- Konu Sahibi kitaphuzur
-
sen ne diyosun? öyle yavaş yavaş filan değil, masaya yumruğu vurmalı devrim yaptımValla sizi tebrik ediyorum. 17 yıl iyi dayanmissin ve 17 yıldan sonra adamı degistirmissin. Darısı başıma inşallah
go gırlMaaşı vermeyeceğimi anlayinca ev kredisini yapılandırmaya karar vermiş. 1 maaşımı vermicem diye böyle tutuştu. Her ay ben kredileri öderken hoşuna gidiyordu.
Kıyaslama hiç kimsenin sevmediği şeydir, yaklaşım yolunuzu değiştirmeniz daha sağlıklı olabilir. Bu süreçte neler hissettiğinizden ve onun bu hislerime karşı neler hissettiğini anlamaya çalışın. Belli bir yaşa kadar böyle bir şeyin gerekliliğini hissetmediği için bu yaşında şimdi ona ev işi yapıyor olmak gereksiz zaten yapan var algısıyla gerekli görmüyordur. Öncelikle bu işin hayatını idame ettirebilmesi için onun da yapmaso gerektiğini anlatmalısınız. Bir yetişkinin kendi kendine yetebilmesi, kendi işini görüyor olması gerekiyor. Bu süreçte sakın ve sabırlı olmanız çok önemli çünkü bu zamana kadar yapmadığı için hem eli yatkın değil hem de düşüncesi de yavaş yavaş yerleşecek. Ufak ufak iş bölümü vererek sadece ona bırakın o işi. Yapmadığı durumda siz de yapmayarak ona eksikliğini hissettirmeye çalışın, ve oniş olmadığında kendisinin de zorlanacağını bilmesini sağlayabilirsiniz. Sorumluluk vermek ve onu takip etmek ve yaptıktan sonra takdir etmek destekleyebilir. Kız erkek farketmeksizin çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. İlerde kendi kendilerine işlerini görebilmeleri ve hayatlarını sürdürebilmeleri için bu şart. Naçizane önerilerim bunlar yararlı olur olmaz bilemem. Ben kendimce yardımcı olmaya çalıştım.İyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Oysa yapacağı şey çok basit. Hayat müşterek ise size ev işlerinde de destek olmak.Maaşı vermeyeceğimi anlayinca ev kredisini yapılandırmaya karar vermiş. 1 maaşımı vermicem diye böyle tutuştu. Her ay ben kredileri öderken hoşuna gidiyordu.
Ailenizle yaşadığınız sorundan sonra acaba bir dönüm noktası mı oldu ?giren çıkan hesaplarını iki yıl eskiye kadar inceleyince kabak gibi çıktı aradaki farknerde bu para? karıyla kızla mı yedin, fuhuşturucu mu yaptın? diye bi cinnet...bülbül gibi öttü, ben 2-3 yılı buldum, meğer 14 yıllıkmış hesap o utançla kıvranirken çektim kendi hesabıma,gık diyemedi...ev işini de yapmıyorum, hem paradan oldu hem hizmetçiden...hiç beklemiyodu benden , hep hanımefendi hep fedakardım , 2 aydır şokta, durup durup sen çok degiştin diyo daha duuuur sen daha neler göreceksin yiğidim
ahaha sahi onlara da kazan kaldırdım, hakkat bak hiç bağlantılı olabileceğini düşünmemiştimAilenizle yaşadığınız sorundan sonra acaba bir dönüm noktası mı oldu ?
Ben senin 10 yıl önceki halinimsen ne diyosun? öyle yavaş yavaş filan değil, masaya yumruğu vurmalı devrim yaptımdün en son söylene soylene lavabo ovuyodu tatar ramazanım söylensin valla çok da tınn, ben 17 yıl ovdum, elime yapışmadı, onunkine de yapışmaz allahın izniyle, alışır.Keşke 10 yıl önce delirseydim
Aynen o ev işini yapmamak için öyle direniyor ki şaşıp kalıyorum. Artık yetiştirilme tarzından mi bilemiyorum. Kayinbabamda çok vurdumduymaz sorumsuz bir insan. Hep bütün sorumluluğu kaynanam almış. Heralde hep böyle görünce normalinin o olduğunu dusunuyorOysa yapacağı şey çok basit. Hayat müşterek ise size ev işlerinde de destek olmak.
Doğru yoldasınız böyle devam
Çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldunuz gerçekten. Dediğiniz gibi konuşma tarzimda biraz yanlış oluyor. Kıyaslamak yanlış ama dayanamıyorum. Gerçekleri bir şekilde gözüne sokmak istiyorumKıyaslama hiç kimsenin sevmediği şeydir, yaklaşım yolunuzu değiştirmeniz daha sağlıklı olabilir. Bu süreçte neler hissettiğinizden ve onun bu hislerime karşı neler hissettiğini anlamaya çalışın. Belli bir yaşa kadar böyle bir şeyin gerekliliğini hissetmediği için bu yaşında şimdi ona ev işi yapıyor olmak gereksiz zaten yapan var algısıyla gerekli görmüyordur. Öncelikle bu işin hayatını idame ettirebilmesi için onun da yapmaso gerektiğini anlatmalısınız. Bir yetişkinin kendi kendine yetebilmesi, kendi işini görüyor olması gerekiyor. Bu süreçte sakın ve sabırlı olmanız çok önemli çünkü bu zamana kadar yapmadığı için hem eli yatkın değil hem de düşüncesi de yavaş yavaş yerleşecek. Ufak ufak iş bölümü vererek sadece ona bırakın o işi. Yapmadığı durumda siz de yapmayarak ona eksikliğini hissettirmeye çalışın, ve oniş olmadığında kendisinin de zorlanacağını bilmesini sağlayabilirsiniz. Sorumluluk vermek ve onu takip etmek ve yaptıktan sonra takdir etmek destekleyebilir. Kız erkek farketmeksizin çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. İlerde kendi kendilerine işlerini görebilmeleri ve hayatlarını sürdürebilmeleri için bu şart. Naçizane önerilerim bunlar yararlı olur olmaz bilemem. Ben kendimce yardımcı olmaya çalıştım.
Çok üzüldüm senin adına. İş yapmayacaksan sen defol git ananin evine demek lazim. Kendilerini bir halt olduk sanıyorlar.16 Yıldır bu yüzden tartışıyoruz maalesef ben çözüm bulamadım.
hatta geçen hafta bana "ben iş falan yapamam yardım da etmem..yapıyorsan yap yapmıcaksan defol ananın evine dedi"
ve ben evlendiğimizden beri hiç aralıksız çalışan biriyim.
lanet ettim evlendiğim güne bu düzene
Aynen baştan yaptım yanlışi. O zamanlar yeni ev yeni düzen olunca ev işi yapmak hoşuma gidiyordu. Birde 2 kişi olunca günde 1 saatte ev pırıl pırıl oluyordu. Şimdi 4 kişiyiz. Daha ben toplarken kkizlarim arkamdan döküyor. Yetişemiyorum.Evliliğin basinda ev işleri konusunda net konuşmak gerekir..Hatta evlilik öncesi bile bunlar konuşulmalı. Kadın çalışıyorsa erkek de ev işi yapmalı. Her erkek aynı değil çok iyi yemek yapan evi toplayan süpüren erkekler de var. Kadının hem dışarıda çalışması hem evde çalışması öfkeye yilginliga sebep oluyor. Ev işleri az değil sürekli bir de bitmiyor..
Bir de bazıları her şeyi mükemmel olsun istiyor. Yemek temizlik vs mükemmel olmayın olduğu kadar yapın.
umarım bu laflarla seni kandırmasına izin vermezsin. Sende ayy lanet olsun tamam tamam mı diyeceksin yani. Para işi hallolur bir şekilde ama vazgeçersen olan sana olur. Şimdi faiz oranları çok yuksek yiyorsa bu orandan yapılandırsın da görsün dünya kaç bucak. Hoş zaten oran fazla , yıl da uzayacak hemen hemen aynı odeme çıkar bir karı olmaz. Parayla alakalı hiç yorum yapma ama asla vazgeçme. Şöyle yaparım böyle yaparım dediğinde sen bilirsin hayatım geçim sende , sen nasıl uygun görüyorsan diyeceksin. Bir şekilde evimize , geçimimize yetiş gerisini sen bilirsin hayatım. Ben tek vazifesi ev iş yemek olan bir kadınım ne anlarım para işinden diyeceksin.Maaşı vermeyeceğimi anlayinca ev kredisini yapılandırmaya karar vermiş. 1 maaşımı vermicem diye böyle tutuştu. Her ay ben kredileri öderken hoşuna gidiyordu.
O lafı alıp iyice yağlayıp bide rula yapıp eline verseydin o koca olacak canlının. Sen de aynısını oda söyleseydin. Ee bir boka yaramıyorsun , evi ben temizliyorum , yemegi ben yapıyorum , e zaten hep çalıştım o zaman niye seni besleyeyim az ye götüne hizmetçi tut , seni besleyeceğime kedi köpek beslerim hiç değilse sadık olurlar , yoldaş olurlar diyeydin. Sonra arkasına bir salça tenekesi bağlayıp diktir etseydin evden. Oyle asalaklar kurban olsunlar boyle karılarına. Babanın evineymiş hadi ordan adam olamamış... (Ozur dilerim ama kadınlara bu lafların edilmesi çok uzuyor beni)16 Yıldır bu yüzden tartışıyoruz maalesef ben çözüm bulamadım.
hatta geçen hafta bana "ben iş falan yapamam yardım da etmem..yapıyorsan yap yapmıcaksan defol ananın evine dedi"
ve ben evlendiğimizden beri hiç aralıksız çalışan biriyim.
lanet ettim evlendiğim güne bu düzene
Aynen tam senin dediğin gibi dememi bekliyor. Çünkü para konularında ben daha sorumluyum daha tasarrufluyum kendi daha savruktur. Bana böyle diyip bir nevi tehdit ediyor beni.umarım bu laflarla seni kandırmasına izin vermezsin. Sende ayy lanet olsun tamam tamam mı diyeceksin yani. Para işi hallolur bir şekilde ama vazgeçersen olan sana olur. Şimdi faiz oranları çok yuksek yiyorsa bu orandan yapılandırsın da görsün dünya kaç bucak. Hoş zaten oran fazla , yıl da uzayacak hemen hemen aynı odeme çıkar bir karı olmaz. Parayla alakalı hiç yorum yapma ama asla vazgeçme. Şöyle yaparım böyle yaparım dediğinde sen bilirsin hayatım geçim sende , sen nasıl uygun görüyorsan diyeceksin. Bir şekilde evimize , geçimimize yetiş gerisini sen bilirsin hayatım. Ben tek vazifesi ev iş yemek olan bir kadınım ne anlarım para işinden diyeceksin.
Çıldırsın. Bunca yıl ben çıldırdım acık da sen çıldır. o kadar büyük nimet ki eş ile aynı sorumlulu taşımak. Herkes gibi benimde eşimle sorunlarım olmuştur oluyor da ama bu konuda şanslıyım. Mesele ney biliyor musun iş bilmek ya da alışmak değil merhamet. Bütün iş merhamette bitiyor. Allah insanın içine merhamet vicdan veriyorsa zaten karşındaki de insan diye kıyamıyor.Aynen tam senin dediğin gibi dememi bekliyor. Çünkü para konularında ben daha sorumluyum daha tasarrufluyum kendi daha savruktur. Bana böyle diyip bir nevi tehdit ediyor beni.
Bnde sen bilirsin nasıl yaparsan dedim cildirdi. Böyle bir şey beklemiyordu. Her ay kuzu kuzu oduyordum şimdi rahatı bozuldu.
annesinin evinde yapiyo muyduİyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Bende ona öyle iş yapıp yapmamandan ziyade bu kadar merhametsiz olman beni çok üzdü demiştim. Ağzını açtığında yapma ya boşver der de yapmayıncada olmuyorÇıldırsın. Bunca yıl ben çıldırdım acık da sen çıldır. o kadar büyük nimet ki eş ile aynı sorumlulu taşımak. Herkes gibi benimde eşimle sorunlarım olmuştur oluyor da ama bu konuda şanslıyım. Mesele ney biliyor musun iş bilmek ya da alışmak değil merhamet. Bütün iş merhamette bitiyor. Allah insanın içine merhamet vicdan veriyorsa zaten karşındaki de insan diye kıyamıyor.
Her işinin sorumluluğunu bilir sağolsun.
Çalışınca büyük temizlikler akşama kalıyor genelde. Yine büyük bir temizlikte her akşam birgün mutfak , birgün cam kapı derken devam ediyorum. İşten geldim banyo tuvalet duvarları temizleyeyim diye girdim o arada yaparken eşim geldi. Bu kokuda napıyorsun zaten kaç gündür yoruldun çık hemen dedi. Dedim yemek yok sen onu hallet . Beni zorla banyodan çıkardı kış dı zaten battaniye örttü üstüme banyonun duvarlarını ovdu temizledi , yemek hazırladı onları kaldırdı makinaya dizdi . bi de çay koydu. Kaç gündür belin büküldü iş yapmaktan yat dedi. Bu o kadar kıymetli ki. Bende onun için gece fizana giderim derler ya yaparım yani. Tekrar ediyorum herşeyimiz mükemmel mi asla değil , sıkıntı yok mu tabiki var evlilik bu ama sabah beraber çık , akşam beraber gir eve sonra çalışmıyormuş gibi bütün ev iş yemek çocuk sende olsun demek bende hiç allah korkusu yok bende merhamet yok bende vicdan yok sevgi zaten yok demek.
Sakın arkadaşım asla geri adım atma.
Allah şahit nispet olsun diye birşey yazmadım .Sadece kadınlar çok şeyi hakediyor , hakettiğini al diye yazdım. Çayın bittiğinde 3 bardağın birini bile o doldurduya mutluluk sebebi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?