Eşim çok bencil

Zaten yorumlarınız hep benim savundugum seyler. O dusuncelerimin yanlış oldugunu düşünüyor. Yorumları gorunce tek böyle düşünenin ben olmadığımı gorucek en azından.

Siz onun annesine babasına bakıcı olarak mi evlendiniz ? Kocanıza sert bi şekilde tepkinizi koyun.

Boşanmak olur mu bu yüzden
Kimse bosanmak icin evlenmez. Ama emin olun bu hep böyle olacak. Siz sizi yetiştiren ailenize küfreden bir adamın koynuna vicdanınız rahat girecekseniz bilemem ama bence başlı başına bir boşanma nedeni. Hıçkırmazsa gözünü iyice korkutun. Siz onun ailesine hizmetçilik yapıp kendi ailenize kufrettirmek için evlenmediniz. Bunu bilmesi lazım.

Ailene kufur ediyorsa ailesine bakmicaksin arkadasim

Kimse bosanmak icin evlenmez. Ama emin olun bu hep böyle olacak. Siz sizi yetiştiren ailenize küfreden bir adamın koynuna vicdanınız rahat girecekseniz bilemem ama bence başlı başına bir boşanma nedeni.
Evet vicdanen hiç rahat değilim ama kufur boşanmak için tek basına bir sebep olabilir mi onu bilmiyorum

Valla bakin benim dayimlar köyde yasiyor hani cok gelişmiş bir köyde değil, anneanmem hasta oldu yatalak gibi dayim kendi bakti, esine demedi bile ki zaten eşide kendi anne babasi benim zorunluluğum yok dedi,teyzemler gittiler gün icinde ama dayım hemen yan evinde oturuyordu. Çamaşırı bile makinaya atmadı yengem, dedem ayni sekilde oldu yine dayim bakti.ikiside rahmetli oldu. Bu insanlara köylü denilir ama esinin ailesine bakmak zorunda değil diye lafıni bile etmediler. Gunde yaptigi yemekten verdi herkes allah razi olsun dedi. Dayim smdi hasta beyin kanseri insallah allah yaptığı iyileklere ona yardım eder.

Amin teşekkür ederim herkesin ailesinin kendine degerli oldugunu nasıl kabul ettirebilirim bilmiyorum

Kesin olarak sunu yapin diye akil veremem ama, kesinlikle aileniz hakkinda kötü konusmasini, küfür etmesini, asagilamasini kabullenmeyin. Bunu bir defa yaparsaniz, hep yüz bulacaktir.
Üzülerek söylüyorum ama, bir insanin böyle bir huyu varsa, kolay kolay vazgecmez.
Biz esimle evlilik öncesinde babasinin istememesi yüzünden cok sorunlar yasadik. Evliyiz, adam hala her firsatta araya fitne sokmaya calisiyor. Ama ben direkt olarak benimle baglantisi olmayan hic bir konuda babasi hakkinda yorum yapmam, elestirmem, asagilamam, küfür asla etmem.
Bana karsi olan haksizligi dile getiririm, o kadar.
Benim babam da cok sorunlar yaratti ögrendiginde.
Esime kaba davrandi, kavgalar oldu.
Ama durumu kabullenince de tamam dedi, bir daha asla öyle bir tavirla esime yaklasmadi.
Aksine simdi, uzaga gelin geldigim icin, ne zaman ailemin yanina gitsek, babam esim icin de bir seyler alip onun sevdigi yemekleri yapmasini söylüyor anneme.
Esim de hic bir zaman bana babamin yaptiklarini yüzüme vurup, beni bu konuda rencide etmedi.
O da babamin sonraki yaklasimlarina karsilik verip, babamla bir seyler yapmaya heveslendi, iyi anlasiyorlar artik.
Bunun icin cok sükrediyorum.
Aradaki seviyeyi, saygiyi korumak zorundasiniz.

Gelin kaynanaya kayinbabaya bakmaya yukumlu degil dinde de bunun bir yeri yok. Ha bakar hayrini alir tabi ki ama illa bakacak diye bir yuk yok belirtmek istedim. Esin gercekten de bencil. Bu bencillihin sonu iyi degil allah ana babasiyla imtihan etmez ins

Senin ailene kufretmeye hakkı yok. Haddini bilsin bilmiyorsa da bildir canım. Ailene küfrettirmeye alıştırma , önünü alamazsın. Sen de onun anasına bacısına küfür et o senin ailene ettiği zaman.

Öncelikle Allah şifa versin inşallah. İşte mesele kafa yapısı. Köy şehir değil de önemli olan geri kafalı olmamak

Senin ailene kufretmeye hakkı yok. Haddini bilsin bilmiyorsa da bildir canım. Ailene küfrettirmeye alıştırma , önünü alamazsın. Sen de onun anasına bacısına küfür et o senin ailene ettiği zaman.
Ediyorum yasattıgını anlasın diye ama yine de değişmiyor

Sormak istediğim şu ben evlendim diye her zaman onceliğim onun anne babası mı olmalı??

Şaka mi bu soru?
Böyle bir soru yok.
Senin önceliğin,önce kendin sonra eşin.
eşinin ailesi senin ailen degil
Sen ve esin zaten bir ailesiniz
Evet senin annen,baban,varsa kardeslerin de senin aklen ama,eş aileden üstündür
Sen onun soyismini taşıyorsun diye,onların himayesine girmiş degilsin
Bu ne sacmalik ya? Hangi cagda yasiyoruz? Millet kayinvalidesine Hanim diye hitap ediyor,kimisi de teyze bile diyor oyle bir zamandayiz yani

Eşin cok fena bir insan kabadayılığıni gitsin baska yerde yapsın ailene ne diye kufur ediyor hayirdir birseylerini mi görmüş?
Peeeeeessssss !
Ya tamam hastadır. Allah rızası için bakarsın,ne bilim yaşlıdır,evni temizlicek durumda degildir,icinde gelir gidersin evini temizlersin 1 kap yemek yaparsn kaynana kayinbabana ya da evden götürürsün
Bak icinden gelir diyorum
Seni hizmetci olasin ya da hasta bakici olasin diye mi evlenmis esin?

Zaten yorumlarınız hep benim savundugum seyler. O dusuncelerimin yanlış oldugunu düşünüyor. Yorumları gorunce tek böyle düşünenin ben olmadığımı gorucek en azından.
Sen bilirsin canım ama bugün değil yarın bir gün bunu sana söyleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…