Eşim çocuk istemiyor

Cok emek verilmis bir iliskiniz var yillardir suren, kaybederseniz cok uzulursunuz iyi dusunun bosanmayi.

Cok emek verilmis bir iliskiniz var yillardir suren, kaybederseniz cok uzulursunuz iyi dusunun bosanmayi.
Bunu düşününce bile göğsüm daralıyor. Eğer gerçekten başıma gelirse zaten bir daha farklı biriyle sağlıklı bir ilişki kurmak çok zor olur benim için. Bunun farkındayım.

İşte anlatmak istediğim durum tam da bu.
Siz bunu yaparken, eşiniz de insanın ömrü boyunca hatta ölse bile ‘baba’ olacağı gerçeğini istemiyor ve o da elinden geleni yapacaktır.

Bu hayatta geri dönülemez tek karar, tek vazgeçemeyeceğin şeydir çocuk.

Biraz kendimden örnek vereyim, hayatım boyunca çocuk istemedim, bana zaten istemek tuhaf geliyor.
Ve iki çocuklu anneyim
Korunmama rağmen oldu, yapacak bir şey yok.
Ve evet, rahatıma düşkün, inanılmaz ruhu yüzergezer bir halde yaşayan, yarını düşünmeyen insandım taa ki çocuğa kadar.
Ve 4 senedir yaşamıyorum ben çünkü aynı zamanda mükemmeliyetçiyim.
Geldiyse başıma, bütün özverim ile bunu yapmak zorundayım.
Eski hayatımı aşırı aşırı özlüyorum, ben başka bir kadınım artık ve eski olduğum kişiye hayranlık duyuyorum, imreniyorum.
Ama çocuğumun tırnağına değil kendimi, dünyayı yakarım, orası ayrı.

Eşiniz de böyle bir karakter ise, kendini adayacağını bildiğinden, istememesi çok normal.
Sil baştan hayatını yıkmak ve yeniden inşaa etmek büyük delilik.
Sevmiyorum dememiş, realist bir şekilde gerekçeler sunmuş.
Bu önemli detay, sevmiyorsa yapacak bir şey yok ama gerekçeleri var ise baba olmasından endişe etmeyin derim.
İstemeyen bir adamı baba yapmak, o çocuğa çok büyük haksızlık çünkü.
Bir de madalyonun bu yüzü var...

Sanki bunun tartışmasını yaşamak için çok geç kalınmış bu saatten sonra uzlaşılması çok zor gibi geliyor bana. Alttan alttan çocuk sevgisi aşılayabilirsiniz belki bi ihtimal

Kendini adayacağından adım gibi eminim, çünkü sorumluluk duygusu çok kuvvetli. Ama onun bu hislerine saygı gösterirken kendimden feragat etmek de bana haksızlık gibi geliyor.

Sanki bunun tartışmasını yaşamak için çok geç kalınmış bu saatten sonra uzlaşılması çok zor gibi geliyor bana. Alttan alttan çocuk sevgisi aşılayabilirsiniz belki bi ihtimal
Çocuklara karşı sevgisi var, sadece kendisi böyle bir sorumluluk edinmek istemiyor. Dediğiniz yöntemleri denedim bir işe yaramadı maalesef

Çocuklara karşı sevgisi var, sadece kendisi böyle bir sorumluluk edinmek istemiyor. Dediğiniz yöntemleri denedim bir işe yaramadı maalesef
Uzun zamandır içselleştirdiğim konu olmamıştı, sizinki zirve yaptırdı bana.

Biriniz gelecekte pişmanlık yaşayacak ya da diğerini daima suçlayacak.
Gerçekten, yürekten üzüldüm...

Uzun zamandır içselleştirdiğim konu olmamıştı, sizinki zirve yaptırdı bana.

Biriniz gelecekte pişmanlık yaşayacak ya da diğerini daima suçlayacak.
Gerçekten, yürekten üzüldüm...
Sizi de üzmek istemezdim, burayı takip ederdim arada ama ilk defa yazıyorum. Karşı görüşler olması da beni çok sevindirdi. Buraya gelip eşimi kötülemek gibi bir amacım yok. O da ben de mantıklı makul insanlarız. Bu kadar yanıt alacağımı da düşünmemiştim. Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şimdiden bir kaç yol belirdi kafamda. Terapiyi kesinlikle deneyeceğim, sonra da gelişmeleri buraya yazmaya çalışacağım. Benimle aynı sorunu yaşayan başka insanlara da yardımı olur belki.

valla çocuk istemekte haklısın hemşire, her kadın tatmak istiyor bunu ama adam da haklı be kardeş...öyle bir coğrafyada ve zamanda yaşıyoruz ki ben doğurduğuma pişmanım bu yavrucağı, ne gunahı vardı halbuki ? 13 yıl sonrasını görebilsem asla girmezdim gunahına, kaldı ki maddi manevi çok şanslı bir çocuk ama sadece aileden şanslı olmak yetmiyor işte...

Yok estf.
Genelde dediğiniz gibi şikayetlere alışkınız ve ilişki dinamiği, sevgisi, saygısı böylesine düzgün olan bir çiftin, bir konuda uzlaşma yaşamaması ya siz ya eşinizin pişman olabileceği gerçeği beni üzdü.

Umarım ikiniz için en iyi olanı bulur ve gelecekte ‘iyi ki’ diyebileceğiniz bir seçim yapmış olursunuz.

Posete bir toplu iğneyle küçük bir delik bütün sorunu çözer. Dogunca babacım diye kucağından indirmez bebeği gör bak:)

Bun allca yil birlikte olmussunuz ama hayata dair en onemli konuda adamin ne iatedigini bilmiyormussunuz bence bunu bir sorgulayin çünkü herkes cocuklardan bahseder yada sorar bukadat yil bu konuyu acmamis olmasi zaten adamin ne dusundugunu anlatiyordu siz anlmak istememissiniz bence. Zorla olacak bisey degil bu

Benim de etrafımda da kocanız tipinde çok insan var. Hatta tanıdık olabilir misiniz diye düşündüm..

Çocuk annenindir daha çok bana göre.. size yaptığı haksızlık diğer şeylerin yani bunun ortak alınan bir karar olması gerektiği vb.. nin üzerinde. Keyfi de zaten 2-3 yıl kaçacak sonra yine istediği gibi yaşamaya devam edebilir..

terapi ile çözülür bence, iyi bir terapist bulun ama.. korkuları tam ne doğru anlamak lazım? Çocukluğunda anne, baba, kardeş kaybı yaşamış mı?

Bu duyguyu tatmadan anlayamazsın.
Başkaları evlat çok güzel şey diye ballandıra ballandıra anlatsa da, ille de istiyorum duygusu olmayan biri hiç etkilenmez.

Ben de çok rahatıma düşkün bir insandım.
Kesinlikle istemiyorum demedim hiç ama ille de istiyorum dediğim bir şey de değildi.
Sonra oldu ve ne kıymetli bir şey olduğunu anladım.
Dünyadaki hic bir rahata değişmem açıkçası.
Çünkü her zevkin bir sonu var. Evlât sevgisinin sonu yok ama.

Bir yanda gerçeklerin farkındayım.
Çocuklu arkadaşlarımla buluşmaya can atmıyorum hala mesela. Çayımızı bile sıcak icmek mesele. Yarıda kesilmeden sonlandirabildigimiz muhabbetler olmuyor.
Muhtemelen benimle buluşmaya da can atmayacaklar:)

Bugün bebek görmeye diye gelmek istiyormuş eşimin arkadaşının eşleri.
Iyı insanlar falan ama çocuklar bir araya geldiğinde sadece baş ağrısı oluyor o zaman.

Yani konfor kısıtlanıyor bu doğru.

Ama konfor için çocuksuz bir ömrü seçmek de ne kadar akıllıca bilemedim...

Bende aynı problemle karşı karşıyayım.Evlenmeden önce çocuk üzerine konuşup hayal kuran ama evlendikten sonra maddi sorumluluklar yüzünden ben çocuk sevmiyorum diye kıvıran bir eşim var.
Hatta bir bebeğin maddi yükünden o kadar korkuyor ki evlat edinme fikrini aşılamaya çalışıyor bana.Aslında yeterince onur kırıcı bir teklif bu benim için..
Ben zaten bir süredir başkaca sorunlar yüzünden bu konuyu rafa kaldırdım.Hiçbir ima ya da istem yok benden yana.Umarım herşey gönlünüzce olur ...

Sanırım yanlış alıntılama terapıst yardımı alan başka bir arkadaş canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…