- 4 Eylül 2011
- 11.007
- 23.691
- 598
- Konu Sahibi Selvisevgi
-
Sen 30lu yaşlara geldiğinde dil altı hapını yanından eksik etme. Çocuklarını iyi bir şekilde yetiştireceğinden eminim tansiyon ölçmeyi nabız almayı falan bilsinler mutlaka. Büyümüş olduklarından emin ol zira fazla efor sarfetmen o yaşlarda sağlığın için iyi olmaz. E onların da 30 lü yaşlara gelmeden çoluğa çocuğa çoktan karışmış olması lazım ki bu senin için torun demek, daha çok enerji emek, kafam götürmüyor demek..Abim maddi olarak daha iyi bir seviyede çocukları da gayet uslu hatta hayatımda gördüğüm en akıllı uysal çocuklar diyebilirim tavırlardan da belli oluyor abim yengeme daha baglı sevgi dolu çocuklar ile ilgilenir hatta ilk çocukta bu kadar ilgilenmiyordu diyebilirim bu onun söylediği şey her neyse gerçekten bişeyler anlatmaya çalışmaktan sıkıldım
Sen 30lu yaşlara geldiğinde dil altı hapını yanından eksik etme. Çocuklarını iyi bir şekilde yetiştireceğinden eminim tansiyon ölçmeyi nabız almayı falan bilsinler mutlaka. Büyümüş olduklarından emin ol zira fazla efor sarfetmen o yaşlarda sağlığın için iyi olmaz. E onların da 30 lü yaşlara gelmeden çoluğa çocuğa çoktan karışmış olması lazım ki bu senin için torun demek, daha çok enerji emek, kafam götürmüyor demek..
Abim maddi olarak daha iyi bir seviyede çocukları da gayet uslu hatta hayatımda gördüğüm en akıllı uysal çocuklar diyebilirim tavırlardan da belli oluyor abim yengeme daha baglı sevgi dolu çocuklar ile ilgilenir hatta ilk çocukta bu kadar ilgilenmiyordu diyebilirim bu onun söylediği şey her neyse gerçekten bişeyler anlatmaya çalışmaktan sıkıldım
Türkiye'nin çok büyük bir yarasına parmak basmış ayrıca genç yaşında 6 çocuk büyütmüş o sırada anneleri neredeydi kiBen 32 yaşında anne oldum diye çocuğuma tahammülüm az mı oldu sanıyorsunuz ya da onunla dışarıda doyasıya koşamadığımı mı? Gergin bir anne değilim kafam da kaldırıyor, kesinlikle gayet huzurlu bir ortamda büyüyor çocuğum. Bu konuda genelleme yapılmaz. Şurada kaç tane anneyi itham ettiğinizin farkında mısınız?
Genelleme yapmıyorum kendi düşüncemi söyledim çevremde gördüklerimden yola çıktım her yaşı genç olan da sabırlı olmuyor sonuçta ama bu bi gerçek yaş ilerledikçe insan daha çabuk yoruluyor bazı şeylerden bıkmaya başlıyor ve kaldıramıyor. 30 lu yaşlar anne olmak için çok geç degil ama gençken daha enerjik oluyorsun çocuk bakımı da enerji isteyen bişey bunu kimse inkar edemez. Siz fazla gerginsiniz bence kimse size kötü annesiniz demedi oraya yazmışım çevremde birçok anneyi gözlemledim diye her kadın böyle demedim tekrar okuyun bence yazdıklarımı
Cok uzun suredir bu forumdayim. Evlilikle ilgili, erkeklerle ilgili bir suru sey ogrendim. Sizin yorumlariniza bebekten once denk gelmedigime cok cok fazla uzuluyorum. Bebekli yasam konusunda nokta atisi isabetli yorumlariniz var.Dogru, biseyler anlatmak zordur :) Senin gördügün sadece disardan. Cocuklar evde farkli, disarda farkli olurlar. Bazen annemin, kizimi anlatma seklinden "sen hangi kizdan bahs ediyorsun?" demem geliyor, taniyamiyorum kizimi. Abinin simdi daha ilgili olmasi yetmiyor olabilir. Ilk cocugun ilkokul ihtiyaçlari, ödevi, bebegin ise gece uyumamasi, sürekli emzirmesi, sonra evin dagilmasi,.. bunlar hepsi etken.
Abin en basit sana daha sevgi dolu gibi görünebilir fakat yengen bunu böyle his etmeyebilir. Beklentisi farkli olabilir...
Yani israr ile kabul etmiyorsun yas ile enerjinin daima birbirine bagli olmadigi. Peki. O halde iyi forumlar dilerim sana.
Maddi manevi hazır olmadan çocuk olayına girmek yanlış. Üstelik daha 5 aylık evlisiniz. Önce tadını çıkarın birbirinizin evlilik halini tanıyın. Bu konuda eşin haklı. Kendini hazır hissetmediği için konuşmaktan dahi kaçınması normal.Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
Bu yengenizin kişiliği ile alakalı olabilir. Dört duvar arasında ne yaşıyor kimbilir. Nasıl bir ruh haline sahip bilemeyiz. Yaşanmışlıklar yıldırmıştır belki. Çocukla hiç alakası yoktur örneğin. Siz şimdi ben dışardan görüyorum gayet iyiler süperler mükemmeller diyeceksiniz gibime geliyor. Ne diyeyim ki siz her şeyin dışardan göründüğü gibi olmadığını bilemeyecek kadar gençsiniz belki. İlerde yani 30 lu yaşlarda enerjiniz düştüğünde anlarsınız sanırım.En basitinden yengem var ilk yegenim genç yaşta dogurdu gayet huzurlu bir ortamda büyüdü çocuk 2 ci geç dogdu yengem hep gergin ki çalışmıyor çocukla ilgilenen de var abim de gayet iyi bir eş ama yengem bazı şeyleri eskisi gibi kaldıramıyor çocuk yemek istemediğinde bile sinir patlaması yaşıyor şartlar aynı oysaki bunu kendi söyleyen de çok yaş ilerledikçe tahammül edemiyorum diye herkes tabiki aynı degil ablam 3 çocuk dogurdu son bebek 30 lu yaşlarında iken oldu ve gayet enerjik biridir hiç sorun yaşamadı ama öyle olan çok az daha çok gergin olanları gördüm çevremdeki 10 kişiden 8 i böyle oldugu için bu şekilde düşünüyorum
Aynen ben de bu aralar konularda hep erkekleri haklı buluyorum...burası kadınlar kulübü
genellikle kadınlar haklı oldukları konularda destek için konu açıyor
ama nedense ben bu sıralar hep konularda erkekleri haklı buluyorum
bende mi gariplik var hemcinslerimde mi erkeklerde mi bilemedim
5 aylık evlilikte hem de yaşın sadece 28 iken çocuk diye tutturmak neden
yaşım 38 desen bile "hele acele etme, git bir muayeneni ol, oluruna bırak" denir
aklı başında adamlarla evlenip de bu durumdan şikayetçi olmayın
o çevredekileri de boş verin herkes hemen çocuk sahibi olmamalı
evliliğimin 4. yılında anne oldum 30 yaşımda
valla hamileyim ve şu yazdıklarınızdan ölümüne korkuyorum.30 yasinda birden yumurtaliklar "ben emeklilige ayriliyorum byee" demiyor. O bir hürafe. Menopoz zaten 45 yasindan sonra oluyor genelikle. O zaman kadar gayet hamile kalinir, çocukta yapilir. Artik kadinlar daha geç yaslarda doguruyor zaten, insan hayati daha uzun sürüyor.
Eskiden insanlar 50-60 yasina kadar yasiyordu. Kadinlar erken cocuk yapardi. Simdi 80-90 yasina kadar yasaniliyor. Bende 32 yasimda kizimi dogurdum, hiç bir sorun olmadan.
5 aylik evlilik daha hiçbirsey degildir. O evlilik daha oturmadi. Bebek en iyi evlilikleri sarsan birsey. Öyle "aa çook tatli, askimizin meyvesi" olayi degildir yani. Uykusuzluktur, hormanlardir. Cok emmesi ayri bisey, hiç emmemesi ayri bisey. Gece her iki saatte yemesi lazim. Bir dene bakalim gece saat 12de-2de-4dete.. kalkmayi. Ve her gece.
Ondan öncede hamilelikte ayri bir sorun, karnin büyüyor, hasaslasiyorsun, sürekli tuvalet ihtiyaci,..
Kisacasi çok büyük bir sorumluluk. Önce evlilige, birbirinize doyun. Beraber gezin tozun. Istediginiz saatte yatin, kalkin. Bunlar hepsi bir nimet, cocuktan sonra. Bu cocuksuz zamanlariniz hiç geri gelmeyecek. Cocuk olduktan sonra ömür boyu bir sorumluluk.
Bu mesajım ironi içeriyorTürkiye'nin çok büyük bir yarasına parmak basmış ayrıca genç yaşında 6 çocuk büyütmüş o sırada anneleri neredeydi ki
Ben 39 yaşındayım, eşim 43. 2 yıllık evliyiz. Bir yıldır deniyoruz kısmet olmadı henüz. Biz çocuk yapmamalı mıyız bu durumda? Tahammülsüz gergin ebeveynler mi olacağız?Evliligimiz 1.5 yılı doldurunca daha çok istemeye başladık 21 yaşındayım biraz daha bekleyebilirdim ama eşimin yaşını da düşündüm aramızda 8 yaş var yaşı çok ilerlemeden doya doya çocugu ile koşup oynayacağı zamanları kaçırmak istemedim ayrıca gençken insan daha enerjik ve daha tahammül seviyesi yüksek oluyor bunu da düşündüm ileri yaşta anne olunca kafa kaldırmıyor bazen ve bunu çocuga yansıtıyorlar sürekli gergin bir anne ile büyüyor çocuklar çevremde birçok anneyi gözlemledim ve çocukları da çok sevdigim için pek sorun olmadı 6 tane yegen büyüttüm anneleri gibiyim kendi çocuguma da hakkını vererek bakabilirim diye yaşım genç bile olsa hamilelik istedim ama eşin istemeden bu yola girme destek herzaman önemli yoksa mutsuz olursun
Hamileler bol bol uyusun ne diyelim:)valla hamileyim ve şu yazdıklarınızdan ölümüne korkuyorum.
şimdiden bi telaş sardı. kafası yeni geliyor, allahım ben ne mok yedim diyorum. tabii allahın ve çocuğumun gücüne gitmesin, çok şükür çok mutluyum ama yine de insan bi eyvah eyvah demiyor değil.
daha yeterli olgunluğa erişmemiş kişilerin yazdıklarını dikkate almayın bence.Ben 39 yaşındayım, eşim 43. 2 yıllık evliyiz. Bir yıldır deniyoruz kısmet olmadı henüz. Biz çocuk yapmamalı mıyız bu durumda? Tahammülsüz gergin ebeveynler mi olacağız?
Çok büyük haksızlık şu yazdıklarınız. Kendi adıma ben bu ithama üzüldüm ve sinirlendim. Sanırım hamilesiniz. Kalp kırmamak, ah almamak adına bin düşünüp bir yazın!
her fırsatta uyuyorum ve ilk defa uyumaktan pişman olmuyorumHamileler bol bol uyusun ne diyelim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?