Eşim çocuk istemiyor

Sen 30lu yaşlara geldiğinde dil altı hapını yanından eksik etme. Çocuklarını iyi bir şekilde yetiştireceğinden eminim tansiyon ölçmeyi nabız almayı falan bilsinler mutlaka. Büyümüş olduklarından emin ol zira fazla efor sarfetmen o yaşlarda sağlığın için iyi olmaz. E onların da 30 lü yaşlara gelmeden çoluğa çocuğa çoktan karışmış olması lazım ki bu senin için torun demek, daha çok enerji emek, kafam götürmüyor demek..

5 aylık bir süre evlilikte çocuk için çok erken. Çocuk maddi manevi sorumluluk demek. Sırf insanlar çocuk sahibi oldu diye yapılacak bişi değil çocuk. Eşinizin de sizin de hazır olmanız lazım. Evlendikten sonra çocuk düşünmediğim için doktora gittim hormonlarıma, yumurtalık ve rahmime baktırdım çok şükür sorun yok erteleyebilirsiniz dedi. Biz evliğimizin 4. yılından sonra çocuk için hazır olduğumuzu hissettik. 32 yaşındayım ve şu an 2 aylık hamileyim çok şükür bizi bekletmedi bebeğim istediğimiz zamanda geldi.

İsteyen istedigi yaşta evlenir çocuk yapar bu beni ilgilendirmez olayı çok yanlış anlıyorsunuz valla hayret ediyorum ben herkes için bu böyle diye düşünmüyorum ama çok örneğini gördüm diyorum neresi yanlış bunun

Dogru, biseyler anlatmak zordur :) Senin gördügün sadece disardan. Cocuklar evde farkli, disarda farkli olurlar. Bazen annemin, kizimi anlatma seklinden "sen hangi kizdan bahs ediyorsun?" demem geliyor, taniyamiyorum kizimi. Abinin simdi daha ilgili olmasi yetmiyor olabilir. Ilk cocugun ilkokul ihtiyaçlari, ödevi, bebegin ise gece uyumamasi, sürekli emzirmesi, sonra evin dagilmasi,.. bunlar hepsi etken.

Abin en basit sana daha sevgi dolu gibi görünebilir fakat yengen bunu böyle his etmeyebilir. Beklentisi farkli olabilir...

Yani israr ile kabul etmiyorsun yas ile enerjinin daima birbirine bagli olmadigi. Peki. O halde iyi forumlar dilerim sana.

Türkiye'nin çok büyük bir yarasına parmak basmış ayrıca genç yaşında 6 çocuk büyütmüş o sırada anneleri neredeydi ki

Benim gozlemim tam tersi, 40li yaslarda 4. Cu 5. Yi doguranlari kastetmiyorum ama ileri yaslarda ilk veya ikinci gebeligini yasayanlari daha sakin ve bilincli buluyorum. Kendim de erken anne oldum sayilir 28 yasindaydim ilk cocugumda, cocugumun arkadaslarinin anneleri daha yasliydi ve benim gozlemime gore daha sakin tepkiler veriyorlardi, ozellikle kriz anlarinda.

Enerji meselesi ise yastan tamamen bagimsiz, vucuduna iyi bakan yetmisinde de enerjik oluyor biliyoruz goruyoruz.

Cok uzun suredir bu forumdayim. Evlilikle ilgili, erkeklerle ilgili bir suru sey ogrendim. Sizin yorumlariniza bebekten once denk gelmedigime cok cok fazla uzuluyorum. Bebekli yasam konusunda nokta atisi isabetli yorumlariniz var.

burası kadınlar kulübü

genellikle kadınlar haklı oldukları konularda destek için konu açıyor

ama nedense ben bu sıralar hep konularda erkekleri haklı buluyorum

bende mi gariplik var hemcinslerimde mi erkeklerde mi bilemedim

5 aylık evlilikte hem de yaşın sadece 28 iken çocuk diye tutturmak neden

yaşım 38 desen bile "hele acele etme, git bir muayeneni ol, oluruna bırak" denir

aklı başında adamlarla evlenip de bu durumdan şikayetçi olmayın

o çevredekileri de boş verin herkes hemen çocuk sahibi olmamalı

evliliğimin 4. yılında anne oldum 30 yaşımda

Evlenmişsiniz pandemi patlamış zaten, ne gezebilmişsinizdir ne eğlenebilmişsinizdir. Hiç mi çocuksuz tatiller hayal etmiyorsunuz?
Ben 29umda evlendim, 2 sene sonra düşündük. 32de doğurdum. Bir sene daha beklesem de olurmuş.
Çocuk ilişkileri de geren yoran bir şey. Gelince sürekli agucum gugucuk olmuyor. İlk iki sene çok yorgun oluyorsunuz. Çocuk bir kere gelince bir ömür hayatınız değişiyor. Bir daha asla aynı olmuyor.
Bir iki sene çift olmanın tadını çıkarıp gezip tozmak varken hemen çocuk mantıksız bana göre

Maddi manevi hazır olmadan çocuk olayına girmek yanlış. Üstelik daha 5 aylık evlisiniz. Önce tadını çıkarın birbirinizin evlilik halini tanıyın. Bu konuda eşin haklı. Kendini hazır hissetmediği için konuşmaktan dahi kaçınması normal.

Bu yengenizin kişiliği ile alakalı olabilir. Dört duvar arasında ne yaşıyor kimbilir. Nasıl bir ruh haline sahip bilemeyiz. Yaşanmışlıklar yıldırmıştır belki. Çocukla hiç alakası yoktur örneğin. Siz şimdi ben dışardan görüyorum gayet iyiler süperler mükemmeller diyeceksiniz gibime geliyor. Ne diyeyim ki siz her şeyin dışardan göründüğü gibi olmadığını bilemeyecek kadar gençsiniz belki. İlerde yani 30 lu yaşlarda enerjiniz düştüğünde anlarsınız sanırım.

Aynen ben de bu aralar konularda hep erkekleri haklı buluyorum...

valla hamileyim ve şu yazdıklarınızdan ölümüne korkuyorum.
şimdiden bi telaş sardı. kafası yeni geliyor, allahım ben ne mok yedim diyorum. tabii allahın ve çocuğumun gücüne gitmesin, çok şükür çok mutluyum ama yine de insan bi eyvah eyvah demiyor değil.

Ben 39 yaşındayım, eşim 43. 2 yıllık evliyiz. Bir yıldır deniyoruz kısmet olmadı henüz. Biz çocuk yapmamalı mıyız bu durumda? Tahammülsüz gergin ebeveynler mi olacağız?

Çok büyük haksızlık şu yazdıklarınız. Kendi adıma ben bu ithama üzüldüm ve sinirlendim. Sanırım hamilesiniz. Kalp kırmamak, ah almamak adına bin düşünüp bir yazın!

Hamileler bol bol uyusun ne diyelim:)

Ben burada yazanlar gibi düşünmüyorum.
32ye gireceğim 2.ye hamileyim yaşlı bunak değilim ama keşke 20li yaşlarda yapsaydım zor zamanları geçseydi ileri yaşlarda da hayatımıza baksaydik diyorum. Ha geç kalmadık elbette ama bunlar da benim doğrularım
Isteyen 40tan sonra da doğurur. Ben kendimde o enerjiyi göremiyorum.kimi 50yasinda olanlar benden enerjik

Konu sahibi sana gelince 5 ay icn erken ama öyle 3 4 sene de beklemeyin.

daha yeterli olgunluğa erişmemiş kişilerin yazdıklarını dikkate almayın bence.
üzülmeyin asla, herkes haddini bilerek yazsa keşke.
kaç anneye haksızlık etmiş.
benim kv eşimi 40 yaşında doğurmuş, en güzel hamileliğim ve en güzel en aklı başında çocuk yetiştirme zamanımdı der hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…