• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim cocuk istemiyor

anne olma hakkınızı gasp edecekse en başından söyleseydi keşke kesinlikle istemiyorum çocuk diye. yani siz de istiyorsunuz ki bu çikolata, araba istemek gibi bi şey değil, çocuk istemek yani anne olmayı isteme duygusunu başka neyle tatmin edebilirsiniz ki? Ben olsam gerçekten konuşup madem istemiyorsun yolları ayıralım ben de anneliği tatma fırsatı bulayım derim. Hayatımdaki en önemli deneyimlerden birini alma elimden o zaman sen de istemeyen birini bulursun derdim yani. bu nedir böyle...

Degil tabi ki ama 15 den 21 yaşına kadar konuşulanlar hep aynıydı değişen birşey yoktu.. eşim benden 5 yaş büyük, onun söylediği sözler daha etkili olması gerekmiyor mu.
Yani sen 15 yaşındayken o 20 yaşındaydı. Sevgili oldunuz biriniz 15, diğeriniz 20.

Sonradan evlenmiş olsanız bile 18yaşından büyük bir insan 18den küçük biriyle sevgili olamaz, görüşemez! Hukuken de, ahlaken de kabul edilemez.

Yani sen 15 yaşındayken o 20 yaşındaydı. Sevgili oldunuz biriniz 15, diğeriniz 20.

Sonradan evlenmiş olsanız bile 18yaşından büyük bir insan 18den küçük biriyle sevgili olamaz, görüşemez! Hukuken de, ahlaken de kabul edilemez.
Katılmıyorum size. Üzgünüm.

Hollandaya gelmez mi sizinle. Bence içinizdeki mutsuzluğu çözüp öyle halledin cocuk meselesini. Siz kesinlikle çocuk istiyorum diyor o da kesin bir şekilde karşı çıkıyorsa bırakın gidin bence hollandaya. Mülteciler bile ülkemizi beğenmiyor siz doğup büyüdüğünüz hollandayı bırakıp gelmişsiniz pişmanlık olması normal
Keske gelse💁🏻 Öğretmenliğimi bırakıp orda burda çalışamam orda diyor

Keske gelse💁🏻 Öğretmenliğimi bırakıp orda burda çalışamam orda diyor
Ama ben bıraktım senin için dediğinizde de bırakmasaydın diyordur eminim. İşte kadınlarda aşktan gözünün kör olması böyle bir şey erkeklerde pek olmuyor o. Orda ne öğretmeniydiniz maaşınız standartların üstündeymiştir. Burda bir öğretmen maası ikinize yetmiyordur. Sizi üzmek için söylemiyorum ama orayı ve ordaki öğretmenliği bırakıp gelseydim hep keşke derdim. Gitmenin yollarını arayın bence her türlü ikna yolunu kullanın.

Ama ben bıraktım senin için dediğinizde de bırakmasaydın diyordur eminim. İşte kadınlarda aşktan gözünün kör olması böyle bir şey erkeklerde pek olmuyor o. Orda ne öğretmeniydiniz maaşınız standartların üstündeymiştir. Burda bir öğretmen maası ikinize yetmiyordur. Sizi üzmek için söylemiyorum ama orayı ve ordaki öğretmenliği bırakıp gelseydim hep keşke derdim. Gitmenin yollarını arayın bence her türlü ikna yolunu kullanın.
Aynen öyle gelmeseydin diyor💁🏻 Evet maaşım iyidi 1800 euro alıyordum kreş öğretmeniydim🙇🏻‍♀️ Bende eninde sonunda oraya döneceğimi biliyorum hissediyorum biliyormusun.. bu onunla yada onsuz ama döneceğim👍🏻

Vallahi ben de buna takıldım , 20 yaşındaki birisinin 15 yaşındaki birisiyle cıkmasi ne kadar ahlaki ...

Siz 15 yaşındayken eşinizin 20 yaşında olması çok rahatsız edici. Siz daha çocukmuşsunuz. O yaşta kendi yaşıtlarınızla masum flörtler yaşamanız normal. Ama 2 senedir yetişkin sayılan birinin sizi çocuk olarak görmemesi çok rahatsız etti beni.
Üstelik 20'lerin başı kendini çok büyük gördüğün, yetişkin, çocuk demeden herkese burun kıvırdığın yaşlardır.

Konuya gelince, çoğu kişi eşinizin sizi kandırdığını söylemiş ama ben buna katılmıyorum. 20-22 yaşındaki birinden bahsediyoruz sonuçta. Şu anda 30 yaşındaymış.

22 yaşındaki sevgilimle ben de evlilik hayalleri kurardım, çocuklardan bahsettiğinde kafam karışırdı ama ben de katılırdım onun hayallerine.
Şu an 30 yaşındayım ve çocuk istemiyorum ve şu anki sevgilim bunu biliyor. O da benimle aynı fikirde olduğu için devam ediyor ilişkimiz.
20-22 yaşındaki düşüncelerimizin belli bir yaştan değişmesi çok normal.

Bana siz çocuğa hazır değilsiniz, oyalanacak bir şey arıyormuşsunuz gibi geldi. Bence önce burada da çalışmanızı sağlayacak bir iş, meslek edinmeye ve sosyalleşmeye çalışın.
Gerçekten hazır olduğunuzda eşiniz hala istemiyorsa da yolları ayırmaktan başka çare yok gibi görünüyor.

Ben topluluklardan bahsetmiyorum. Dinini bilmediğiniz kişilere din fetvası vermeyin şu sitede. Herkes çocuk istemek zorunda değil
Eşin Çocuk Talebine Karşı Gelmesi
Ben fetva vermem ama çok kitap okur çok dinlerim. Kulaktan dolma konuşmam. Tanımadığın için söylüyorum buraya yazan açık yazmışsa açık cevap verilir. Kendisi pekala bizde öyle değildir vs diyebilir. Sen kimsenin işini bilemeyeceğim gibi boş beleş fikir yürütüpde insanları zan altında bırakamazsın. Zira öyle bir kapasiteye sahip olduğundan şüpheliyim. Ayrıca din konularını tartışmak vs biz gibi eksiklere kalmamış. Herkes çocuk istemek zorunda değil elbet ama soran kişi farklı bir noktadan soruyor. Keşke biraz alhılayabilseniz sen ve sen gibiler.. 🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben anlamıyorum ya nasıl evleniyorsunuz?
Hiç konuşmadan etmeden mi?
Benim bildiğim evlenmeden önce konuşulur hayat şartlarımız nedir, nerede nasıl bir hayat istiyoruz, çocuk istiyor muyuz istemiyor muyuz gibi gibi.
Pat diye mi evlendiniz?
Hayellerini bile kuruyorduk evlenmeden önce diyor, bi kere de okuyup cevap verseniz direkt azarlama modu 😃

Hayellerini bile kuruyorduk evlenmeden önce diyor, bi kere de okuyup cevap verseniz direkt azarlama modu 😃
Keşke konuya dikkat etseniz, düzenlenmiş mi düzenlenmemiş mi?
Hiç aklınıza gelmiyor değil mi konunun düzenlenebileceği?
İlk yorum yazan benim, konunun ilk okuduğum haline göre yorum yaptım, bunu düşünebiliyorsunuzdur öyle tahmin ediyorum.
Saldırmak yerine önce bir konuya bakın, ne zaman yorum yapılmış ona bakın, konu sahibinin yorumlarına bakın. Ama yok hemen laf sokma modu.
Evet canım herkes ayni şeyi söyleyince eksik yazdığımı farkettim.. daha ilk yazım kusura bakmayın 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok genc evlenmissiniz.
Turkiyeye tasininca hayatinizi devam ettirecek sekilde adimlari atmamissiniz, akliniza donmek var. Mesleginizi devam edebilirdiniz, ozel kreslerde yardimci ogretmenlerden lisans diplomasi istemiyor diye biliyorum.
Acikcasi esinizin sizinle ortak cocuk planlamamasi normal, cocugu yapip onu yurtdisina goturup esinizi de tasinma ya mecbur birakabilirsiniz, ornekleri var maalesef.

Yani olmaması lazım ama oluyor, ben de eşimle tanıştığımda 15 yaşındaydım o 20 yaşındaydı. 7 seneye yakın görüşmenin üstüne evlendik. O yaşlarda fark daha bariz oluyor tabi. Ben lisedeydim o üniversitede. Gündemler vs farklı oluyor. İleri düzey bir ilişki içinde olunursa da çocuk istismarına kadar gider olay haliyle.
O yaşlarda çocuk için ASLA diye düşünüyordum. Evlenirken de hiç konuşmadık yapar mıyız diye. 26-27 yaşına kadar da hiç ama hiç istemedim çocuk. Eşim lafını açsa boşanmayı düşünecek kadar istemedim. Sonra isteyesim geldi 28 yaşındaydım. Belki konu sahibinin eşi de böyle olur. Ama eşim bana hiç baskı yapmadı, sen ne zaman hazırım dersen dedi, hiç istemesen de anlarım ben seni sevdiğim için evlendim dedi. Bu süreçte baskı yapmamanızı öneririm.

Yani olmaması lazım ama oluyor, ben de eşimle tanıştığımda 15 yaşındaydım o 20 yaşındaydı. 7 seneye yakın görüşmenin üstüne evlendik. O yaşlarda fark daha bariz oluyor tabi. Ben lisedeydim o üniversitede. Gündemler vs farklı oluyor. İleri düzey bir ilişki içinde olunursa da çocuk istismarına kadar gider olay haliyle.
O yaşlarda çocuk için ASLA diye düşünüyordum. Evlenirken de hiç konuşmadık yapar mıyız diye. 26-27 yaşına kadar da hiç ama hiç istemedim çocuk. Eşim lafını açsa boşanmayı düşünecek kadar istemedim. Sonra isteyesim geldi 28 yaşındaydım. Belki konu sahibinin eşi de böyle olur. Ama eşim bana hiç baskı yapmadı, sen ne zaman hazırım dersen dedi, hiç istemesen de anlarım ben seni sevdiğim için evlendim dedi. Bu süreçte baskı yapmamanızı öneririm.
Herkesin kendi hikayesi var, kendince doğruları olabilir, siz istismara varacak ileriye gitmemiş olabilirsiniz ama çoğunluk malesef gidiyor ki reşit olan ve olmayan iki kişinin birlikteliğine izin verilince zaten "ileriye gitmek" çizgisini çekmek de imkansızlaşıyor. Birine göre ileri olan diğerine göre normal kabul ediliyor çünkü. Daha önce bizler için çekilmiş olan 18 yaş, reşit olma çizgisini sırf bu yüzden toplum olarak göz ardı etmemeliyiz.

Biz de eşimle 10yılı geçkin süredir tanışıyoruz, 5yıllık evliyiz ama asla sevgili olmadık ben 18i doldurana kadar, arkadaştık yalnızca.

15 - 20 yaşlarında iki kişi için sevgililik asla söz konusu olamaz benim nazarımda canım... Kendi evladımı, yeğenimi düşünüyorum da, direkt istismar gözüyle bakarım ben. Bu sevgililiği masum görmek de suça teşviktir...

O yaşlarda karakter tam oturmamış, arayış içinde olunuyor, değişebiliyor insan. Bence konu sahibinin eşi de geçen sürede değişmiş, söylemleri onu gösteriyor. Bir ihtimal de konu sahibini etkilemek için çocuk konularını konuştu, kendi daha çocuk olan sevgilisiyle!

Yok ben gerçekten kabul edemiyorum bu durumu, Allah korusun.

Son düzenleme:
4 senedir evliymissiniz bencede artık olabilir. O istemiyorsa sende kaza süsü ver :süslü: burda eşinin spermlerini siringayla kendine enjekte eden kadınların konusunuda okudu bu gözler :) sonuçta ne kadar korunursan korun tüpler bağlanmadığı sürece diğer tüm korunma yöntemlerinin hiç biri %100 korunma vaad etmiyor

Herkesin kendi hikayesi var, kendince doğruları olabilir, siz istismara varacak ileriye gitmemiş olabilirsiniz ama çoğunluk malesef gidiyor ki reşit olan ve olmayan iki kişinin birlikteliğine izin verilince zaten "ileriye gitmek" çizgisini çekmek de imkansızlaşıyor. Birine göre ileri olan diğerine göre normal kabul ediliyor çünkü. Daha önce bizler için çekilmiş olan 18 yaş, reşit olma çizgisini sırf bu yüzden toplum olarak göz ardı etmemeliyiz.

Biz de eşimle 10yılı geçkin süredir tanışıyoruz, 5yıllık evliyiz ama asla sevgili olmadık ben 18i doldurana kadar, arkadaştık yalnızca.

15 - 20 yaşlarında iki kişi için sevgililik asla söz konusu olamaz benim nazarımda canım... Kendi evladımı, yeğenimi düşünüyorum da, direkt istismar gözüyle bakarım ben. Bu sevgililiği masum görmek de suça teşviktir...

O yaşlarda karakter tam oturmamış, arayış içinde olunuyor, değişebiliyor insan. Bence konu sahibinin eşi de geçen sürede değişmiş, söylemleri onu gösteriyor. Bir ihtimal de konu sahibini etkilemek için çocuk konularını konuştu, kendi daha çocuk olan sevgilisiyle!

Yok ben gerçekten kabul edemiyorum bu durumu, Allah korusun.
Ayy ben hiç konuşmayayım bu konuda :) en kötü örneklerden biri olurum heralde. Anne babamın yüreğine iniyodu zaten. :D
O yaşlarda konu sahibinin eşi de belki çocuk konusuna sıcaktı şimdi değildir. O da küçükmüş çünkü. Bu konuda bence fikir değiştirmek olası. İnsan deneyim sahibi oldukça istekleri değişebilir. En iyisi eşiyle ciddi bir konuşma yapması, çocuk istememek de istemek kadar doğal ama hiç uzlaşamayacak bir noktada ise ayrılmalılar..

Eşin Çocuk Talebine Karşı Gelmesi
Ben fetva vermem ama çok kitap okur çok dinlerim. Kulaktan dolma konuşmam. Tanımadığın için söylüyorum buraya yazan açık yazmışsa açık cevap verilir. Kendisi pekala bizde öyle değildir vs diyebilir. Sen kimsenin işini bilemeyeceğim gibi boş beleş fikir yürütüpde insanları zan altında bırakamazsın. Zira öyle bir kapasiteye sahip olduğundan şüpheliyim. Ayrıca din konularını tartışmak vs biz gibi eksiklere kalmamış. Herkes çocuk istemek zorunda değil elbet ama soran kişi farklı bir noktadan soruyor. Keşke biraz alhılayabilseniz sen ve sen gibiler.. 🙃
Vaw bir çok bilmiş daha :ukala:

Back
X