Eşim çalışmak istemiyor...

Çocuk yapmayın uzun bir süre. Çocuk masrafı çok zor. Değişir diye düşünmeyin, değişmez. Hatta sizde para kazanmaya başlayınca sen çalış, ben çocuğa bakarım bile diyebilir. İşten kovulmak için bilerek bu davranışlari sergiliyor. Ailesine söylemek birseyi değiştirmez. Borçlular kapıya dayanınca ne yapacak acaba

Benim annemde böyle biri. Yıllardır kesintisiz 2 veya 3 Ay çalıştığı bir yer olmamıştır sonra zaten sagolsun bizden bekledi hep borcumuzun geçim derdimizin içinde birde ona baktık ki hala öyle şuan yanında kalıyorum mesela diyorum ki cok başım ağrıyor, ise gitme bosver diyor. Diyorum ki babamın yeri değil üstelik disiplinli yaşamak lazım diyorum dalga geçiyor benimle. Yıllarca o da böyle uyuyakaldım yok migrenim tuttu yok şu yok bu diye yalanlar söyleyip evde uyurdu . Bu tipler düzelmiyor ne yazık ki siz baştan gidin konuşun Anne babası ile bu disiplinsizlikle onun ipiyle kuyuya inerseniz yandiniz

Yok işte yanıma geliyor işte vardiya amirini aradım. İş olmadığı için gelmemi istememiş zaten gitsem geri gönderecekti diyor.
Adam tembel bacım bir cacık olmaz. Tembel insana iş buyurunca kalkar sana akıl öğretir. Bahaneleri her zaman hazirdir.

Birde şunu eklemek istiyorum. Olay yaşandığı sıralar anlamda evdeydi eşim gece vardiyasinda olduğu için kendisi yanımda kalıyor. Ablamda çok abarttigimi söylüyor. Sizce bundan sonraki tavrın ne yönde olmalı 😐
Ablanizin da kafası kırık galiba 🙄

Hiç öyle evlenmeden anlamadınız mı demeyin arkadaşlar, annemle babam 28 senelik evli babam ilk 16 yıl deli gibi çalışmış ne zaman ben liseye geçtim babam çalışmayı bıraktı o saatten sonra hep annem çalıştı, başta çalışkan olup sonra aniden de böyle olabiliyolar

Peki evlenmeden önce de işe karşı böyle sorumsuzluğu var.miydi?sık sık iş mi değiştirir?hep çalışmaktan yoruldugundan mi bahsedirdi?hayalindeki nasıl bir iş? Belki gerçekten o işi sevmiyor?o zaman vardiyali çalışıyorsa başka iş baksın?var mi iş arayışı? Birde eşiniz kaç yaşında?belli bir yaşa kadar çalışmayan insan belli bir yaştan sonra çalışmaz?

Evlenmeden önce de böyle miydi?
Ben olsam evlenmezdim.

Eski esimin de calismakta cok gönlü yoktu ama güvendigi bir geliri vardi. Varsa bir sey ciksin. Amir yok diye isi savsaklayarak, uyuya kaldim diye yalan söyleyerek kazanilan paradan zaten hayir gelmez.

Merhabalar, bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, çok öfkeli ve sinirliyim..
Eşim vardiyalı bir işte çalışıyor ve bu hafta gece vardiyasindaydi. Evleneli 1 ay bile olmadı 1 hafta tatil yaptı zaten 2 haftadır çalışıyor ama ne çalışmak hemen hemen her gün işten sıkıldığını söylüyor. En ufak bir sorunda işi ekmeyi planlıyor. Geçen hafta bir gün iş yokmuş geri gönderdiler diyip eve geldi. Bu günde gece vardiyasina gidicekti servise binmesi gereken saatte binmedi yok 'yarım saat takayım birşey olmaz zaten gece vardiyası amir memur yok dedi' neyse oturuyor, iş başı yapacağı saat geldi 30-40 dk da anca variyor dolmuş ile işyerine. Baktım bundan ses yok. Gitmiyormusun hala dedim 'giderim birazdan yaaa' diye cevap verdi.böyle rahat rahat tavırlar sanki babasının işi..
Neyse sonrasında iş yerinden aradılar gelmiyormusn diye. Bu da uyuyakalmisim çıkıyorum şimdi dedi. Tam cıkıcak vardiya amiri aradı ve işe gelmemesi gerektiğini söyledi.
Tabi ben delirdim, hem borcumuz var harcımız var kiradayiz diyoruz hem beyefendi rahat rahat davranıyor işten atilmayi beklermiş gibi.. bende bütün gece surat astım sinirimden ağladım. Ev Alicaz para biriktiricez zart zurt diyor hemde çalışmaktan soğumuş çalışmak istemiyor.. sizce tepkim çokmu fazla siz olsaydınız ne yapardınız?
(Bu arada bende iş arama aşamasındayım)
Merhaba,

Bir de bunun 'kendi işimden başka işte çalışmam yeaaa' diyen versiyonu var ki evlerden ırak.eski eşimin elinde mesleği vardı (okuduğu) + baba mesleği vardı. bir baltaya sap olamadı. ben ondan fazla maaş aldığım halde üstelik bayıla bayıla gitmiyorum işe bir gün şikayet etmedim ve asla ona bunu hissettirmedim. yüzüne de vurmadım benden az alıyosun diye.
sonra aldatmaya başlıyorlar bu tipler. gece chatlerde konuşmaya falan.
savunmaları da ne biliyor musun? bunalımdayım :D
neymiş ben sabahın 5,30 6,00 sında kalktığımdan yatağa erken giriyormuşum. kendisi tam bir sorumsuzdu. gece uyku bilmezdi sabah kalkmak bilmezdi. kaç kere işe geç kalmasın diye üst komşuyu aradım utanarak kapıyı çalsın da uyandırsın diye. o kız bile utanırdı. o utanmazdı...

en sonunda dehledim. şimdi o kadar mutluyum ki allah bozmasın.

ha annem arkamda olmasaydı gene dehlerdim çünkü evim vardı. mesleğim vardı. kendi ayaklarımın üstünde duruyordum zaten.

ikinci evliliğimi yaptım. eşim cumartesileri ek işe gidiyor yeni evlendik bi miktar borcumuz var öyle aman aman olmasa da.
borçların ödemesi çabuk bitsin diye adam ek işe gidiyor. berberlik kendi mesleği. şu an şoförlük yapıyor sgklı olarak.
özel kesimlere gidiyor ayrıca cumartesi ek bi iş buldu farklı bi sektör ona gidiyor.

demem o ki ben 6 sene beraberlik + 4 yıl evlilik geçirdim. Gene tabi çok şükür diyorum yaşamam gerekiyordu bunları çocuğum olmadan ayrıldım.

ama inanın tecrübeyle sabit değişmiyorlar. boşanmak iyi bişey değil ama iflah olmazlara hekim olunmaz. bu yüzden geçip gitmelisiniz....
size de yazık..

uzun oldu biraz iç dökme gibi ama napim benle aynı şeyleri yaşayanları görünce kendimi görüyor gibi oluyorum. yaşamayın böyle şeyler isterim..

İse gitmemeyi nasıl bir tercih olarak görüyor verdiği imaj çok kötü , yakında işten atılır . Biraz daha gözlem yap olmazsa ayrıl çalışmayan insanla nasıl ömür geçer .

Benim abimde böyle 32 yaşında çalışmaz evde oturur sevmiyor çalışmayı o yüzden de evlenmiyor keşke çalışmayı sevmeyen insanlar evlenip başkasının günahına girmese. Bu forumda çok okudum kocam çalışmıyor evi ben geçindiriyorum diye e kardeşim evlilikte güçlü olan erkektir (hastalıjk durumu vs hariç tabi) asalak bir adama kim saygı duyar

Merhabalar, bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, çok öfkeli ve sinirliyim..
Eşim vardiyalı bir işte çalışıyor ve bu hafta gece vardiyasindaydi. Evleneli 1 ay bile olmadı 1 hafta tatil yaptı zaten 2 haftadır çalışıyor ama ne çalışmak hemen hemen her gün işten sıkıldığını söylüyor. En ufak bir sorunda işi ekmeyi planlıyor. Geçen hafta bir gün iş yokmuş geri gönderdiler diyip eve geldi. Bu günde gece vardiyasina gidicekti servise binmesi gereken saatte binmedi yok 'yarım saat takayım birşey olmaz zaten gece vardiyası amir memur yok dedi' neyse oturuyor, iş başı yapacağı saat geldi 30-40 dk da anca variyor dolmuş ile işyerine. Baktım bundan ses yok. Gitmiyormusun hala dedim 'giderim birazdan yaaa' diye cevap verdi.böyle rahat rahat tavırlar sanki babasının işi..
Neyse sonrasında iş yerinden aradılar gelmiyormusn diye. Bu da uyuyakalmisim çıkıyorum şimdi dedi. Tam cıkıcak vardiya amiri aradı ve işe gelmemesi gerektiğini söyledi.
Tabi ben delirdim, hem borcumuz var harcımız var kiradayiz diyoruz hem beyefendi rahat rahat davranıyor işten atilmayi beklermiş gibi.. bende bütün gece surat astım sinirimden ağladım. Ev Alicaz para biriktiricez zart zurt diyor hemde çalışmaktan soğumuş çalışmak istemiyor.. sizce tepkim çokmu fazla siz olsaydınız ne yapardınız?
(Bu arada bende iş arama aşamasındayım)
Balık baştan kokmuş bu adamdan ne koca ne baba olmaz

Back
X