- Konu Sahibi kitaphuzur
-
13 sene mi ! Tamam ben ümidi keseyim bosuna ugrasmayayim.Valla yapmıyor Hiç bisey. Erken gidip baya geç geliyor esnaf.
Sonra yorgunum muhabbetleri
13 sene ne kavgalar
Içinden gelmeyince yapmıyor ama
Anasının evinde tam bir hizmetkar
Nefret tiksinti bikkinlik
3u bir arada
Allah büyük vardır bana da bir çıkış yolu elbet...
Benim koca da esnaftı, yoğun çalışırken bu kadar yardımı olmuyordu elbet.Valla yapmıyor Hiç bisey. Erken gidip baya geç geliyor esnaf.
Sonra yorgunum muhabbetleri
13 sene ne kavgalar
Içinden gelmeyince yapmıyor ama
Anasının evinde tam bir hizmetkar
Nefret tiksinti bikkinlik
3u bir arada
Allah büyük vardır bana da bir çıkış yolu elbet...
Valla şöyle soylıyım. Balık baştan kokar.13 sene mi ! Tamam ben ümidi keseyim bosuna ugrasmayayim.
Ya birinde ceviz kırdı kavonoza doldurdu anasının evinde.Benim koca da esnaftı, yoğun çalışırken bu kadar yardımı olmuyordu elbet.
Ama ailesinin evinde yapıp size yapmaması vicdansızlıktır.
Benim kocanın da tek iyi yönü iş yapması zaten, başka bir numarası yok hatta bayağı ciddi boşanma gerekçelerim var yani
Aman bacım paralama kendini, içinden ne gelirse o.
Ölümlü dünya, kıymetini bilmeyene emek verme.
Neden hep biz çekiyoruz bu saçmaliklari ? Beyefendiler gamsiz gamsiz yaşiyor .Valla şöyle soylıyım. Balık baştan kokar.
Yapmiyo ama tabi bende susup oturmuyorum
Madem her yük benim üzerimde.
Bende evin masraflarına karışmıyorum. Maaşımı kendime harcıyorum. Cildiriyo muhtemelen ama oda yükümün yarısını alsin madem
Yetisemedigim yerde kadın tutarim
Madem öyle işte boyle
Öyle yetistirildik çünküNeden hep biz çekiyoruz bu saçmaliklari ? Beyefendiler gamsiz gamsiz yaşiyor .
Ceviz kirmadi diye yedirmedim mi mizmizlanir ve susar. Ne kirar ne de yer aldirmaz hic . Yaptirim uygulamaya elverisli bir eş degil bu , zaten ardinda bir de annesi var kus yavrusu gibi nerdeyse kendi agzinda yumusatip oglunun agzina sokacak. Ah yavrum zayifladin bakamiyor bu sana repligi eşliginde yemek seanslari...Ya birinde ceviz kırdı kavonoza doldurdu anasının evinde.
Sonra bizim evdeki kavonoz boşalınca önüne koydum cevizi kır doldur diye kırmadı
Bende bidaha ona ceviz yedirmedim
Senin yine bi olumlu yönü var
Benimkinde hiç olumlu yon yok
Hayrına katlaniyorum
Whuuu çok sert be naptınElbette bu sadece benimle alakalı mevzu değil.
Koca kişisi gayet tertip düzen seven, ev temizliğe topluluğuna önem veren biridir.
Ben de tam aksi.
Yapmıyorum arkadaşım, ben kendi rahatsız olmadığım ya da yapmak istemediğim şeyi asla yapmıyorum, kendi rahatsızsa yapsın, bana ne!
Eşek kadar herife anası gibi bakamam.
İlk evlendiğimizde söyledim, kirli sepetinde görmediğim hiçbir şeyi yıkamam diye ki gerçekten yıkamadım, atmayı öğrendi.
Ben evi toplayamam, rahatsız olmuyorum dedim bıraktım, arapsaçına döndü, kendi yaptı.
Bugüne kadar sayılı ütü yaptım evde, pandemi öncesi yardımcı yapıyordu.
Pandemi sürecinde ‘ben evdeyim çamaşır kirletmiyorum ki pijamalarım da ütü istemez, yıkama ütüleme bekleme’ dedim, aylardır kendi yapıyor.
Ben bir tek çocuklarınkini organize ediyorum.
Yine bir gün kavga ettik bana sağlam giydirdi, o gün mutfağı toplamayı bıraktım, yemek tabakları masada kaldı 4 gün!!!
Kokuştu artık ve kocamın bir görevi daha oldu, onları toplamak ve temizlemek.
Ev pislenmiş derse, siler süpürür vs.
Kavga edersek hele yemek bile yapmam, emeğimin kıymetini bilecektin der, tabağı çekerim önünden, başının çaresine baksın.
Rahatsız olmayacak adama çare yok ama olacaksa yapmayın, bırakın da görsün gününü.
Kaynana yoksa tavsiyeleri uygulayin bence yemek , ev işi yapmamak gibi . Kaynana varsa bir de eş ana kuzusuysa aman diyim elinizde patlar. Ben sinirlenip yemek yapmadim annesinde yedi bir de kayinvalidenin biricik paşasini aç birakan geline çikti adim. Sinirlenip ev işi yapmadim annesini getirip yaptirdi bir de adim evini temizlemeyen pis geline cikti . Benim elimde patladi bunlar. Kayinvalide yoksa rahat rahat takilin umarim sizin işinize yarar.İyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Ben maaşımı vermesem aç kalırız. Onun maaşı ev kredisiyle taksitlere ucu ucuna yetiyor.İş yapmadığı sürece tek kuruş bile ödeme. İş sen de yapma desem bile 2 çocuk var yapmak zorundasın. Tek maaşla evi çevirmeye çalışınca mecbur yapar
Kaynanam uzakta her istediğinde eşim gidemez ya da o gelemez. O yönden sansliyimKaynana yoksa tavsiyeleri uygulayin bence yemek , ev işi yapmamak gibi . Kaynana varsa bir de eş ana kuzusuysa aman diyim elinizde patlar. Ben sinirlenip yemek yapmadim annesinde yedi bir de kayinvalidenin biricik paşasini aç birakan geline çikti adim. Sinirlenip ev işi yapmadim annesini getirip yaptirdi bir de adim evini temizlemeyen pis geline cikti . Benim elimde patladi bunlar. Kayinvalide yoksa rahat rahat takilin umarim sizin işinize yarar.
Sizin adiniza sevindim . Siz yapmadiginizda mecbur kendisi yapmak zorunda kalacak böylece alisacak yardim etmeyeKaynanam uzakta her istediğinde eşim gidemez ya da o gelemez. O yönden sansliyim
eşinizi başka insanlar ile kıyaslamanız hoş degil, benim eşimde yogun bir işi olması nedeniyle çok fazla yardım edemez bende istemem. yaparsa amanna yapmazsa da yapacak bir şey yok.İyi geceler arkadaşlar
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Kıyaslamak istemem ama insan bazen dayanamıyor. Senin eşinin isi agirmis. Ben eşimle aynı işi yapiyorum. Onunla aynı derece yoruluyorum o yüzden benim kadar yapmasada yardimci olmasini bekliyorum.eşinizi başka insanlar ile kıyaslamanız hoş degil, benim eşimde yogun bir işi olması nedeniyle çok fazla yardım edemez bende istemem. yaparsa amanna yapmazsa da yapacak bir şey yok.
Böyle genel konuşarak olmaz ki, mesela ne bekliyorsunuz onu belirtin, bir nevi görevlendirme yapın. atıyorum evi süpürme işi, haftanın 2 akşam yemeği senin olsun, silme ve geri kalan yemekler bende gibi... Böylece ne zamna görevi var bunu bilir. Maalesef türk aile tipinde erkeklere annecikleri tarafından ev sorumluluğu verilmediğinden onlar bizim gibi ev işi eksikliğini farkedemiyorlar.İyi geceler arkadaşlar
maaşınızı eve mi harcıyorsunuz. Hiçkimse kusura bakmasın ben ataerkil toplumun pipili üyesiyim erkek admım iş yapmam diyen adam paşa paşa ya da başka şekilde evin her türlü masrafını karşılayacak. Erkek iş yapmaz diyen beyin kadın parası da yemeyecek ar yapacak utanacak ezilecek yerin dibine girecek. Açık ve net. Ben olsam asla 1 kuruş vermezdim . işine geliyorsa.Arkadaşlar yardımcı tutsam esimin zaten hoşuna gider. Para konusunu asla sknti eden biri degil. Para konusunda benden daha savurgandir.
Önceki bakicimin çocugu sınava hazırlandığı için bu sene bakamayacgini soyledi. yine aynı bakıcı olsa düzenimi hiç bozmazdim. Ve şu an süreci beraber götürmeye çalıştım. Çocuklara bakma konusunda yine ben gelene kadar güzel bakıyor. Yemeklerini yediriyor ama ev işi asla yapmıyor. Onun içinde dediğiniz gibi yardımcı şart goruniyor
ödemeler neden ortak ki. ataerkil koca demek irkik iş yapmaz demek . irkik adam karısını parasını yemez demek . irkik demek evinin tüm sorumluluğunu alıyor demek. Kadın evi erkek de maddi olanağı sağlıyor demek. Eskiden olduğu gibi o para kazanacak sizin geçiminizi sağlayacak siz de ev işini yapacaksınız ama o adama zırnık bakın kuruş değil zırnık koklatmayacaksınız.Maaşımı alıp eline saymıyorum ama ödemelerimiz ortak tabi.
Bugün evde değildik konuşamadım ama yarın adam akıllı iş bölümü yapmayi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?