Eşim ev işi yapmiyor

13 sene mi ! Tamam ben ümidi keseyim bosuna ugrasmayayim.

Benim koca da esnaftı, yoğun çalışırken bu kadar yardımı olmuyordu elbet.
Ama ailesinin evinde yapıp size yapmaması vicdansızlıktır.

Benim kocanın da tek iyi yönü iş yapması zaten, başka bir numarası yok hatta bayağı ciddi boşanma gerekçelerim var yani

Aman bacım paralama kendini, içinden ne gelirse o.
Ölümlü dünya, kıymetini bilmeyene emek verme.

13 sene mi ! Tamam ben ümidi keseyim bosuna ugrasmayayim.
Valla şöyle soylıyım. Balık baştan kokar.
Yapmiyo ama tabi bende susup oturmuyorum
Madem her yük benim üzerimde.
Bende evin masraflarına karışmıyorum. Maaşımı kendime harcıyorum. Cildiriyo muhtemelen ama oda yükümün yarısını alsin madem
Yetisemedigim yerde kadın tutarim
Madem öyle işte boyle

Ya birinde ceviz kırdı kavonoza doldurdu anasının evinde.
Sonra bizim evdeki kavonoz boşalınca önüne koydum cevizi kır doldur diye kırmadı
Bende bidaha ona ceviz yedirmedim
Senin yine bi olumlu yönü var
Benimkinde hiç olumlu yon yok
Hayrına katlaniyorum

Neden hep biz çekiyoruz bu saçmaliklari ? Beyefendiler gamsiz gamsiz yaşiyor .

Ceviz kirmadi diye yedirmedim mi mizmizlanir ve susar. Ne kirar ne de yer aldirmaz hic . Yaptirim uygulamaya elverisli bir eş degil bu , zaten ardinda bir de annesi var kus yavrusu gibi nerdeyse kendi agzinda yumusatip oglunun agzina sokacak. Ah yavrum zayifladin bakamiyor bu sana repligi eşliginde yemek seanslari...

Whuuu çok sert be naptın

Sabah kahvalti hazirlamayin
Aksam yemek yapmayin bugun disaridan soyleyelim yorgunum
Diger gün ben gelene kadar bir corba yapiver deyin
Yapmazsa da kendinize yetecek kadar hazirlayin çocukları doyurun cocuklari birakin ben yorgunum yatıyorum deyin
Yani neden herseye kosturmaya çalışıyorsunuz ki
Mesela ev bütçesine destek oluyorsaniz kesin parayi evi esiniz gecindirsin
Ev islerine yardimci alin ona odeme yapin sadece hatta onun da parasını esinizden isteyin
Madem sen bana ev islerinde destek olmuyorsun o zaman yardimci aliyorum senin yapmadıklarını o yapsin ucretini de ödersin artik dersiniz olur biter

Kaynana yoksa tavsiyeleri uygulayin bence yemek , ev işi yapmamak gibi . Kaynana varsa bir de eş ana kuzusuysa aman diyim elinizde patlar. Ben sinirlenip yemek yapmadim annesinde yedi bir de kayinvalidenin biricik paşasini aç birakan geline çikti adim. Sinirlenip ev işi yapmadim annesini getirip yaptirdi bir de adim evini temizlemeyen pis geline cikti . Benim elimde patladi bunlar. Kayinvalide yoksa rahat rahat takilin umarim sizin işinize yarar.

Kaynanam uzakta her istediğinde eşim gidemez ya da o gelemez. O yönden sansliyim

eşinizi başka insanlar ile kıyaslamanız hoş degil, benim eşimde yogun bir işi olması nedeniyle çok fazla yardım edemez bende istemem. yaparsa amanna yapmazsa da yapacak bir şey yok.

Dün akşam eşime bende insanım yoruluyorum, herşeye yetişemiyorum. Sende yardımcı olsan ya dedim. Bende yapmaya çalışıyorum. Sen yokken çocuklara bakıyorum dedi. Ortalıkta dağınıklık görünce topluyormus mesela ben gelmeden çocukların oyuncaklarını topluyormus ama benim ondan haberim bile olmuyormuş Yaptığı işleri gormuyormusum öyle dedi. Adam utanmasa beni suçlu çıkaracak.
Bende dedim mesela bulaşığa yardımcı olmuyorsun, evi supurmuyorsun, yemek yapmıyorsun hep benden bekliyorsun dedim. Ya ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sen söyle yaparım dedi. Bnde dedim koca adamın başına geçip sürekli şunu yap bunu yap mi diyeyim kendin düşünüp yapsan ya dedim. Yemek yapamam ama diğer işleri sen yine şöyle dedi.
Bakalım artık sürekli hatırlatmayı deneyeceğim. İnşallah kavga çıkmasın diye öylesine söylememiştir

eşinizi başka insanlar ile kıyaslamanız hoş degil, benim eşimde yogun bir işi olması nedeniyle çok fazla yardım edemez bende istemem. yaparsa amanna yapmazsa da yapacak bir şey yok.
Kıyaslamak istemem ama insan bazen dayanamıyor. Senin eşinin isi agirmis. Ben eşimle aynı işi yapiyorum. Onunla aynı derece yoruluyorum o yüzden benim kadar yapmasada yardimci olmasini bekliyorum.

Böyle genel konuşarak olmaz ki, mesela ne bekliyorsunuz onu belirtin, bir nevi görevlendirme yapın. atıyorum evi süpürme işi, haftanın 2 akşam yemeği senin olsun, silme ve geri kalan yemekler bende gibi... Böylece ne zamna görevi var bunu bilir. Maalesef türk aile tipinde erkeklere annecikleri tarafından ev sorumluluğu verilmediğinden onlar bizim gibi ev işi eksikliğini farkedemiyorlar.

maaşınızı eve mi harcıyorsunuz. Hiçkimse kusura bakmasın ben ataerkil toplumun pipili üyesiyim erkek admım iş yapmam diyen adam paşa paşa ya da başka şekilde evin her türlü masrafını karşılayacak. Erkek iş yapmaz diyen beyin kadın parası da yemeyecek ar yapacak utanacak ezilecek yerin dibine girecek. Açık ve net. Ben olsam asla 1 kuruş vermezdim . işine geliyorsa.

Maaşımı alıp eline saymıyorum ama ödemelerimiz ortak tabi.
Bugün evde değildik konuşamadım ama yarın adam akıllı iş bölümü yapmayi düşünüyorum.
ödemeler neden ortak ki. ataerkil koca demek irkik iş yapmaz demek . irkik adam karısını parasını yemez demek . irkik demek evinin tüm sorumluluğunu alıyor demek. Kadın evi erkek de maddi olanağı sağlıyor demek. Eskiden olduğu gibi o para kazanacak sizin geçiminizi sağlayacak siz de ev işini yapacaksınız ama o adama zırnık bakın kuruş değil zırnık koklatmayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…