- 19 Temmuz 2007
- 4.376
- 5.624
- 773
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
İşte sana gül gibi fırsat. O da onun sorunu. Erkek adam değil mi afedersin ne yapıp edecek o evi geçindirecek. O zihniyetteki bir adamın kadın parası yemek ağırına (!) gider. Para vermeyin. Bakın çok ciddiyim. kuruş vermeyin. Canım ben seni hiç anlamamışım sen eski düzen istiyorsun ataerkil düzen istiyorsun bu güne kadar paramla seni ezdiğim için kusura bakma. Eskilerde olduğu gibi sen geçim işinde ben çocuk ev işindeyiz diyeceksin. Allah aşkına peygamber aşkına şu kadın olmadan 2 yumurta kırıp karnını doyurmaktan , yediği çanağı yerine koymaktan aciz canlıları sırf pipisi var diye tepenizde gezdirmeyin. Öğretmensiniz mis gibi ilk önce siz saygı duyun kendinize ve allah aşkına hizmet etmeyin şöylelerine.Ben maaşımı vermesem aç kalırız. Onun maaşı ev kredisiyle taksitlere ucu ucuna yetiyor.
O zaman ona göre davransın, hiç acıma canımm acınacak hale gelirsin. İşler ortak olana kadar tek kuruş ödemem de bak bakalım nasıl yapıyo.Ben maaşımı vermesem aç kalırız. Onun maaşı ev kredisiyle taksitlere ucu ucuna yetiyor.
Erkekler özellikle evlerinde görmemişlerse, siz söylemeden bir işi yapamazlar. O yüzden kendiliğinden yardım etmedi gibi bir beklenti içine girmeyin. Mesela, siz gelmeden evi süpürmek, çamaşırı toplayıp size sürpriz yapmak gibi :)Dün akşam eşime bende insanım yoruluyorum, herşeye yetişemiyorum. Sende yardımcı olsan ya dedim. Bende yapmaya çalışıyorum. Sen yokken çocuklara bakıyorum dedi. Ortalıkta dağınıklık görünce topluyormus mesela ben gelmeden çocukların oyuncaklarını topluyormus ama benim ondan haberim bile olmuyormuşYaptığı işleri gormuyormusum öyle dedi. Adam utanmasa beni suçlu çıkaracak.
Bende dedim mesela bulaşığa yardımcı olmuyorsun, evi supurmuyorsun, yemek yapmıyorsun hep benden bekliyorsun dedim. Ya ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sen söyle yaparım dedi. Bnde dedim koca adamın başına geçip sürekli şunu yap bunu yap mi diyeyim kendin düşünüp yapsan ya dedim. Yemek yapamam ama diğer işleri sen yine şöyle dedi.
Bakalım artık sürekli hatırlatmayı deneyeceğim. İnşallah kavga çıkmasın diye öylesine söylememiştir
eve verdiğiniz parayı keseceksiniz cart diyeÇok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
madem öyle dedi söyleyin sizdeDün akşam eşime bende insanım yoruluyorum, herşeye yetişemiyorum. Sende yardımcı olsan ya dedim. Bende yapmaya çalışıyorum. Sen yokken çocuklara bakıyorum dedi. Ortalıkta dağınıklık görünce topluyormus mesela ben gelmeden çocukların oyuncaklarını topluyormus ama benim ondan haberim bile olmuyormuşYaptığı işleri gormuyormusum öyle dedi. Adam utanmasa beni suçlu çıkaracak.
Bende dedim mesela bulaşığa yardımcı olmuyorsun, evi supurmuyorsun, yemek yapmıyorsun hep benden bekliyorsun dedim. Ya ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sen söyle yaparım dedi. Bnde dedim koca adamın başına geçip sürekli şunu yap bunu yap mi diyeyim kendin düşünüp yapsan ya dedim. Yemek yapamam ama diğer işleri sen yine şöyle dedi.
Bakalım artık sürekli hatırlatmayı deneyeceğim. İnşallah kavga çıkmasın diye öylesine söylememiştir
bence ona soyleyerek yaptırınDün akşam eşime bende insanım yoruluyorum, herşeye yetişemiyorum. Sende yardımcı olsan ya dedim. Bende yapmaya çalışıyorum. Sen yokken çocuklara bakıyorum dedi. Ortalıkta dağınıklık görünce topluyormus mesela ben gelmeden çocukların oyuncaklarını topluyormus ama benim ondan haberim bile olmuyormuşYaptığı işleri gormuyormusum öyle dedi. Adam utanmasa beni suçlu çıkaracak.
Sen bunca zaman kendisi takip edecek diye mi bekledinDün akşam eşime bende insanım yoruluyorum, herşeye yetişemiyorum. Sende yardımcı olsan ya dedim. Bende yapmaya çalışıyorum. Sen yokken çocuklara bakıyorum dedi. Ortalıkta dağınıklık görünce topluyormus mesela ben gelmeden çocukların oyuncaklarını topluyormus ama benim ondan haberim bile olmuyormuşYaptığı işleri gormuyormusum öyle dedi. Adam utanmasa beni suçlu çıkaracak.
Yani şöyle hep bunun tartışmasını yapıyordum ama özel olarak şunu yap bunu yap demiyorum. Kendi akıl edip yapmasını istiyorum. Yani kendini sorumlu hissetmesini istiyorumSen bunca zaman kendisi takip edecek diye mi bekledinBen de söylüyorsun da yapmıyor sanıyorum. Evde soğan kalmamış alayım bari, perdelerin yıkanma zamanı geldi atayım makineye diyen erkek ben görmedim şahsen. Varsa tebrikler...Al, yap demeniz gerekiyor.
Kaç yıllık evlisin? Çocuklusun yani yeni evlenmiş olamazsın. Bu kadar naif olursan asla kendini ifade edemezsin, hep ezilen olursun. Ben ne zaman (burdan aldığım akıllarla) çat çat her şeyi söyledim işte o zaman sonuç aldım. Yoksa nasıl olsa idare ediyor sıkıntı yok diye düşünüyorlarYa biliyor musunuz kizlar ben ona benim maaşım kredileri odemiyorum diyemem. Hani ondan korktuğumdan değil ne bilim sanki rencide olur kalbi kirilir gibi geliyor bana
"Benim kadar olmasa da"Kıyaslamak istemem ama insan bazen dayanamıyor. Senin eşinin isi agirmis. Ben eşimle aynı işi yapiyorum. Onunla aynı derece yoruluyorum o yüzden benim kadar yapmasada yardimci olmasini bekliyorum.
Yapmayın sizde sadece çocukları ilgilendiren şeyleri yapınÇok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
Bence verdiğiniz tepki çok yanlış olmuş. Adam size ılımlı yaklaşmış şahsen ben bu tepkiyi beklemiyordum eşinizden. Siz yine sitem ederek cevap vermişsiniz. Mutlu olduğunuzu filan belirtseniz daha teşvik edici olurmuş.Bende dedim mesela bulaşığa yardımcı olmuyorsun, evi supurmuyorsun, yemek yapmıyorsun hep benden bekliyorsun dedim. Ya ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sen söyle yaparım dedi. Bnde dedim koca adamın başına geçip sürekli şunu yap bunu yap mi diyeyim kendin düşünüp yapsan ya dedim.
sakın şu aşamadan sonra taviz vermeyin. maaşınızı da vermeyin yemek de hazırlamayın. ne demek sen kadınsın. kadınsın diye köle misin?Kizlar eşimle dün çok kötü tartıştık. 2 gün önce sen ne iş yapilacaksa soyle yaparim diyordu. Dün akşam çok yorgundum. Akşamın bulaşığı makineye dizilip çöp dışarı cikacakti. Çocuklarla kek falan yapincada epey bulaşık vardı. Eşime dedim ben kirini alayım sen makineye diz dedim. Ben yorgunum ya boşver sonra yaparsın dedi. Yapariz değil yalnız yaparsın dedi. Bende dedim bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum dedim eve gelip birde ev işleriyle uğraşıyorum dedim.
Bana kadınsın yapacaksın dedi. Ben sok oldum. Ben de burda yazılanlardan yola çıkarak madem öyle düşünüyorsun sende erkeksin evi gecindireceksin. Benim maaşımada karışmayacaksın dedim. Çalışma o zaman dedi evde otur çocuklarına bak dedi. Senin şu cumlenle mesleğimi bırakacak halim yok ama bu saatten sonrada maaşımın hesabını sorma dedim. Bulasigida yıkamadan yattim.
Sabah bana diyor ki bundan snra bana yemek yapma herkes kendi yemeğini kendi yapsın bulasigini kendi kaldırsın dedi. Bende bana uyar dedim. Hala sorunu çözmek yerine saçma sapan yollara başvuruyor. Yani içinde neler varmış ya ben görmemişim. O kadar soğudum ki. Şu an yardımcı arayisindayim. Büyük ihtimal temizlik şirketiyle anlasacagim. Haftada 2 kere gelse zaten diğer işleri kendim yaparım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?