- 22 Mayıs 2025
- 62
- 37
- 3
- 29
- Konu Sahibi papatya233
Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım