- 28 Haziran 2011
- 63.701
- 159.905
- 898
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
O kadar alışmış ki değişmez bu saatten sonra...
Bende değişmez sanıyordum ama bu kez ciddi olduğumu görünce değişmeye başladı. Çamaşır sermezdi serdi mesela. Yemek yapmazdı yaptı. Kendi bulasigini kendi yıkıyor.Temennim süreklilik kazanmasıO kadar alışmış ki değişmez bu saatten sonra...
hiç bir emek boşa değil. inşallah istediğiniz gibi bir eş olur. Karşılıklı...Bende değişmez sanıyordum ama bu kez ciddi olduğumu görünce değişmeye başladı. Çamaşır sermezdi serdi mesela. Yemek yapmazdı yaptı. Kendi bulasigini kendi yıkıyor.Temennim süreklilik kazanması
açılın pandemide delirip aydınlanan bir kardeşinizim...17 yıldir evliyim, 17 yıldır hem full çalışıp, hem çocuk bakıp, hem de hiç yardım almadan safiye seviyesinde temizlik ve düzen takıntılı bir amele oldugum gerçeğiyle 3 ay önce yüzleştim, 3 ay önce bıraktım, 2 aydır yemek bile yapmıyorum, kocamla kavga dövüş görevleri değiştirdim, artık onun gibi sadece hesaplara bakıyorum, (bu arada 17 yıldır beni dolandırdığı çıktı ortaya) ev kalktı gidiyor ama çocuk da ben de mutluyum...17 yılıma yanarım...yapmayın bacılarım, kocaya hizmet kendine ihanettirİyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Aynen öyle arkadaşım. Fazla fedakarlık insanın kendi kul hakkına girmesiymiş.açılı!
açılın pandemide delirip aydınlanan bir kardeşinizim...17 yıldir evliyim, 17 yıldır hem full çalışıp, hem çocuk bakıp, hem de hiç yardım almadan safiye seviyesinde temizlik ve düzen takıntılı bir amele oldugum gerçeğiyle 3 ay önce yüzleştim, 3 ay önce bıraktım, 2 aydır yemek bile yapmıyorum, kocamla kavga dövüş görevleri değiştirdim, artık onun gibi sadece hesaplara bakıyorum, (bu arada 17 yıldır beni dolandırdığı çıktı ortaya) ev kalktı gidiyor ama çocuk da ben de mutluyum...17 yılıma yanarım...yapmayın bacılarım, kocaya hizmet kendine ihanettir
Çoğumuzun eşi bu şekilde en azından çocuklara bakıyormuş onları ihmal etse daha kötü olurdu.İyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Sizi dolandirmis mi? Cok uzuldum gercektenaçılı!
açılın pandemide delirip aydınlanan bir kardeşinizim...17 yıldir evliyim, 17 yıldır hem full çalışıp, hem çocuk bakıp, hem de hiç yardım almadan safiye seviyesinde temizlik ve düzen takıntılı bir amele oldugum gerçeğiyle 3 ay önce yüzleştim, 3 ay önce bıraktım, 2 aydır yemek bile yapmıyorum, kocamla kavga dövüş görevleri değiştirdim, artık onun gibi sadece hesaplara bakıyorum, (bu arada 17 yıldır beni dolandırdığı çıktı ortaya) ev kalktı gidiyor ama çocuk da ben de mutluyum...17 yılıma yanarım...yapmayın bacılarım, kocaya hizmet kendine ihanettir
evet bacım, bana 2 maaş yetmiyor artmiyor derken meğer kendine döviz hesabı açmış , ben hizmetçi gibi hem evde hem dışarda dilim dışarda çalışırken orda ufak bir servet biriktiriyormuş kendine gizli gizli uyanık ...14 yıllık hesap açıga çikinca sana sürpriz yapacaktım diyor bi de mal...merak etme hepsini aldım elinden,Sizi dolandirmis mi? Cok uzuldum gercekten
Ay hepsini aldim elinden deyince cok sevindim, nasil farkettiniz bu durumu? Tekrardan gecmis olsun.evet bacım, bana 2 maaş yetmiyor artmiyor derken meğer kendine döviz hesabı açmış , ben hizmetçi gibi hem evde hem dışarda dilim dışarda çalışırken orda ufak bir servet biriktiriyormuş kendine gizli gizli uyanık ...14 yıllık hesap açıga çikinca sana sürpriz yapacaktım diyor bi de mal...merak etme hepsini aldım elinden,çok iyi oldu , durup dururken zengin oldum hesapları kocanıza bırakmayın, bu zamanda kimseye güven olmuyor
Okurken bir anda şaşırdım ,bir yandan da tebrik ettim . Bende eşimle kavgalıyız yemek hazırlamıyorum.Hazırlamadığım zamanlarda hep kavgalı zamanlarımız oluyor . Bende mesela soruyorım kavgalı olduğumuz zamanlarda kahvaltı hazırlıyorsun normal bir zamanda haftasonu neden yapmıyosun ben hazır masaya neden kalkmıyorum dediğimde senin hazırlamayacağını bildiğim için yapıyorım dedi.Hazırlamayınca nasıl da hazırlıyorlar yani .Elbette bu sadece benimle alakalı mevzu değil.
Koca kişisi gayet tertip düzen seven, ev temizliğe topluluğuna önem veren biridir.
Ben de tam aksi.
Yapmıyorum arkadaşım, ben kendi rahatsız olmadığım ya da yapmak istemediğim şeyi asla yapmıyorum, kendi rahatsızsa yapsın, bana ne!
Eşek kadar herife anası gibi bakamam.
İlk evlendiğimizde söyledim, kirli sepetinde görmediğim hiçbir şeyi yıkamam diye ki gerçekten yıkamadım, atmayı öğrendi.
Ben evi toplayamam, rahatsız olmuyorum dedim bıraktım, arapsaçına döndü, kendi yaptı.
Bugüne kadar sayılı ütü yaptım evde, pandemi öncesi yardımcı yapıyordu.
Pandemi sürecinde ‘ben evdeyim çamaşır kirletmiyorum ki pijamalarım da ütü istemez, yıkama ütüleme bekleme’ dedim, aylardır kendi yapıyor.
Ben bir tek çocuklarınkini organize ediyorum.
Yine bir gün kavga ettik bana sağlam giydirdi, o gün mutfağı toplamayı bıraktım, yemek tabakları masada kaldı 4 gün!!!
Kokuştu artık ve kocamın bir görevi daha oldu, onları toplamak ve temizlemek.
Ev pislenmiş derse, siler süpürür vs.
Kavga edersek hele yemek bile yapmam, emeğimin kıymetini bilecektin der, tabağı çekerim önünden, başının çaresine baksın.
Rahatsız olmayacak adama çare yok ama olacaksa yapmayın, bırakın da görsün gününü.
Ya bosuna demiyorlar erkegin 2 catali varsa birini kiracaksin nefes aldirmayacaksin bunlaraevet bacım, bana 2 maaş yetmiyor artmiyor derken meğer kendine döviz hesabı açmış , ben hizmetçi gibi hem evde hem dışarda dilim dışarda çalışırken orda ufak bir servet biriktiriyormuş kendine gizli gizli uyanık ...14 yıllık hesap açıga çikinca sana sürpriz yapacaktım diyor bi de mal...merak etme hepsini aldım elinden,çok iyi oldu , durup dururken zengin oldum hesapları kocanıza bırakmayın, bu zamanda kimseye güven olmuyor
giren çıkan hesaplarını iki yıl eskiye kadar inceleyince kabak gibi çıktı aradaki farkAy hepsini aldim elinden deyince cok sevindim, nasil farkettiniz bu durumu? Tekrardan gecmis olsun.
giren çıkan hesaplarını iki yıl eskiye kadar inceleyince kabak gibi çıktı aradaki farknerde bu para? karıyla kızla mı yedin, fuhuşturucu mu yaptın? diye bi cinnet...bülbül gibi öttü, ben 2-3 yılı buldum, meğer 14 yıllıkmış hesap o utançla kıvranirken çektim kendi hesabıma,gık diyemedi...ev işini de yapmıyorum, hem paradan oldu hem hizmetçiden...hiç beklemiyodu benden , hep hanımefendi hep fedakardım , 2 aydır şokta, durup durup sen çok degiştin diyo
valla kader utansın bacım... övünmek gibi olmasın dünyanın en fedakar, en hanımefendi, en saf , salak kadınıydım belki de, lilithe çevirdiler 17 yıldaÖyle bir yapmışsınız ki benim içimin yağları eridi valla helal olsun
Valla sizi tebrik ediyorum. 17 yıl iyi dayanmissin ve 17 yıldan sonra adamı degistirmissin. Darısı başıma inşallahvalla kader utansın bacım... övünmek gibi olmasın dünyanın en fedakar, en hanımefendi, en saf , salak kadınıydım belki de, lilithe çevirdiler 17 yılda...beni bile bu hale getirenler dönüp bakacak kendine bundan sonra...hepinize tavsiye ederim valla böylesi süper
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?