- 31 Temmuz 2011
- 3.037
- 9.305
- 358
- Konu Sahibi elif ceren
-
İnşallah bebeğinize kavuşursunuz. Sizin yaşadığınızın bir benzeri olayı çocukken duymuştum. 1 tane çocukları oluyor, adam 2. Çocuğu asla istemem diye kadına sürekli doğum kontrol hapları kullandırtıyor. Uzun bir süreden sonra kadın içtiği haplar dolayısıyla kısır kalıyor bu seferde adam çocuk istiyorum, olmazsa başkasından yaparım diyip kadını zorluyormuş.benim bir arkadaşım var şuan yaşı 40ın üstünde eşi senelerce istememiş şimdi ise olmuyor çocuğu eşide gerçekten çok isteseydin daha çok ısrar ederdin diye suçu arkadaşıma atmış benim eşimde istemiyordu 3 yıllık evliyiz arkadaşım bana ısrar et sürekli dedi ,eşime çocuk istemiyorsan boşanıcam artık dedim ve bebek denemesine başladık 3. senemizde . yumurta rezervi azlığı varmış menepoza girmeye yakın olduğunu öğrendim bende ağustosta öğrendim olmuyor çocuğum şimdi. daha erken öğrenseydim belki uğraşmak zorunda kalmıcaktım . evlendiğin kişi senin anne olma hakkını elinden alamaz almamalı, istemiyorsa baştan söylemeli ama erkek ne isterse olur ne istemezse olmaz diye düşünüyor
teşekkür ederim ins kavuşurumİnşallah bebeğinize kavuşursunuz. Sizin yaşadığınızın bir benzeri olayı çocukken duymuştum. 1 tane çocukları oluyor, adam 2. Çocuğu asla istemem diye kadına sürekli doğum kontrol hapları kullandırtıyor. Uzun bir süreden sonra kadın içtiği haplar dolayısıyla kısır kalıyor bu seferde adam çocuk istiyorum, olmazsa başkasından yaparım diyip kadını zorluyormuş.
Bu yüzden ben erkeklerin böyle önemli olaylarda karar vermesini desteklemiyorum çünkü erkekler çok çabuk dolduruşa getirilip ikna olabilen varlıklar (özellikle ailesi ve arkadaş çevreleri tarafından).
Evlenip çocuk istememek normal bir şey mi ki sorsun? Bu özel bir durum. Soylemesi gerekirdi
Doğum kontrol hapları kısırlık yapmaz yalnız. Başka bir sebep vardır altında yatan.İnşallah bebeğinize kavuşursunuz. Sizin yaşadığınızın bir benzeri olayı çocukken duymuştum. 1 tane çocukları oluyor, adam 2. Çocuğu asla istemem diye kadına sürekli doğum kontrol hapları kullandırtıyor. Uzun bir süreden sonra kadın içtiği haplar dolayısıyla kısır kalıyor bu seferde adam çocuk istiyorum, olmazsa başkasından yaparım diyip kadını zorluyormuş.
Bu yüzden ben erkeklerin böyle önemli olaylarda karar vermesini desteklemiyorum çünkü erkekler çok çabuk dolduruşa getirilip ikna olabilen varlıklar (özellikle ailesi ve arkadaş çevreleri tarafından).
Korunmayı bırakın anne olun, derim ben. Nasıl size anne olamayacaksın benimle evlendiğinde, denmediğine göre ( ki biyolojik saatiniz sınırlarda) sizde seni baba yapıyorum ( ki sonu boşanmayla da bitebilir), demek zorunda değilsiniz bence. O saatten sonrada eşiniz düşünsün babalığı kabul edip hatta sevip sizinle mi yola devam edecek yoksa baba olmak bana göre değil deyip yollarını mı ayıracak?! Not: Ya siz içselleştireceksiniz çocuk doğuramayacağınızı ya da o içselleştirecek, ortası yok maalesef.
Ki eşinizin biyolojik saatinin 70-80 yaşında bile çalıştığının örneklerini vermek isterim. Yine uzun yıllar birlikte oldukları kadından çocuk yapmayıp sonraki 3 ay içinde buldukları kadından çocuk sahibi olanları da mevcut. Ünlüler camiasında bile denk gelmişsinizdir. Karar sizin. İleri de evlatlık ve koruyucu aile gibi seçeneklerinizi de hatırlatmak isterim. Bir de bir kadın doğum uzmanına görünüp doğurganlık sürecinizi öğrenmek de içinizi biraz rahatlatıp eşinize biraz daha zaman vermenizi sağlayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Sonra çocuklar kendilerini sevmeyen ve zamanında istemeyen bir baba ile mi büyüsünler?Korunmayı bırakın anne olun, derim ben. Nasıl size anne olamayacaksın benimle evlendiğinde, denmediğine göre ( ki biyolojik saatiniz sınırlarda) sizde seni baba yapıyorum ( ki sonu boşanmayla da bitebilir), demek zorunda değilsiniz bence. O saatten sonrada eşiniz düşünsün babalığı kabul edip hatta sevip sizinle mi yola devam edecek yoksa baba olmak bana göre değil deyip yollarını mı ayıracak?! Not: Ya siz içselleştireceksiniz çocuk doğuramayacağınızı ya da o içselleştirecek, ortası yok maalesef.
Ki eşinizin biyolojik saatinin 70-80 yaşında bile çalıştığının örneklerini vermek isterim. Yine uzun yıllar birlikte oldukları kadından çocuk yapmayıp sonraki 3 ay içinde buldukları kadından çocuk sahibi olanları da mevcut. Ünlüler camiasında bile denk gelmişsinizdir. Karar sizin. İleri de evlatlık ve koruyucu aile gibi seçeneklerinizi de hatırlatmak isterim. Bir de bir kadın doğum uzmanına görünüp doğurganlık sürecinizi öğrenmek de içinizi biraz rahatlatıp eşinize biraz daha zaman vermenizi sağlayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Korunmayı bırakın anne olun, derim ben. Nasıl size anne olamayacaksın benimle evlendiğinde, denmediğine göre ( ki biyolojik saatiniz sınırlarda) sizde seni baba yapıyorum ( ki sonu boşanmayla da bitebilir), demek zorunda değilsiniz bence. O saatten sonrada eşiniz düşünsün babalığı kabul edip hatta sevip sizinle mi yola devam edecek yoksa baba olmak bana göre değil deyip yollarını mı ayıracak?! Not: Ya siz içselleştireceksiniz çocuk doğuramayacağınızı ya da o içselleştirecek, ortası yok maalesef.
Benim bahsettiğim olay belki 20-25 yıl önce yaşanmış bir olay. Uzun süre ilaçlara maruz kalırsanız vücudunuz da tepki vermeye başlar. Akrabalarımdan birçok kişi dahil bende kimya bölümü okumuş biri olarak ilaçların yapıcı etkisi olduğu kadar yıkıcı etkisi de olduğunu biliyorum. Her geçen gün vücûda daha az zararlı ilaçlar üretiliyor. Şu anda piyasa da mevcut olan doğum kontrol ilaçlarının evet kısırlığa yol açmadığı bir gerçek.Doğum kontrol hapları kısırlık yapmaz yalnız. Başka bir sebep vardır altında yatan.
Evlenilmez. Ama ekstra ve beklenmedik bir durum olduğu için istemeyen tarafın belirtmesi gerekir. Evliliğin sacayaklarindan biri çünkü. Böyle saçma şey mi olur? Evlenirken kafada şablon olarak çocuk vardır zaten.Normal tabii. Cocuk icin mi evlenilir sadece?
Evlenilmez. Ama ekstra ve beklenmedik bir durum olduğu için istemeyen tarafın belirtmesi gerekir. Evliliğin sacayaklarindan biri çünkü. Böyle saçma şey mi olur? Evlenirken kafada şablon olarak çocuk vardır zaten.
O zaman cinsellik te istemesin bir taraf .ve evliliği cinsellik için yapmadım diye iddia etsin .nerdeyse aynı şey.
Menemen istiyorsanız içinde yumurta olsun diye belirtmemek kadar doğaldır evlenirken çocuk yapacak mıyız diye belirtmemek. istemeyen taraf ekstrem oluyor burada o söyleyecek en başından. insanın aklına bile gelmez ki bu adam istemezse bir sorayım diye.
Evlilik icinde çocuğun olacağı fikri doğal ve etiketsizdir. Tıpkı sadakat gibi cinsellik gibi. Adamı boşardım net
Belki anne olmak istiyor.esimle bir gelecek düşünmüyorum yine de anne olmak için son şansım. Deneyeceğim. Yani sebepleri var herşeyin
Yumurta dondurtma acaba cok mu pahalı bırsey. Ben de gec yasta ıstıyorum cocuk. Öyle bırsey yapabilirimıstemek de ıstememek de ozgurlukken, ısteyen tarafın ozgurlugunu kısıtlayıp kendı ıstedıgını yaptırıyor yanı cocuksuzlugu secıyor.. bu yanlıs sımdı sen o ıstemeye ıstemeye cocuk yapsan o da yanlıs. ya sen kendı ıstegınden vazgececeksın ya o. cocugu herkes sevmek zorunda degıl. buyutecek gucu para ıcınde yuzse kendınde bulamayabılır. hayat ne kadar zor ve yorucu gorunuyorsa gozune o kadar ımkansız gelır cocuga yetebılmek bazıları da rahatını bozdurmak ıstemez ama. basta afallasa da bu ısı becerır bı sekılde dıye dusunuyorum. bıyolojık saatın ıslıyor. sımdı bıle ıstesen olmayabılır tabı bı kontrol ettırmende fayda var. alternatıf olarak yumurtalarını dondurtabılırsın karıyer yapan bı cok arkadasım bu sekılde kendını guvenceye aldı:)
yıl yıl farkedıyordur 5 yıla kadar saklayabılıyorlar. 10bın kadar dıye duymustum bı arkadasımdan. hastaneden hastaneye degısıyordur. halıyle yumurtayı buyutuyorlar ılaclar falan fıyat uygulanır. sonra saklarlarken yıl yıl bı kıra ucretı olur. da sımdı ne desem yalan olur.Yumurta dondurtma acaba cok mu pahalı bırsey. Ben de gec yasta ıstıyorum cocuk. Öyle bırsey yapabilirim
Anladım cok sagolun. Bır arastırayım bende en ıyısıyıl yıl farkedıyordur 5 yıla kadar saklayabılıyorlar. 10bın kadar dıye duymustum bı arkadasımdan. hastaneden hastaneye degısıyordur. halıyle yumurtayı buyutuyorlar ılaclar falan fıyat uygulanır. sonra saklarlarken yıl yıl bı kıra ucretı olur. da sımdı ne desem yalan olur.
Merhaba konu geçen yıl açılmış ama durumunuzu merak ettim açıkçası. Çocuk yapma konusunda anlaştınız mı yoksa eşiniz hâlâ çocuk yapmama konusunda kararlı mı? Ve şunu söylemek istiyorum erkekler (eşiniz) 80 yaşında bile baba olabilir ama biz kadınların (sizin) maalesef biyolojik saati işliyor. Yani çok geç olmadan eşinizle anlaşıp ya çocuk yapmalısınız yada boşanıp başka biriyle yeni bir hayat kurup çocuk yapmalısınız. Yaşınızı bilmediğim için net konuşamayacağım ama yumurta dondurma işlemini düşünmenizde fayda var son pişmanlık fayda etmez.Merhaba, 35 yaşındayım, 10 yıllık ilişki 7 yıllık evliliğimiz var. Eşimi çok seviyorum, her konuda anlaşıyoruz. İnanılmaz anlayışlı, beni hiç sıkmayan, eğlenceli, ev işlerinde ve kariyerimi sonuna kadar destekleyen biri. Ama çocuk istemiyor3 yıl önce bendeki sinyalleri görüp kendiliğinden istemediğini söyledi. Önce çok şaşırdım, sonra üzüldüm, sinirlendim neden bana bunu baştan söylemedin diye. Sonra konu çıkmaza girince daha fazla üzülmemek adına ve o dönem kendimle ilgili başka konularla ilgilenmem gerektiği için konuyu şimdilik rafa kaldıralım dedim. Artık yaşım da ilerlediği için konuyu tekrar açtım. Kendisinde bu konuda bir adım ilerleme yok maalesef. Yine üzüntü, ağlama, kavga, depresyon dolu günler geçiriyoruz. Aile terapisini düşünüyoruz ama bir yandan da bu terapiler ilişkimizi yıpratır mı diye düşünmeden edemiyorum (Bunun bazı örneklerini duydum). Bu arada maddi anlamda sıkıntımız yok, ikimizin de işleri iyi. Neden istemediğini sorduğumda içinde böyle bir istek olmadığını, iş vs. nedeniyle kendisine bile zor vakit ayırdığını, çocuk sorumluluğunu alamayacağını söylüyor. Böyle bir nedenle aile terapisine giden ve sonuç alan biri varsa deneyimlerini öğrenmek isterim. Evliliğimi bitirmek istemiyorum, çünkü aramızdaki sevgi nedeniyle böyle bir şey olursa kesinlikle pişman olacağımı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?