Eşim ev işi yapmiyor

Ben maaşımı vermesem aç kalırız. Onun maaşı ev kredisiyle taksitlere ucu ucuna yetiyor.
İşte sana gül gibi fırsat. O da onun sorunu. Erkek adam değil mi afedersin ne yapıp edecek o evi geçindirecek. O zihniyetteki bir adamın kadın parası yemek ağırına (!) gider. Para vermeyin. Bakın çok ciddiyim. kuruş vermeyin. Canım ben seni hiç anlamamışım sen eski düzen istiyorsun ataerkil düzen istiyorsun bu güne kadar paramla seni ezdiğim için kusura bakma. Eskilerde olduğu gibi sen geçim işinde ben çocuk ev işindeyiz diyeceksin. Allah aşkına peygamber aşkına şu kadın olmadan 2 yumurta kırıp karnını doyurmaktan , yediği çanağı yerine koymaktan aciz canlıları sırf pipisi var diye tepenizde gezdirmeyin. Öğretmensiniz mis gibi ilk önce siz saygı duyun kendinize ve allah aşkına hizmet etmeyin şöylelerine.

Benim eşim de hiç yapmaz malesef bir evin bir oğlu paşa gibi yetiştirilmiş farkında bile değil evde hiç bir işe destek olmadığınin çünkü alismamis.Evde olduğum zaman artık vazgectim uğraşmaktan her şeyi ben yapıyorum ona ait olan işleri bile.Ama calisirken burnumdan getirmisti Cumartesi günleri dahi öğlene kadar çalışırdım eve gelirdim hâlâ yatıyor çocuğu bırakırdım öğlen geldiğimde çocuk aç.Kahvalti yapıp çıktım diyelim eve gelirdim işleri nasıl biraktiysam öyle kalmış yorgun argın yapmaya çalışırdım o kadar insafsız ki bu erkekler yardımcıya bile söylenirdi.Bu sebepten o kadar sinirlendim ki kendime zulmediyorum dedim evde oturup koca parası yiyeceğim artık.İsten çıktım tabi şimdi de başka sorunlardan yine işe girmek istiyorum.Ama bunlara rağmen annesi bu hâlini gördüğü halde eşim için Sen x e şükret o yapıyor yine benim adam hiç iş yapmaaaz diyordu.Yapiyor dediği de ara sıra canı isteyince yaptığı çiğköfte ve piknikte yaptığı mangal onda da her pisliğini ben toplarım.Sis çalışıyorsanız sakın taviz vermeyin ev bütçesinden mutlaka yardımcıya ayırın hem kadın gelsin hem de eşinizi küçük rutinlere alıştırin baş edilmiyor çünkü..

Erkekler özellikle evlerinde görmemişlerse, siz söylemeden bir işi yapamazlar. O yüzden kendiliğinden yardım etmedi gibi bir beklenti içine girmeyin. Mesela, siz gelmeden evi süpürmek, çamaşırı toplayıp size sürpriz yapmak gibi :)

onun yerine haftalık bir düzen oluşturun. Ona görevler verin yapması İçin. Siz makineye atın, o geldiğinde assın, ya da evi süpürsün mesela. Hafta sonu siz süpürürken o silsin vs. Ayrıca o işlerin nasıl yapıldığını da spesifik olarak gösterebilirsiniz.

bu arada imkanınız varsa, robot süpürgelerden de düşünebilirsiniz. Karı koca öğretmen arkadaşlarım hep evlerine aldılar. Onlar okuldayken çalıştırıyorlar telefondan, geldiklerinde ev tertemiz oluyor. Onlarda görmeden önce güzel süpüreceğine inanmıyordum ama bu temizlik konusunda hassas oldukları İçin işe yaradığını anlamış oldum ben de.

velhasıl eşinizin kendi kendine düşünmesini beklemeyin. Görevler verin, dikkat etmedi gereken konuları tek tek gösterin.

Çok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
eve verdiğiniz parayı keseceksiniz cart diye
ne oluyoruz derse "hem ev işi hem iki çocuğun yükü bende.. demek ki benim parama ihtiyacı yok bir zahmet evi de geçindiriver" diyeceksiniz
ama yapacaksınız bunu. Yola gelecektir öğretmenim :)

Aynı benim eşim. Bunlar egitilmeezzdiir.
Kac kere tartistik bu konu yuzunden. Ama ortada bir sorun oldugunu kabul etmedigi icin bir yere varamiyoruz. Arkadaslarin dedigi gibi maastan eve katki yapmama olayini bende dusundum , hatta bir tartismamizda esim maasindan bir kurus gonderme bana napiyorsan yap falan dedi de o is oyle olmuyor. Sonra ben kıyamadim, o benden istedi deerken ekonomik ozgurluk hikaye. Hem disarda hem evde calisiyoruz daha cok yoruluyoruz esleri boyle olanlar olarak eve yardimci aliyorum ben de

madem öyle dedi söyleyin sizde
ben eşimle böyle bir yol buldum hala da öyle söylerim yapar
yapacak bişey yok

Siz çalışan bir insansınız üstüne üstlük eşiniz ile aynı derecede yoruluyorsunuz iş hayatında. Eşinizin tek kusuru ev işi yapmamak ise boşverin. Tutun günlük yardımcı siz de rahat edin. Her gün yarım gün gelsin siz çocuklarınız ile ilgilenin gelen kişi yemek temizlik yapsın. İnanın büyük rahatlık. Bende eskiden sizin gibiydim. Benim eşim de ilk evlendiğimizde hiç bir şey yapmazdı. Kendi kendime trip atardım. Ama trip atmam işe yaramadı. Bana dediği tut yardımcı sen de yorulma benden de bir şey bekleme. Şu anda her gün gelen bakıcım var. Mesela dün pazardı. Ben kahvaltı hazırladım eşim ben demeden odayı süpürdü. Sonra çocuklarla ilgilendik beraber yemek yaptık ben bulaşık hallettim kendisi çay işini. Eskiden olsa hiç birini yapmaz bende sinir olurdum. Ama yavaş yavaş söyleye söyleye alıştı. Siz trip atmayın yavaş yavaş söyleyin. Erkekler düz mantık . Sen demeden yapmazlar. Bak eşin de yardımcı al, sen söyle ben yapayım diyormuş. Gerçekten ev işi yüzünden değmez kavga etmeye.

bence ona soyleyerek yaptırın
ben evli degilim o yüzden ayni evde bir erkekle nasıl yaşanır bilemem (aile evinde kardeşimin biri soyleyince "ablacim su isime yardim eder misin " deyince yapar digeri vardiyali calisiyordu o da buyuk islerde kendi el atar benim ailem iyi bir örnek değil size yani)

Genelde burada okuduğum ve biraz is hayatında da gozlemledigim şey, cogu erkegin kadin gibi birden fazla sey düşünmediği için bir şeyleri soylenince yapması yönünde. Yani siz esinize "hayatım salonu supurur musun" demediginiz surece o salonun supurulmesi gerektigini dusunmez zaten takilmiyormus da dediginize göre.
Siz bence "onu da ben soylersem ne anlamı kalir" diye düşünüyorsunuz ama aliskanlik kolay kazanilmiyor. 3-5 defa söylersiniz zamanla o da bikar belki "off tamam soyleme biliyorum ev supurulecek" der kendiliginden yapar.
Ben bastan kurallari koyma taraftariyimdir ama madem siz şimdi istiyorsunuz artik yoruldunuz, o zaman aliskanlik halini alana kadar isleri direktifle yaptirin. Düşünün ki yardimci aldiniz ona da anlatmayacak mısınız salon supurulecek, şurası şöyle temizlensin gibi.
Esiniz yine size bir adim atmis bence değerlendirin

Yazılmıştır kesin okumadım sayfaları. Eve yardımcı tutun. Haftada bir ya da iki gün gelsin. Temizliği ütüleri yaptırın, bulaşık makinesi doluysa boşaltsın, çamaşırlar yıkanınca assın çamaşıları... hem para ve hem kölelik yap olacak iş değil.

Sen bunca zaman kendisi takip edecek diye mi bekledin Ben de söylüyorsun da yapmıyor sanıyorum. Evde soğan kalmamış alayım bari, perdelerin yıkanma zamanı geldi atayım makineye diyen erkek ben görmedim şahsen. Varsa tebrikler...Al, yap demeniz gerekiyor.

Yani şöyle hep bunun tartışmasını yapıyordum ama özel olarak şunu yap bunu yap demiyorum. Kendi akıl edip yapmasını istiyorum. Yani kendini sorumlu hissetmesini istiyorum

Ya biliyor musunuz kizlar ben ona benim maaşım kredileri odemiyorum diyemem. Hani ondan korktuğumdan değil ne bilim sanki rencide olur kalbi kirilir gibi geliyor bana

Ya biliyor musunuz kizlar ben ona benim maaşım kredileri odemiyorum diyemem. Hani ondan korktuğumdan değil ne bilim sanki rencide olur kalbi kirilir gibi geliyor bana
Kaç yıllık evlisin? Çocuklusun yani yeni evlenmiş olamazsın. Bu kadar naif olursan asla kendini ifade edemezsin, hep ezilen olursun. Ben ne zaman (burdan aldığım akıllarla) çat çat her şeyi söyledim işte o zaman sonuç aldım. Yoksa nasıl olsa idare ediyor sıkıntı yok diye düşünüyorlar

Çok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
Yapmayın sizde sadece çocukları ilgilendiren şeyleri yapın

Nasıl büyük evin isini yüklenip bu tempoya dayanabiliyorsunuz. Bugün eşim süpürecek evi ben de silecektim. Ki silmek daha kolay gelir bana vick vick kaydira kaydira biraz zevkli bile gelebilir. bir nedenden tartıştık ve git hepsini ben yapicam dedim. Çok yoruldum be. Sabah da ise gittim o evde bir de tüm gün. Şu an sinirliyim yolasım geliyor onu. Yani ev işine ortak olmayan adamı gerçekten iyi kovmuyorsunuz beraber uyuyorsunuz falan. Çok itici görünüyorlar öyle olunca. Ben git ben yapicam diye atar yaptığım halde sinirlendim

Bence verdiğiniz tepki çok yanlış olmuş. Adam size ılımlı yaklaşmış şahsen ben bu tepkiyi beklemiyordum eşinizden. Siz yine sitem ederek cevap vermişsiniz. Mutlu olduğunuzu filan belirtseniz daha teşvik edici olurmuş.

Kizlar eşimle dün çok kötü tartıştık. 2 gün önce sen ne iş yapilacaksa soyle yaparim diyordu. Dün akşam çok yorgundum. Akşamın bulaşığı makineye dizilip çöp dışarı cikacakti. Çocuklarla kek falan yapincada epey bulaşık vardı. Eşime dedim ben kirini alayım sen makineye diz dedim. Ben yorgunum ya boşver sonra yaparsın dedi. Yapariz değil yalnız yaparsın dedi. Bende dedim bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum dedim eve gelip birde ev işleriyle uğraşıyorum dedim.
Bana kadınsın yapacaksın dedi. Ben sok oldum. Ben de burda yazılanlardan yola çıkarak madem öyle düşünüyorsun sende erkeksin evi gecindireceksin. Benim maaşımada karışmayacaksın dedim. Çalışma o zaman dedi evde otur çocuklarına bak dedi. Senin şu cumlenle mesleğimi bırakacak halim yok ama bu saatten sonrada maaşımın hesabını sorma dedim. Bulasigida yıkamadan yattim.
Sabah bana diyor ki bundan snra bana yemek yapma herkes kendi yemeğini kendi yapsın bulasigini kendi kaldırsın dedi. Bende bana uyar dedim. Hala sorunu çözmek yerine saçma sapan yollara başvuruyor. Yani içinde neler varmış ya ben görmemişim. O kadar soğudum ki. Şu an yardımcı arayisindayim. Büyük ihtimal temizlik şirketiyle anlasacagim. Haftada 2 kere gelse zaten diğer işleri kendim yaparım.

sakın şu aşamadan sonra taviz vermeyin. maaşınızı da vermeyin yemek de hazırlamayın. ne demek sen kadınsın. kadınsın diye köle misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…