Eşim bütün maaşıyla altın alıyor fakir gibi yaşıyoruz

Kahvaltı yapmıyorsunuz düzgün beslenmiyorsunuz
Et süt meyve sebze yemeyince yavaş yavaş kan değerleriniz düşecek zamanla hastalıklar başlayacak
Zaten bebek sahibi olursanız bebeğiniz yetersiz beslenmeden gelişmeyecek sütünüz de olmaz muhtemelen
20 yıla kanser filan olur ölür gidersiniz muhtemelen

Babamı gördüm konuda. Ticaretle uğraşırdı her akşam deli gibi para sayardı öyle böyle değil ama bize icinden iki lira vermezdi ben okula bir saatlik mesafeyi yürüyerek gidip gelirdim okula beslenme götürecek birsey olmazdı evde kantinden de alamazdım çünkü yol parası bile vermez yürütürdü yemek parasını nasıl versin? O günler içimde yaradır asla unutamıyorum çok özenirdim öğlenleri kantine koşan arkadaşlarıma. Anneme de çok kızgınım böyle bir adama kendi katlanmayı seçtiği yetmezmiş gibi bizi doğurmuş. Sonra babam o bütün biriktirdiği paralarla battı bir sürü borç yaptı annemde ödedi. Yani ne bileyim bari katlanacaksın çocuk yapma. Çok zor bir hayat seni bekliyor ama muhtemelen annem gibi hem sızlanıp hem oturmaya devqm edersin. Dul kalamazsın mazallah sonra ne der elalem..
Adınıza çok üzüldüm benim ailem de bazı sıkıntıları vardı zaten halihazırda şu anda Ayrılar benim babamın maddi durumu iyi değildi ama bir kere bile bizi kimseden mahrum etmedi kendisi iş yerinde öğle yemeklerini hep evden domates peynir götürürdü bize harçlık versin diye sonradan iyi bir işi oldu istediklerimizi alırdı hiç yokluk görmedim oysaki gerçekten yoksulduk Hatta eşim evimize geldiğinde dolabı açıp bakardı bir su falan alacağı zaman hep çok şaşırırdı ağzına kadar dolu olmasına her çeşit şey vardı söylemesi ayıp aslında onun şaşırmalarından falan bir şeyler varmış tabi o zaman insan anlamıyor ki

Tam Maaşını bilmiyosun, 7 aydır oturdun evde aç aç biri sana yemek versin para versin diye bekliyosun. Ne diyim yani bravo
Ben maaşını biliyorum buraya öylesine bir misal vermiştim maaşını bilmiyorum diye bir şey söylemedim ben ne kadar acımasız bir yorum bu ya tabii ki de yedi ay olmuş eşimi çözmeye çalışıyorum siz gerçekten nasıl bu kadar basit yorum yapabiliyorsunuz anlamıyorum ki gerçekten insanların hayatına dışardan yorum yapmak ne kadar basitmiş Bu sebebin gerçekten ciddi olduğunun bile farkına varamıyorsun sevdiğin adam evlenmişsin yeni evlisin evliliğin nasıl bir şey olduğunu bile yeni yeni öğrenirken neden acımasızsınız ki bu kadar ya neyse.

Evet dediği yarın elimize gelir bir şey olur ya da bir şey alacak oluruz o zamanlar için biriktiriyorum diyor birazını ayır deyince ben hesabımı bilirim diyor zaten hesap bildiği hali buysa
Bişey alınacak olsa bile bu adam parasına kıyıp da almaz. Böyle para yiğan insanlar genelde paraları yiyemeden ölüp gidiyor

Benim kayınpederim de hemen hemen cimri denilebilecek bir adamdır aslında ama yine de bu derece değil fazla fazla olmasa da gerekeni alır yani oğlu ona çekmiş aslında ama fazla olarak sabaha kadar uyudu mesela sabah kalkınca gönlümü alır mı diye bekledim hiç yüzüme bile bakmadan çıkıp gitti en tuhafıma giden de bana kahvaltı hazırlamıyorsun demişti bir keresinde Ben de ona bir şeyler alırsa

Hazırlayacağımı söylemiştim o da zaten ben kahvaltı sevmem ki deyip konuyu tekrar kapatmıştı sonra biraz zaman geçti
Ramazanlık geldi yardım kolileri toplandığı için annem de dul olduğu için ona çokta birikmişti onlardan göndermiş bana içinde de bazı işte temel şeyler vardı zeytin falan da vardı bu sefer ben bu zeytini de hiç sevmem demiştim o da hiçbir şeyi beğenmiyorsun dedi aslında zeytini çok severim evlendiğimden beri doğru düzgün yemediğim için Alalım sevdiğinden demesini beklemiştim boşuna beklemişim çünkü bunun böyle biri olduğunu hala anlayamaman benim aptallığım

Anneniz kendi eşinden ayrıldığı için siz de zorluk çekmeyin diye ayrilmanizi istemiyor muhtemelen. Ama eminim sizin durumunuzu tam bilse o da istemez.
Kendinize de yüklenmeyin salakmışım diye. İnsan böyle şeyler yaşarken farkedemeyebiliyor.
Bakın ne güzel elinizde mesleğiniz de var. Hiç muhtaç değilsiniz bu adama. Belki hala içinizde sevgiden kaynaklı bir umut vardır ama insan 7sinde neyse 77sinde de odur. Böyle davranışlar değişmez.
Babanız kendi yememiş size yedirmiş, şimdi elin pinti herifi sizi hasta edecek açlıktan. Kronik hastalığınız da varmış bagisikliginizin güçlü olması lazım. Koca çok bulunur ama giden sağlık yerine konulmaz.

İnşallah tez vakitte bol kazançlı güzel bir iş bulursunuz ☘️

Et süt meyve sebze yemeyince yavaş yavaş kan değerleriniz düşecek zamanla hastalıklar başlayacak
Zaten bebek sahibi olursanız bebeğiniz yetersiz beslenmeden gelişmeyecek sütünüz de olmaz muhtemelen
20 yıla kanser filan olur ölür gidersiniz

Anneniz kendi eşinden ayrıldığı için siz de zorluk çekmeyin diye ayrilmanizi istemiyor muhtemelen. Ama eminim sizin durumunuzu tam bilse o da istemez.
Kendinize de yüklenmeyin salakmışım diye. İnsan böyle şeyler yaşarken farkedemeyebiliyor.
Bakın ne güzel elinizde mesleğiniz de var. Hiç muhtaç değilsiniz bu adama. Belki hala içinizde sevgiden kaynaklı bir umut vardır ama insan 7sinde neyse 77sinde de odur. Böyle davranışlar değişmez.
Babanız kendi yememiş size yedirmiş, şimdi elin pinti herifi sizi hasta edecek açlıktan. Kronik hastalığınız da varmış bagisikliginizin güçlü olması lazım. Koca çok bulunur ama giden sağlık yerine konulmaz.

İnşallah tez vakitte bol kazançlı güzel bir iş bulursunuz ☘️
Güzel temennileriniz için için çok teşekkür ederim umarım öyle olur❤️‍🩹

Gercekten halinize uzuldum. Durumu kayinvalidenize annenize falan anlatin. Onlar cozmeye calissin. Bu esnada da is arayin, ama paranizi asla kocaniza vermeyin. Eger parayi bir sekilde kocaniza verip yine ayni sekilde yasayacaksaniz da asla calismayin. Paralarimizi kocamiza vermek icin calismiyoruz.

Evleneli 7 ay oluyor eşim kazandığı bütün parayla altın alıyor çevremdeki herkes ne güzel birikim yapıyor diyor ama evde dolap bomboşken ben altını ne yapayım , ben konuşmaya çalışınca bağırıyor sanane işime karışma diyor ne yapacağımı şaşırdım gerçekten laftan da anlamıyor saçma sapan iş yapıyorsun deyince kavga çıkıyor ne yapacağım ben :KK43:
Bu geçici bir durum olsa dahi kabullenmek mümkün değilken kocanız belki yaslanana kadar böyle davranacak dolayısıyla lütfen çocuk için acele etmeyin😶

herkesin hayata bakış açısı farklıdır siz özgürlüğünüz için çalışmak istersiniz başkası çalışmayı gerekli olmadığı zamanlarda düşünmez çalışmayan insanlar ezik değildir çalışmıyor diye her şeyi hak ettiği düşünülemez zaten dünden bugünü görebilseydik insan olmazdık çalışmamla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum sordugum soruda size çalışayım mı falan değil kocamın insafına kaldığımı söylemişsiniz koca ınsafı diye bir şey yoktur aslında çünkü hayatını birleştirdiğin insana bazı şeyleri Konduramazsın sonunda farklı şeyler ortaya çıktığında çalışmadığım için suçlu ben olmuyorum bugün bu duruma geldiysem yarın da daha kötü ya da daha iyi olacağımı bilemem değil mi ayrıca çalışıyor olsam belki her şey daha kötü olacaktı arkadaşların dediği gibi kumar vs gibi bir sorunu varsa belki de parayı almak için bana şiddet uygulayacaktı her şerde bir hayır vardır diyelim bundan sonra oluruna bakalım değil mi..
Siz kira derdi - geçim derdi olmadığı için çalışmadım yazdınız diyeydi o cümle.
Bu paragrafınızı okuyunca ne desek pek etkisi olmayacak gibi hissettim.
Allah kolaylıklar versin yolunuza.:KK24:

Olmaz böyle yaşayamazsınız. Temel ihtiyaçlarınız bile karşılanmıyor. Çalışsan da ayrılmak için olmalı. Bu tip parana da el koyar. Karışır... Yaşın çok küçük, kvalide vs konuşsun eşinle... Olmuyorsa da bitirin.

Korkunç.
Eminim ki o altınları asla harcayamaz. Öyle biriktirir durur. Aileniz biliyor mu bu durumu? İnsan çocuğunun böyle bir hayat sürmesine kıyamaz diye düşünüyorum. Düzeleceğini pek sanmıyorum açıkçası, bir kere düzelebilmesi için önce bunun bir sorun olduğunu kabul etmesi gerekir ama eşiniz size söz hakkı bile tanımıyor. Çok üzüldüm size, hayat bunları yaşamak için gerçekten kısa. Ve siz de çok gençsiniz muhtemelen, size böyle davranılmasına izin vermeyin.

Ben sizi anlıyorum, biz de ilk evlendiğimiz yıllarda eşim biraz bu şekildeydi fakat borçtan dolayı birikim yapmaktan değil. Düğünü evi kendimiz halletmiştik, ben babamın kredisini, eşim de ailesine aldığı evin kredisini ödüyorduk. Gönlünce harcayamamayı anlıyorum. Eşinin ben sevmem diyerek alınacakların yolunu tıkamasını da anlıyorum. En başta daha yeni evli olduğunuz için, eşin evliliğe tam adapte olamamış ve 2 kişi yaşamanın ne demek olduğunu tam anlayamamış gibi geldi. Zamanla senin sabrın ve eşinin aklı olgunluğu ile bunu aşarsınız inşallah. Şimdi eşime o zamanki hallerini hatırlatıyorum, utanıyor. Görgü, yaşanmışlıklar zamanla onu kendine getirir inşallah. Onun için ona örnek olacak şeylere yönelt, iyi aileler ile oturup kalkın, mesaj içeren videoları ona yolla, oturup konuş.. sen çalışsan da senin elindekini de alır emin ol, önce evliliğinizi oturtun yoksa elinden maaşını almasını daha çok kafaya takarsın.

Tabi devrimizdeki ev araba arsa almalıyız çılgınlığını da hesap etmek lazım. Hasîslik öyle bir duygudur ki 10 evin olsa 11.yi istetir insana. Eşindeki bu birikim yapmalıyım kafasından çıkması için başkalarına yardım eli uzatmasını öğrenmesi lazım. En büyük sadakanın ise aileye harcanan para olduğunu bilmesi bu olgunluğa gelmesi lazım. Bu konularda sen bilinçli ol ki onu da güzel güzel yönlendirebilesin. Allah yardımcın olsun inşallah

Siz kira derdi - geçim derdi olmadığı için çalışmadım yazdınız diyeydi o cümle.
Bu paragrafınızı okuyunca ne desek pek etkisi olmayacak gibi hissettim.
Allah kolaylıklar versin yolunuza.:KK24:

Korkunç.
Eminim ki o altınları asla harcayamaz. Öyle biriktirir durur. Aileniz biliyor mu bu durumu? İnsan çocuğunun böyle bir hayat sürmesine kıyamaz diye düşünüyorum. Düzeleceğini pek sanmıyorum açıkçası, bir kere düzelebilmesi için önce bunun bir sorun olduğunu kabul etmesi gerekir ama eşiniz size söz hakkı bile tanımıyor. Çok üzüldüm size, hayat bunları yaşamak için gerçekten kısa. Ve siz de çok gençsiniz muhtemelen, size böyle davranılmasına izin vermeyin.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bu sabah annemle konuştum daha önce hiç anlatmamıştım sadece birikim yaptığını söylemiştim üzülmesin diye eve bir şey almadından bahsetmemiştim bugün aradım konuştuk biraz detaylı bir şekilde anlattım kızdı tabi bana böyle birini sen istedin diye bekleseydin biraz daha gerçek yüzünü görürdüm belki acele ettim falan dedi haklı da ama dedi bu durumda yapabileceğim bir şey yok olan oldu akşam işten geldiğinde arayıp konuşacağım ciddi anlamda uyarıcam onu dedi ilk ve son olacak dedi bakacağız eğer düzelmezse bu saatten sonra yüzünü göstermem dedi ben çocuğumu sokakta bulmadım falan dedi sağ olsun bakalım bugün konuşsun annemi dinleyecek mi sanmıyorum ama umarım işe yarar

Ben maaşını biliyorum buraya öylesine bir misal vermiştim maaşını bilmiyorum diye bir şey söylemedim ben ne kadar acımasız bir yorum bu ya tabii ki de yedi ay olmuş eşimi çözmeye çalışıyorum siz gerçekten nasıl bu kadar basit yorum yapabiliyorsunuz anlamıyorum ki gerçekten insanların hayatına dışardan yorum yapmak ne kadar basitmiş Bu sebebin gerçekten ciddi olduğunun bile farkına varamıyorsun sevdiğin adam evlenmişsin yeni evlisin evliliğin nasıl bir şey olduğunu bile yeni yeni öğrenirken neden acımasızsınız ki bu kadar ya neyse.
ya tam konuyu okumadım ama, burada konu açmak bela yani, bilip bilmeden senin karakterini, mesleğini, neyin ne olduğunu tam bilmeden yazdığın cümleleri anlayamayacak seviyede, tek haneli iq lu ablalar saçma sapan yorumlar yapıyor. kadının en büyük düşmanı yine kadın cidden.
altın da yatırım aracı olarak kötüdür bu arada, sadece para değer kaybetmez ama çok da kazandırmaz bilginize.

ya tam konuyu okumadım ama, burada konu açmak bela yani, bilip bilmeden senin karakterini, mesleğini, neyin ne olduğunu tam bilmeden yazdığın cümleleri anlayamayacak seviyede, tek haneli iq lu ablalar saçma sapan yorumlar yapıyor. kadının en büyük düşmanı yine kadın cidden.
altın da yatırım aracı olarak kötüdür bu arada, sadece para değer kaybetmez ama çok da kazandırmaz bilginize.
İnsan bazen çare bulamayınca buraya başvuruyor gerçekten düşünme yetimi kaybettim galiba yabancı insanların fikirlerini merak ediyorum acaba birisi mantıklı bir şey söyler yaparım diye çünkü çevremden de insanlar hep aman düzelir abartma falan dediği için burayı tercih ettim tabi arada böyle düşüncesiz insanlar çıkabiliyor onlara da yapacak bir şey yok Yatırım yapılacaksa da altın bile olsa 30 binse mesela en azından 1:10 15.01 şey ayırmak gerekir diye düşünüyorum gerisi ile tamam altın al ama hepsiyle olunca saçmalık işte

20 yıla kanser filan olur ölür gidersiniz muhtemelen
İnsanlar boşanmamak, toplumda “dul” kalmış durumuna düşmemek için bunu bile göze alıyor, hayret ediyorum. 23 yaşındaki bir kadın kendine bunu neden yapar acaba? Çocukta yok üstelik. Bu adam ya çok büyük bir şeyler karıştırıyor, ya da apaçık hasta. Çekirdek için paramız yok diye bağıran adamdan bahsediyoruz düşünün

Sanirim kürt altin bu kadar sevdigine göre 😂böyle bir insanla nasil evlendiniz benim isime karismaymis ortak bir hesap kendi basina yönetiyor evlilik bu degilki bosanma nedeni inanki köprü gecene kadarmi kendilerini göstermez sonrasinda böyle hayalkirikliklari biriktir gene biriktirmesine ama olacak is degil ac karinla olacak is mi hemde bu dönemde altin bu kadar pahaliyken normalde ciftlerin bosanmasina karsisiyim mücadele etmesinden yanayim ama bu bir cesit hastalik gibi birsey eger üstesinden gelmezseniz bosanmaya kadar gider ona yaniyorum birbirinizi yipratirsinz Allah yardimcin olsun sanirim onunkide bir cesit travma😕

Back
X