Eşim ev işi yapmiyor

Her işi yapması için yatılı bir yardımcı bulmak gerek bu da evdeki bütün düzenin değişmesi demek. Buna şu an için gerek olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi herkesin yapısı farkli. Herkes kendi yaşantısını düşünerek yorum yapıyor. Tesekkurler

Yanlış anlamayın lütfen ama geri adım atarsanız ilk önce kendinize sonra o güzelim mesleğinize ayıp olur. Allah yolunuza bundan sonra hayır olan nasip etsin her anlamda.

Yanlış anlamayın lütfen ama geri adım atarsanız ilk önce kendinize sonra o güzelim mesleğinize ayıp olur. Allah yolunuza bundan sonra hayır olan nasip etsin her anlamda.
Yok ilk kez bir konuda bu kadar ciddi ve eminim. Benimle bu hayatı paylaşacaksa her anlamda paylaşmalı. Dün akşamki söylediklerinden sonra şimdiye kadar kendimi boşa hirpalamisim onu anladım.

Yok ilk kez bir konuda bu kadar ciddi ve eminim. Benimle bu hayatı paylaşacaksa her anlamda paylaşmalı. Dün akşamki söylediklerinden sonra şimdiye kadar kendimi boşa hirpalamisim onu anladım.
Anladığını, kıymet bildiğini sanarak yıllarca elimizden geleni yapıyoruz sonra bir gün tek bir hareketle ya da tek bir sözle yerle bir oluyor herşey. Ne yaptın ki , yapmasaydın ,,,, Sonra arkana bakıyorsun kocaaa bir ömür yada yıllar boşa gitmiş ve sen bir arpa boyu yol alamamışsın. Tekrar ediyorum biz bilmezsek kimse bizim yaptıklarımızı kıymetini bilmiyor. Çünkü yaptığın şeyler tekrara binince bir de bakıyorsun o senin görevin olmuş yapmazsan sıkıntı oluyor.
Karşımızdaki insanın bize nasıl davranacağı ancak bizim izin verdiğimiz kadar olmalı.

Aynen öyle bugün süper geçti mesela. Kızlarla kendime gore yemek yaptım. Kendi daha kahvaltı yapmadi. Bulasik yapmamak için suyu şişede içiyor. Normalde tezgahın ustune bardakları dizerdi umrunda değildi. Simdide kahve yaptım onu içiyorum

Eklentiler

• IMG20201104164008.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 56
Yarasın afiyet olsun. Bakın bir cümleniz bile aslında nasıl özetliyor olayı. Başkası afedersiniZ götünü toplarken tezgah bardak doluyor çünkü kendi yapmıyor yapan var ama şehzademiz bir bardak toplamamak için bardak kirletmiyor. Çok bencilce ve çok üzücü. Niye ben insan değil miyim ben köle miyim. Ben yorulmuyor muyum.

Konu benim eşim değil konu sahibi değilim ben. Yani yardımcı bulaşık çamaşır hatta ütüyü bile halledemez vakti yetmez zaten. Onları siz değil eşiniz mı yapıyor işten gelince.

Konu sahibi ile benzer cevap verdiğiniz için alıntılamıştım sizi de. Ben iş yapmıyorum demiyorum. Evde olduğum ve eşim de yorucu bir işte çalıştığı için ona pek yüklenmek istemiyorum zaten. Ama yardım istediğimde yok demez. Elinden geleni yapar. Zaten o böyle biri olmasaydı ben de aman çok yoruluyor dur bi de ben yormayayım demez, ev işi vs umursamazdım

Ben el ucuyla bile yaptığı şeyleri aşırı övüyorum gaza geliyor:) yapabileceği şeyleri istiyorum.. soslu makarna filan yapıyor abartıyorum şöyle güzel oldu böyle güzel oldu.. başka iş benimki de yapmıyor valla anca mutfağa giriyor onda da arkasını ben topluyorum. Ya da çocuklara bakıyor onda da sen çok güzel oynatıyorsun, çocukların beynini geliştirecek oyunlar oynatıyorsun, seni çok seviyorlar vs.. abartıp gazlıyorum:)
Süpürgenin çöpünü değiştirtiyorum onda da ben beceremiyorum yardımın lazım vs..
alışverişi eşime yaptırıyorum, hiç karışmam.. sen fiyatları iyi biliyorsun vs:)

İyi de sizde de tam tersi ne anladım bu işten. Konu sahibinin kocası ne yapmıyorsa siz de onu yapmıyorsunuz. Bence bu da yanlış

İyi de sizde de tam tersi ne anladım bu işten. Konu sahibinin kocası ne yapmıyorsa siz de onu yapmıyorsunuz. Bence bu da yanlış
Nasıl yani
Mesela buzdolabı, dolaplar ve içleri, ankastreler, banyolar küvetler tuvaletler, kapılar, perdeler, ayakkabılar, nevresimler falan filan, kendi kendine mi temizleniyor ya da düzenleniyor mu?
Yemekler ol deyince oluyor mu?
Ya da duvarlar, fayanslar reklamdan çıkmış gibi adeta ace mi kokuyor yaradılıştan?
Ayrıca 2 küçük çocuk ve bakımları kendi kendine mi dönüyor?

Konu sahibinin kocası bunları yapıp, diğerlerini mi yapmıyor, ben anlamadım

Kocam ne kadar iş yaparsa yapsın bu evde bana olan yardımı yüzde yirmilik dilimi geçmiyor, bilmem anlatabildim mi...
Bir evi silmek süpürmekle, makine bulaşıkla ev dönüyorsa bizimki ev değil...

Ne bileyim öyle bi anlatmışsınız ki ilk intiba kadın ceberrut gibi çökmüş adamın tepesine adamcağız evi b.k götürünce tahammül edemediği için temizleyip derleyip düzenliyor. Sizin yazdığınız metnin başta oluşturduğu izlenim buydu bende. Ona binaen yapılmış bir yorum bu. Yoksa evin tertibinin çok zahmetli olduğunu Elbette pis evden rahatsız tüm kadınlar bilir

Kısaca bu evde olan sorumluluğunu hiç yoktan iyi şekilde yerine getiriyor.
Mükemmel mi, asla.
Erinmeden yapar mı, evet.
Yapmazsa ben yapmam çünkü, zorunda yapmaya.
Evi silmeye, çamaşıra, ütüye, oyuncak toplamaya gelene kadar benim çok daha elzem şeylerden oluşan listem var.
Mesela tuvalete girebilmek, duş almak gibi insani temel ihtiyaçlarım var çocuklardan ve zaruri ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kalan sürede.
Bekler durur da durur yapmazsa, hiç sıra da gelmez.

Malesef yapımda yok. O da beni ovmez ama ben yinede yapıyordum.

Maketten ıvır zıvır doldurmuş. Onları yedi. Ekmek arası yaptı yedi adam bulaşık yapmamak için ne yapacağını şaşırdı. Bakalım ne zamana kadar böyle surecek.
Ev arkadaşı gibi takiliyorz

bu aylık ücret mi. Çok iyiymiş

Bu adam çalışmiyordu birde değilmi

Maketten ıvır zıvır doldurmuş. Onları yedi. Ekmek arası yaptı yedi adam bulaşık yapmamak için ne yapacağını şaşırdı. Bakalım ne zamana kadar böyle surecek.
Ev arkadaşı gibi takiliyorz
Emin olun bunun sonu yok. Çok devam edemez ama böyle yaptığı iyi görsün birileri arkasını toplamadığında aslında neler neler kaybettiğini. O da 9 aylık siz de.

Hayır iş yapmadigi gibi bir de triplere girdi. Bakalım bu kez bende inat ettim. Nereye kadar giderse.
kendi yapmamak için bu kadar direnip triplere girecek kadar yükü olan bir işse bunca şey size neden reva görüyor. o asıl darbeyi ay başında alacak. Hayatım bu bir ceza değil. Sen ataerkil bir düzen istiyorsun ee o düzende de erkek evi geçindirir kadın parası yemez beklemez ar eder , kadın da benim yıllardır yaptığım gibi evi çekip çevirir. Sen bunu istemiyor musun ...
Bitti gitti. Bu sefer geri adım atarsanız bundan sonrası için asla ses çıkarmayıp onun kölesi olmaya devam edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…