Eşim ev işi yapmiyor

Kimse kimsenin afedersiniz totosunun hizmetçisi değil. Devam edin Paşa gönlü bilir ne yerse yesin. Kimse kimseye kölelik yapmak için dünyaya gelmiyor.
Erkeklere kızmıyorum ben kadın işten geldikten sonra yemek bulaşık çocuk diye çırpınırken , elinde telefon mart danası gibi karnını kaşıya kaşıya yayılan adama hizmet eden . ayağına çayını meyvesini getiren , el pençe hizmet eden kadınlara kızıyorum. Kimse kişinin kendine vermediği değeri karşısındakinden alamaz.

Sanırım nasıl başlarsa öyle gidiyor. Kendiliğinden farkındalığı olan insan azdır bu konuda cinsiyetten bağımsız.
Ben "Eşim bana ev işlerinde çok yardım eder" lafına bile tilt oluyorum. Yardım? Neden "yardım"? Ben ev işlerini yapmak ve yönetmekle yükümlüyüm de onun yaptıkları bi lütuf, bir "yardım" mı oluyor? Bunu kabul etmem. Evlendiğimiz henüz 7 ay oldu ama bundan sonra davranışlarda değişiklik olur mu bilemem. Bu mantaliteyi değiştirmek lazım en başta, "kadınsın" düşüncesinden sıyrılması ve yaptıklarını lütuf görmemesi gerekiyor. Çünkü böyle olacaksa kadınların evlenmesi dünyanın eeen mantıksız şeyi.

Yardımcı tutalım geçelim demesi de saçma, sonuçta aile bütçesi birdir, ve siz o kadar parayı buna gömmek istemiyor olabilirsiniz.

Ha olaya cinsiyetçi bakacaksak her şeyi erkeklerin yapması lazım iki taraf da çalışıyorsa, fiziken daha güçlüler ne de olsa, daha az yorulurlar.

Benim yeni evli bir arkadaşım don ütülüyor ya, don. Neden ütülüyorsun diyorum. Ütüsüz giymez diyor.

Son düzenleme:
Aynen kendime bunu niye yaptim bilmiyorum. Heralde yeni bir ev yeni bir yaşam aileden bağımsız bütün sorumluluk Bnde olunca evcilik oynamak hoşuma gitti. Niye başta bu kadar tolerans göstermişim niye bu kadar simartmisim Bnde anlamiyorum

alkoşlıyorum sizi bizim gibi böyle pervane olan kadınlar için kulağımıza küpe olsun

önemli olan artık farkında olmanız. Maaş konusunda da bu kadr kararlı olursanız bu iş çözülür. Ha gerçekten yine de çözülmüyor mu asla ama asla vermeyin paranızı. bi yardımcı tutun gerisini de kendi adınıza birikim yapın. o da paşa paşa geçindirsin evi.

Nasıl gecindirecek bende merakla bekliyorum. Çünkü ikimizin maaşı ev kredisi+taksitler+kredi kartlarına yetiyordu. Muhtemelen borsada 10 bin lirası var hisse alıp satıyordu. Ordan kullanir. O para onu 2 ay idare eder

Nasıl gecindirecek bende merakla bekliyorum. Çünkü ikimizin maaşı ev kredisi+taksitler+kredi kartlarına yetiyordu. Muhtemelen borsada 10 bin lirası var hisse alıp satıyordu. Ordan kullanir. O para onu 2 ay idare eder
Tamam işte ne güzel. Bak sen destek olmazsan nelerinden oluyor , aslında sen demek her anlamda ne demekmiş görsün. Bak arkadaşım en ufak bir vicdan sesi seni en başa götürür ki bir daha böyle sil baştan yapma şansın da olmaz. Ay oğlumla bana yemek alayım , ay yok çocuğumun masrafını karşılayım , ay yok evde şu bitmiş barı onu alayım yok yok yok . Evdeki tuzdan senin donuna kadar alacak ,almaz zorunda. Ziraa o kokuşmuş ataerkil düzenin amacı bu. Sakın

Dün gece öyle sohbet ediyorduk. Maaşlar yatsinda kendime bir şeyler alacağım dedi. Maaşlar derken dedim. İkimizin maaşı işte dedi. Hayırdır ben kadınım sen eeerkeksin. Artık sen gecindireceksin evi dedim. Sen o zaman ev kredisiyle(3500 lira) faturalari(500 civarı) öde diğerlerini ben halledeyim diyor. Oldu dedim. Senin dediğin düzende erkek evi gecindirir. Kadın çocuklarına bakar yemeğini temizliğini yapar dedim.
Ee sen okuldayken cocuklara bakıyorum dedi. İside bırak o zaman dedi. Biliyor bırakmayacağımı boş boş konuşuyor.bende dedim tamam sen bak çocuklara bakıcı paranı veririm dedim.
Adam konuşup konuşup susmama alışmış hiç dediklerimi ciddiye bile almamis

O kadar alışmış ki hiç ihtimal vermiyor demek ki aksine. Kızmayın ama ben irkiğim iş yapmam deyip te afedersiniz karı parası yemelerine midem bulanıyor. İş yaparken paşa ama iş karı parası yemeye gelince erkeklik fora. (karı dememe takılmayın lafta oyle derler ya dingiller)
Hergün aklıma düşüyorsunuz ne yaptınız diye . Mesleginize büyük saygım var. Çocuklarımızı dik duruşlu , istikrarlı , ne yaptığını ne istediğini bilen öğretmenlere emanet edelim. Öğreten bunları yaşarsa öğrenenlerin hali ne olur. Sakın geri adım atmayın. Bakkala gitseniz ekmek bile almayacaksınız. Tek kuruş bir tek kuruş bile yok. Umutluyum sizden. Sanki kendim miş gibi hırs yaptım. Geri adım atarsanız çok üzülürüm.

Sizde mesela yemeği yetistiremeyin evi bok götürsün.
Yorgunluktan uyumuş gibi yapın çocukların yükü üstüne binsin filan
Valla bu dediginizi ben uyguluyorum
Yani aslinda bilincli uygulama degil otomatik geliyo.
Herkesin bi kapasitesi var
Pandemi surecinde cocuklar evde 2 buyuk kiz 1 bebek esimde izinli su aralar. Mesela kahvaltiyi hazirliyorum bebekmi agliyo gidiyorum onla ilgileniyorum. Yeri geldigindz ben mutfagi toplamayinca esim topluyo, soylesem belki yapmaz. Cokmu yoruldum valla bebisimi aliyorum vur kafayi yat. Kusura bakmasin ama ev isi hic bitmiyo hic, yapsamda gunlerce oyle kalsa amenna. Oyuzden canimin kiymetini bilmem gerek. Bazen camasiri katlar mutfagi toplar, camasir serer oyle coook buyuk islere girismez ama ortaligi toplamaya kalkisir yani
Tek sirrim ne biliyomusun
Yaparsa hos olur yapmazsa bekler valla, ben heryeri duzeltim diye ugrasiyorum duzenli olmaya calisiyorum ustune bebek... Ama yatmam gerekirse yatarim, oturmam gerekirse otururum
Caninizin kiymetini bilin hanimlar
Kendiniz kendinize deger vermezseniz baskalarindan beklemeyin
Hep anneme soylemisimdir
Kendine deger ver once sen kendine deger verki digerleride versin

Aynen bir de bana diyor ki senin maaşın olmasa ev almazdik zaten kirada otururduk diyor. Maaşını vermiceksen krediye yapılandırma yaparım 10 yıl süreyi uzatirim diyor.
Bende dedim para işleri beni bu saatten snra hiç ilgilendirmiyor dedim. İster kiraya çik ister yapılandırma yap. Dedim. Seslenmedi.
Valla sizede çok teşekkür ediyorum gözümü açtınız. Bildiğin adam beni yıllarca kullanmış kendi keyfinden hiç ödün vermemis

Aynen oyle
Alkisliyorum hemde cok alkisliyorum

Oturduğu evi bile karısının sayesinde alıyor eee bir zahmet olması gerektiği gibi olsun . Allah yolunuzu kolay eylesin de eşinize merhamet size de huzur gelsin.

Oturduğu evi bile karısının sayesinde alıyor eee bir zahmet olması gerektiği gibi olsun . Allah yolunuzu kolay eylesin de eşinize merhamet size de huzur gelsin.
Amin amin
Ama dün aksam eve gittiğimde yemeği yapmıştı. Normalde ayrı yiyorduk. Bu kez ikimiz için yapmış bende salatayı yaptım. Günler sonra ilk kez beraber yemek masasina oturduk.

Harikasın benim kafadansin cagdassin

Hahah
Ben utuyu unuttum bile oneydi gi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…