Eşim çocuk istemiyor

Kararı siz verirseniz ömrü boyu sizi suçlayacak
Terapiste gittiğinizde de sizi suçlayacak
Bir insan çocuk istemiyorsa bu fikirler ikna ile değişmez inanın, benim değişmedi kendimden biliyorum bu konuyu. İkna edilmeye çalışılsam uzun vadede tepkilerim kötü olurdu. Bana hep doğurunca o sevgi içine dolacak dendi ama cesaret edemedim kendimi biliyorum çünkü, her elim kolum bağlandığında çocuğa yönelecekti umutsuzluğum. Siz eşinizle birlikte büyümüşsünüz, o yüzden önceden konuşsaydınız da çok ehemmiyeti yoktu, fikirler değişiyor yaş aldıkça, şu saatten sonra size diyebilirim ki bu konu dikiş tutmaz, çok üzülürsünüz sonradan en güzeli yolları ayırmak, ikna ile terapi ile bir çocuk yaparsanız ömrü boyu babasının isteksizliğine, tahammülsüzlüğüne maruz kalma riski var, size büyütürken destek olmama riski var , senin yüzünden bu kadar mutsuzum lafını duyma riski de var tam tersi de olabilir ama bu riski alamazdım sanırım

Ben mi konuyu saptırdım Benim cevabımın uzunluğuna ve içeriğine bakın. Bir de kendi cevabınıza. Ufff bilgili olduğunuzu göstermek için ne kasmışsınız. Size benden bir aferin

Ben mi konuyu saptırdım Benim cevabımın uzunluğuna ve içeriğine bakın. Bir de kendi cevabınıza. Ufff bilgili olduğunuzu göstermek için ne kasmışsınız. Size benden bir aferin
Iletişim becerileriniz fevkalade, tebrikler... Kuyudan bin akıllının çıkaramadığı taşı bilirsiniz...

İkinizin de haklı sebepleri var. Bence boşanıp başka biriyle çocuk sahibi olmak gibi bir niyetiniz yoksa eşinize bu konuyu açıp durmayın. Belli ki istemiyor, siz üsteledikçe hiçbir işe yaramaz sadece sizden uzaklaşır

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu çok kez sordum, benle paylaş eğer öyle bir şey varsa benim için önemli değil vs. kesinlikle öyle bir problem yok diyor.

o zaman test yaptırsın ya da doktora gidin ikinizin de sağlık problemi olmadığı az çok netleşsin. Günün birinde elbet isteyecektir çocuk. Üzülmeyin bence

Çok zor durum Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah
Bir tanıdığım bu yüzden boşandı
2. Kere evlendi şuanda çocuğu var
Eşinizde haklı sizde haklısınız bir yaştan sonra çocuk stresi zor olur

Ayrıca şunu demeyi unuttum
Eşinize sürekli bu konuda konuşmayın adam istemiyor üzülen taraf siz olursunuz

Ama bütün bu iş yükü kötü giden hayatın en eğlenceli tarafida evlat sevgisi değil mi zaten...Tmm katılıyorum sorumluluğu fazla ama kadın anne olmak istiyor bu ona haksızlık bencillik değil mi?

Ama bütün bu iş yükü kötü giden hayatın en eğlenceli tarafida evlat sevgisi değil mi zaten...Tmm katılıyorum sorumluluğu fazla ama kadın anne olmak istiyor bu ona haksızlık bencillik değil mi?

Elbette, evlat sevgisi bambaşka hatta dünyadaki tek gerçek, çıkarsız sevgi... Öte yandan annelik güdüsü ve hormonları kadınlarda var, erkeklerde böyle bir şey yok. Yani bir erkek bir kadının çocuk sahibi olma isteğini anlayamaz. Bu açıdan bakarsak adam çocuk da olmayı versin dünyanın sonu diyor, çünkü erkeğe göre bu bir ihtiyaç değil. Ama kadına göre olmazsa büyük bir eksiklik çünkü büyük bir içgüdü gerçekleşmemiş kalıyor. Erkek tarafından bakınca çok da büyük bir mesele değil yani, eee o zaman haksızlık veya bencillik olmuyor. Bizim taraftan bakınca ise bu büyük bir haksızlık. Umarım anlatabilmişimdir Bana kalsa üşeniyorum vaktim yok vb sebeplerden çocuk istemeyen erkeklerin kafasına bir odun koyarım geçerim.
keşke kadınlar kadınlarla evlenip çocuk sahibi olsaydı tüm kadınlar mutlu olurdu

Son düzenleme:
Hayat o kadar kötüye gidiyor ki insan korkuyor ya. Esiniz ilgilenemeyecegi bir cocugu dunyaya getirmek istemiyor olmali. Onu anliyorum bir yandan siz de anne olmak istiyorsunuz. Esinizle bol cocuklu ortamlara girmeye bakin. Cocuklu videolar atin. Cocuk resimleri atip bundanimiz olmasin mi diyin. Ama mesela benim babamda cok sorumlu hissetmiyordu köle gibi sirketinde çalıştırirdi kardesimle beni. Ha gelmisiz bu dunyaya ama iyi mi etmisiz. Sevgiyi bile parayla almak isterdi. Zor ya cocukluktan beri hep baba hayati olan arkadaşlarıma ozenmekle gecti yillarim hala degisen birsey olmadi.

Çok teşekkürler, Bursa'da değiliz ama bulunduğumuz şehirde de var terapi imkanı. Siz psikoloğa mı gittiniz psikiyatre mi peki?

Terapi yolunu denemek istememin tek sebebi, bu isteksizliğinin altta yatan başka bir nedeni varsa ortaya çıkarıp onu çözmek. Kendisinin bile farkında olmadığı bir sebep olabilir çünkü. Onun dışında ikna ile olacak bir şey olmadığını düşünüyorum ben de.

Sizin adınıza çok üzüldüm. Hepimizin ailesinde farklı farklı sorunlar vardı. Bunları düşününce en sonunda, en azından beni büyütüp yetiştirmişler, kimseye muhtaç olmayacak bir birey haline getirmişler diye düşünüp olumlu bakmaya çalışıyorum. Anne-baba kaynaklı sorunlar, yetişkinlik döneminde yaşadığı sorunların büyük bir kaynağı olabiliyor. Eğer hayatınızı etkileyen bir sorunsa terapi size de iyi gelebilir. Sevgiler,

Harikasınız Tam olarak dediğiniz gibi, kadına göre bir ihtiyaçken, erkeklere göre olmasa da olur bir konu olabiliyor.

Bence cok mantikli konusuyor esiniz. Ben de ayni sebeplerle 8 sene cocuk yapmadim. Esim de istemiyordu, sebebini de soylemisti ve bana da mantikli gelmisti. 8 senenin sonunda ilerde pisman olur muyuz yapmazsak diyip yaptik

Evlenmeden önce hayatımızı rayına oturtmaya çalıştığımız için böyle bir konu açılmıyordu bile. Ben de bu kadar istiyor olmama rağmen bir taraftan endişelerim de var. Bu endişeleri iyiye yoruyorum ama, dünyaya gelecek olan çocuğa daha iyi bir gelecek hazırlamak için az da olsa endişe duyabiliyor olmak gerekiyor bence.

Anne olma sansini kaciracagim diye dusunmeyin bence
Sonucta evlat da edinebilirsiniz istediginiz zaman tabii sartlari sagliyorsaniz
Ama baba olmayi istemeyen birini zorla ikna etmek mustakbel bebege haksizlik olur
Insan evladini herhalukarda sever, istemem dese de sever ama sorumluluk almak konusunda sıkıntı cikarabilir ki hic hakki yok boyle bir seye

Bir de yas geciyor denmesini su sekilde anlayabiliyorum
Cocuk ciddi anlamda enerji isteyen bir varlik
Her an her sürprize hazir olmalisiniz
Cogu zorlugu tolere edebilmelisiniz
Insan belli bir yastan sonra hayatini rutine sokuyor ve konfor alanından cikmak istemiyor, ki cok mantikli bence
O zaman bu surprizleri tolere edebilmek daha zor gelir bana galiba
Neyse cok uzattim
Umarim ortak bir paydada bulusabilirsiniz ^^

Eşiniz size 3 sene önce söylemiş. Siz ne kadar istiyorsaniz o o kadar istemiyor belli ki. Siz o zsman konu hakkinda düşünmek yerine, konuyu oteleyerek belki ilerde fikri degisir diye varsayimda bulunmussunuz. 3 sene önce bu konunun ustune gitmeliydiniz. Terapiyle cozulecek bir sey degil, esinizle tekrar ciddi bir sekilde konusun. ya anne olmamayi kabul edin ya adamdan bosanin, tabi keske buna 3 sene kmce karar verseydiniz

Çok teşekkürler, Bursa'da değiliz ama bulunduğumuz şehirde de var terapi imkanı. Siz psikoloğa mı gittiniz psikiyatre mi peki?
Biz psikologa gittik bi tane bulun şöyle yorumları falan güzel olan alanında başarılı olan ve doğuma kadar gidin ilk zamanlar sık çağırır 2 haftada bir sonra ayda bir sonra ihtiyaca göre gidersiniz inşallahh siz de fayda görürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…