• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bütün maaşıyla altın alıyor fakir gibi yaşıyoruz

İnsanlar boşanmamak, toplumda “dul” kalmış durumuna düşmemek için bunu bile göze alıyor, hayret ediyorum. 23 yaşındaki bir kadın kendine bunu neden yapar acaba? Çocukta yok üstelik. Bu adam ya çok büyük bir şeyler karıştırıyor, ya da apaçık hasta. Çekirdek için paramız yok diye bağıran adamdan bahsediyoruz düşünün
Lütfen yargılamayın ben de kendimce bazı şeyleri tabii ki de biliyorum cahil ya da aptal birisi değilim sadece seçimim yanlış evet bundan baba olmayacağını farkındayım zaten maalesef ama severek evlendim bir şeyleri silmek zor gelebilir insanlara siz ne kadar anlamıyor olsanız da dul kalmış olmak kendi ailen için bile hep eksi desin demek siz evli misiniz bekar mısınız ne yaparsınız ne edersiniz ben bilmiyorum hiç boşandınız mı bilmiyorum ama ben hiç boşanmadım cesaret edememe çok normal değil mi sizce de lütfen mantıklı konuşun

İnsan bazen çare bulamayınca buraya başvuruyor gerçekten düşünme yetimi kaybettim galiba yabancı insanların fikirlerini merak ediyorum acaba birisi mantıklı bir şey söyler yaparım diye çünkü çevremden de insanlar hep aman düzelir abartma falan dediği için burayı tercih ettim tabi arada böyle düşüncesiz insanlar çıkabiliyor onlara da yapacak bir şey yok Yatırım yapılacaksa da altın bile olsa 30 binse mesela en azından 1:10 15.01 şey ayırmak gerekir diye düşünüyorum gerisi ile tamam altın al ama hepsiyle olunca saçmalık işte
Ben şimdi dayanamayıp eşime anlatıp sordum. O da benim gibi düşünüyor, bir işler karıştırıyordur dedi, bitcoin, dolandırılma, borç, tefeci vs.
Bende en başından beri böyle düşünmüştüm.
Komple aileleri çağırsanıza, yeni evlendik buyrun gelin misafir olun diye konuşulsun bu konu yani, asla normal değil.
Normalde aile içinde olanlar o evin içinde kalır ama bu psikolojik olarakta büyük sorun

Sanirim kürt altin bu kadar sevdigine göre 😂böyle bir insanla nasil evlendiniz benim isime karismaymis ortak bir hesap kendi basina yönetiyor evlilik bu degilki bosanma nedeni inanki köprü gecene kadarmi kendilerini göstermez sonrasinda böyle hayalkirikliklari biriktir gene biriktirmesine ama olacak is degil ac karinla olacak is mi hemde bu dönemde altin bu kadar pahaliyken normalde ciftlerin bosanmasina karsisiyim mücadele etmesinden yanayim ama bu bir cesit hastalik gibi birsey eger üstesinden gelmezseniz bosanmaya kadar gider ona yaniyorum birbirinizi yipratirsinz Allah yardimcin olsun sanirim onunkide bir cesit travma😕
Hayır Kürt de değil yani nasıl evlendim ya hani ben onu tanıdığımda çok merhametli iyi çevresine bana karşı saygılıydı telefonum bozulmuştu mesela istediğim model telefonu almıştı ki o zaman sevgiliydik tamam hani bunlar bir insanın iyi olduğunu göstermez tabii ki körü körüne iyidir diyemeyiz ama şu anki gibi birisi asla değil di
Evliliğin İlk ayı borç ödedi yine kıt kanaat geçindik Hadi o zaman borç ediyorduk diye bir şey demedim sonra baktım borç bitti iyi de bir maaş alıyor şu an istesek gerçekten bütün evi baştan yenileriz ama birikim adı altında bana yaşattıkları bilmiyorum annemin onunla oturup konuşmasını bekliyorum bugün

Lütfen yargılamayın ben de kendimce bazı şeyleri tabii ki de biliyorum cahil ya da aptal birisi değilim sadece seçimim yanlış evet bundan baba olmayacağını farkındayım zaten maalesef ama severek evlendim bir şeyleri silmek zor gelebilir insanlara siz ne kadar anlamıyor olsanız da dul kalmış olmak kendi ailen için bile hep eksi desin demek siz evli misiniz bekar mısınız ne yaparsınız ne edersiniz ben bilmiyorum hiç boşandınız mı bilmiyorum ama ben hiç boşanmadım cesaret edememe çok normal değil mi sizce de lütfen mantıklı konuşun
Ben boşandım, aynı sizin gibi bir ruh halindeydim. Bana da abartma diyenler falan oluyordu (şiddet gördüğüm halde), ailem arkamda değildi, o sırada çalışmıyordum da ama bir mesleğim vardı. Bir olay sonrasında yeter artık bee dedim ve terkettim. Arkama bir daha bakmadım. Ya sizin daha o seviyeye gelmemiş ya da siz böyle yaşamayı normalleştirmişsiniz. Gayet mantıklı konuşuyorum.

Ben şimdi dayanamayıp eşime anlatıp sordum. O da benim gibi düşünüyor, bir işler karıştırıyordur dedi, bitcoin, dolandırılma, borç, tefeci vs.
Bende en başından beri böyle düşünmüştüm.
Komple aileleri çağırsanıza, yeni evlendik buyrun gelin misafir olun diye konuşulsun bu konu yani, asla normal değil.
Normalde aile içinde olanlar o evin içinde kalır ama bu psikolojik olarakta büyük sorun
Borsada kaybetmiş olma ihtimali var zaten annemle konuştuğumda zaten annesini ara bu konuyu anlat dedi ama annesinin oğluna toz kondurmayacağını gerekirse beni yalancı yerine koyacağını biliyorum ama yine de deneyeceğim

Ben boşandım, aynı sizin gibi bir ruh halindeydim. Bana da abartma diyenler falan oluyordu (şiddet gördüğüm halde), ailem arkamda değildi, o sırada çalışmıyordum da ama bir mesleğim vardı. Bir olay sonrasında yeter artık bee dedim ve terkettim. Arkama bir daha bakmadım. Ya sizin daha o seviyeye gelmemiş ya da siz böyle yaşamayı normalleştirmişsiniz. Gayet mantıklı konuşuyorum.
Hayır böyle bir şeyi normalleştirmiş olsam sizce neden derdine düşeyim neden konu açıp insanlardan fikir alayım kendi kendime zaten bu benim normalim diyip yaşar giderdim size gerçekten bir şey demek istemiyorum siz hayatınızda mutlu olursunuz umarım teşekkürler yorumunuz için iyi günler

Borsada kaybetmiş olma ihtimali var zaten annemle konuştuğumda zaten annesini ara bu konuyu anlat dedi ama annesinin oğluna toz kondurmayacağını gerekirse beni yalancı yerine koyacağını biliyorum ama yine de deneyeceğim
Kesinlikle borsa, bitcoin falan olabilir çünkü anlatılanlar normal değil. Kayınvalide nasıl yalancı yerine koyacak ki davet edin misafir edin gelip gözleriyle görsünler dolabın halini, evin halini.
Arayarak falan anlatmayın doğrudan tatlı dille evinize misafir olarak çağırın

Kesinlikle borsa, bitcoin falan olabilir çünkü anlatılanlar normal değil. Kayınvalide nasıl yalancı yerine koyacak ki davet edin misafir edin gelip gözleriyle görsünler dolabın halini, evin halini.
Arayarak falan anlatmayın doğrudan tatlı dille evinize misafir olarak çağırın
Tamamdır çok mantıklı en kısa zamanda davet edeceğim görsünler belki o zaman anlarlar bana da hak verirler ilerisi için boşanma gibi bir durum söz konusu olursa da beni suçlamazlar

Tamamdır çok mantıklı en kısa zamanda davet edeceğim görsünler belki o zaman anlarlar bana da hak verirler ilerisi için boşanma gibi bir durum söz konusu olursa da beni suçlamazlar
Bence deneyin derim, yaşanan şey çok saçma.

Yaf sana takılan altın mehir falan nerde ? Altınlarla neler yapılır neler 🫠
Altınlar burada mehir yok mhir zaten kaldı öyle alınmadı ki çeyrekleri var işte altı tane bilezik bir tane 1 metre zincir ucunda altın iki küpe Alyans hariç normal yüzük Bunlar da evde duruyor

Altınlar burada mehir yok mhir zaten kaldı öyle alınmadı ki çeyrekleri var işte altı tane bilezik bir tane 1 metre zincir ucunda altın iki küpe Alyans hariç normal yüzük Bunlar da evde duruyor

Valla bu adamla işin zor. Altın yönetimini her zaman kadın yapardı yahu yastık altı ve göğüsbankta 😂😂😂

Adamin velisine sikayet etsen ne olacak ki?
Adam eve erzak almiyor para yok diye bagiriyor
Terketmek icin neyi bekliyorsun?
Sana direkt git bosan denmiyor
Bosanacakmis gibi davranip bi nabiz olc
Bakalim kendine gelecek mi napacak
Bi bogaz eksildi diye mi dusunecek yoksa ben napiyorum mu diyecek
Ayrilmaya rest cekmeye cesaretiniz yok ama aç kalmaya var mi cidden?

7 ay önce evlenmişsiniz giydikleriniz ne kadar eski olabilir. Biri size üst baş alsın diye mi evlendiniz?
Eşiniz size ekonomik şiddet gösteriyor evet hatalı ama siz de ne geçmişten kendinize bir şey katmışsınız ne de şu an katmaya niyetiniz var. Altın almasa bile 20 bin tl ile nasıl bir geçim hayali kuruyorsunuz? Çok istiyorsanız harcamak için kendiniz kazanın harcayın minnet etmeyin.

Ben sizi anlıyorum, biz de ilk evlendiğimiz yıllarda eşim biraz bu şekildeydi fakat borçtan dolayı birikim yapmaktan değil. Düğünü evi kendimiz halletmiştik, ben babamın kredisini, eşim de ailesine aldığı evin kredisini ödüyorduk. Gönlünce harcayamamayı anlıyorum. Eşinin ben sevmem diyerek alınacakların yolunu tıkamasını da anlıyorum. En başta daha yeni evli olduğunuz için, eşin evliliğe tam adapte olamamış ve 2 kişi yaşamanın ne demek olduğunu tam anlayamamış gibi geldi. Zamanla senin sabrın ve eşinin aklı olgunluğu ile bunu aşarsınız inşallah. Şimdi eşime o zamanki hallerini hatırlatıyorum, utanıyor. Görgü, yaşanmışlıklar zamanla onu kendine getirir inşallah. Onun için ona örnek olacak şeylere yönelt, iyi aileler ile oturup kalkın, mesaj içeren videoları ona yolla, oturup konuş.. sen çalışsan da senin elindekini de alır emin ol, önce evliliğinizi oturtun yoksa elinden maaşını almasını daha çok kafaya takarsın.

Tabi devrimizdeki ev araba arsa almalıyız çılgınlığını da hesap etmek lazım. Hasîslik öyle bir duygudur ki 10 evin olsa 11.yi istetir insana. Eşindeki bu birikim yapmalıyım kafasından çıkması için başkalarına yardım eli uzatmasını öğrenmesi lazım. En büyük sadakanın ise aileye harcanan para olduğunu bilmesi bu olgunluğa gelmesi lazım. Bu konularda sen bilinçli ol ki onu da güzel güzel yönlendirebilesin. Allah yardımcın olsun inşallah
Bu tipler istediği kadar görgülü insan görsün birliktelik yaşasın değişmiyor. Kadının kendini biraz ortaya çıkarması talepkar olması lazım.
Hatta kadın bütçeyi yönetmeyi teklif bile edebilir biz kadınlar harcarız ama erkeklerden daha tutumluyuzdur birikim de yapmasını biliriz.

yorumlara göz gezdirdim de, öncelikl ekocanız cimri hem fikiriz ama evde bi şekilde yemek pişmesi lazım. aldığı ücret sadece 20 bin miş zaten o ücret ile market alısverisi faturalar odendikten sonra pek bişey kalmaz ve 4 -5 ay borc ödemiş. kumar vs oynamıyordur yani. evde altınlarda varmış. ama cimri birisi imiş çekirdek den dolayı.

7 ay önce evlenmişsiniz giydikleriniz ne kadar eski olabilir. Biri size üst baş alsın diye mi evlendiniz?
Eşiniz size ekonomik şiddet gösteriyor evet hatalı ama siz de ne geçmişten kendinize bir şey katmışsınız ne de şu an katmaya niyetiniz var. Altın almasa bile 20 bin tl ile nasıl bir geçim hayali kuruyorsunuz? Çok istiyorsanız harcamak için kendiniz kazanın harcayın minnet etmeyin.
Burada anlatılmak istenen şeyi anlamadıysanız yorum yapmamanızı önerirm eşimin maaşı 20bin tl değil öncelikle ve evet eşim vana kıyafette alacak bunda ayıp yanlış bir şey yok siz başka bir dünya da mı yaşıyorsunuz geçmişten bir birikimim yada hayatla alakalı nasıl bir yolum var bilmeden kendinize bir şey katmamışsınız diyebiliyorsunuz çok komiksiniz siz işinize bakın yorum yapmayın

Back
X