- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Evet çocuk varsa haklisiniz o zaman illa yardım gerekiyorÇalışmayan ve çocuğu olmayan kadın eşi ekstra iş çıkarmıyorsa isteği dışında iş yapmaya zorlamamalı. Ama çocuk varsa iş değişiyor hele ki 1den fazlaysa. Eminim eşimden daha çok yoruluyorum ve dinlenmeye fırsat bulamıyorum. Eşim işten gelip dinlenebiliyor,hafta sonu dinleniyor benim hiç iznim yok eşimde yardımcı olmasa bu böyle. Ama sağ olsun çok yardımcı olur çünkü benim ondan fazla yüküm olduğunun farkında
Burcu neydi benim babamda çok titiz ama eşim asla rahatsız olmaz ne kötüHey gidi hey! keske yapmasa benim ki de isten gece gelir buzdolabi temizler.Derdim buyuk bir derdim yok.Kis gunu bahcemizi yikar.Daha ne anlatayim ki.
Babam da boyleydi.Cam siler yemek yapardı.Annemle bosanali yillar oldu.Is yapan iyi olaydi anam bosamazdi.Caliskan adamdi vesselam.
Duyar kasmak diye bir şey yok...ayrıca sana tembel denirKocam çalışmıyor ki, boşuna duyar kasmışsınız
Keza sizin bakış açınıza göre biri çalışıp biri yiyince de o iş sizin dediğiniz gibi değil.
Parayla tutulan hizmetçi değil kimse.
İşinizin karşılığı ücret alırsınız, o ayrı.
Karın tokluğuna çalışmanın adı köleliktir, eşlik ve hayatı paylaşmakta ise para getirmek bunun bir kriteri değildir.
1. Eve temizlik için haftalık çalışan alacaksınız ve parasını kadar da eve yaptığınız desteği keseceksinizİyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Ben çalışmıyorum yeri geliyor evet iş bekliyorum neden çalışan kadınlar kutsal gibi de çalışmayan eziliyor bizim tatil yapmaya ihtiyacımız yok mu? Üstelik çalışan erkek 8 saat 10 saat çalışıyor ama evdeki kadının mesaisi 24 saat çayından çorbasına kadar ki çocuklar da olunca kadının mesaisi hiç bitmiyor. Çocuk uyuyunca bide eşine vakit ayırma oluyor ve ev kadınları kendilerine bir saat bile vakit ayıramıyor. Evet çalışan kadınlara daha çok destek olunması gerekiyor ama çalışmayana da destek şart. Çalışan kadınların çocuklarına anneanne babaanne yada bakıcı bakıyor bazısına gündelikçiye bile gelen oluyor ama evdeki kadınlara sen evdesin diyerek tüm yük yıkılıyor. Sanılıyor ki evdeki kadın yan gelip yatıyor. Kadın kadının halinden anlamıyorsa da ne bileyim.Çalışmayan kadının da akşama kadar işte çalışan insandan bir de ev işi beklemesini de anca burda okurum zaten
Sen gel, benim iki çocuğa 24 saat bak, bir de üzerine çorba yap, dile benden ne dilersenDuyar kasmak diye bir şey yok...ayrıca sana tembel denir
Ben de şimdilik evdeyim bebeğe bakıyorum. Aralıktan beri çalışmıyorum İnan çalışıp ev hanımlığı yapmak daha zor. Evdesin gün senin diğer türlü akşam bir şeyler yapmaya yetiştirmeye çalışıyorsun o daha güç oluyor.Şimdi baktım, evet haklısınız yanlış yazmışım.
Yemek yapmam, tabağı çekerim önünden demişim, karışık yazmışım.
Elbette evde yemek olur çocuklar var.
Benim yaptığımı yemesine müsade etmem, tabağı çekerim önünden, kendine yapsın demek istemiştim halbuki
Ben inanın hiçbir şey yapma zorunluluğu hissetmiyorum, hissetmeyeceğim de.
Bir elim yağda bir elim balda, her şeyim tam takır yaşasam, belki o zaman.
Sonuçta belirli imkanlarla yaşıyoruz hepimiz ve ‘neden şunu almıyorsun, bana bunu yap, yok şunun kocası bla bla almış’ vs gibi maddi beklentilerimiz yok ise ve adamın da bu konuda bize sorumluluğu yok zaten, dolayısıyla aynı şey bizim için de geçerli.
Tamahkar insanım, o da öyle olmak zorunda.
Kimi gün saatlerce yemek yapar, mükellef sofra kurarım, kimi gün makarna.
Karşıdakini maddi manevi sömürmeye karşıyım ben, kadını erkeği farketmez.
Çalışmıyorum, dolayısıyla uçuk isteklerim ya da öyle bir yaşantım yok, taleplerim sadece ailemiz için olur, şahsi değil.
Çalışsam neler alırım ama almıyorum, kendim çalışana kadar da almam.
Alması zorunlu, kocam diye her şeyi yapacak olarak bakmıyorum olaya.
Bu açıklama da çalışmayan kadına ev işini mecbur gören algıyaydı...
Valla tipkisinin aynısıIste en buyuk handikap su ki, kokusuk yasamaktan zevk aliyorlar. Yani bakiyorsun artik ev tlc evlerine donmus mecbur kalkip kendin yapiyorsun. Tam bir kisir dongu. Olumsuzlugun sirrini mi bulmak istersin bu kisir donguyu kirmak mi istersin deseler buna cozum bulmak isterim. Dusunun karsinizda bir adam ve cop ev var adam hala diyor ki sen de yapma yaaaaaa bisey yok ki evin halinde. Kusura bakmayin yorumunuzu aglama duvarina cevirdigim icin
Çünkü sabah erken gittiği için öyle bir seyler atistirip çıkıyor uzun uzadıya kahvaltı yapmıyor. Çocuklarla biz kahvaltımızı o gelmed n yapıyoruz. Çocuklarada öğlen yiyecekelri çorba sebze yemeklerini yapiyrm.Öğlene gelecek adama neden kahvaltı hazırlıyorsunuz
Öğle yemeği pişmiyor mu çocuklar ne yiyor
Net iş bölümü yapın
Siz sabah yemeği pişirin o da bulaşık toplasın
Akşam gelince de yemeği ısıtın yiyin o da toplasın siz de çocuklarla ilgilenin
Çamaşırı siz atın o gelince assın
Asmıyorsa kalsın
Atın makinaya gömlekleri
Bitince as deyin ve gidin
Asmazsa 3 gün kalsın o giyecek gömlek bulamasın
Haftada bir yardımcı alın genel temizliği yapsın aylık 500 tl lüksünüz bu olsun
Komşum vardı bu yardımcıya çok sevindim bir pazarım onda da cam sil diyor bana demişti
Valla tipkisinin aynısı
Çünkü sabah erken gittiği için öyle bir seyler atistirip çıkıyor uzun uzadıya kahvaltı yapmıyor. Çocuklarla biz kahvaltımızı o gelmed n yapıyoruz. Çocuklarada öğlen yiyecekelri çorba sebze yemeklerini yapiyrm.
Aslında mantıkli dediğiniz. Ama Ben hep eşimin gelim saatine kahvaltıyı hazır ediyorum. Aksam 17.10 gibi evde oluyorum sonra akşam yemeğini yapıyorum. Evde 2 öğün yiyince kahvaltı ve akşam yemeği şeklinde yapiyordumYani anlatmak istediğim ayrı ayrı ne gereği var
Öğlen ve akşam için yemek yapın gelince yesin akşam da hepiniz yiyin
Erken çıksa da öğlen eve gelen öğle yemeği yer
Bir daha kahvaltı için de ayrı akşam yemeği için de uğraşmak gerekmez ayrı ayrı yemek için
Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama onlara hazırlanan çorbayı herkes içer ayrı ayrı olunca iş de çoğalıyor
Ben gaddarım, doğru ya da yanlış.
Anaları paşa gibi yetiştirmiş, kimse kusura bakmasın da ben ailemin evinde 1 bardak yıkamadan, 1 kere iş yapmadan evlendim.
Yemeğimi yer, tepsiyle koltuğa bırakırdım, o derece.
Hizmetçi olmaya evlenmedik, o ne kadar yaparsa ben de o kadar.
Yapmazsa dünya kaç bucak görür
Ha bu arada ben çalışmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?