- 19 Temmuz 2007
- 4.376
- 5.624
- 773
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Aynen bakalım nasıl yapacak ne yapacak. Yani güzelce konussaydi yardım etmeye calissaydi işler buraya gelmeyecekti. O nasıl olsa konuşur konuşur susar diye düşündü icraata gececegimi dusunemedi.kendi yapmamak için bu kadar direnip triplere girecek kadar yükü olan bir işse bunca şey size neden reva görüyor. o asıl darbeyi ay başında alacak. Hayatım bu bir ceza değil. Sen ataerkil bir düzen istiyorsun ee o düzende de erkek evi geçindirir kadın parası yemez beklemez ar eder , kadın da benim yıllardır yaptığım gibi evi çekip çevirir. Sen bunu istemiyor musun ...
Bitti gitti. Bu sefer geri adım atarsanız bundan sonrası için asla ses çıkarmayıp onun kölesi olmaya devam edersiniz.
Mutlaka yazarım. Şimdilik ayrı yiyor içiyor bulasigini yıkıyor. Kendi dağınıklığı topluyor.Gelişmelerden haberdar edin bizi de
sakın ay yazık aç kaldı , ay yazık canı sıkkın demeyin. o yıllarca ay yazık karım yoruluyor dedi mi. Çok merak ediyorum maaş dan sonra ne yapacak.Mutlaka yazarım. Şimdilik ayrı yiyor içiyor bulasigini yıkıyor. Kendi dağınıklığı topluyor.
Yok bu saatten sonra umrumda değil. Sabah kendine ekmek arası yapmış tezgahın üstü ekmek kırıntısı olmuş. Bana attığı mesaja bakin. Son mesajimada cevap vermedi.sakın ay yazık aç kaldı , ay yazık canı sıkkın demeyin. o yıllarca ay yazık karım yoruluyor dedi mi. Çok merak ediyorum maaş dan sonra ne yapacak.
Yardimci tutunİyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
ya bu biraz da adamın çalıştığı işe bağlı. tüm gün ayakta olduğu yorucu bi işi vardır eve kendini zor atar ondan iş beklemezsin doğal olarak. ama yorucu olmayan bi işi varsa masa başı falansa rahatsa neden eve gelince elini bişeye vurmama hakkı olsun ki? benim eşimin işi yorucu değil bazen hatta sıkıldığı bile oluyor işyerinde. o yüzden gayette eve gelince iş yapmak zorunda benceKocam çalışmıyor ki, boşuna duyar kasmışsınız
Keza sizin bakış açınıza göre biri çalışıp biri yiyince de o iş sizin dediğiniz gibi değil.
Parayla tutulan hizmetçi değil kimse.
İşinizin karşılığı ücret alırsınız, o ayrı.
Karın tokluğuna çalışmanın adı köleliktir, eşlik ve hayatı paylaşmakta ise para getirmek bunun bir kriteri değildir.
Vay kaderdasimAy ne bahtsız insanmışım ben çalışmama rağmen ben , paşalar gibi yatan adam üstüne yemeğini çamaşırını yap et temizle üstüne mırın kırın yapsın yaptırın valla üstüne titredikçe eziyorlar
Bazen diyorum herşeyin bir çaresi vardır hallolur daha 2 hafta önce boşandıkVay kaderdasimbende ayniydim. Şimdi degismesi için mücadele ediyorum
Yok çalışıyordu. Aynı anda evden çıkıp aynı anda işlerimiz bitiyordu. Ben koştur koştur eve gelip yemek bulaşık çamaşır ile ilgileniyordum. Bir yandan da kızımı parka indiriyordum . Beyefendi çayını kahvesini içip 2 3 saat sonra eve geliyordu. Yoruluyormuş. Eve gelir gelmez de başlıyordu bu ev niye dağınık bu tezgahın üstünde niye bulaşık var. Herkes 4 5 çocuk büyütüyormus hiçbir işinden de geri kalmıyormuş. Bidi bidi ... Sürekli huzursuz insan tipi... Etrafına sürekli negatiflik saçan bir tip... idi boşandım kurtuldum çok şükür...Bu adam çalışmiyordu birde değilmi
AA bilmiyordum.özel değilse niye bosandinizBazen diyorum herşeyin bir çaresi vardır hallolur daha 2 hafta önce boşandıközlüyorum Tatlı Tatlı atışmayı bile
Uzun hikaye benim kiAA bilmiyordum.özel değilse niye bosandiniz
Ben de senin canını sıkarım ne yaaaa. Sıksın bakalım. Son cümlen iyi olmuş valla.Yok bu saatten sonra umrumda değil. Sabah kendine ekmek arası yapmış tezgahın üstü ekmek kırıntısı olmuş. Bana attığı mesaja bakin. Son mesajimada cevap vermedi. Eki Görüntüle 2716453
Hala aynı takılıyoruz. Ayrı yiyor içiyor. Dün çamaşir makinesi bitirdi. Baktım kalktı kendi serdi. Normalde 10 saat makinede beklese umrunda olmazdı. Cocukların oyuncaklarını topladi mesela.Yavaş yavas sorumluluk alıyor fark ediyorum.Yeni gelişmeler var mı K kitaphuzur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?