Eşim çocuk istemiyor

Evlenmeden önce eşiniz ne diyordu cocuk fikrine? Yani evlilikten sonra aniden mi gelişti bu fikir?
Bende 6 yıllık evliyim yaşlarimizda küçük değil 30 yaşındayım ama hala hazir değilim çocuğa
Nasıl hazir olunur onuda bilmiyorum

Sizin doğurma yasiniz gecerse ve o an esiniz cocuk isterse nolacak
Esiniz bencillik yapiyor
Hani vardır 1tane dahafazla istemem dese anlarim
İkinizde isguc sahibisiniz 1çocuğun sorumlulugunu dahi almak istemiyor
Ve bunu bastan demeliydi yada ortak fikriniz olmaliydi
Kendisi 50yasinda bile cocuk sahibi olabilir
Ama bu sizin icin nekadar zor ihtimal.

Kesinlikle gidin eşin de sıcak bakıyosa hemen değerlendir biz hala gidiyoruz doğumdan sonra da gideceğiz bir kere gittik oldu bitti olmuyo kadın her aşamada sağlıklı ilerlememizi sağlıyo biz bursa da oturuyoruz belki aynı şehirde değilizdir tabii ki adını veririm eğer faydam olacaksa seve seve inşallah aynı şehirdeyizdir

Evlenmeden önce konuşulsun ama sonradan da fikri değişebilir. Benim arkadaşımın eşi istiyordu sonra sıkıntıları oldu vs. adam şimdi istemiyorum diyor sebebi yok diyor. Zor bir durum iki tarafın da istekli olması gerekir tabiki. Ama nedenleri ne acaba neden istemiyor? Terapiste gitmeyi kabul ettiyse iyi bir şey bu

Evlilik terapisi bence en doğru adım. Terapinin bir evliliği daha kötü yapmaz. Kötü tarafları ortaya çıkartır en fazla. Çözmek için önce problemleri konuşmak lazım.

Bu cok zor bir durum gercekten.
Cocuk sahibi olmak istemeyen birini de ne bileyim zorla cocuk sahibi yapilmaz ki sorumlulugu cok buyuk iki tarafinda istemesi gerekiyor.

Çocuk yapmak/yapmamak kararı çiftlerin birlikte yapacakları bir seçim olmakla beraber, genel beklenti (100 çiftten 95 i diyelim) bir süre sonra evlât sahibi olmak ister. Sizin evlenmeden önce bunu teyid etmemeniz hem yaşınızın genç olması itibariyle hem de doğası geregi aksini dusunmediginizden normal.

Ancak bu konuda madem genele uymayan bir isteksizliği mevcuttu ve bu durum dünden bugüne oluşmadı; size yaptığı haksızlıktır. Ilişki bu kul yapısı, 50 sinde çocuk isteyebilir ve sahip olur ilgili şartları sağlayıp. Yapacağınız fedakarlık için iki kez düşünmenizi öneririm, zira yaşınız da ilerliyor.

Bu arada benim bir kız arkadaşım ikinci evliliğini yaptı, eşinin ise ilk evliligiydi. O bey arkadaşımın güzelliğine, kariyerine vs aşık olarak evlendi. Arkadaşım çocuk kesinlikle istemiyordu. Ama bir baktım 1-2 yıl sonra, (yaşı sizin yaşınıza yakındır)hamile oldu. Sorduğumda, hala istemiyorum ama çocuğu istemeseydim benle evli durmazdı dedi. Şimdi çocuğunu çok seven bir anne. Umarım doğru bir mesaj verebilmisimdir.

Ben çocuk severim ama anne olmak gibi bir hayalim yok. Kendim için kendi bildiğim gibi köksüz bağsız yaşamayı seviyorum. İnsanları terapi ile manipüle etmenin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Siz terapi ile çocuk fikrinden vazgeçmek ister misiniz mesela? Anne olmak zaruri bir ihtiyaç değil. Ayrıca beraberinde fazladan sorumluluk yükümlülük getirmiyor. Hayatınıza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Halbuki baba olmak hayatını kökten değiştirecek bir gelişme. Bir gün size dönüp ben çocuk istemiyordum, hayatımı istediğim gibi yaşama lüksünü benim elinden aldı diyebilir. Ben kimsenin hayatında böyle köklü bir değişikliğe sebep olmak istemem açıkçası.

Posete bir toplu iğneyle küçük bir delik bütün sorunu çözer. Dogunca babacım diye kucağından indirmez bebeği gör bak:)
Saçma sapan bir yorum yani o kadar sinirlendim ki bir insan istemiyorsa nasil kandırarak çirkince zoraki baba yaptırılır hem çocuğa hem karşıdaki insana yapılacak en çirkin en kötü davranış bunu burda rahatca yazmak dahi abes yani me denir ki bu kadar aymazliga

Yanılıyorsunuz, üremek söylediğininizin aksine bilimsel olarak Maslow Ihtiyaclar Hiyerarşisinin temel basamağında yer en temel güdüsel ihtiyaçlardan biridir. Psikolojinin ve pek çok sosyal bilimin en temel derslerinin ilk öğretisidir. Bence emin olmadan böyle iddialı yorumlar yapmayın.

TDK dan zarurinin anlamına bir bakın isterseniz. Ayrıca sosyal bilimlerde kesinlik yoktur. Bakınız benim böyle bir ihtiyacım yok. Yerçekimi kanunu değil ki bu.

Sevgisiz bir ailede mi büyüdü eşiniz..
Ayrı anne baba falan..
Böyle bir ortamda büyüdüyse kaygıları olabilir

Benim şahsi fikrim evlilik gibi ciddi bir mevzu varsa mutlaka çocuk meselesininde konuşulması gerekir.
Eşiniz bana bencil geldi yarın öbürgün sizin yaşınız geçecek hadi bir de eşiniz baba olmak isterse ne olacak?
Korkarım bu bencillikle başkasından çocuğu bile düşünebilir hiç belli olmaz bu işler .

TDK dan zarurinin anlamına bir bakın isterseniz. Ayrıca sosyal bilimlerde kesinlik yoktur. Bakınız benim böyle bir ihtiyacım yok. Yerçekimi kanunu değil ki bu.

Teşekkürler, sosyal bilimleri de dil bilimlerini de sizden almaya gereksinim duymayacak bir konumda ve kariyerdeyim. Adı üstünde bu bir teoridir. Siz geneli yansıtmıyorsanız diye teori değişime uğramaz. 100 kişiden 90 'nın şekeri 70-100 aralığındadır. Bu sağlıklı referans aralığıdır. Siz 101 ile saglikli bir bireysinizdir ama standart sapmasınızdır. Aynen referans aralığını toplumların geneli belirlediği gibi teorilerde de bu yüksek çoğunluk baz alınır. Yemek yemek, su icmek, cinsellik ve üremek en temel fiziksel ihtiyaçlardır. Bu ihtiyaçlardan bir kısmını öteleyerek ya da ihtiyaç duymayarak bir sonraki basamağa çıkan kimseler; ilgili hususların fiziksel ihtiyaç olduğu gerçeğini değiştirmez.

Sizinle tartışmaya devam ermeyeceğim, zira konuyu saptırıyorsunuz. Konu sahibi annelik güdüsü ile çocuk sahibi olmak istemektedir. Eşi istemiyor olabilir. Burada hangi ihtiyacını onceliklendirerek de kendi hayat tercihi olacaktır. Bizim burada yapmaya çalıştığımız farklı bir perspektif sunmaktır o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…