- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
Şükretsin ama köşelerini de törpülesin canım,pütürlü kabul etmesi gerekmez kiNe mutlu size ki boyle bir ese sahipsiniz. Sukretmeniz gerekirken, soyleniyorsunuz. Akilli adammis helal olsun
Var var törpülenecek yerleri tabi biraz törpüledim ama bu törpülenmiş hali düşünün ...Bende Allah var önceden kalan yemekleri falan döker, tabağımda yemek bırakırdım eşimin yanında dura dura daha tasarruflu olmaya başladım..Şükretsin ama köşelerini de törpülesin canım,pütürlü kabul etmesi gerekmez ki
Eşler birbirinden birşeyler kapar,bileşik kaplar teorisi
İşte insan birşeyler kapıyor birbirinden,bizde sizin rolünüzdeki eşimdi:)Var var törpülenecek yerleri tabi biraz törpüledim ama bu törpülenmiş hali düşünün ...Bende Allah var önceden kalan yemekleri falan döker, tabağımda yemek bırakırdım eşimin yanında dura dura daha tasarruflu olmaya başladım..
Canım aslında önceden bu konu beni rahatsız ettiği için anlaşma yaptık eşimle benim hesabımda 1000 tl bırakıyor ben onu harcayacağım diye kredi kartımda var evin ihtiyacını ordan falan alacağım diye ..Ama işte extrelerde görünce sormadan edemiyor bu gereksiz şu gereksiz niye aldın diye surat asıyor ...Gerçekten çok savruk bir eşte kötüdür sanırım bu sefer de derdimki ben parayı kolay kazanmıyorum sağa sola niye boşa harcıyorsun diye ...Babamdan biliyorum babam aynı anlattığınız gibi biri...Konunuza biraz göz gezdirdim,bence üzüleceğiniz bir şey yok emin olun,fakat yapmanız gerekenler var.
Maaşınızdan kendinize ayırmak,o konuda söz hakkı vermemek,eşinizle yemeğe gittiğinizde mırın kırın edince yüzünüzü düşürmeden aynen
devam etmek,hesap işini abartınca konuyu değiştirmek...
Böyle böyle bakacakki aldırış etmiyorsunuz,o da kanıksayacak.
Öte yandan eşiniz düşünceli,tedbirli bir aile babası,ben eşimi bu kıvama getirmek için ne emekler verdim bilseniz.
Markette asla fiyata bakmaz,alakasız kişilere borç verir geri gelmez,ay sonunu denkleştiremezdi.
Ben çocuklarımdan kısmadan eşimi derleyip topladım,yoksa ne olurduk bilmiyorum,şimdi o da memnun,keşke çok önce karşılaşsaydım senle diyor.
Hesap eden erkek iyidir,hele de çocuklarından kısmıyorsa.
Siz kendi özgürlük alanınızı kendiniz açın,bunu yapmak dağınık eşi toplamaktan çok daha kolay...
Gerçekten gereksiz şeyler almıyorsanız bunlar gerekliydi,elbette alacağım deyin her seferinde,fakat gereksiz alıyorsanız da kendinizi bir gözden geçirin,örneğin bir arkadaşım her beğendiği body,şal vs her rengini alır,sonra ya dağıtır ya da 3 kuruşa satar,bu da yanlış bence,otokontrolü sağlamak gerek...Canım aslında önceden bu konu beni rahatsız ettiği için anlaşma yaptık eşimle benim hesabımda 1000 tl bırakıyor ben onu harcayacağım diye kredi kartımda var evin ihtiyacını ordan falan alacağım diye ..Ama işte extrelerde görünce sormadan edemiyor bu gereksiz şu gereksiz niye aldın diye surat asıyor ...Gerçekten çok savruk bir eşte kötüdür sanırım bu sefer de derdimki ben parayı kolay kazanmıyorum sağa sola niye boşa harcıyorsun diye ...Babamdan biliyorum babam aynı anlattığınız gibi biri...
Evet o şekildede olsun istemezdim benim babam o şekildedir çok savurgandır o yüzden doğru düzgün hiç bir şeyi yok .Hiç hesap yapmaz göz göre göre kazıklanır.Kredi kartım var bankada maaş kartıma her ay para koyuyor gerisi eft yapıp eksik kapatıp kalanı biriktiriyor.Ama birşey alınca söylenip duruyor işte...
Aynen bu senin yaşadıklarını yaşayıp 12 seneklik ilişkisini gebeliğinin sonunda bitiren bi arkım var. Sırf çocuğuna kocası karışmadan gönlünce kıyafet alabilsin diye. Şuan çocuğu 2 yaşını geçti ve çook mutlu, kendi kazanıp kendi bakıyor. Çocugun babası da bolca gelip görüyor çocugunu kavga yok hesap tartışması yok. Yani benim örneğim buArkadaşlar bende eşimde öğretmeniz .Ama eşim bir yerde yemek yiyelim derim zar zor götürürüm gidince de gittiğimize pişman eder bu mu yemek gider onun yerine şu kadar kıyma alırdık falan filan der hesap yapar...Evime evlendiğimizde eşya ne aldıysak o var ektra birşey alamıyorum kiracıyız 8 olunca alırız der ama ömür geçiyor gidiyor. Kendime birşey alayım he6men sorar ne aldın yokmuydu ayakkabın. Bende tam tersi kişiliğim hiç hesap yapmayı sevmem markette her ürünün fiyat karşılaştırmasını yapar iki lira ucuz diye hiç erinmez başka marketten almaya gider .Ben bunları gördükçe çok sinir oluyorum.Çarşıya gidicem araba sürmeyi bilmiyorum dolmuşla git ne gerek arabayı çalıştırdığımıza değmez der ...Bankada sağolsun bir sürü para biriktirmiş geleceğimiz için der ..off offf şimdi harcamadıktan sonra ben ne yapayım o parayı yaşlanınca ...Birde çıkışıp bir laf eleştiri yapınca kendisine yönelikhemen bağırır çağırır asla kabul etmez suçunu .Artık bıktım eşimle mücadele etmekten çok yoruluyorum ne yapacağım bilmiyorum
Ay çok haklısınız ama bankada bir sürü para birikmiş :) ileride bence çatır çatır yersiniz onu :))))Arkadaşlar bende eşimde öğretmeniz .Ama eşim bir yerde yemek yiyelim derim zar zor götürürüm gidince de gittiğimize pişman eder bu mu yemek gider onun yerine şu kadar kıyma alırdık falan filan der hesap yapar...Evime evlendiğimizde eşya ne aldıysak o var ektra birşey alamıyorum kiracıyız 8 olunca alırız der ama ömür geçiyor gidiyor. Kendime birşey alayım he6men sorar ne aldın yokmuydu ayakkabın. Bende tam tersi kişiliğim hiç hesap yapmayı sevmem markette her ürünün fiyat karşılaştırmasını yapar iki lira ucuz diye hiç erinmez başka marketten almaya gider .Ben bunları gördükçe çok sinir oluyorum.Çarşıya gidicem araba sürmeyi bilmiyorum dolmuşla git ne gerek arabayı çalıştırdığımıza değmez der ...Bankada sağolsun bir sürü para biriktirmiş geleceğimiz için der ..off offf şimdi harcamadıktan sonra ben ne yapayım o parayı yaşlanınca ...Birde çıkışıp bir laf eleştiri yapınca kendisine yönelikhemen bağırır çağırır asla kabul etmez suçunu .Artık bıktım eşimle mücadele etmekten çok yoruluyorum ne yapacağım bilmiyorum
Adam kıyamaz benceAy çok haklısınız ama bankada bir sürü para birikmiş :) ileride bence çatır çatır yersiniz onu :))))
GİZli gizli yenilebilir benceAdam kıyamaz bence
Olsun garantileri sonuçta
Para olsun yemesi kolayGİZli gizli yenilebilir bence
Valla canım o parayla hayalimiz genelde herkesin hayali deniz kenarı bir yerden fethiye düşünüyordukAdam kıyamaz bence
Olsun garantileri sonuçta
Bazen ben eşime derim ki "dırdıra ihtiyacım olsa kaynanamla yaşardım,çikil şurdan"Valla canım o parayla hayalimiz genelde herkesin hayali deniz kenarı bir yerden fethiye düşünüyorduk
tayinde eşime hiç açılmadı müstakil ev alıp bağ bahçe ekmek çocukları daha sosyal aktiviteli bir yere göndermek okula başlatmak falandı ...Tabi ben bu kadar para biriktiremezdim ama bu günlerde geçiyor...
Yani benim eşim asla çocuğundan birşey kısmaz hiç bir eksiği yoktur fazlası vardır..Ve asla ayrılmaz oğlundan oğluma benden daha çok âşıktır diyebilirim .. Oğlum çok duygusal ikimizi hiç ayırmaz beni öptüyse mutlaka gider babasınıda öper. Oğluma, eşime gerçekten böyle bir kötülük asla yapamam...Arkadaşların dediği gibi törpülemeye çalışıyorum gerçekten...Aynen bu senin yaşadıklarını yaşayıp 12 seneklik ilişkisini gebeliğinin sonunda bitiren bi arkım var. Sırf çocuğuna kocası karışmadan gönlünce kıyafet alabilsin diye. Şuan çocuğu 2 yaşını geçti ve çook mutlu, kendi kazanıp kendi bakıyor. Çocugun babası da bolca gelip görüyor çocugunu kavga yok hesap tartışması yok. Yani benim örneğim bu
Benim eşimde annemi hiç aratmaz...Önceden annem karışırdı ne çok alıyon diye şimdide eşim...Sağolsun kaynanam o kadar karışmaz ama oda çok tutumludur zaten eşimin aileden gelen bir tutumluluk çok titiz düzenli bir ailesi vardır ...Bazen ben eşime derim ki "dırdıra ihtiyacım olsa kaynanamla yaşardım,çikil şurdan"
Deneyin,bana iyi geldi
O zaman gerçekten gereksiz alışveriş yapıyor olabilirmisiniz,anneniz de aynı tepkiyi veriyorsa zamanındaBenim eşimde annemi hiç aratmaz...Önceden annem karışırdı ne çok alıyon diye şimdide eşim...Sağolsun kaynanam o kadar karışmaz ama oda çok tutumludur zaten eşimin aileden gelen bir tutumluluk çok titiz düzenli bir ailesi vardır ...
Yok canım ya anneler öyledir ya genel huyları ..Tabi anne hesabı bilmiyor ne kadara aldın diye soramıyor..Herkesin aldığı kadar alıyorumdur ...O zaman gerçekten gereksiz alışveriş yapıyor olabilirmisiniz,anneniz de aynı tepkiyi veriyorsa zamanındaEvinizdeyken içinizde kalanları mı alıyorsunuz örneğin,kıyafet vs,ve pişman olduklarınız varmı aldığınız için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?