş
Konu sahibi yazık genceciksin
Bu adamla ömür geçer mi
Yakışırken giyeceksin
Dişin varken yiyeceksin
İnsanların kötü huyları yaş geçtikçe azalmaz aksine daha da şiddetlenir
Aileni dinleme asıl bu yaşta bırakmak mantıklı
Gençsin işe girersin
Tekrar seversin sevilirsin
düşünemiyorum çünkü bu halinde bile sürekli tripler ile uğraşıyorum gidip kendini odaya kapatıyor çözmeye çalışınca dinlemiyor uğraşılmaz bir hal aldı ne yapacağımı bilmiyordum ama şimdi biraz fikrim var ilk işim ilanlara bakmak oldu akşamdan beri birkaç bir şey buldum gibi gidip görüşeceğim ilaç konusuna gelince benim astım var ve düzenli olarak aynı ilaçtan kullanmak zorundayım evlendiğimden beri yeni bir ilaç almadık çünkü bir yıllık raporum vardı o yüzden küçük bir miktar ödeyip 15 TL’ye gibi ilacimi alıyordum raporun süresi daha dolmadı için ne yapacak bilmiyorum onu da almaz ya ne diyeyim kiÇekirdeği çikolatayı boşverin de hastalansanız ne olacak? Allah korusun, kronik veya uzun süreli tedavi gerektirecek bir rahatsızlığınız çıksa adam sizi götürür ailenizin evine bırakır. Ben sağlam kadına yatırım yaptım çürük çıktı der gram acımaz size. Annemlere sakın söyleme demesinin altında var bir şeyler. Kim bilir onlara neler anlatıyor sizin hakkınızda, yüzleşin istemiyor. Kocanız psikolojik olarak hasta. Evli kadın eşinin maaşını gelirini giderini bilmiyor, evine istediği gıdayı alamıyor yazık. Peki ya ilaç alabiliyor musunuz? Hiç mi baş ağrısı çekmiyorsunuz grip vs olmuyorsunuz?
Dul kalmak diye bir şey yok artık. Evli olmayan herkese bekar deniyor. Aileniz de acımasız ve siz başlarına kalmayın diye ayrılmanızı istemiyor. Adamın evi var düzgün işi var yetiyor onlara.
Ben yerinizde olsam hemen boşanmazdım. İşe girer eve kuruş harcamaz biriktirirdim. Bu hayattan sadece kendi çabanızla kurtulursunuz. Ne ananız ne babanız kimse size el uzatmıyor. Çocuk istemiyorum diyorsunuz, nasıl korunuyorsunuz adam para vermiyorsa? Yani hap iğne bilmiyorum aile hekimliği hala ücretsiz veriyor mu bunları? Sakın bana geri çekilme yöntemi demeyin nolur. Kazayla hamile kalırsanız çocuğunuz zaafiyet geçirir yaşamaz bu adamın evinde.
Kardeşim silkinin kendinize gelin. En azından giderim boşanırım deyince korkuyormuş ağlıyormuş, bu gücü elinizde tutun. Eminim siz boşanmak isteyince ailesi de bir şeyleri öğrenir diye korkuyor.
Ek: Bu adam daha genç, yaşlılığını düşünebiliyor musunuz?
Benim kayınpederim de hemen hemen cimri denilebilecek bir adamdır aslında ama yine de bu derece değil fazla fazla olmasa da gerekeni alır yani oğlu ona çekmiş aslında ama fazla olarak sabaha kadar uyudu mesela sabah kalkınca gönlümü alır mı diye bekledim hiç yüzüme bile bakmadan çıkıp gitti en tuhafıma giden de bana kahvaltı hazırlamıyorsun demişti bir keresinde Ben de ona bir şeyler alırsaKayınpederim böyleymiş eve 1 kuruş vermez en temel ihtiyaçları bile kısıtlı alır memur maaşıyla yatırım yaparmış . Çocuklar ne yer ne içer umursamazmış. Yıllar sonra gelinen nokta şu an evin sadece faturalarını ödüyor o kadar, yine 1 kuruş vermeyip evin en temel ihtiyaçlarını bile almıyor yani daha da kötü durum. Düzelir diye beklemeyin . Çocuk yokken sağlıklı bir şekilde düşünüp öyle ilerleyin. Bu hayatı yaşayabilir misiniz ?
Öncelikle çalışan "herkes" kira sıkıntısı- geçim derdi için çalışmıyor. Kocanın insafına kalmak ve onun sürüklediği yöne uçmamak içinde çalışılır mesela.Hayır ben çalışmıyorum zaten yeni evliyiz kira derdi geçim sıkıntısı yok diye çalışmayı düşünmedim ama bunu hesaba katmamıştım
Öncelikle çalışan "herkes" kira sıkıntısı- geçim derdi için çalışmıyor. Kocanın insafına kalmak ve onun sürüklediği yöne uçmamak içinde çalışılır mesela.
Gelecekte zengin olacaksınız daaa siz o geleceği kocanızla biz görür müsünüz bilemedim
Kendiniz saklayın sakın vermeyin eşinize. Gerekiyorsa banka kasasına koyun.Kontrol ediyorum bazen yerinde bulamıyorum alıp yerini değiştiriyor ben kendim saklayayım daha iyi galiba yada hesaba yatırsan nasıl olur ki çalışmayı istiyorum zaten bir kaç yere baktım bakalım
Ben hesap geçmişine bakmak istediğimde bana güvenmiyor musun diyor ama yine de baktım gerçekten bir şey göremedim işte aldığı köyüne giderken arabaya benzin dışında özel bir harcama görünmüyorduKadının çalışıp çalışmamasiyla alâkalı değil bu konu gerekirse çalışır evlenmeden önce adam bilmiyor muydu çalışmayacağini alenen ihtiyaçlarini karşılamiyor işte yok sayıyor saygısız. Krem çikolata çekirdek bunlar basit şeyler tamam herkes altın alıyor bu dönem (altın almak mantıklı) ama en azından bir kart olur ikinizin elinde biraz nakit ayrılır ne demek işime karışma? Eşinizden açıkça banka hesap geçmişi isteyin bence nerelere harcıyor altın dışında. Yeni evlisiniz tatiliniz de olacak misafir de alacaksınız hediye de götüreceksiniz böyle saçmalık mı olur?
Evet dediği yarın elimize gelir bir şey olur ya da bir şey alacak oluruz o zamanlar için biriktiriyorum diyor birazını ayır deyince ben hesabımı bilirim diyor zaten hesap bildiği hali buysaAltini belli bir amaç için mi biriktiriyor yoksa birikimimiz olsun kenarda dursun diye mi
Tam Maaşını bilmiyosun, 7 aydır oturdun evde aç aç biri sana yemek versin para versin diye bekliyosun. Ne diyim yani bravoBiriktirdiği 20 çeyrek bir tane gram altın var bilmiyorum ne kadar eder flan ama 20 bin alıyorsa hepsini verip geliyor amacını bilmiyorum arabası var iyi kötü bi şey ev de kira değil ne istiyor tek birikim yapıyorum diyor