Eşim ev işi yapmiyor

Evet çocuk varsa haklisiniz o zaman illa yardım gerekiyor

evde cocuk oldugu ıcın pis bırakma sansınızda kalmıyor hanı pis bırakın kocanız rahatsız olsun dıyecektım ama olamayacak bu sebeple
tek basınıza tum ıs zor yapmıyorsa zorla da yaptıramazsınız ama sız tek basınıza da yuklenmek zorunda asla degılsınız temızlıge
bu yuzden yardımcı ıle anlasın kocanız parasını cok bulursa yardım eder mecburen hatta onun esyalarının yerını de degıstırın bulamasın yardımcı degıstırmıs dersınız cıleden cıkıp kendı dokugunu toplar en azından mecburen :)

En iyisi eve yardımcı almak gibi. Çünkü temizlik konusunda değil de, yemek yapmayı bıraktığınızda eşinizin sorun çıkarma kapasitesi var gibi algıladım. Önüne yemek gelmezse kendisi belki bir yapar iki yapar ama alışmadığı için sorun çıkarması ve huzurunuzun bozulma ihtimali yüksek gibi. Yardımcı alıp temizlik işini üstünüzden atarsanız siz de rahatlamış olursunuz.

Burcu neydi benim babamda çok titiz ama eşim asla rahatsız olmaz ne kötü

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum asla rahatsız olmaz eşim sen de yapma der ama yemek konusu farklı.yani sabah kahvaltısını hazırlama öğlen de önüne koyma ya da ona az bırak bak o zaman yapıyor mu?Onu da beslemek zorunda değilsin sonuçta.

Duyar kasmak diye bir şey yok...ayrıca sana tembel denir

Bulaşıklarını yiyip kenara bırakan insanın bulaşıklarını yıkamamakla çözüm bulabilirsiniz. Kahvaltısını hazırlamayın, bulaşığını da gelince toplamayın. Akşam gelince de çocuklarla yediklerinizi toplayın. Sizin hayatınızı kolaylaştırmayanın sizde hayatını kolaylaştırmayın.

1. Eve temizlik için haftalık çalışan alacaksınız ve parasını kadar da eve yaptığınız desteği keseceksiniz
2. Kahvaltısını hazırlamayacaksınız.
3. siz iş yaparken ne olursa olsun çocukları ona verip çocuklara bakmasını sağlayacaksınız. Bu adamlar keşke anlasa. Evde onları besleyene kadar inek koyun beslemek daha akıllıca. En götürüsü varsa getirisi de var.

Çalışmayan kadının da akşama kadar işte çalışan insandan bir de ev işi beklemesini de anca burda okurum zaten
Ben çalışmıyorum yeri geliyor evet iş bekliyorum neden çalışan kadınlar kutsal gibi de çalışmayan eziliyor bizim tatil yapmaya ihtiyacımız yok mu? Üstelik çalışan erkek 8 saat 10 saat çalışıyor ama evdeki kadının mesaisi 24 saat çayından çorbasına kadar ki çocuklar da olunca kadının mesaisi hiç bitmiyor. Çocuk uyuyunca bide eşine vakit ayırma oluyor ve ev kadınları kendilerine bir saat bile vakit ayıramıyor. Evet çalışan kadınlara daha çok destek olunması gerekiyor ama çalışmayana da destek şart. Çalışan kadınların çocuklarına anneanne babaanne yada bakıcı bakıyor bazısına gündelikçiye bile gelen oluyor ama evdeki kadınlara sen evdesin diyerek tüm yük yıkılıyor. Sanılıyor ki evdeki kadın yan gelip yatıyor. Kadın kadının halinden anlamıyorsa da ne bileyim.

Duyar kasmak diye bir şey yok...ayrıca sana tembel denir
Sen gel, benim iki çocuğa 24 saat bak, bir de üzerine çorba yap, dile benden ne dilersen
Sağ kalma garantiniz yok, onu baştan söyleyeyim.
Uyku 4 saat varsa var, tek öğün yemek o da buz gibi, çocuklar tepenizde ne tepiştirebilirseniz.
Uçan cisimlerden sakınmak için de üstün radarınız olmalı, tuvalet bir lüks, geceye kadar maksimum 2 kere, var mısınız?

İlahi valla beni çok güldürdünüz...
İş yapmayan kadına tembel denirse, aynı şekilde ev işi yapmayan adama da tembel denir...

Ben de şimdilik evdeyim bebeğe bakıyorum. Aralıktan beri çalışmıyorum İnan çalışıp ev hanımlığı yapmak daha zor. Evdesin gün senin diğer türlü akşam bir şeyler yapmaya yetiştirmeye çalışıyorsun o daha güç oluyor.
Şimdi evdeyim ya belki ondan o zorunluluğu hissediyorum. Bilemicem.
Karşılıklı fedakarlık olmalı bence. Evet iki taraf da birbirini sömürmemeli. Hayatı kolaylaştırmalı.

Adam pislikten rahatsız olmuyor çünkü bir noktadan sonra sizin dayanamayip yapacağınızı çok iyi biliyor. Ki anlattiğiniza göre de öyle oluyor zaten.Yardimci al diyor rahat rahat çünkü parayı yardımcıya vermek yerine işleri sizin üstleneceğinizin de çok farkinda.
Sizin yapacağınız bu fikri kırmak.Gerekiyorsa maaşın yarısıni kullanın yardımcı için.O rahatsiz olmuyorsa siz de olmayın,ohh miss gibi yaşayın. Onun dert etmediği şeyi siz niye edesiniz ?

o evde tek kadın yasamıyor arkadaslar

hıc bır kadının ayaklarını uzatıp tum gun yattıgını buna ragmen esınden yardım bekledıgını sanmıyorum
neden ev ıslerı kadının gorevı veya calısmıyorsa zaten yapmalı gıbı goruyorsunuz ?
kadın calısmadıgında da buyuk kısmını yapıyor ,calıstıgında da yapıyor, hatta yardımcı gelse bıle yıne de yapıyor

kadın zaten pancar motoru takılmıs gıbı sabah 7 den gece uyuyana kadar cogumuz ayaktayız

kadınlara haksızlık edılmesıne calısmasa bıle yapmak zorundasın denmesıne karsıyım
evde yanı calısmayan kadınlara yapmak zorundasın dıyerek aslında karın tokluguna yaşa madem calısmıyorsun dıyor bazı uyeler resmen

ne munasebet yahu

adam bardagını tabagını makınaya koyamayacak ıkı dk cocuga bakamayacak kırlısını sepete atamayacak arada bır kahvaltı hazırlayamayacak yemek yaparken bır salatayı yapamayacak kadar basıretsız becerıksız sımarık olunca sorun yok oyle mı ?

Valla tipkisinin aynısı
Çünkü sabah erken gittiği için öyle bir seyler atistirip çıkıyor uzun uzadıya kahvaltı yapmıyor. Çocuklarla biz kahvaltımızı o gelmed n yapıyoruz. Çocuklarada öğlen yiyecekelri çorba sebze yemeklerini yapiyrm.

Yani anlatmak istediğim ayrı ayrı ne gereği var

Öğlen ve akşam için yemek yapın gelince yesin akşam da hepiniz yiyin

Erken çıksa da öğlen eve gelen öğle yemeği yer

Bir daha kahvaltı için de ayrı akşam yemeği için de uğraşmak gerekmez ayrı ayrı yemek için

Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama onlara hazırlanan çorbayı herkes içer ayrı ayrı olunca iş de çoğalıyor

Arkadaşlar yardımcı tutsam esimin zaten hoşuna gider. Para konusunu asla sknti eden biri degil. Para konusunda benden daha savurgandir.
Önceki bakicimin çocugu sınava hazırlandığı için bu sene bakamayacgini soyledi. yine aynı bakıcı olsa düzenimi hiç bozmazdim. Ve şu an süreci beraber götürmeye çalıştım. Çocuklara bakma konusunda yine ben gelene kadar güzel bakıyor. Yemeklerini yediriyor ama ev işi asla yapmıyor. Onun içinde dediğiniz gibi yardımcı şart goruniyor

Simdi annesi oyle alistirmis falab denmis de, annesinden ne farkiniz var ki sizin de.

Bir de ayni meslegi yapip, nasil bunu kabul ediyorsunuz anlamiyorum. Hadi adamin isi daha zordur falan durumu da yok.

Bari ogle yemegini birakin o yapsin, siz yapiyirsaniz da aksama siparis verin su hazir olsun deyin. Hic olmadi siz firin tepsisine yemek hazirlayin, aksama pisirsin sofra falan kurup salatayla falan tamamlasin. Bir yerden tutsun isin ucunu.

Aslında mantıkli dediğiniz. Ama Ben hep eşimin gelim saatine kahvaltıyı hazır ediyorum. Aksam 17.10 gibi evde oluyorum sonra akşam yemeğini yapıyorum. Evde 2 öğün yiyince kahvaltı ve akşam yemeği şeklinde yapiyordum

Evlendigimiz ilk zamanlar ben haftasonu gezme plani yapardim, esim bu haftasonu evde kalip temizlik mi yapsak derdi, o ladar uzaktim bu islerden. Ben hic bir seyi ustlenmeyince hic anasinin kuzusu olamiyorlar. Yazik uzuldum bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…