esim cok degisti....

Norvecli_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
6
0
86
Diğer
merhaba arkadaslar bu siteye dun uye oldum, ben Norvecten katiliyorum bir kizim var ve evliyim. cok buyuk bi derdim var, 3 yil ønce evlendim yani daha 17 yasindadim, ve ozaman esimle dunyanin en mutlu insaniydim, okadar iyi bir insandiki anlatamam, ama araya ayile sorunlari girdikten sonra cok degisti esimi taniyamaz oldum okadar degistiki, kufur siddet azarlama nisanliyken anlattiklarimi bile basima kalkiyor ne yapacagimi sasirdim... onu hala okadar cok seviyorum ki.... kac kere ayrilmaya ciktim ama her dønmemde søz verdi bidaha olmayacak diye ama hep ayni... bide kizimizi sana birakmam diye tehdit ediyo... nezamana kadar surer bu evlilik bilmiyorum ama kizimi benden alacak diyede cok korkuyorum. dusunun bi onu buraya getirmek icin aylarca agladim is aradim ev kiraladim ve sonunda getire bildim fakat benim icin naptin diyo... onu buraya getire bilmek icin ilk cocugumu aldirmak zorunda kaldim, cok pismanim ama cok gec.... cok cagresizim insallah duzelir...
Okudugun icin cok tesekkur ederim...

canım bu genc yasta bunları yaşamana uzuldum..

erkekler değisebiliyor

dılerım eskı halıne doner
onunla konusunca ne dıyorr

daha çok gençsin eşinde öylemi eğer öyleyse normal bu durum hele bide çocuğun var iyice kafanız karışmış olabilir zamanla düzelecektir sabret bence ama boş tehditleri içinde üzme kendini alamaz kızını zor biraz hem öyle bir durum olursa sana tavsiyem onu oraya getirtmek için yaptığın çabayı kızını vermemek için yap......Allah yardım etsin

Canim cok cahil evlenmissiniz ve bu 3 yil icinde hatalar yapmis olabilirsiniz.Ama sunu iyi biliyorum yurtdisina damat olarak giden erkeklerin psikolojisini cok iyi anliyorum.Sen sorunu soyle esinin sana olan tavirlarini anlat bende sana neden oyle davrandigini anlatayim.Az cok tahmin edebiliyorum sanirim sorun senin ailen.Ithal damatlarin genelinde sorun bu cunku.Sende haliyle aileni savunuyorsun ve oda aranizda buyuk sorunlar aciyo.Sen sorununu az daha ac canim elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Ailevi sorunlar yüzünden birbirinizi fazlasıyla yıpratmışsınız anladığım kadarıyla. Ancak ailesel sorunlar hemen hemen tüm evliliklerde var. Önemli olan evliliği onlardan sıyırabilmek. Siz yaşanmaması gereken çok fazla şey yaşamışsınız. Sana eşinle konuş desek, muhtemelen defalarca konuştun...Ayrılmanın eşiğine geldiğine göre, sanırım aileninde olanlardan haberi var. Şu aşamada sana önerebileceğimiz fazla da birşey kalmıyor. Gençliğine yazık...Daha 20 yaşındasın. Bir ömür geçermi bu adamla sence? Hukuk diye birşey var, nasıl vermeyecek kızını sana? Senin çocuğunu sana karşı tehdit unsuru olarak kullanan bir insanın içinde ne kadar sevgi, ne kadar vijdan kalmıştır ki ?
Yaşadığın tartışmalarda haksız olduğun durumlar olsa bile, şiddet bunu örtbas ediyor. Eğer şiddet gördüğün zaman mahkemeden yazı alabilseydin, değil kızını sana vermemek birdaha yanınıza bile yaklaşamazdı bence...

İyi düşün canım...Kendin için en iyi kararın ne olduğunu düşünüyorsan, ona göre hareket etmelisin...
Sevgiler...

canım çok üzüldüm bu küçük yaşında bunları yaşamana
umarım kocan düzelir

acaba ülke falan değişitirince bunalıma falanmı girdi.

belki bana düşmezde
bence kendini bukadar çok ezdirme derim
senin sayende yurt dışında

ona muhtaç olmadığı hissettir derim

sabır diliyorum

canım benim acaba eşin norveçe kapak atmak için mi seninle evlendi başka bir şey gelmiyor ki aklıma.:Uhm:.bir insan birden ne kadar değişebilirki..
aile sorunlarından değişti diyorsun bence bu bir bahane olmasın canım...
senin yapacağın karşına al ve güzelce konuşşş davranışlarını onaylamadığını artık bizimde bir aile olduğumuzu herşeye rağmen yeniden evliliğimize başlamızı onu nekadar sevdiğinden bahset..
aileleri bir tarafa bırakın kapıyı kapattığınızda sadece siz bir odada kalıyorsunuz..çocuğun için dene güzelim birkez daha...
not:eşin hala büyüyememiş olmalıki onun için yaptıklarını görmüyor..(benim lugatımda adı nankörlük oluyor)
rabbim yardımcı olsun...

cok tesekkur ederim ya cok iyisiniz.... derdimi kimseye anlatamiyodum icimi acmak cok iyi oldu... aslinda benim hikayem cok karisik, anlatacagim ama luften beni yargilamayin... aslinda benim esim ve ablam zorla nisanlandilar, ve ablam norvece gelince sevdigine kacti oda kurt olunca kimse bilmiyordu ablam søylemekten korktu...be esim ve ablam ayrildi... ayriliklarindan 3 yil felan sonra esimi gørunce ona asik oldum cok sacma gibi geliyor enistem olacak biriyle evlenmem ama aslinda halamin oglu oluyor.... ve biz evlendik birbirimizi cok sevdik oda beni cok sevdi ve halda seviyor bunu cok iyi biliyorum fakat kufuru ve kucucuk biseye beni azarlamasi terslamesi cok zoruma gidiyor bede bazan sacma sapan seyler vuruyor... 1 haftasin felan iyiyiz bakalim... okudugun icin tsk ederim....

Anlamadım ki...
Ablanız halanızın oğluyla nişanlanıyor,ama ablanızın sevdiği başka bir olduğu için nişan olayı bitiyor.
Siz yıllar sonra ablanızın eski nişanlısını görüp aşık oluyorsunuz,evleniyorsunuz...
Halanızın oğlunu daha önce hiç mi görmediniz,tanımadınız ki?
Şimdi bu hakaretler,vurup kırmalar adamın asabi karakteridir. Hem de halanızın oğlu en iyi sizin tanımanız gerek diğer kızlara göre..

ikiside istemiyerek zorla nisanlandilar ve olmadi cunki ablam baskasina kacti. biz zaten esimin aylesiyle surekli konusuyoduk ve tabiki gidiyrduk iznlerde. ve esim bana cok ilgi gøsterince sevdik birbirimizi ve evlenme teklifi etti bana ve kabul ettim cunki cok seviyoduk birvirimizi cok flørt ettik evlenmeden bøle iste... :S

Pekii bu flört zamanında mı fark etmediniz eşiniz asabi tavırlarını?

canım kusura bakma ama aklıma ilk gelen;
eşin ablası olmadı kardeşi olsun mantığıyla yaklaşmış sana.
bizim milletimiz pek meraklık yurtdışına gitmeye.
bunun için yapılamayacak şey yok..
genelleme yapmak istemiyorum ama çoğunluk böyle.
bu uğurda evlenenler çok malesef..
bi de halanın oğlu yani.
hadi ablanın eski nişanlısı olmasını da geçtim ama akraba evlilikleri bana ters gelir..

hayir ozaman melekti baska larina benim yanimda køtu bi søz bile søyletmiyordu cok iyidi... ama zaman bu hale getirdi...

Valla diğer mesajlarınızı da okudum yine de tatmin olmadım..
Bir kere ben insanın asla değişebileceğine inanmam..
Küfür,hakaret dediğiniz olaylar herkesin yapabileceği bir davranış şekli değildir.
Zamanında size kıyamayan,el üstünde tutan bir adam nasıl oldu da şimdi bu hale geldi?Aile sorunlarından bahsetmişsiniz. Hemen hepimiz eşimizin ailesiyle,kendi ailemizle sorunlar yaşıyoruz. Hemen küfürlü konuşmak,vurup kırmak mı gerek?
Hala anlatmadığınız bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlamayın illa anlatın demiyorum. Sadece anlattıklarınızla bir cevap bulamıyorum ben maalesef...

ben seni cok iyi anliyorum ah ah iste oluyor boyle seyler allah yardimcin olsun gercekten bazi seyleri ben gibi yapmisin sende

norvecli,
gercekden karisik bir hikayen var.bana göre yanlis üstüne, yanlis yapilmis.
erken yasda evlilik,akraba evliligi.
ve en önemlisi ailenin bu olaylara karsi cikmayisi,
erken yasdaki bir evlilik, tasiyabileceginden cok fazla yük bindiriyor insanin üzerine.her seyiyle tam bir cocuk kadin.
hele akraba evliligine hicbir yorum yapmayacagim.
sanirim bu olayin tek suclusu sen degilsin.
ailende senin kadar yanlis yapmis bu evliligin olmasina izin vermekle.
neyse olan olmus. gecmisi sorgulamanin kimseye faydasi yok.bundan sonrasina bakmak gerek.
esine biraz anlayis göster.
nede olsa burdakilerin tabiriyle ithal damat olarak adlandiriliyor.huyunu suyunu bilmedigi yabanci bir toprak.herseyiyle yabanci.bunalimda olabilir. sabir göster.onun icinde hic kolay bir durum degil.
bir diger ve daha önemlisi ailenle, esinin yerini ayir.bazen aileler de bir evliligin bitmesinde veya yürümesinde büyük rol oynuyor.umarim sorunlarinizi cözer ve mutlu olursunuz.

Simdi artik cok gec eskiyi dusunmek, gelecegini dusun. Zamani gecirme, o insani birak gitsin. Sonra pisman olursun, benim anladim o sende intikam almak istiyor.
Senin cocugunu elinden alamaz, o insan sana boyle santaj yapiyorsa, o AB kanunlarini bilmiyor demektir. Iyi dusun, akilli ol, sonra pisman olma.

canım okuduğumda inanamadım hata üstüne hata yapmışsınız kafamın almadığı sen nasıl olurda ablanın ayrıldığı nişanlısıyla evlene bilirsin ailen buna nasıl müsade etmiş hiçmi ablanla bir araya gelmiyeceksiniz hem ablan huzursuz hem sen huzursuz olacaksınız tabiki 17 yaşında bunları düşünemezsin ama eşinin yurt dışı sevdası yüzündenmi sizinle evlendiğinide düşünüyorum belki yalış ama bir insan o kadar değişmezki kızınla seni nasıl tehtit edebiliyor sen ona neler yapıyorsun onunsa sana yaptıklarına bak kızını zaten kimse senin elinden alamaz inşallah düzelirsiniz demekten başka bişi diyemiyorum herşey gönlünce olsun canımmmm

Vallaha güzelim esim böyle degildi diyorsun ya cok degisti diyorsun asil hata burda cünkü esin aslinda hep böyleydide bakma seni elde edebilmek icin bu zamana kadar gercek yüzünü göstermemis, yoksa niye nazik kibar efendi bir adam iken birden bire böyle ters asabi terbiyesiz (kadina küfür eden adama ben terbiyesiz derim kusura bakma) bir adam olsunki ne olduda böyle oldu...
Niye bir iki sene icinde karaketeri komple degissinki???

Bir insan neyse odur gülüm sen sevdin gözün görmedi bazi seyleri yasin gencti cahildin körü körüne gittin iste ama uyanmasi cok aci oluyor iste, o yüzden burda bas bas bagriyoruz aman kizlar erken evlenmeyin herseyi bilincli yapin evlilik kararinizi cok iyi düsünün tasinin diye.. neyse be güzelim olan olmus yavrunda var allah bagislasin lakin yapicagin tek sey kendini sakin ona ezdirme, sevgini ilgini fazla belli etme.

Malesef böyle yurtdisina gelen damatlarda bunu görüyoruz bir iki sene sonra havalara giriyorlar sanki o seni norvece getirmis gibi davraniyor degilmi??

Buna izin vermemen lazim kesinlikle ona simdiki durumunu kime borclu oldugunu sakin unutturma. Zor bir dönem ama atlatirsiniz insallah önemli olan kendini ezdirme yeri geldigi zaman göster disini yoksa hep ezilen sen olursun...

Allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…