Esim eski erkek arkadasimi basima kakti

Ben de böyle biri ile evli olup boşanma kararı verenlerdenim. Evet en zoru zaten o kararı vermek. Ben sana bitir ya da bitirme demem, diyemem. Yuva kurmak kolay değil, ama yuva yıkmak da inan hiç kolay değil. Düzeleceğini düşünürsen düzelmez onu söyleyim. Hakaretin boyutu da giderek artar, hele o el bir kere kalktıysa inan bir kere daha kalkar. Evlilik güvene dayanır, saygıya dayanır. Sana saygısı bitmiş. Tokat atabiliyorsa, el kaldırabiliyorsa sevgisi de bitmiş. Güven de yok. Dönüp dönmeyeceğini bile sana bırakıyor. Yok ben sensiz yapamam dediği yok. Anladığım kadarıyla hizmetini yapman için gelmeni bekliyor, yoksa yoluna öldüğünden değil. Sabret ve bekle. Zaman neyi gösterecek. Acele etme. O da iyice düşünsün taşınsın. Bu arada bu adamdan da çocuk yapma, seni her an yarı yolda bırakabilir, hiç minneti yok çünkü.

Bir de şu aklıma geldi, eskileri neden kurcalıyor ki. Madem onun için çok önemli birinci el, ikinci el meselesi gitseydi başka biriyle evlenseydi... Neden seninle evlendi ki o zaman. Seninle geçinmeye gönlü yok mu da bunları bahane ediyor anlamadım. Bitirmek için bahane bulamadı da eskileri mi bahane gösteriyor? Seni olduğun gibi kabul etmeli. Seni kişiliğinle değil de kaçıcı el olduğunla değerlendiriyorsa bunda bir problem vardır. Seni obje olarak mı görüyor?

Boşanıp da nice ikinci evliliklerini yapanlar var. Nasıl bir hakarettir bu?

Seni ezmeye çalışıyor hakaretlerle. Seni pasifize etmeye çalışıyor. Yürümeyecekse o kadar da zorlama. Kendini ezdirme. Sen değerlisin.

Olmuyorsa olmuyor, bunu anladım. Fazla da zorlamamak lazım. Gurur herşeyden önemli. Asla kendini ezdirme, sen önemlisin unutma. Olaya kadın erkek gözüyle bakmak doğru değil, insan olarak bakmak lazım. Bu hayat senin hayatın. Anne babalarımız bize kıyamazken, bu ne cüret ki o sana hakareti edebiliyor. Buna müsade etme. Bir kere müsade edersen arkası gelir. Sevgiler...

Zamanı geldiğinde evlendiğin gibi zamanı geldiğinde de boşanacaksın. Yuva yıkmak kimseye kolay değil ama ruhu zedeleyen bazı sözler vardır. 2. el lafı da bunlardan biridir. Süründüreceksin , boşanmaya kadar varacak ki bir daha 2. el lafını bırak 1. elsin bile diyemecek duruma gelecek. Herkesin şartları , kıstasları farklıdır. Herkesin boşanma sebepleri de farklıdır. Kimi bu söze tolere ederken kimi edemez. Ben tolere edemezdim. Kendini ezdirmeye razı isen her koşulda ezilirsin.

2.el çok ağır bir laf olmuş,karşılıklı konuş ,bir daha olursa affetmem dersin,ama bir müddet dene,yine bu tarz davranış gösterirse boşan gitsin kardeşim.Bu söz ömür boyu aklından çıkmaz.
İnsan bir anda boşanamıyor.Genelde bu lafı söyleyen biri bir daha söyler.Hayatında başka biri olabilir mi?Ya da psikolojik sorunları mı var?Ya da hödüğün biri ne halt söyleyeceğini şaşmış olabilir.Zor bir durum.Gururunla oynamış.Bekle biraz baktın bir halt olmazsa boşanırsın.Böylelerini idam edeceksin ki ibretlik olsun.Yolun açık olsun.

bence pişmansızlıgı ,tenezzülsüzlüğünün altında başka bir nedenmi yatıyorda bununla canınızı yakmaya çalışıyor ,ilk aklıma bu soru geldi ,ve aileler sebbeini sordugunda seni suçlu duruma sokmak için ,karar ver demek nedemek ya, sanki bitsin ister gibi .bi son yaşanılanalrı gözden geçir , benimde ilk arkadaşım eşim değildi ama ben bu konuyla ilğili yıllardır duymadım 16 yıl hiç duymadım bizimde sorunlarımız kavgalarımız oluyor ama asla eski açılmıyor , hemen boşan diyen arkadaşlarada hayret ediyorum bir yuva kolay kurulmuyor yapmayın arkadaşlar lütfen ,empati yapalım acaba bizde en ufak birşeyde hemen boşanmayımı düşünürdük yoksa onca emege karşı çözüm yolunumu arardık ,

Eşinizin beyninde sürekli olan bu eski sevgili olayı,tartışma anında ağzından çıkıvermiş.
ikinci el çok ağır bir kelime,birdaha söylemiycem diye yeminler etsede o kelime heran beyninde olacak.

Kişilerin geçmişte yaşadıkları geçmişte kalmıştır,aslında önce evlenecek olanlar bunu anlayıp sonra evlilik kararı almaları gerekiyor.

Gerçek bir M.:S:.· erkek;

eşine karşı ant içer ve mabedinde nasıl davranacağını bilmelidir ve bilir,

Pergel ve gönye arasındaki farkı bilir,

Ant içilirken bir erkek, düzen duruşunu sergiler (saygı duruşu) ve ant içme o an gerçekleşir.

Az evvel ki hikayedeki gibi,

Bu veya buna benzer aksiliklere maruz kalınıyorsa asıl hata sizlerde olsa gerek,

Kapıya nasıl vurulur ve nitelikler nasıl öğrenebilir bilinmesi gerekir idi,

Yapılması gereken tek şey, erkeğe gözbağını kullanarak ve erkeği sağlıklı düşunmesini sağlamaktır.':

Ta kendisi!!hem piskolojisi bozuk,sorunlari var,hem eski kafa,hemde hic sükür etmeyi bilmez..hep daha fazlasini ister..zengin olmayi ister..Zengin olamadigimiz surece boylemi olacak..cok agresiv..hemen cok sinirlenkr..ama birak tokat atmayi,bana agir kufur bile.etmezdi..herseyi mahfetti..insan bin dusunur 1 konusur..kendide farkinda bence ettigi salakligin...ozur dilemeye bile yuzu yok.bence..ben oyle saniyorum..aramiyo yazmiyo bile..dun bi msj yazdi..eve gel dedi..bitecekse yine bitsin diyo..ama beni cok seviyordu..

Saçma saçma yorumlar yapmayın milletin yuvasını yıkmayın! Sizin başınıza gelse sanki hemen çekip gitçeksiniz !! Milleti yanlış yola sürüklüyosunuz. Düzgün yorumlarla içini ferahlatmak varken,insanı iyice hayattan bezdirmeyin!

Çok ağır konuşmuş evet belki ama insanlar hata yapabilir önemli olan bunu rutin haline getirmemesi. Evlilik kararı nasıl üstüne defalarca düşünülmesi gereken bir kararsa, boşanmada aynı şekilde defalarca düşünülüp verilmesi gereken bir karar. Eski konularını bilmiyorum ama sadece bu konuya göre düşünürsek bile herkes bir şansı hak eder. Arada başka bozucu etkiler yoksa karşılıklı konuşun, seni bu hareketleriyle ne kadar üzdüğünü, kırdığını anlat anlarsa zaten düzelir, anlamıyorsa da sen kısa zamanda yine böyle bir şey yaşarsın. O zaman daha farklı şeyler düşünebilirsin.

Slm sen başta hata yapmışsın insan evleneceği kişiye benim sevgilim oldu dermi erkeklerin 10 tane olsa biz kabul ederiz ama erkekler buna tahammül edemez ve her tartışmada bunu sana gene söyler evleneceğiniz kışe geçmişiniz den bahsetme yin yoksa sonu böyle olur sıkma canını ona düzgün bir şekilde ifade et ikna etmeyea çalış yuvanı da yıkma allahin hiç sevmediği şeydir boşanmak

sirf ileride böyle olcak diye suanki erkek arkadasima öncekileri söylemedim...hatta hicbirine de daha öncekindne bahsetmedim...suanki erkek arkadasim "sen öpmüs olsan bile iliski yasamazdim senle" dedi...sanki kendileri sütten cikmis ak kasik ta

eşinizin davranışı şık olmamış,maalesef ama erkekler sinirlendikleri zaman içlerindeki canavarı ortaya çıkartıyor ve öfke baldan tatlı oluyor,bence az soğuk davranın ,hatasını anlamalı,ama çok fazlada büyütmeyin.Bu nedenle ben ilişkilerde yada evlilikte geçmişin analatılması taraftarı değilim.çünkü öyle bir an geliyorki ,bizim dürüstçe anlattığımız geçmiş,gelecekte bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor..

Ben bana bunu diyen erkekle devam edemezdim. Bütün erkekleri aynı sanmayın.

Ben de bunu anlayamıyorum işte...
OLdu canım, ben onun 10 tane eski sevgilisini kabullenicem, o benim eski sevgililerimi kabullenmeyecek öyle mi?
Valla öyle adamın anasından emdiği sütü burnundan getiririm, böyle adaletsizlik var mı ya????

Ayrıca 2.el lafı da hiç hafife alınacak bir laf değil....
Allah'ın rıza göstermediği bir şey olsa da böyle zulmeden, dayak atan, küfür eden bir kocayla evli kalınmaz....
Kalınmamalı...
Kadın kendi değerini bilecek ki, adam da kadın değeri bilsin...
Öyle eski kafa anlayışıyla evlilikler yürümüyor artık....

emrin olur ne demek biz susalım sen konuş sadece istersen.hatta dur sadece sen yaz iç ferahlatıcı yorumlar yap bizde alkışlayalım daha güzel olur.

şu yorum sana uyar mı ; ay canım erkekler hep böyle onlar 10 kadınla çıkar ama sen tek sevgilini bile anlatmayacaksın bak adamı çıldırtmışsın o da sana 2.el deyip iki taneceik vurmuş olayı büyütme kocandır af dile barışın..

Ne kadar Cirkin bir laf !!
Ustelik cok Kirici ...

Bir sure konusmayin isterseniz , hatta mesafe koyun
Araniza ..
birdaha boyle biseye cesaret edip dillendirmesinn..
cunku boyle.seyler hic hos degil zamanla
Daha cok buyuk sorunlar acar aranizda..

ayrica...

kendisinin senden once hicmi sevgilisi olmamis ?
olmus tabiki ......
peki sen bunlari yuzube vuruyormusun sanmiyorum
.
Onunda buna hakki yok...

Çok büyük hakaret etmiş aslında eşin. Hani empati yapmaya çalıştım sinirlerime hakim olamadım. Bence kesinlikle al karşıma konuş. İnsanlar neler neler yaşıyor. Evlenip boşanan, nişan atan, sevgilikten öteye gidemeyen. Hepsi normal. Yaşamın getirdiği durumlar. Eşinin önce medeni bir şekilde bunu idrak etmesi lazım. Ve naçizane tavsiyem kesinlikle dik dur. Aslaaa alttan alma ki tekrarlayamasın.

Eşin terbiyesizin dik alasıymış yuhh

sen bu adamla devam ediceksen bu lafı nasıl sindiriceksin?

Hata yapmissin anlatmakta diyen arkadaslar...dunya kucuk..ilerde ortaya ciksa,hani yoktu,ne yasadinda sakladin deseydi daha kotu olmazmiydi.ben surekli sevgili degistiren birisi degildim.1 tane oldu.Ha bu yasadiklarimdan dolayi anlatmasaydim keske..Ama oda diyorki ben takintiliyim,herseyi anlatmani istiyordum diyor..yani detayli..ne yaptiklarinizi..insan arkadasina kardesine bile anlatamaz ki...herneyse bosanmaktan cok korkuyorum.yanliz kalmaktan..bidaha evlenmemkmi tovbe..icim yaniyo..onceden sorunlarimiz yine kucuktu..her evlilikte olan sorunlardi..ama simdi devam etsek bile babam o serefsiz benim gozumde bitti diyor..hersey kopuk olucak..babam annem hep soguk davrancak nefret eicek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…