- 5 Ekim 2008
- 176
- 33
- 298
- 37
- Konu Sahibi elif ceren
-
Herkes anne baba olmamalı zaten eşiniz kendini bilen bir insan olarak çocuk sorumluluğunu alamayacağını söylüyor keşke her erkek onun kadar dürüst ve bilinçli olsa etkenlerin %90i babalığa hazır değil zaten toplum öyle öğrettiği için yapıyorlar sonra da bütün sorumluluğu kadına atip evden kaçmaya çalışıyorlar bazı narsist kimseler de övünmek icn yapıyor yani sırf desinler diye keşke evlenmeden konuşsaydınız ama ben eşinize kizamiyorumMerhaba, 35 yaşındayım, 10 yıllık ilişki 7 yıllık evliliğimiz var. Eşimi çok seviyorum, her konuda anlaşıyoruz. İnanılmaz anlayışlı, beni hiç sıkmayan, eğlenceli, ev işlerinde ve kariyerimi sonuna kadar destekleyen biri. Ama çocuk istemiyor3 yıl önce bendeki sinyalleri görüp kendiliğinden istemediğini söyledi. Önce çok şaşırdım, sonra üzüldüm, sinirlendim neden bana bunu baştan söylemedin diye. Sonra konu çıkmaza girince daha fazla üzülmemek adına ve o dönem kendimle ilgili başka konularla ilgilenmem gerektiği için konuyu şimdilik rafa kaldıralım dedim. Artık yaşım da ilerlediği için konuyu tekrar açtım. Kendisinde bu konuda bir adım ilerleme yok maalesef. Yine üzüntü, ağlama, kavga, depresyon dolu günler geçiriyoruz. Aile terapisini düşünüyoruz ama bir yandan da bu terapiler ilişkimizi yıpratır mı diye düşünmeden edemiyorum (Bunun bazı örneklerini duydum). Bu arada maddi anlamda sıkıntımız yok, ikimizin de işleri iyi. Neden istemediğini sorduğumda içinde böyle bir istek olmadığını, iş vs. nedeniyle kendisine bile zor vakit ayırdığını, çocuk sorumluluğunu alamayacağını söylüyor. Böyle bir nedenle aile terapisine giden ve sonuç alan biri varsa deneyimlerini öğrenmek isterim. Evliliğimi bitirmek istemiyorum, çünkü aramızdaki sevgi nedeniyle böyle bir şey olursa kesinlikle pişman olacağımı düşünüyorum.
17 yıldır tanışıyorsunuz,keşke çocuk yapmak konusundaki görüşlerinizi çok önceden paylaşsaydınız,o zaman bu kadar şaşırmazdın.Bu ciddi bir karar ve uyumlu olmanız çok önemli.Biz 3 yıl 7 ay falan sevgili kaldık o zamanlar bile hep konuşurduk bunları.Şimdi 2 yıllık evliyiz hala da fikrimiz aynı.Ikimizde istemiyoruz.Bilmiyorum bence eşini istemediği bir şeye zorlamamalısın yoksa daha mutsuz olursunuz.Benim de sana bir sorum var ben mesela hiç sanmjyorum çocuk yapacağımı ve istemiyorum.Sebeplerim var kendimce anlatsam uzun sürer,sana sorum şu neden bu kadar çok istiyorsun ben 22 yaşındayım.Gerçekten 30lara doğru falan kadınlarda böyle bir istek mi oluşuyor.Merhaba, 35 yaşındayım, 10 yıllık ilişki 7 yıllık evliliğimiz var. Eşimi çok seviyorum, her konuda anlaşıyoruz. İnanılmaz anlayışlı, beni hiç sıkmayan, eğlenceli, ev işlerinde ve kariyerimi sonuna kadar destekleyen biri. Ama çocuk istemiyor3 yıl önce bendeki sinyalleri görüp kendiliğinden istemediğini söyledi. Önce çok şaşırdım, sonra üzüldüm, sinirlendim neden bana bunu baştan söylemedin diye. Sonra konu çıkmaza girince daha fazla üzülmemek adına ve o dönem kendimle ilgili başka konularla ilgilenmem gerektiği için konuyu şimdilik rafa kaldıralım dedim. Artık yaşım da ilerlediği için konuyu tekrar açtım. Kendisinde bu konuda bir adım ilerleme yok maalesef. Yine üzüntü, ağlama, kavga, depresyon dolu günler geçiriyoruz. Aile terapisini düşünüyoruz ama bir yandan da bu terapiler ilişkimizi yıpratır mı diye düşünmeden edemiyorum (Bunun bazı örneklerini duydum). Bu arada maddi anlamda sıkıntımız yok, ikimizin de işleri iyi. Neden istemediğini sorduğumda içinde böyle bir istek olmadığını, iş vs. nedeniyle kendisine bile zor vakit ayırdığını, çocuk sorumluluğunu alamayacağını söylüyor. Böyle bir nedenle aile terapisine giden ve sonuç alan biri varsa deneyimlerini öğrenmek isterim. Evliliğimi bitirmek istemiyorum, çünkü aramızdaki sevgi nedeniyle böyle bir şey olursa kesinlikle pişman olacağımı düşünüyorum.
Maalesef siz de bilginize oranla fazla iddialı yorum yapıyor ve de yanılıyorsunuz. Psikoloji ve sosyolojide bunlar kişiye özgü istek ve tercihlerdir ama asla toplumun genelini kapsayacak ihtiyaç olarak nitelendirilmez.Yanılıyorsunuz, üremek söylediğininizin aksine bilimsel olarak Maslow Ihtiyaclar Hiyerarşisinin temel basamağında yer en temel güdüsel ihtiyaçlardan biridir. Psikolojinin ve pek çok sosyal bilimin en temel derslerinin ilk öğretisidir. Bence emin olmadan böyle iddialı yorumlar yapmayın.
Ben 30 a yaklaştım ve ıstemıyorum suan17 yıldır tanışıyorsunuz,keşke çocuk yapmak konusundaki görüşlerinizi çok önceden paylaşsaydınız,o zaman bu kadar şaşırmazdın.Bu ciddi bir karar ve uyumlu olmanız çok önemli.Biz 3 yıl 7 ay falan sevgili kaldık o zamanlar bile hep konuşurduk bunları.Şimdi 2 yıllık evliyiz hala da fikrimiz aynı.Ikimizde istemiyoruz.Bilmiyorum bence eşini istemediği bir şeye zorlamamalısın yoksa daha mutsuz olursunuz.Benim de sana bir sorum var ben mesela hiç sanmjyorum çocuk yapacağımı ve istemiyorum.Sebeplerim var kendimce anlatsam uzun sürer,sana sorum şu neden bu kadar çok istiyorsun ben 22 yaşındayım.Gerçekten 30lara doğru falan kadınlarda böyle bir istek mi oluşuyor.
Kesinlikle ayrıca evlendik diye illaki çocuk yapma zorunluluğu yok katılıyorum size yaşadığımız dünya eskisi gibi değil. Şartlar çok değişti. Adam açık açık demiş sorumluluğu alamam diye olsa demekki bakamıcak çocuğuna bu adamın en doğal hakkı. Madem çok çocuk istiyorsun boşan çocuk yap başkasıyla evlenip. İnsanın tek hayalinin çocuk olması bana çok saçma geliyor.Hic de bencilce degil. Zaman .ok gibi. Bu zamanda cocuk mu dunyaya getirilir? Akilli adammis.
Benim çocuk gibi hayalim yok. Şimdi atanacagım. Eşimle aynı şehre gelene kadar 35 olacagım. Ee bir yandan acaba şimdi kardeşimin falan çocugu olunca bende istek olur mu bilmiyorum. Bir yandan eşim aşırı anneci.Şimdi gidip gelme konusunda zaten sıkıntı yasayacagız. O zaman daha çok dip dibe olacaklar. Bende dogal olarak daralcam. Yapmak istemiyorum. Bilmiyorum pişman olur muyum. Yanı cocuktan sonra lohusalıkta kv basında, sonra rahat vermıyecekler. Bu benı korkutuyor. Eşimde aşırı anacı babacı.Aldıgı araba için 10 bin aılesı kredı cektı ve annesı bırkac bılezık verdı. Bu araba onların dıyor. Degısık yani.Kesinlikle ayrıca evlendik diye illaki çocuk yapma zorunluluğu yok katılıyorum size yaşadığımız dünya eskisi gibi değil. Şartlar çok değişti. Adam açık açık demiş sorumluluğu alamam diye olsa demekki bakamıcak çocuğuna bu adamın en doğal hakkı. Madem çok çocuk istiyorsun boşan çocuk yap başkasıyla evlenip. İnsanın tek hayalinin çocuk olması bana çok saçma geliyor.
Peki kızlar şuna ne diyorsunuz? Bi tanıdık var. Karı koca 45 yasinda bunlar. Dediklerine göre bu yaşa kadar hiç çocuk istememişler ve yapmamışlar. Belki de olmamıştır oyle diyorlardır bilmiyorum. Bu adam simdi diyor ki bu yaşta baba olası gelmiş. Artik diyor karımın cocugu olmaz. Şimdi bosansam 30 yaşında bi kadinla evlensem baba olsam mı? Ben bunu duyunca şok oldum tabi. Yazık değil mi karısına şimdi? Hadi biz bu yaşlarda cocuk yapmadık. Ya adamlara anne olamayacagimiz yaşlarda tak ederse. Bu olay beni çok korkuttu. En azından annelik babalık tadilmali sanırım. Ne olaylar var ya..
Valla düşüncesini öğrenince ben de oyle dedim.Şunun bunun çocuğu diyorum bunca zaman aklı nerdeymiş
Karısı olsam boşanmak köpek gibi sürürüm
Evlenip çocuk istememek normal bir şey mi ki sorsun? Bu özel bir durum. Soylemesi gerekirdiNe alaka? Konu sahibi evlenmeden once konuyu acip sorsaydi adamin fikrini.
Niye evlenmiş?Neden israr ediyorsunuz ki? Siz cocugu ne kadar istiyorsaniz esiniz de o kadar istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?