- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.971
- 598
- Konu Sahibi Selvisevgi
-
Yaşadığım hayatı bilmiyorsun ki insanı olgunlaştıran hayatıdır yaş degil gayet olgun bir insanımdır yaşadığım çogu şeyi edindiğim tecrübeyi benden kat kat büyük olan birisi yaşamamıştır belkide toz pembe bir hayatım olmadı ki oldugum yaşta bir kafa yapısına sahip olayım
Yazabilirsin insan ne görürse ne yaşarsa ona göre düşünceleri şekilleniyor illaki etkiliyor bizi. Kişi kendini herzaman geliştirmeye açık olursa hiçbişey duramaz önünde evlenmiş çocuk sahibi olmuş olmak bana engel olarak görünmüyor hala araştıran egtimine devam eden biriyim böyle yetiştim çünkü herzaman daha fazla şey ögrenmek isterim bunun için de durmuyorum kendimi geliştirmek için ugraşıyorum ki çocuguma da bunları verebileyim bilinçli bir insan olursam bilinçli bir çocuk yetişir insan ölene kadar ögrenmeye açık olmalı zira hiçbir zaman yeterli degildir ögrenilenlerYaşadığınız hayatı bilsem de yorumum aynı olurdu. Türkiye şartlarında toz pembe hayat yaşamış insan sayısı zaten çok çok azdır. Ne yaşadınız bilemem ama aldığınız eğitimin yılı, çalışma süreniz vs az çok yaşınıza göre bellidir. 21 yaşında bir insanın ne kadar hayat tecrübesi edinmiş olursa olsun yaşı itibariyle gelebileceği maksimum seviye bellidir. Karakterinizin bile tam oturmadığı bir yaş grubu. Ben de kendi hayatımda çevremde gördüğüme göre yazdım sizin gibi :)
Şu 20 lilerin 30 lu yaşları yaşlı gibi görmesi beni yıldırdı.Hadi diyelim 22 yasinda bebek sahibi oldun çünkü süper enerjiksin, ee bu cocuk sen 32 yasinda olunca birden yetiskinmi oluyor? 10 yasindaki cocukla kosturma olmuyormu? Oluyor halen. Ancak o 20'li yaslarda bebekle geçirince, gençligin nereye gidiyor?
Bilinç herseyden daha önemlidir. Herseyin bir zamani, vakti vardir. Insan önce kendini bulmali, gençligini yasamali. O cocuga verebilcegin birseyler olmali. Sahsen benim 23 yasindaki düsüncelerim ile simdiki halim arasinda daglar kadar fark var.
30lu yaslarda insan daha tahmülsüz degildir, bir cocugun kurallar ile büyümesinin gerektigini farkindadir. Kendi degerin, kendine zaman ayirmasinin gerektigini farkindadir. Geç bir yas degildir, gayet enerjik bir yastir ve bana sorsan bebek için en ideal yaslar 30dan sonradir.
Bastonla geziyorum şu anda. bir 5 yıl sonra oğlum tekerlekli sandalye ile gezdirir beniAçıkçası
Şu 20 lilerin 30 lu yaşları yaşlı gibi görmesi beni yıldırdı.
Bir bebege ayırdığın enerji ile 10 yaşındaki çocuk aynı olmuyor bebek için gece gündüz birbirine giriyor gençliğimin boşa gideceğini de düşünmüyorum bebekle de hayat gayet yaşanabilir insanlar çocuk olunca hayat duruyor gibi konuşuyor çocugu herşeye engel gibi görüyorsunuz oysa kucagında bebegi ile dünyanın birçok yerini gezen tanıdıgım var bebek varken de hayat yaşanabilir bunu başarabilmekte mesele çocugun belli kurallarla ve sevgiyle büyümesi gerektiğinin farkındayım iyi bir anne olacağımı beni tanıyanlar zaten biliyor şurada yazdığım bir yorumla beni tanımış olmuyorsunuz sonuçta ki ben tekrar söylüyorum genelleme yapmadım orada yazmışım çevremde gözlemledim diye gördüğümü yazdım eger genelleme yapsam 30 dan sonranın hepsi aynı oluyor yazardım. Ayrıca çocuk için ideal bir yaş oldugunu da düşünmüyorum bu sorumluluğa ne zaman hazır hissediliyorsa o yaş uygundur bu 20 de olur 50 de kaldırabilecekse her yaş uygundur ama işte her insan aynı olmuyor ben çok gördüm kaldıramadıgı enerjisi yetmediği için gergin gergin dolaşan en ufak şeyde çocuguna bagıran öfke patlaması yaşayan insanlar belli bir zamandan sonra her insan kaldıramıyor malesef. Bu arada o kadar modlamışsınız ki kendinizi herkes sanki herşeyi size söylüyor gibi algılanıyor hemen tepki veriyorsunuz kendinizi konunun içine çekiyorsunuz kimseye kötü annesin tahammülsüzsün demiyorum oraya yazmışım çevremde gördüğüm diye kırk defa söylemem mi gerekecek
Eşimle nikahım daha öncesinde oldu fakat pandemi nedeniyle ayrıydık ve bir araya gelemedik, aynı evde yaşamaya başlayalı 5 ay oldu bu yüzden özetlemek ve birbirimizi tanıma süresi olarak bunu baz aldım. Evliliğimi ve ve eşimi seviyorum, bu konuda sıkıntım yok. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, elimden geleni yaparımKonu sahibinin cuma günü açtığı konusu da 7 aylık evli olup evliliğe alışamamış! olması ile ilgili ama tabi çevredeki herkes çocuk yaptıysa mutlaka o çocuk yapılacak. Inşallah evliliği de çevredeki herkes evlendi diye yapmamıştır ki bana öyle gibi geldi. Hayat sizin hayatınız çevrenizdekileri kıskanarak kendinizi onlarla kıyaslayarak yaşamayın. Eşiniz gayet mantıklı bir insan kıymetini bilin oturup konuşun ortak gerçekçi kararlar alın.
En basitinden yengem var ilk yegenim genç yaşta dogurdu gayet huzurlu bir ortamda büyüdü çocuk 2 ci geç dogdu yengem hep gergin ki çalışmıyor çocukla ilgilenen de var abim de gayet iyi bir eş ama yengem bazı şeyleri eskisi gibi kaldıramıyor çocuk yemek istemediğinde bile sinir patlaması yaşıyor şartlar aynı oysaki bunu kendi söyleyen de çok yaş ilerledikçe tahammül edemiyorum diye herkes tabiki aynı degil ablam 3 çocuk dogurdu son bebek 30 lu yaşlarında iken oldu ve gayet enerjik biridir hiç sorun yaşamadı ama öyle olan çok az daha çok gergin olanları gördüm çevremdeki 10 kişiden 8 i böyle oldugu için bu şekilde düşünüyorumCevrende hiçmi enerjik 30lu yaslarda kadin yok? Cevremden gördügüm kadari ile demek, genellemektir. Ve bebek hayata engel degildir ancak ilk 1-2 yili ciddi anlamda etkiledigi inkar edilmez. Herkeste öyle bebegi ile gezemiyor, imkan olmadigindan yada bebegin buna musait olmamasindan dolayi. Benim kizim sadece kendi yataginda yatiyordu mesela, ayni zamanda düzenide önemliydi. Kizim saat 19de hep kendi yataginda yatirdim.
Ayrica her anne bunalmaya hakki var, evet bazen cocuga ses yükseliyor. Bunlar normal seyler. Bu anneligi kaldiramiyor demek degil ki. Ki o senin gördügün gergin gergin dolasan anneler, eminim burdaki kk'ünde çikmis kadinlardir. Cogu es destegi yok. Hem ev, hem cocuga tek basina bakiyorlar. Hatta isede gidiyorlar.
Gerginligin sebebi çocuk degil yani, desteksiz yasamaktir. Kendine zaman ayirmamaktir. Yani 20 yasinda olsalardi ayni sey olurdu. Cünkü ayni kisi ile evli, ayni sorunlar yasarlardi.
En basitinden yengem var ilk yegenim genç yaşta dogurdu gayet huzurlu bir ortamda büyüdü çocuk 2 ci geç dogdu yengem hep gergin ki çalışmıyor çocukla ilgilenen de var abim de gayet iyi bir eş ama yengem bazı şeyleri eskisi gibi kaldıramıyor çocuk yemek istemediğinde bile sinir patlaması yaşıyor şartlar aynı oysaki bunu kendi söyleyen de çok yaş ilerledikçe tahammül edemiyorum diye herkes tabiki aynı degil ablam 3 çocuk dogurdu son bebek 30 lu yaşlarında iken oldu ve gayet enerjik biridir hiç sorun yaşamadı ama öyle olan çok az daha çok gergin olanları gördüm çevremdeki 10 kişiden 8 i böyle oldugu için bu şekilde düşünüyorum
Abim maddi olarak daha iyi bir seviyede çocukları da gayet uslu hatta hayatımda gördüğüm en akıllı uysal çocuklar diyebilirim tavırlardan da belli oluyor abim yengeme daha baglı sevgi dolu çocuklar ile ilgilenir hatta ilk çocukta bu kadar ilgilenmiyordu diyebilirim bu onun söylediği şey her neyse gerçekten bişeyler anlatmaya çalışmaktan sıkıldımSartlar yengen için niye ayni olsun? Maddi sartlar farkli olabilir, tek cocuk ile 2 cocuk bile müthis bir fark. Tek cocuk ile evi dönderirken, 2ci cocuk zorluyordur onu. Ilk cocuk daha uslu, 2ci daha huysuzda olabilir. Abin nereye kadar yardimci biliyormusunda? Evliligindede sorunlar olabilir,..
Tonla seyler. Ama sen bunu sadece enerji ve yasa bagliyorsun. 30dan sonra insan birden çökmüyor, birden gergin olmuyor. Öyle olsa hepimiz 40imizda ölelim, yasli nineler gibi gezelim? Bu bile senin aslinda toy oldugunu, aldigini sandigin tecrübenin yetersiz oldugu gösteriyor. En basit yasadigim ülkede 70 yasindaki insanlar bisiklet ile her yere gidiyorlar, gezip tozuyorlar. Ancak iste bizim kültürde "yasliya saygi hürmet" diyerek milleti 50 yasinda sanki bir ayagi mezardaymis gibi görüyoruz. O 50 yasindakide bu sanki iyi birseymis gibi kullaniyor "ay buram, suram agriyor" diye milletin hizmet etmesini bekliyor.
Yani hersey yas, enerji degil. Algidir, tecrübedir, olgunluktur.
Genelleme yapmıyorum kendi düşüncemi söyledim çevremde gördüklerimden yola çıktım her yaşı genç olan da sabırlı olmuyor sonuçta ama bu bi gerçek yaş ilerledikçe insan daha çabuk yoruluyor bazı şeylerden bıkmaya başlıyor ve kaldıramıyor. 30 lu yaşlar anne olmak için çok geç degil ama gençken daha enerjik oluyorsun çocuk bakımı da enerji isteyen bişey bunu kimse inkar edemez. Siz fazla gerginsiniz bence kimse size kötü annesiniz demedi oraya yazmışım çevremde birçok anneyi gözlemledim diye her kadın böyle demedim tekrar okuyun bence yazdıklarımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?