- 2 Aralık 2011
- 705
- 1.539
- 333
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
onun çocukları değil miymişÇalışma o zaman dedi evde otur çocuklarına bak dedi.
Yok bu saatten sonra işlerin buraya gelmesini kendi istedi. Taviz vermek gibi bir niyetim yok. Maaşlarının odemelere ucu ucuna yetiyordu. Bakalım bu ay ne yapacak erkegimiz.sakın şu aşamadan sonra taviz vermeyin. maaşınızı da vermeyin yemek de hazırlamayın. ne demek sen kadınsın. kadınsın diye köle misin?
Güya ben işteyken çocuklara bakıyor ya evde oturup çocuklara bakacakmisim.onun çocukları değil miymiş
Yani şöyle hep bunun tartışmasını yapıyordum ama özel olarak şunu yap bunu yap demiyorum. Kendi akıl edip yapmasını istiyorum. Yani kendini sorumlu hissetmesini istiyorum
Çok güzel olmuş, benim savunduğum düşünceye gelmiş.Kizlar eşimle dün çok kötü tartıştık. 2 gün önce sen ne iş yapilacaksa soyle yaparim diyordu. Dün akşam çok yorgundum. Akşamın bulaşığı makineye dizilip çöp dışarı cikacakti. Çocuklarla kek falan yapincada epey bulaşık vardı. Eşime dedim ben kirini alayım sen makineye diz dedim. Ben yorgunum ya boşver sonra yaparsın dedi. Yapariz değil yalnız yaparsın dedi. Bende dedim bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum dedim eve gelip birde ev işleriyle uğraşıyorum dedim.
Bana kadınsın yapacaksın dedi. Ben sok oldum. Ben de burda yazılanlardan yola çıkarak madem öyle düşünüyorsun sende erkeksin evi gecindireceksin. Benim maaşımada karışmayacaksın dedim. Çalışma o zaman dedi evde otur çocuklarına bak dedi. Senin şu cumlenle mesleğimi bırakacak halim yok ama bu saatten sonrada maaşımın hesabını sorma dedim. Bulasigida yıkamadan yattim.
Sabah bana diyor ki bundan snra bana yemek yapma herkes kendi yemeğini kendi yapsın bulasigini kendi kaldırsın dedi. Bende bana uyar dedim. Hala sorunu çözmek yerine saçma sapan yollara başvuruyor. Yani içinde neler varmış ya ben görmemişim. O kadar soğudum ki. Şu an yardımcı arayisindayim. Büyük ihtimal temizlik şirketiyle anlasacagim. Haftada 2 kere gelse zaten diğer işleri kendim yaparım.
O fikir sunuyor ama sunduğu fikirlerde tam anlamıyla benim isteğimi karşılamıyor ki. Mesela 2 haftaya 1 temizlikçi gelmesi evet işlerimi rahatlatır ama yine o evin tüm sorumluluğu bende olacak. Çamaşırı süpürgesi bulaşığı tuvaleti banyosu hep bende olacak. Ben onunda sorumluluk almasını istiyorumSon mesajınızı da okudum. Eşiniz hatalı davranmış elbette ama sizin de hatanız var bence. Temizlik yapmadığı yerde yardımcı tutalım demiş, yemek olmadığı zaman dışarıdan söyleyelim demiş mesela. Bu dediklerini ikiletmeden kabul etmeniz lazımdı. Adam hem iş yapmayıp hem diğer yolları da engellememiş ki mesela. Ki ne güzel çalışıp kendi paranızı da kazanıyormuşsunuz. Eşiniz teklif etmese bile kendiniz de eşinizden beklemeden yardımcı tutabilir işleri o şekilde halledebilirdiniz. (Ayda bir tutuyorsanız ayda 2 kez çağırsaydınız mesela iş yükünüzü hafifletmek için)
Ben çalışmıyorum (çok istedim ancak bir işe giremedim) ilk evlendiğim sene ilk bir iki ay yeni ev yeni eşyalar olduğu için temizlik konusunda sıkıntı yaşamadım ama bir süre sonra işler birikti, camlar kirlendi vs ev dip köşe temizlik ister oldu. Bekarken anneme elbette yardım ederdim ama ayda yılda bir toz olma, bulaşıkları dizme falan sadece yani ev işi konusunda öyle master degree falan değildim. Eşim de ev işi konusunda köşede oturup izlemez, el atar. Büyük temizliği de birlikte yapmamızı bekledi ama açık açık ben günlük temizlik yaparım ama benden dip köşe temizlik bekleme, yardımcı tutmamız lazım dedim. İlk başta gerek yok dedi ama evi bok götürür olunca mecbur tuttuk birini. Sonra ayda bir çağırır olduk. Doğum yaptıktan sonra eşim baktı artık ev işi benim için tamamen imkansız hale geldi artık ayda 2 kez çağıralım ablayı dedi. Ben ilk evlendiğimiz zaman eşime karşı bu konuda direnmeseydim, tamam deyip kendim yapmaya çalışsaydım eminim yardımcı birini alma konusunu bile açtırmazdı bana. Ama yapmadığımı gördü, mecbur kaldı bir noktada.
Demem o ki eşinizin sunduğu seçenekleri keşke geçiştirmeseydiniz. Bu saatten sonra zaten restleşmişsiniz geri dönerseniz daha kötü olur. Ama aranızdaki sorunu halledince bırakın kendi yapmasa da bir çözümü varsa o şekilde halletsin.
Bugün canlı dersim vardı o ara bulaşıkları yikamis ama yüzüme hiç bakmıyor. Sonra kahvaltı hazirladim ben yapmaycagm dedi. İçimden senin dediğin gibi zıkkımın dibini ye dedim. Nereye kadar sürdürecek bende merak ediyorumÇok güzel olmuş, benim savunduğum düşünceye gelmiş.
Kendi işini kendi yapsın yeter.
Kendi yemeğini, pisliğini, ütüsünü, çamaşırını yapsın işte.
Siz de çocuklarınızla keyfinizce harcayın ve kendiniz için haftalık 1 kadın tutun.
Ama onu ellemeyin, zıkkımın dibini yesin!!!
Sürer sürmez ama alışkanlığı haline gelir.Bugün canlı dersim vardı o ara bulaşıkları yikamis ama yüzüme hiç bakmıyor. Sonra kahvaltı hazirladim ben yapmaycagm dedi. İçimden senin dediğin gibi zıkkımın dibini ye dedim. Nereye kadar sürdürecek bende merak ediyorum
Aynen önemli olan kendini sorumlu hissetmesi. Birde bana yemek yapma dedi. Ben kendi için yemeklere ozeniyordum. Her yemeği beğenmez. İlla et tavuk balık türevi olmasını ister. Ben kendimle cocuklara çorba yapsam yeter zaten diyetteyim. Kendide ne yaparsa ne yerse bu saatten sonra umrumda değil.Sürer sürmez ama alışkanlığı haline gelir.
Siz de can taşıyorsunuz.
Bir bulaşıl koymak ya da ev süpürmek zor ya da beceri isteyen bir durum değil.
Keza bilmiyorsa da öğrenir, insanda çaba olmalı.
Hiçbirimiz anamızın karnından böyle çıkmadık, sorumluluk bilinci bu.
Herkesin yaşadığı evde sorumluluğu vardır, bunu öğrensin başka bir şeye gerek yok.
Zaten istemsiz yapacak bundan sonra.
Sunduğu çözümlerde yine kendisi hicbir iş yapmıyor eş kişisinin. Hem haftada 1 yardımcı gelse bile iş onla bitmiyor ki. Yine bir süpürmek, bulaşık, çamaşır aşmak toplamak ütülemek vs kalıyor. Bir de yemek dışarıdan söylense hep geçinemezler.maas ucu ucuna yetiyor diyor. Yani iki gün söylese 5 gün sen yap diyevek yine. Ve evde iki cocuk varken hek de şu dönemde dışarıdan soylenilip durulmaz. Yani çözüm sunduğu falan yok koca kişisinin. Günü kurtarıyor işte kendince...bir de erkekmiş de o yapmazmış bak sen. Erkeklik onla mı oluyormuş.Son mesajınızı da okudum. Eşiniz hatalı davranmış elbette ama sizin de hatanız var bence. Temizlik yapmadığı yerde yardımcı tutalım demiş, yemek olmadığı zaman dışarıdan söyleyelim demiş mesela. Bu dediklerini ikiletmeden kabul etmeniz lazımdı. Adam hem iş yapmayıp hem diğer yolları da engellememiş ki mesela. Ki ne güzel çalışıp kendi paranızı da kazanıyormuşsunuz. Eşiniz teklif etmese bile kendiniz de eşinizden beklemeden yardımcı tutabilir işleri o şekilde halledebilirdiniz. (Ayda bir tutuyorsanız ayda 2 kez çağırsaydınız mesela iş yükünüzü hafifletmek için)
Ben çalışmıyorum (çok istedim ancak bir işe giremedim) ilk evlendiğim sene ilk bir iki ay yeni ev yeni eşyalar olduğu için temizlik konusunda sıkıntı yaşamadım ama bir süre sonra işler birikti, camlar kirlendi vs ev dip köşe temizlik ister oldu. Bekarken anneme elbette yardım ederdim ama ayda yılda bir toz olma, bulaşıkları dizme falan sadece yani ev işi konusunda öyle master degree falan değildim. Eşim de ev işi konusunda köşede oturup izlemez, el atar. Büyük temizliği de birlikte yapmamızı bekledi ama açık açık ben günlük temizlik yaparım ama benden dip köşe temizlik bekleme, yardımcı tutmamız lazım dedim. İlk başta gerek yok dedi ama evi bok götürür olunca mecbur tuttuk birini. Sonra ayda bir çağırır olduk. Doğum yaptıktan sonra eşim baktı artık ev işi benim için tamamen imkansız hale geldi artık ayda 2 kez çağıralım ablayı dedi. Ben ilk evlendiğimiz zaman eşime karşı bu konuda direnmeseydim, tamam deyip kendim yapmaya çalışsaydım eminim yardımcı birini alma konusunu bile açtırmazdı bana. Ama yapmadığımı gördü, mecbur kaldı bir noktada.
Demem o ki eşinizin sunduğu seçenekleri keşke geçiştirmeseydiniz. Bu saatten sonra zaten restleşmişsiniz geri dönerseniz daha kötü olur. Ama aranızdaki sorunu halledince bırakın kendi yapmasa da bir çözümü varsa o şekilde halletsin.
Valla demek istediğimi çok iyi anlatmışsınız. İs yardımcı tutup dışarıdan yemek söylemekle bitmiyor ki. Eşimde bunların her gün her gün olmayacagini biliyor sadece o an iş yapmayip beni susturmak için söylüyor.Sunduğu çözümlerde yine kendisi hicbir iş yapmıyor eş kişisinin. Hem haftada 1 yardımcı gelse bile iş onla bitmiyor ki. Yine bir süpürmek, bulaşık, çamaşır aşmak toplamak ütülemek vs kalıyor. Bir de yemek dışarıdan söylense hep geçinemezler.maas ucu ucuna yetiyor diyor. Yani iki gün söylese 5 gün sen yap diyevek yine. Ve evde iki cocuk varken hek de şu dönemde dışarıdan soylenilip durulmaz. Yani çözüm sunduğu falan yok koca kişisinin. Günü kurtarıyor işte kendince...bir de erkekmiş de o yapmazmış bak sen. Erkeklik onla mı oluyormuş.
Başkalarıyla karşılaştırmak işe yaramaz söyleyeyim.Biraz küçük görevlerle alıştırabilirsiniz.Hayatım şunu getirir misin aa ne kolaylık oldu canım benim çok sağ ol gibi gibi..Başta alıştırsaydınız keşkeİyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Çok doğru söylüyorsunuz. Ben anamın evinde yemek yapmayı bilmezdim. Ufak tefek yardım ederdim ama bir evin sorumluluğunu evlenince almak zorunda kaldım. Benim nasıl sorumluluklarim arttiysa onunda sorumluluk alması gerekiyordu ama yatmak kolayına geldi. Bende o ilk heyecanla saflıkla hiç gocunmadim ama artık 2 çocuğumuz var ve bende insanım. Kendimin değerini bilmemisim onunda işine gelmiş.Alıştırmak kelimesi bana garip geliyor. Niye eve evcil alıp onu çişe mi alıştırıyoruz. Şimdiki bayanlarda okuldu işti derken analarının evinde aman aman iş yapmıyor ama evlenmek sorumluluk demek , evlenince değişiyor iş. Madem erkek bayanı alıştırın. Ev işi kadının görevidir diye bir kanun mu var. Zıkkımlanmasını bilen , temiz don giymesini bilen , kadın parası yemesini bilen iş yapmayı da öyle bir bilir ki. Hiç kimse ayyy yaşasın ev işi yapacağım diye gezmiyor ortalıkta ama yapılması gerekiyorsa biri mart danası gibi yatıp eline telefon alacak biri de işten gelip bir de evde pervane olacak. Niye çünkü onun çükü var . Olduuuu başka.
Sakın taviz vermeyin 1 y 3 ay 5 ay hiç farketmez. Hep diyorum siz kendinize değer vermezseniz kimse vermiyor.
O fikir sunuyor ama sunduğu fikirlerde tam anlamıyla benim isteğimi karşılamıyor ki. Mesela 2 haftaya 1 temizlikçi gelmesi evet işlerimi rahatlatır ama yine o evin tüm sorumluluğu bende olacak. Çamaşırı süpürgesi bulaşığı tuvaleti banyosu hep bende olacak. Ben onunda sorumluluk almasını istiyorum
Sunduğu çözümlerde yine kendisi hicbir iş yapmıyor eş kişisinin. Hem haftada 1 yardımcı gelse bile iş onla bitmiyor ki. Yine bir süpürmek, bulaşık, çamaşır aşmak toplamak ütülemek vs kalıyor. Bir de yemek dışarıdan söylense hep geçinemezler.maas ucu ucuna yetiyor diyor. Yani iki gün söylese 5 gün sen yap diyevek yine. Ve evde iki cocuk varken hek de şu dönemde dışarıdan soylenilip durulmaz. Yani çözüm sunduğu falan yok koca kişisinin. Günü kurtarıyor işte kendince...bir de erkekmiş de o yapmazmış bak sen. Erkeklik onla mı oluyormuş.
Konu benim eşim değil konu sahibi değilim ben. Yani yardımcı bulaşık çamaşır hatta ütüyü bile halledemez vakti yetmez zaten. Onları siz değil eşiniz mı yapıyor işten gelince.Aslında herkes kendi hayatından yola çıkarak yorum yapıyor burada. Benimki de öyle. Ben sizin yerinizde olsam söyleyerek yaptırırdım çoğu şeyi. Ki öyle de yapıyorum zaten. Yani eşim evde iş yapmak yerine yardımcı alalım dediyse o zaman basit bi çamaşır bulaşık işini bile o yardımcı halledecek kıvamında davranırım ben. Yapmam yani. Bir şey dediğinde de e yardımcı alalım demiştin gelince o halleder artık derim. Ama ben diğer yandan bilirim ki eşim bu şekilde doğru yolu bulur. Sizin eşiniz belli ki bu konularda daha umursamaz biri. O zaman benim dediğim çözüm de işe yaramaz doğal olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?