Eşim çocuk istemiyor

Neyle korunuyor sunuz? Bi komşun istemiyor du kadında da spiral vardı yaşlarını da 35 in üzerindeydi spiral kaymış kadın hamile kaldı nasıl ağlıyor hamile kaldım diye istemiyor bebeği eşi de istemiyor du. Ama bebek doğdu okadar çok seviliyor ki biz bu güzelliği nasıl istememişiz bundan önce hayatımız nekadar boş muş dediler. Eşininiz annelik hakkınızı bile isteye elinizden alması bencillik ten başka bişey değil. Benim ikinci evliliğim eşimin ilk evliliğinden 2 çocuğu var benim de bir çocuğum var benim eşim de istemiyor ben çocuğuma bir kardeş olsun çok istedim ama ikna edemedim. O sorumluluğa tekrar giremem dedi. Benim hiç çocuğum olmasaydı kesinlikle boşanma sebebim olurdu o duyguyu yaşamadan ölmek istemezdim

Herkes anne baba olmamalı zaten eşiniz kendini bilen bir insan olarak çocuk sorumluluğunu alamayacağını söylüyor keşke her erkek onun kadar dürüst ve bilinçli olsa etkenlerin %90i babalığa hazır değil zaten toplum öyle öğrettiği için yapıyorlar sonra da bütün sorumluluğu kadına atip evden kaçmaya çalışıyorlar bazı narsist kimseler de övünmek icn yapıyor yani sırf desinler diye keşke evlenmeden konuşsaydınız ama ben eşinize kizamiyorum

17 yıldır tanışıyorsunuz,keşke çocuk yapmak konusundaki görüşlerinizi çok önceden paylaşsaydınız,o zaman bu kadar şaşırmazdın.Bu ciddi bir karar ve uyumlu olmanız çok önemli.Biz 3 yıl 7 ay falan sevgili kaldık o zamanlar bile hep konuşurduk bunları.Şimdi 2 yıllık evliyiz hala da fikrimiz aynı.Ikimizde istemiyoruz.Bilmiyorum bence eşini istemediği bir şeye zorlamamalısın yoksa daha mutsuz olursunuz.Benim de sana bir sorum var ben mesela hiç sanmjyorum çocuk yapacağımı ve istemiyorum.Sebeplerim var kendimce anlatsam uzun sürer,sana sorum şu neden bu kadar çok istiyorsun ben 22 yaşındayım.Gerçekten 30lara doğru falan kadınlarda böyle bir istek mi oluşuyor.

Acaba ayrılmak gibi bir planı mı var ya da bir başkası biraz çaktırmadan takibe alın bence

isteniyorsa istemiyordur
Aile terapisti istemesini mi sağlayacak
Fikri sonradan da değişmiş olabilir hep böyle de olabilir
Bence şu an pek önemi yok
Sizde anne olma fikrinden vazgeçmek istemiyorsanız ayrılmaktan başka çare yok gibi

Maalesef siz de bilginize oranla fazla iddialı yorum yapıyor ve de yanılıyorsunuz. Psikoloji ve sosyolojide bunlar kişiye özgü istek ve tercihlerdir ama asla toplumun genelini kapsayacak ihtiyaç olarak nitelendirilmez.
*Keza Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisinde üreme konusuna yer vermemiştir, bilginize.

Ayrıca kendi hayat görüşünüzü baz almak yerine güncel araştırmaları da takip ederseniz annelik ve çocuk kavramına global toplumun tamamının bizim kültürümüzdeki gibi bakmadığını, hele de yeni jenerasyonların istek ve ihtiyaçları, yaşam tarzı ve hayattaki vizyon-misyonları eskiye oranla değiştiğinden anne olmak istemeyen birey sayısının azımsanamayacak ölçüde gittikçe çoğaldığını okuyabilirsiniz.

Kimi insan ebeveyn olmayı tercih eder, kimi insan benliğine yatırım yapmayı tercih eder, kimi insan çocuklu ve çoğul bir hayata sıcak bakıp o kararı alır, kimi insan daha bireysel ve kendisi için yaşamak ister, ama bunların hepsi birer tercih ve istektir, ihtiyaç değil....

Ben 30 a yaklaştım ve ıstemıyorum suan

Hic de bencilce degil. Zaman .ok gibi. Bu zamanda cocuk mu dunyaya getirilir? Akilli adammis.
Kesinlikle ayrıca evlendik diye illaki çocuk yapma zorunluluğu yok katılıyorum size yaşadığımız dünya eskisi gibi değil. Şartlar çok değişti. Adam açık açık demiş sorumluluğu alamam diye olsa demekki bakamıcak çocuğuna bu adamın en doğal hakkı. Madem çok çocuk istiyorsun boşan çocuk yap başkasıyla evlenip. İnsanın tek hayalinin çocuk olması bana çok saçma geliyor.

Benim çocuk gibi hayalim yok. Şimdi atanacagım. Eşimle aynı şehre gelene kadar 35 olacagım. Ee bir yandan acaba şimdi kardeşimin falan çocugu olunca bende istek olur mu bilmiyorum. Bir yandan eşim aşırı anneci.Şimdi gidip gelme konusunda zaten sıkıntı yasayacagız. O zaman daha çok dip dibe olacaklar. Bende dogal olarak daralcam. Yapmak istemiyorum. Bilmiyorum pişman olur muyum. Yanı cocuktan sonra lohusalıkta kv basında, sonra rahat vermıyecekler. Bu benı korkutuyor. Eşimde aşırı anacı babacı.Aldıgı araba için 10 bin aılesı kredı cektı ve annesı bırkac bılezık verdı. Bu araba onların dıyor. Degısık yani.

Peki kızlar şuna ne diyorsunuz? Bi tanıdık var. Karı koca 45 yasinda bunlar. Dediklerine göre bu yaşa kadar hiç çocuk istememişler ve yapmamışlar. Belki de olmamıştır oyle diyorlardır bilmiyorum. Bu adam simdi diyor ki bu yaşta baba olası gelmiş. Artik diyor karımın cocugu olmaz. Şimdi bosansam 30 yaşında bi kadinla evlensem baba olsam mı? Ben bunu duyunca şok oldum tabi. Yazık değil mi karısına şimdi? Hadi biz bu yaşlarda cocuk yapmadık. Ya adamlara anne olamayacagimiz yaşlarda tak ederse. Bu olay beni çok korkuttu. En azından annelik babalık tadilmali sanırım. Ne olaylar var ya..

Şunun bunun çocuğu diyorum bunca zaman aklı nerdeymiş

Karısı olsam boşanmak köpek gibi sürürüm

Cocuk istememesi suc degil. Cocuk istemek de dogal. Ikinizin beklentileri farkli. Cok iyi anlasabiliyor olabilirsiniz ama ikinizin hayattan beklentileri cok fakli. Bu birsure sonra iyice sorun olur, yipratir sizi.

Dünya o kadar kötü bir yere gidiyor ki,
Çok uzun bir süre de düzelmeyecek gibi.
Ekonomik sıkıntılar, işsizlik açlık yoksulluk, bunların getirisi olarak sosyal sorunlar suç oranlarında artış, iklim sorunları, gıdaya ve temiz suya erişimin giderek zorlaşması, vs vs o kadar çok şey var ki. Önümüz gerçekten karanlık.
Bir nesil ne yazık ki çok zor ve kayıp bir döneme denk geldi ve üzülüyorum gençlere.
Biz evlenmeden önce konuşmuştuk ikimiz de çocuk istemedik. Şimdi iyi ki istememişiz diyorum.
Bir çocuğa gelecek sağlama kaygısı ve çabası asla hafife alınmamalı. İyi düşünülmeli.
Çocuk dediğin hep kucakta gezdirdiğin mıncıklayıp sevdiğin haliyle kalmıyor sonuçta.
Sizin durumunuzda ikiniz de haklısınız bana göre.
ama ikinizin de fedakarlık yapabileceği bir konu değil.
Hanginiz isteğinden fedakarlık yapsa mutsuz olacak ve evliliğe yansıyacak. ilişkiniz asla eskisi gibi olmayacak.
Şu aşamada terapiste gitmek en doğrusu gibi görünüyor. Kendi arzusuyla karar vermeli.
Gönlüne göre olur umarım.

benim bir arkadaşım var şuan yaşı 40ın üstünde eşi senelerce istememiş şimdi ise olmuyor çocuğu eşide gerçekten çok isteseydin daha çok ısrar ederdin diye suçu arkadaşıma atmış benim eşimde istemiyordu 3 yıllık evliyiz arkadaşım bana ısrar et sürekli dedi ,eşime çocuk istemiyorsan boşanıcam artık dedim ve bebek denemesine başladık 3. senemizde . yumurta rezervi azlığı varmış menepoza girmeye yakın olduğunu öğrendim bende ağustosta öğrendim olmuyor çocuğum şimdi. daha erken öğrenseydim belki uğraşmak zorunda kalmıcaktım . evlendiğin kişi senin anne olma hakkını elinden alamaz almamalı, istemiyorsa baştan söylemeli ama erkek ne isterse olur ne istemezse olmaz diye düşünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…