- 26 Ekim 2020
- 158
- 245
- 18
- 35
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Yok ordada asla ev işi yapmaz. Araba lazım olduğunda getir götür işlerini yapar sadeceannesinin evinde yapiyo muydu
Evet yapıyor. Mesela dün 2 posta çamaşır attım ikisinife o serdi. Kendi bulasigini yıkıyor. Çocukların oyuncağını topluyor.Şu an nasıl evde. İş yapmaya devam ediyor mu ? Fazla dayanamaz bu tembel adam, yakında fena patlayacak gibi duruyor.
Olsun. Sen orada da kararlılığını göster. Mesela annesigile gidecekseniz o otururken sen iş yapma. Bir şey derse eğer sen kendi anana merhamet gösterip yapmıyorsun da bana ne olmuş de. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Sorfa kaldırırken kurarken x cim masayı hazırlar mısın ya da yerdeyse sofyayı serer misin. Ya yapacak ya da yapacak...İşin kötü yanı tam ev işlerine adapte olurken ara tatil oldu memlekete gideceğiz. 9 gün ordayız.
Öyle bir şey yapsam kaynanam düşüp bayılır hastanelik olurOlsun. Sen orada da kararlılığını göster. Mesela annesigile gidecekseniz o otururken sen iş yapma. Bir şey derse eğer sen kendi anana merhamet gösterip yapmıyorsun da bana ne olmuş de. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Sorfa kaldırırken kurarken x cim masayı hazırlar mısın ya da yerdeyse sofyayı serer misin. Ya yapacak ya da yapacak...
Valla keyfi bilir. İster ayılsın ister bayılsın.Öyle bir şey yapsam kaynanam düşüp bayılır hastanelik olur
Üzüldüm mümkünse bir an önce kurtulun bu heriften. Herif diyorum çünkü böyle bir adama saygı duymam mümkün değil. Hayat arkadaşının yükünü hafifletmeyecekse niye beraber yaşıyoruz ki... Ben de çözüm bulamayıp boşandım keşke daha önce yapsaymışım diyorum o kadar rahatladım. İş yapmak değil enayi yerine konulmak insana dokunuyor. Allah razı olsun sen olmasan ben ne yaparım diyecekken ettigi lafa bak sümsük herif...16 Yıldır bu yüzden tartışıyoruz maalesef ben çözüm bulamadım.
hatta geçen hafta bana "ben iş falan yapamam yardım da etmem..yapıyorsan yap yapmıcaksan defol ananın evine dedi"
ve ben evlendiğimizden beri hiç aralıksız çalışan biriyim.
lanet ettim evlendiğim güne bu düzene
Yüzüme karşı bir şey diyemez ama kadın içine ata ata küt diye gider. Çünkü lugatinda oğluna iş yaptırmak diye bir kavram yok. Benim kiyamadigim oğluma elin kızı kiymis diye ağıt yakarValla keyfi bilir. İster ayılsın ister bayılsın.
Dizlerimde kireçlenme su kaybı var çok eğilip kalkamıyorum. Köyde semaverd çay demledik dışarda kahvaltı ediyorduk Kv kp vçayları bittikçe Eşime x çayları doldurur musun dedim ki zaten de dolduruyordu. Memnun olmayan kendi yapsın ki öyle karışayım müdehale edeyim ilişkilerine karışayım huyları yoktur.
Bugün bende yapmadım kendide yapmadı. Zaten yoldan gelince yorgunduk. Gorumcem herşeyi yaptı sagolsunValla keyfi bilir. İster ayılsın ister bayılsın.
Dizlerimde kireçlenme su kaybı var çok eğilip kalkamıyorum. Köyde semaverd çay demledik dışarda kahvaltı ediyorduk Kv kp vçayları bittikçe Eşime x çayları doldurur musun dedim ki zaten de dolduruyordu. Memnun olmayan kendi yapsın ki öyle karışayım müdehale edeyim ilişkilerine karışayım huyları yoktur.
Hıcbısey yapmıyor ve onun gelecegı satte bide yemegınımı hazırlıyorsunuz . Bence sürekli erkeklerın tabırı ile dır dır etmek yerıne esınızı karsınıza alıp ciddi bi sekılde konusun . Ha yapmak istemıyorsa eve yardımcı almayı teklıf edın . Emınım cebınden para cıkmasını istemıcek kendısı yapacaktır.İyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
E sizde yapmayın. Sadece çocuklarınızın ihtiyacını görün. O da ne hali varsa görsün. İnsan bari bi yardımcı ayarlayalım der pühhÇok doğru söylüyorsun. Zamanında annesi tarafından öyle alistirilmis ve bir şey dediğimde sende yapma diyor.
aynen canım...bende altta kalmadım ağzıma geleni saydım....sen defol git dedim... 1 saat gezdi geldi...sonra özür dilerim ble ble........hiç özür falan umrumda olmuyor artık yani içimin soğuması geçmiyorO lafı alıp iyice yağlayıp bide rula yapıp eline verseydin o koca olacak canlının. Sen de aynısını oda söyleseydin. Ee bir boka yaramıyorsun , evi ben temizliyorum , yemegi ben yapıyorum , e zaten hep çalıştım o zaman niye seni besleyeyim az ye götüne hizmetçi tut , seni besleyeceğime kedi köpek beslerim hiç değilse sadık olurlar , yoldaş olurlar diyeydin. Sonra arkasına bir salça tenekesi bağlayıp diktir etseydin evden. Oyle asalaklar kurban olsunlar boyle karılarına. Babanın evineymiş hadi ordan adam olamamış... (Ozur dilerim ama kadınlara bu lafların edilmesi çok uzuyor beni)
Yemek bitmiş tuz getiriyor. Eksik kalsın ben kırıldıktan sonraki o özür. Siz de yapmayın .Rica ediyorum bayanlar arkadaşlar şu kadındır yapacak diyen erkeklere hizmet etmeyin. Adam olanı isterseniz kafanızda gezdirin ama güncellemesi yarım kalmış çükü kopasıcalara hizmet etmeyin.aynen canım...bende altta kalmadım ağzıma geleni saydım....sen defol git dedim... 1 saat gezdi geldi...sonra özür dilerim ble ble........hiç özür falan umrumda olmuyor artık yani içimin soğuması geçmiyor
Fırsat bu fırsat herkesi şaşırtın. Kocanız da ne kadar istikrarlı kararlı olduğunuzu görsün.Yüzüme karşı bir şey diyemez ama kadın içine ata ata küt diye gider. Çünkü lugatinda oğluna iş yaptırmak diye bir kavram yok. Benim kiyamadigim oğluma elin kızı kiymis diye ağıt yakar
Çalışmadığınız halde mi iş bölümü yapıyorsunuz.. günah değil mi adama yaBen gaddarım, doğru ya da yanlış.
Anaları paşa gibi yetiştirmiş, kimse kusura bakmasın da ben ailemin evinde 1 bardak yıkamadan, 1 kere iş yapmadan evlendim.
Yemeğimi yer, tepsiyle koltuğa bırakırdım, o derece.
Hizmetçi olmaya evlenmedik, o ne kadar yaparsa ben de o kadar.
Yapmazsa dünya kaç bucak görür
Ha bu arada ben çalışmıyorum.
Değil.Çalışmadığınız halde mi iş bölümü yapıyorsunuz.. günah değil mi adama ya
Memleketteyiz şu anda. Maaşımı vermedim. O da borclari ödemedim kefilim sensin sen ödersin dedi. Ev kredisi çekerken kefili ben olmuştum. Süresi gecti. Birde senin maaşını vermicegini bilsem ev almazdım diyor. Madem maasimi ortak kullanacağını düşünerek hareket ettin evin işlerinde ortak olacaktın dedim.Ne yaptınız K kitaphuzur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?