Eşim çocuk istemiyor

yumurta dondurmanın çok işe yaradığını bende duydum bence yapılabilecek en mantıklı hareket

yumurta dondurmanın çok işe yaradığını bende duydum bence yapılabilecek en mantıklı hareket
Evet öyle ama, eğer eşi ilerde istiyorum derse işe yarar. fakat hiç istemiyorum derse tek çare boşanma. Biz kadınların böyle bir lüksü yok maalesef biyolojik saat.

merhaba
80 yaşında birinin baba olması 50 yaşında birinin anne olmasıyla aynı ihtimal
Bilinenin aksine erkeklerde de biyolojik yaş var.
Hatta günümüz şartlarında onların işi daha bile zor gibi bence 20 yaşında vücudu sperm üretemeyen erkekler var.
Yani o konuda onlara da hayat güllük gülistanlık değil bence

Sizede merhaba ama yinede bence erkekler bu konuda daha rahat şu anda. Ufak bir operasyon ile erkek yumurtalığın da sperm yoksa bile üretilebiliyor. Kadınların bir eksisi daha var oda bebeği 9 ay boyunca taşımak. düşük yapma, kimyasal gebelik, boş gebelik gibi ve ileri yaşın getirdiği rahatsızlıklar mesela bebeğin down sendromlu olması gibi.

Ayrıca hemen gebelik olacak diye birşey yok . Herhangi bir sıkıntı olabilir. Ve bazen hiçbir sorun olmasa bile çiftlerin denemelerine rağmen çocukları olmayabilir. Ör/ Dayımın 7 yıl boyunca olmadı kuzenimin 3 yıl boyunca olmadı şu anda bir kuzenim daha var 4 yıldır olmuyor hiç bir sorun olmamasına rağmen etrafımda böyle pek çok kişi var.Tabi bide sonradan oluşan kısırlıklar. Vb. pek çok sorun. Yaş ilerledikçe yumurtalar ve kalite de azalıyor. Dediğim gibi yaşın getirdiği sorunlar.

erkekler kadınlara göre daha rahat belki ama onlar içinde çok ileri yasta Hersey çok kolay değil..
İleri yasta bebeğin düşük riski vs sadece kadından kaynaklı olmayabilir birçok bebek kaybının nedeni de uygunsuz sperm

Evet buda geç olmadan çocuk yapmak için bir neden .

Bir insanin evlendikten sonra da kaygisi artabilir fikri degisebilir ortam cok cok kkotu cocuk yapmiyosun diye bosanan biri de yurusun gitsib. Ben dr istemiyorum esim istiyor ve hep kavga gürültü oldu ailelrden vs boyle ortsms cocuk istemek cok daha buyuk bencillik. Evlilik cocukls kurtulmaz asla. !

Evlenmeden önce eşinizin çocuk istemediğini söylemesi, sizin de istediğinizi söylemeniz gerekiyordu. İkinizde de bu konuda hata var. Ne siz onu çocuğa zorlayabilirsiniz ne o sizi çocuksuzluğa zorlayabilir, böyle bir hakkınız yok ikinizin de. Terapi gayet iyi gelir yıpratmaz, bi gidin.

Edit: Soru baya eskiymiş. Buralardaysanız hala neler yaptınız?

Ya bir şey soracağım çocuk sahibi olmak neden bu kadar önemli ? Her şey yolunda 4/4lük evlilik. Etrafımdaki tüm bekar arkadaşlarım kadın/erkek ekonomik sorunlardan bahsediyor. Ama hepsi de anne/baba olmak için ölüp bitiyor.

Nerden bulupta hortlattiniz konuyu? O kadar guncel konular varken 2 yıl oncesinin konusunu bulmak ve yorumlamak konu sahibi bile girmemiş 2 yildir.

Çocuk meselesi de evlenmeden önce kesinlikle konuşulması gereken bir konu ah ah keşke öncesinde kinussaydiniz. Lafım sadece size değil eevlenmeyi düşünen herkese . lütfen sadece seviyorum diye bir yola girdikten sonra tanımaya çalışmayın. Gerçekten oturun içi dolu sohbetler ederek tanışın. Görüşülmesi gereken konuları görüşün. Evlilik terapisinin çiftleri yiprattigini kesinlikle düşünmüyorum . Onlar zaten yıpranmış evliliklerdir ve terapiden sonra içlerinde hiç bir şey kalmamıştır. Terapiler sizin gerçekten ne istediğinizi anlamanıza birbirinizle olan ilişkinizi gerçi anlamda fark etmenizi sağlar

Bu bir istek. Biri başka bir şey ister öteki başka bir şey ister. Çocuk istemek de gayet normal. Bunun yanında çocuk isteğinin hem kadın hem erkek açısından bir de içsel bir gudulenmesi vardır. İstemek de istememek kadar normal ama sorun bir tarafın isteyip diğerinin istememesi. Gecikmiş bir konuşma belki daha erken yapılsaydı böyle bir istek olmayacaktı veya farklı yollara gideceklerdi.

Acaba eşinizin çocuk istememe sebebi tıbbi olabilir mi sizin bilmediğiniz bir hastalık gibi

Ben cevaplayan çoğu kişiden çok ayrı düşünüyorum şahsen. Siz evlenirken eşinizle iki hayatı birleştirmek için evlenmediniz mi? Evlenirken o kişi için evleniyorsunuz çocuk doğurmak için değil ki. Hayır yani adam sırf sizi sevdi ve her gün bir arada aynı çatı altında olmak istedi diye baba olmak, çocuk sorumluluğunu almak zorunda değil. Adam size açık açık ben istemiyorum demiş zaten daha en baştan. Birde bu problemmiş gibi adamı aile danışmanına götürmek istiyorsunuz. Hayır çocuk istememek anormal bir davranış değil. Sizin istemediğini bilip, böyle biriyle hayatınızı birleştirip, değiştirmeye çalışmanız problem ve böyle bir şeye hakkınız yok.

Ben de buna benzer bir şey yaşamıştım.Ex kişi tanıma aşamasında bana bir şey belli etmeyip evlendikten sonra çocuk istemiyorum benim zaten çocuğum var (eski eşinden),sen madem çocuk istiyordun senin sorman gerekirdi çocuk düşünüyor musun diye demişti.O bana ben çocuk istemiyorum deyip de beni mi kaybedecekmis, aptal mıymış Resmen kandırılmış hissetmiştim.Evlilik içinde çocuk düşünmek en normali,çocuk yapmak zorunda değil diye de bir şey yok,bunu evlenmeden önce soylemeliydi.Cocuk istememek de bir boşanma sebebi hukuk önünde

Acaba eşinizin çocuk istememe sebebi tıbbi olabilir mi sizin bilmediğiniz bir hastalık gibi
Sağlık problemi olmadan da istemeyen bir sürü insan var. Çocuk küçük bir sorumluluk değil sonuçta. Herkes altına girmek istemeyebilir. İki taraf da hatalı. Evlenmeden önce ben istiyorum veya istemiyorum şeklinde konuşmalıydılar.

Böylelerinin pülüsünü kesip okyanusa atıcaksın... Çok bencil biriymiş ve ahlâksız pislik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…