- 26 Ekim 2020
- 158
- 245
- 18
- 35
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Her işi yapması için yatılı bir yardımcı bulmak gerek bu da evdeki bütün düzenin değişmesi demek. Buna şu an için gerek olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi herkesin yapısı farkli. Herkes kendi yaşantısını düşünerek yorum yapıyor. TesekkurlerAslında herkes kendi hayatından yola çıkarak yorum yapıyor burada. Benimki de öyle. Ben sizin yerinizde olsam söyleyerek yaptırırdım çoğu şeyi. Ki öyle de yapıyorum zaten. Yani eşim evde iş yapmak yerine yardımcı alalım dediyse o zaman basit bi çamaşır bulaşık işini bile o yardımcı halledecek kıvamında davranırım ben. Yapmam yani. Bir şey dediğinde de e yardımcı alalım demiştin gelince o halleder artık derim. Ama ben diğer yandan bilirim ki eşim bu şekilde doğru yolu bulur. Sizin eşiniz belli ki bu konularda daha umursamaz biri. O zaman benim dediğim çözüm de işe yaramaz doğal olarak
Yanlış anlamayın lütfen ama geri adım atarsanız ilk önce kendinize sonra o güzelim mesleğinize ayıp olur. Allah yolunuza bundan sonra hayır olan nasip etsin her anlamda.Çok doğru söylüyorsunuz. Ben anamın evinde yemek yapmayı bilmezdim. Ufak tefek yardım ederdim ama bir evin sorumluluğunu evlenince almak zorunda kaldım. Benim nasıl sorumluluklarim arttiysa onunda sorumluluk alması gerekiyordu ama yatmak kolayına geldi. Bende o ilk heyecanla saflıkla hiç gocunmadim ama artık 2 çocuğumuz var ve bende insanım. Kendimin değerini bilmemisim onunda işine gelmiş.
Burası benim gözümü acti. Hepinize çok teşekkür ediyorum gercekten
Yok ilk kez bir konuda bu kadar ciddi ve eminim. Benimle bu hayatı paylaşacaksa her anlamda paylaşmalı. Dün akşamki söylediklerinden sonra şimdiye kadar kendimi boşa hirpalamisim onu anladım.Yanlış anlamayın lütfen ama geri adım atarsanız ilk önce kendinize sonra o güzelim mesleğinize ayıp olur. Allah yolunuza bundan sonra hayır olan nasip etsin her anlamda.
Anladığını, kıymet bildiğini sanarak yıllarca elimizden geleni yapıyoruz sonra bir gün tek bir hareketle ya da tek bir sözle yerle bir oluyor herşey. Ne yaptın ki , yapmasaydın ,,,, Sonra arkana bakıyorsun kocaaa bir ömür yada yıllar boşa gitmiş ve sen bir arpa boyu yol alamamışsın. Tekrar ediyorum biz bilmezsek kimse bizim yaptıklarımızı kıymetini bilmiyor. Çünkü yaptığın şeyler tekrara binince bir de bakıyorsun o senin görevin olmuş yapmazsan sıkıntı oluyor.Yok ilk kez bir konuda bu kadar ciddi ve eminim. Benimle bu hayatı paylaşacaksa her anlamda paylaşmalı. Dün akşamki söylediklerinden sonra şimdiye kadar kendimi boşa hirpalamisim onu anladım.
Aynen öyle bugün süper geçti mesela. Kızlarla kendime gore yemek yaptım. Kendi daha kahvaltı yapmadi. Bulasik yapmamak için suyu şişede içiyor. Normalde tezgahın ustune bardakları dizerdi umrunda değildi. Simdide kahve yaptım onu içiyorumAnladığını, kıymet bildiğini sanarak yıllarca elimizden geleni yapıyoruz sonra bir gün tek bir hareketle ya da tek bir sözle yerle bir oluyor herşey. Ne yaptın ki , yapmasaydın ,,,, Sonra arkana bakıyorsun kocaaa bir ömür yada yıllar boşa gitmiş ve sen bir arpa boyu yol alamamışsın. Tekrar ediyorum biz bilmezsek kimse bizim yaptıklarımızı kıymetini bilmiyor. Çünkü yaptığın şeyler tekrara binince bir de bakıyorsun o senin görevin olmuş yapmazsan sıkıntı oluyor.
Karşımızdaki insanın bize nasıl davranacağı ancak bizim izin verdiğimiz kadar olmalı.
Yarasın afiyet olsun. Bakın bir cümleniz bile aslında nasıl özetliyor olayı. Başkası afedersiniZ götünü toplarken tezgah bardak doluyor çünkü kendi yapmıyor yapan var ama şehzademiz bir bardak toplamamak için bardak kirletmiyor. Çok bencilce ve çok üzücü. Niye ben insan değil miyim ben köle miyim. Ben yorulmuyor muyum.Aynen öyle bugün süper geçti mesela. Kızlarla kendime gore yemek yaptım. Kendi daha kahvaltı yapmadi. Bulasik yapmamak için suyu şişede içiyor. Normalde tezgahın ustune bardakları dizerdi umrunda değildi. Simdide kahve yaptım onu içiyorum
Konu benim eşim değil konu sahibi değilim ben. Yani yardımcı bulaşık çamaşır hatta ütüyü bile halledemez vakti yetmez zaten. Onları siz değil eşiniz mı yapıyor işten gelince.
İyi de sizde de tam tersi ne anladım bu işten. Konu sahibinin kocası ne yapmıyorsa siz de onu yapmıyorsunuz. Bence bu da yanlışElbette bu sadece benimle alakalı mevzu değil.
Koca kişisi gayet tertip düzen seven, ev temizliğe topluluğuna önem veren biridir.
Ben de tam aksi.
Yapmıyorum arkadaşım, ben kendi rahatsız olmadığım ya da yapmak istemediğim şeyi asla yapmıyorum, kendi rahatsızsa yapsın, bana ne!
Eşek kadar herife anası gibi bakamam.
İlk evlendiğimizde söyledim, kirli sepetinde görmediğim hiçbir şeyi yıkamam diye ki gerçekten yıkamadım, atmayı öğrendi.
Ben evi toplayamam, rahatsız olmuyorum dedim bıraktım, arapsaçına döndü, kendi yaptı.
Bugüne kadar sayılı ütü yaptım evde, pandemi öncesi yardımcı yapıyordu.
Pandemi sürecinde ‘ben evdeyim çamaşır kirletmiyorum ki pijamalarım da ütü istemez, yıkama ütüleme bekleme’ dedim, aylardır kendi yapıyor.
Ben bir tek çocuklarınkini organize ediyorum.
Yine bir gün kavga ettik bana sağlam giydirdi, o gün mutfağı toplamayı bıraktım, yemek tabakları masada kaldı 4 gün!!!
Kokuştu artık ve kocamın bir görevi daha oldu, onları toplamak ve temizlemek.
Ev pislenmiş derse, siler süpürür vs.
Kavga edersek hele yemek bile yapmam, emeğimin kıymetini bilecektin der, tabağı çekerim önünden, başının çaresine baksın.
Rahatsız olmayacak adama çare yok ama olacaksa yapmayın, bırakın da görsün gününü.
Nasıl yaniİyi de sizde de tam tersi ne anladım bu işten. Konu sahibinin kocası ne yapmıyorsa siz de onu yapmıyorsunuz. Bence bu da yanlış
Ne bileyim öyle bi anlatmışsınız ki ilk intiba kadın ceberrut gibi çökmüş adamın tepesine adamcağız evi b.k götürünce tahammül edemediği için temizleyip derleyip düzenliyor. Sizin yazdığınız metnin başta oluşturduğu izlenim buydu bende. Ona binaen yapılmış bir yorum bu. Yoksa evin tertibinin çok zahmetli olduğunu Elbette pis evden rahatsız tüm kadınlar bilirNasıl yani
Mesela buzdolabı, dolaplar ve içleri, ankastreler, banyolar küvetler tuvaletler, kapılar, perdeler, ayakkabılar, nevresimler falan filan, kendi kendine mi temizleniyor ya da düzenleniyor mu?
Yemekler ol deyince oluyor mu?
Ya da duvarlar, fayanslar reklamdan çıkmış gibi adeta ace mi kokuyor yaradılıştan?
Ayrıca 2 küçük çocuk ve bakımları kendi kendine mi dönüyor?
Konu sahibinin kocası bunları yapıp, diğerlerini mi yapmıyor, ben anlamadım
Kocam ne kadar iş yaparsa yapsın bu evde bana olan yardımı yüzde yirmilik dilimi geçmiyor, bilmem anlatabildim mi...
Bir evi silmek süpürmekle, makine bulaşıkla ev dönüyorsa bizimki ev değil...
Kısaca bu evde olan sorumluluğunu hiç yoktan iyi şekilde yerine getiriyor.Ne bileyim öyle bi anlatmışsınız ki ilk intiba kadın ceberrut gibi çökmüş adamın tepesine adamcağız evi b.k götürünce tahammül edemediği için temizleyip derleyip düzenliyor. Sizin yazdığınız metnin başta oluşturduğu izlenim buydu bende. Ona binaen yapılmış bir yorum bu. Yoksa evin tertibinin çok zahmetli olduğunu Elbette pis evden rahatsız tüm kadınlar bilir
Malesef yapımda yok. O da beni ovmez ama ben yinede yapıyordum.Ben el ucuyla bile yaptığı şeyleri aşırı övüyorum gaza geliyor:) yapabileceği şeyleri istiyorum.. soslu makarna filan yapıyor abartıyorum şöyle güzel oldu böyle güzel oldu.. başka iş benimki de yapmıyor valla anca mutfağa giriyor onda da arkasını ben topluyorum. Ya da çocuklara bakıyor onda da sen çok güzel oynatıyorsun, çocukların beynini geliştirecek oyunlar oynatıyorsun, seni çok seviyorlar vs.. abartıp gazlıyorum:)
Süpürgenin çöpünü değiştirtiyorum onda da ben beceremiyorum yardımın lazım vs..
alışverişi eşime yaptırıyorum, hiç karışmam.. sen fiyatları iyi biliyorsun vs:)
Maketten ıvır zıvır doldurmuş. Onları yedi. Ekmek arası yaptı yedi adam bulaşık yapmamak için ne yapacağını şaşırdı. Bakalım ne zamana kadar böyle surecek.Yarasın afiyet olsun. Bakın bir cümleniz bile aslında nasıl özetliyor olayı. Başkası afedersiniZ götünü toplarken tezgah bardak doluyor çünkü kendi yapmıyor yapan var ama şehzademiz bir bardak toplamamak için bardak kirletmiyor. Çok bencilce ve çok üzücü. Niye ben insan değil miyim ben köle miyim. Ben yorulmuyor muyum.
bu aylık ücret mi. Çok iyiymişBenim eşim her türlü şeyi yapar, sadece banyo tuvalet temizlemez. Onda da çamaşır suyu var diye, dokunuyor. Ona rağmen bazen bana yetmiyor. Ev işini hiç sevmiyorum çünkü. İki haftada bir yardımcı abla geliyor, çok çok iyi temizlik yapmıyor belki ama bana yetiyor. O geldiğinde ben yorulmuyorum çünkü. Sil süpür, cam sil,tuvalet banyo temizliği ve balkon temizliği yapıyor. O geldiğinden beri bedensel olarak da zihinsel olarak da daha iyiyim. Keşke haftada 3 gün 2-3 saatliğine gelecek birini bulsam da öylesini alsam. Arkadaşım öyle yapıyor. Hem evi temizliyor hem de toparlıyor. 450 tl veriyor. Çok iyi fiyat.
tavsiye ederim
Bu adam çalışmiyordu birde değilmiBenim eşim de hiçbir iş yapmıyordu. Akşama kadar elinde telefon yatıyordu. Pazara markete ben gidiyordum. Çocuğu parka ben indiriyorum. Ya adam ramazanda hazır olan yemeği bile ısıtmamıştı. Eve gelince ben ısıttım sofraya koydum, 15 dakika geç iftar yaptık. Ramazanda bir gün yemek yapmadım düşün iftar yapmadı. Sahura kadar yattı. Mutfağa girip bir peynir zeytin çıkarmaya bile üşenen tembelin tekiydi. Maaşım yatar yatmaz olduğu gibi paramı yolluyordum. Kendime birşey alsam yüzü düşüyordu. Ne yemege gidiyorduk ne tatile... Değiştirmek için elimden geleni yaptım. Herşeyi denedim. Bir müddet sonra ben köle miyim demeye başladım. Anam buna hizmetçi olayım diye mi doğurdu beni. Düşündüm bir ev arkadaşı olsa bu adamı bir gün bile evde tutmam. Bu akşama kadar yatan adama neden sabredeyim? Sadece modumu düşürüyor . Beni aşağıya çekiyor.
Boşadım gitti.
Ohh be dünya varmış.
Kendi evinde akşama kadar malak gibi yatmaya devam etsin.
Ha bu arada ben eşşek gibi çalışırken gözümün içine baka baka telefonda elalemin kadınları ile mesajlaşıyormuş.
Arkadaşım eski günlerim aklıma geldi biraz coştum kusura bakma...
O zaman boşayınMalesef yapımda yok. O da beni ovmez ama ben yinede yapıyordum.
Emin olun bunun sonu yok. Çok devam edemez ama böyle yaptığı iyi görsün birileri arkasını toplamadığında aslında neler neler kaybettiğini. O da 9 aylık siz de.Maketten ıvır zıvır doldurmuş. Onları yedi. Ekmek arası yaptı yedi adam bulaşık yapmamak için ne yapacağını şaşırdı. Bakalım ne zamana kadar böyle surecek.
Ev arkadaşı gibi takiliyorz
Hayır iş yapmadigi gibi bir de triplere girdi. Bakalım bu kez bende inat ettim. Nereye kadar giderse.Emin olun bunun sonu yok. Çok devam edemez ama böyle yaptığı iyi görsün birileri arkasını toplamadığında aslında neler neler kaybettiğini. O da 9 aylık siz de.
kendi yapmamak için bu kadar direnip triplere girecek kadar yükü olan bir işse bunca şey size neden reva görüyor. o asıl darbeyi ay başında alacak. Hayatım bu bir ceza değil. Sen ataerkil bir düzen istiyorsun ee o düzende de erkek evi geçindirir kadın parası yemez beklemez ar eder , kadın da benim yıllardır yaptığım gibi evi çekip çevirir. Sen bunu istemiyor musun ...Hayır iş yapmadigi gibi bir de triplere girdi. Bakalım bu kez bende inat ettim. Nereye kadar giderse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?