- 22 Haziran 2020
- 599
- 423
- 33
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Böyle adam icin yapacagın tek şey hayatını kolaylastıracak her teknolojik ürünü alacaksın paraya acımıycaksın.. Bulasık makınesi almakla baslayabilirsin.İyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Bulaşık makinesi var. Bulaşık yıkamıyor derken makineye yerleştirmiyor yada elde yıkanacak bir şeyse yıkamıyor. Olduğu gibi tezgahın üstüne koyuyorBöyle adam icin yapacagın tek şey hayatını kolaylastıracak her teknolojik ürünü alacaksın paraya acımıycaksın.. Bulasık makınesi almakla baslayabilirsin.
Benim eşim de şuan tüm heryeri düzenliyor dip köşe dolap felan sildi inan varya deliriyorumHey gidi hey! keske yapmasa benim ki de isten gece gelir buzdolabi temizler.Derdim buyuk bir derdim yok.Kis gunu bahcemizi yikar.Daha ne anlatayim ki.
Babam da boyleydi.Cam siler yemek yapardı.Annemle bosanali yillar oldu.Is yapan iyi olaydi anam bosamazdi.Caliskan adamdi vesselam.
Niye delirdiginizi sorabilir miyim? Sevinçten miBenim eşim de şuan tüm heryeri düzenliyor dip köşe dolap felan sildi inan varya deliriyorum
Yok kisliklari felan çıkardık daha doğrusu yazlıkları hurca koydum dolapları sildi boş odadaki hurclari dolabın içine koydu kitaplığı yerleştirdi derken ordan oraya koşturup durdu her saniye laf yetiştirdi. Keşke yapmasa eve gelir hemen evi süpürür ki çocuk var evde sürekli batıyor ortadan süpürge kalkmaz. Sürekli laf sürekli. Hem iyi yemek ister sağlam lokanta gibi ev mutfaktan çıkamam hemde kendi maasallah. Çamaşır yıkıyorum leğene koyuyorum aş diye laf eder la dur bi dhaa yeni cikardjm hemen asar. Neyse dolu var dert inatçıNiye delirdiginizi sorabilir miyim? Sevinçten mi
Yapmış övünmek hakkıYok kisliklari felan çıkardık daha doğrusu yazlıkları hurca koydum dolapları sildi boş odadaki hurclari dolabın içine koydu kitaplığı yerleştirdi derken ordan oraya koşturup durdu her saniye laf yetiştirdi. Keşke yapmasa eve gelir hemen evi süpürür ki çocuk var evde sürekli batıyor ortadan süpürge kalkmaz. Sürekli laf sürekli. Hem iyi yemek ister sağlam lokanta gibi ev mutfaktan çıkamam hemde kendi maasallah. Çamaşır yıkıyorum leğene koyuyorum aş diye laf eder la dur bi dhaa yeni cikardjm hemen asar. Neyse dolu var dert inatçı
Dolabın ne resmini çekmiş yazıya bak yan kanepede uzanıyor gelde gıcık olma
Maalesef bu sonradan öğrenilebilecek bir şey değil. Zorlamayla bir yapar 2 yapar sonra yine özüne döner.İyi geceler arkadaşlar
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Seni iliklerime kadar anliyorumBenim eşim de şuan tüm heryeri düzenliyor dip köşe dolap felan sildi inan varya deliriyorum
Donuna kadar saydınız ..... adamın. Ben bile deli oldumBenim eşim de hiçbir iş yapmıyordu. Akşama kadar elinde telefon yatıyordu. Pazara markete ben gidiyordum. Çocuğu parka ben indiriyorum. Ya adam ramazanda hazır olan yemeği bile ısıtmamıştı. Eve gelince ben ısıttım sofraya koydum, 15 dakika geç iftar yaptık. Ramazanda bir gün yemek yapmadım düşün iftar yapmadı. Sahura kadar yattı. Mutfağa girip bir peynir zeytin çıkarmaya bile üşenen tembelin tekiydi. Maaşım yatar yatmaz olduğu gibi paramı yolluyordum. Kendime birşey alsam yüzü düşüyordu. Ne yemege gidiyorduk ne tatile... Değiştirmek için elimden geleni yaptım. Herşeyi denedim. Bir müddet sonra ben köle miyim demeye başladım. Anam buna hizmetçi olayım diye mi doğurdu beni. Düşündüm bir ev arkadaşı olsa bu adamı bir gün bile evde tutmam. Bu akşama kadar yatan adama neden sabredeyim? Sadece modumu düşürüyor . Beni aşağıya çekiyor.
Boşadım gitti.
Ohh be dünya varmış.
Kendi evinde akşama kadar malak gibi yatmaya devam etsin.
Ha bu arada ben eşşek gibi çalışırken gözümün içine baka baka telefonda elalemin kadınları ile mesajlaşıyormuş.
Arkadaşım eski günlerim aklıma geldi biraz coştum kusura bakma...
Maaşımı alıp eline saymıyorum ama ödemelerimiz ortak tabi.Maaşının tek kuruşunu bile veriyorsan suç sende
İş yapmadığı sürece tek kuruş bile ödeme. İş sen de yapma desem bile 2 çocuk var yapmak zorundasın. Tek maaşla evi çevirmeye çalışınca mecbur yaparMaaşımı alıp eline saymıyorum ama ödemelerimiz ortak tabi.
Bugün evde değildik konuşamadım ama yarın adam akıllı iş bölümü yapmayi düşünüyorum.
Sizi niye linclediler sasirdim kaldim. Erkekler kulubu olsa bir Allahin kulu boyle yorum yazmaz baska bir erkege. Asirlardir icimize islemis hizmetcilik, yapmayan gorunce sinir oluyoruz. Ben köle gibi kendimi paraliyorum herkes paralansin zihniyeti bu.Sen gel, benim iki çocuğa 24 saat bak, bir de üzerine çorba yap, dile benden ne dilersen
Sağ kalma garantiniz yok, onu baştan söyleyeyim.
Uyku 4 saat varsa var, tek öğün yemek o da buz gibi, çocuklar tepenizde ne tepiştirebilirseniz.
Uçan cisimlerden sakınmak için de üstün radarınız olmalı, tuvalet bir lüks, geceye kadar maksimum 2 kere, var mısınız?
İlahi valla beni çok güldürdünüz...
İş yapmayan kadına tembel denirse, aynı şekilde ev işi yapmayan adama da tembel denir...
Ben saldım mesela evi süpürmüyorum. Bir hafta ev kokuyor, dayanamayıp kendi süpürüyorİyi geceler arkadaşlar
Ben şeyi merak ettim, buralarda uzun uzun mesajlarınızı okuyorum, geniş bi zaman ayırıyorsunuz. o nasıl oluyor?Sen gel, benim iki çocuğa 24 saat bak, bir de üzerine çorba yap, dile benden ne dilersen
Sağ kalma garantiniz yok, onu baştan söyleyeyim.
Uyku 4 saat varsa var, tek öğün yemek o da buz gibi, çocuklar tepenizde ne tepiştirebilirseniz.
Uçan cisimlerden sakınmak için de üstün radarınız olmalı, tuvalet bir lüks, geceye kadar maksimum 2 kere, var mısınız?
İlahi valla beni çok güldürdünüz...
İş yapmayan kadına tembel denirse, aynı şekilde ev işi yapmayan adama da tembel denir...
Paralayan yine paralasın, bize ne, kendi hayatı, demeyi inanın çok isterdim ama yetiştirdikleri çocuklar bu toplumu şekillendirecek.Sizi niye linclediler sasirdim kaldim. Erkekler kulubu olsa bir Allahin kulu boyle yorum yazmaz baska bir erkege. Asirlardir icimize islemis hizmetcilik, yapmayan gorunce sinir oluyoruz. Ben köle gibi kendimi paraliyorum herkes paralansin zihniyeti bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?